Kadın haklarının gelişimini sağlıyor mu?
Bence kadınların geldiği şu noktada feminizmin ve feministlerin katkısı büyük.

Kadın haklarının gelişimini sağlıyor mu?
Bence kadınların geldiği şu noktada feminizmin ve feministlerin katkısı büyük.

Feminizm kadıncılık değil eşitlik kavramıdır.
Bu devirdeki feminist insanlar bunu anlamıyor ben feministim diyen insanlar kadın üstünlüğünü savunuyor, açıkçası ben eşitliğin feminist kadınlar sayesinde daha ön planda olduğunu sanmıyorum çünkü "biz erkeklerden üstünüz" diyerek kendilerini daha da ezik konuma düşürüp erkekleri kışkırtıyorlar.
Tabi ki feminizmin kadın hakları konusunda çok etkisi var ama bu devirdeki feminist kadınlar sayesinde değil maalesef.
Evet başarılı buluyorum ama bazıları maalesef çok yanlış anlıyor.. yani Feminizm demek kadınları erkekten üstün görmek demek değildir. yani eşitlik demektir. ama bazıları bunu fanatiklik olarak yapıyor. bazı erkeklerde feminzm düşmanı oluyor ki onlar karaktersizlik zaten. ama gerçekten kadın erkek eşitliğini savunan kişi başarılı yapıyor demektir. ama ben feminzm olarak daha çok kadınları destekliyorum yani kadın üstün demek yerinme aslında kadınlara daha çok değer verilmesi tarafındayım. çünkü adalet yok maalesef kadınlara kimse değer vermiyor yeterince.
Teşekkürler
Rica ederim
Cevap
11Cevap
eskiden öyleydi, şimdiyse değil. öyle olduğu zamanlarda zaten yurt dışındaydı, türkler ideolojileri hep sapıtır.
mary wollstonecraft, charlotte perkins gilman, simone de beauvoir...
ülkem kadınının en büyük sorunu eşitsizlik elbette ama yeterince değil daha fazla mücadele gerekiyor da bu durumda zor
Bazı kadınlar eşitlik yerine ayrıcalık istiyor bu olmasa çok daha ileri gider bir sürü erkek de feminist olur
Bence yetersiz buluyorum seslerini daha gür cikarabilirler aslinda
Bizdeki feminizm dünyadaki versiyonlardan farklı ve yanlış
Aklı başında bi savunucu göremedim, feminizmi savunmak için erkekleri yermekten başka bir şey yapmıyor çoğu
Başlangıçta evet ama günümüz feminizimi çok farklı
Sacmalik islamda zaten kadın değerli
Kadınları hapsederek güvenlik sağlıyor ne güzel 💖
Alakası yok
Bence feminizm insanlığa düşmandır.
Ideolojileri dogru bulmuyorum
hayır cok scma :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?