Arkadaşlar benim sorunum annemle... Annem çok hamarat elinden her iş gelen çok temiz herkesin örnek gösterdiği bi kadın... Ben 18 yaşındayım. Ve hâlâ bana bi şey öğretmek gibi bi niyeti yok. Öğrenmeyi de çok istiyodum sürekli artık bu yaşıma geldim öğret diyodum yine ben çocukmuşum gibi öğretmiyodu. Her iş onun elinde olsun her şeyi o yapsın istiyo... Ama sonra beni azarlıyo😔yerden yere vurdu dün... İşte senin yaşıtların bi evi çekip çevirebiliyo sen ancak odalara gir şarkı dinle.. bu arada depresyondaydım baya😔sadece şarkı dinleyip ağlıyodum o bilmiyo tabi. Yemek de yemiyorum. Ve hâlâ üstüme geliyo canıma tak etti... Bana sürekli 18 oldun hâlâ aklın çocuk hareketlerin çocuk gibi biraz büyü artık olgunlaş diyip duruyo😔iş yaptığım zamanlarda da beğenmiyodu gençler 😔kendisi de diyo ben kimsenin yaptığı işi beğenmem iş beğendiremiyoruz bi de yapmıyoruz diye söyleniyo inanın ki soğudum artık... Yemeğe çok ilgim vardı.. hâlâ da var gastronomi okumak istiyorum ama kendi isteğiyle bi mutfağa sokmuyo rahat vermiyo sadece bazen tatlı yapmak için giriyorum her şeyime müdahale ediyo😔bardaktaki yağı dökücektim onu bile elimden aldı dedi "sen dökemezsin"... Neye uğradığımı şaşırdım. Bana 5 yaşındaki çocuk muamelesi yapıp benden büyümemi bekliyo😭kek çırpıyodum mixerle... E tabiki 1-2 damla en kötü sıçrar... Ufacık bi damla sıçramış diye bak her yere sıçratmışsın düzgün yapamıyosun diye aşağılıyo... Dün de mutfakta et ve pilav vardı. Zaten günlerdir yemek yiyemiyorum giriyim ısıtıyim dedim altını fazla açmışım lavaboya gidip gelene kadar etlerin birazı yanmış. Eve gelince kıyameti kopardı "Çocuk gibi hareketlerin hâlâ... Senden kurtuluş yok mu... Hiçbi şeyi beceremiyo musun" insanlık hâli mi yoksa gerçekten beceriksiz miyim😔😔😔
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Annenizin sizinle ilgili tutumu sizin kendinizi kötü hissetmenize neden oluyor ve depresyona sokuyor gibi görünüyor. Bu davranışları, kişisel bir saldırı gibi algılamanız normaldir ve size zarar veriyor. Ancak, bu durumda, annenizin davranışlarının nedenini anlamak önemlidir. Belki de anneniz sizi fazla korumacı bir şekilde yetiştirdiği için sizin bağımsız bir şekilde yaşamanıza izin vermiyor olabilir. Ya da belki de kendi mükemmeliyetçilik düşünceleri yüzünden sizin de mükemmel olmanızı bekliyor olabilir.
Bununla birlikte, önemli olan şey, annenizle açık bir şekilde konuşmanız ve nasıl hissettiğinizi, sizin için neyin önemli olduğunu ve kendi kararlarınızı almak istediğinizi açıklamanızdır. Kendinize öğrenmek istediğiniz şeyler için zaman ayırın ve belki bir arkadaşınız ya da başka bir aile üyenizle birlikte yapın. Kendinize güvenin ve annenizin size karşı tutumunu değiştirmek için çalışın. Siz de kendi özgüveninizi kazanabilir ve istediğiniz hayatı yaşayabilirsiniz.
Evet haklısınız annemin neden böyle düşündüğünü de anlamak için yoruluyorum... Ama çelişkili davranıyo... Hem öğretmeyip hem de yapmamızı beklemesi.. yapsak bile beğenmemesi beni bu evden soğuttu😔 bi iş yapmak istemiyorum bu evde... Sadece odamdayım ve beni bu yüzden çocuk gibi görüyo... Sizce yaptığım şey çocukça mı? Zaten beğenmicek diyip yapmıyorum odama çekilip müzik dinliyorum sadece
İyi dayanıyorsunuz yani bu duruma göre hem yaptığı çok absürt ve aptalca, üstelik sizden başarı beklemesi apayrı ironik, annenizin acilen tedavi görmesi gerekiyor, evde kafayı yemiş belli ki.
Öncelikle beceriksizlik diye bir durumun yok, annen fazla üzeri e geliyor sana sorumluluk vermesi lazım. Kimsenin işini beğenmiyor senlik bir durum yok.
Abi yine sen😄valla içinden diyosundur bu kız ne çekti bu ailesinden beeee
abi deme lazım olur 😂😂
Harbiden bir yengen bir annen baskıcı bir ailede yetişiyorsun buda seni hem yıpratıp hemde özgüvenini zedeler bir an öcne üniversiteyi kazanıp babaevinden gitmeni tavsiye ederim 😊
Bu psikolojiyle kazanıp gidersem Allah'a şükür... Şükür namazı kılacam
Sakın yasadigin sehirde seçme 😊
Bazı anneler annesinden gördüğü gibi davranır. Onda travma olmuş olabilir
Sizce 18 yaşında olup hâlâ iş yapmamam😔yemek yapmayı bilmiyo olmamam benim aptallığım mı beceriksizliğim mi... Sürekli çocuk gibisin diyo zoruma gidiyo
Tabiki değil ben de 18 yaşındayım başta annem istemezdi çünkü çok sakarlık yapardım sonra da daha dikkatli şekilde çalıştım mutfakta annem de yumuşadı bende yemek yapmayı çok seviyorum böyle çözdüm
Sakarlık yapmıyorum aslında... Tatlı yapmak için giriyorum genelde.. çok güzel olsa bile demiyo sadece azarlamak için konuşuyo.. benim annem maalesef yumuşicak gibi değil... Ve kendimi geç kalmış hissediyorum bakın siz bi şekilde yapıyosunuz ben yapamıyorum bu evde
Geç kalmış değilsin emin ol benkm şu an birçok arkadaşım yemek yapmayı bilmiyor biraz daha büyüdüğünde o farkına vardığında ozik verir bence şu an onun için küçük bir kız gibi görünüyor olabilirsin
Annem çok değişik bi kadın... Cidden fazla yordu beni... İnşaAllah ileride evlenince her şeyi becerebilirim de o da görür...🤦🏻♀️ mükemmelliyetçi bi kadın...