Bence değiliz ve hiçbir zaman olmayacağız.
2 ay
Yaşamak ve ayakta durmak için hep bedel ödemiş insanlar var bir de hiçbir bedel ödemeden her şeye sahip olanlar sizce eşit miyiz?

Bence değiliz ve hiçbir zaman olmayacağız.
İnsanların şanslı ve şansız yönlerine yorumluyorum... kimisi parayla sınanır , kimisi sağlıkla, kimisinin hiç hastaneye yolu düşmez, kimisi gerçek aşkı bulur, kimisi ömrü boyunca bir dost edinemez.. Kimisi huzursuz bir aile ortamında büyür, kimisi sıcacık bir aile yuvasında. Çoğu şeyden habersiz yaşıyoruz! Tek bir noktada eşitiz yalnız ölüyoruz, ölürken yukarıdaki hiçbir şey artık seni daha üstün yapmıyor.
Herkesin ödediği bedel farklıdır. Mutlaka herkes bir şeyleri elde etmek için bir bedel öder, insanların ödediği bedelin göz önünde olmaması başkasının görmemesi bedel ödemediği anlamına gelmez. Kimi parasıyla, kimi sağlığıyla, kimi huzuruyla, kimisi sevdiğiyle... Bazıları sahip olmadan önce öder, bazıları sahip olduktan sonra.. ama illa ki öder.
Bazen de ödediğin bedel kadar bir şeylere sahip olursun, ya da sahip olduğun şey kadar bedel ödersin.
Hayır eşit değiliz hiç bir zaman ve şuna saçma bulurum her insan eşittir felan hayır değiliz kardeşim herkesin yaşantısı coğrafyası bir değil adaletsizlikle bogustugumuz bir dünyadayiz ne yazık ki bunu sağlayan da insanlar olduğu kadar Allah'ın da parmağı var.
Ufacık şeylerle mutlu olanlardan ufacık şeyler esirgenir, hiç bir şeyle yetinemeyenlerin önüne dünyalar serilir hayat böyle biraz. Anlamsız bir döngü bu.
Ah be üzdün harbiden ya
Cevap
15Cevap
Değiliz
Kardeşim
Adamın bir ay Dubai tatilinde harcadığı 10 000 dolar
Para min 200 000 TL para yapıyor
Ben o paranın 100 000 tlsni bulamıyorum
Bulsam
Dükkan kiralayacam senelik 24 000 TL
Faturalar sadece elektrik faturası 4000 TL de senelik
İç masraf sahaf kendi için ve reklamı parası kitaplar geri dönüşüm deposundan alınacak toplam 12 000 TL de bu
Sana etti 40 000 tlye home Office yaptığım Sahaflığı dükkan üzerinden yapacam kalıyor 60 000 TL oda zulada kalacak
Ülkemizde gelir adaletsizliği var
Bu yüzden onlarca bizim gibi hayalleri olan gençler mağdur oluyor
Valla değiliz. Ben g*tümü büyüterek 14 m2 den büyük odamda kendi kişisel bilgisayarımda ders çalışırken 2 tane parttime işi olan sınıf arkadaşlarım var. Ve büyük ihtimalle ailemin sunduğu imkanlarla daha iyi bir kariyerim olcak, bende züppe s akak değilim imkanlarımı kullanıyorum sonuçta. İyi olamasamda ailem bana da kardeşimde miras olarak ayrı ayrı ev, arsa bırakıyor olcak.
O çoçuk bu kadar çalışarak çok iyi yerlere gelcekcek o da ev, arsa, araba sahibi olcak belki ama ben bunlara doğarken sahiptim.
Hepimiz ölcez herkes hesabını vercek diyen var. Param var diye kötü mü oluyorum hesap vericem. Babam dedem inançlı zekatını hayrını veren insanlar. Şu depremde yardıma muhtaçları kiracısı olmayan evlerimize kirasız verdiler. Devlet evlerini yapana kadar misafirimiz olcaklar.
Hesap vericez ama hesap vermeye giderken ben tok karınla, dünya hayatını yaşamış şekilde giderken birileri sürüne sürüne gidicek.
Herkes bir değil ki. Bilinçli zenginler de var, bilinçsiz fakirler de. Herkes senin kadar bilinçli ve dürüst olsa.. böyle olmazdı halimiz
Yaşamak ve ayakta durmak için hep bedel ödemiş insanlar var demissin, iste o benim, yillar boyunca bedeller odeyerek, deli gibi calisarak, zor zamanlarda zor isler yaparak bir seylere sahip olabilmenin zorlugunu yasayip hala eksik, sahip olamadigim seyler olan durumu gordugumde deli oluyorum, esitlik mi? , o da ne...
Zengin olmayanlar neden zengin olanlara düşman bende bunu anlayamıyorum
Ben düşman değilim valla ama bazıları öyle tabi
Peki kim daha güçlü hayata karşı, kim daha çalışkan ve hırslı ve kim geleceğini inşa etmek için birilerine dayanmadan kendi emeğiyle çırpınıyor? Bunları da hesaba almalıyız bence
Evet aynen öyle
Eşit değiliz dünyada adalet yok. Her insan farklı bir şekilde sınanıyor. Ona görede mükafatlandırılacağız.
Eşitlikle adalet aynı şey değil. Eşit değiliz ama adalet var. Çünkü onlar da ölecek, biz de öleceğiz. Onlar da hayatları ve yaşadıkları için hesap verecek biz de ☁️
Evet çok doğru
Bir insanda şans olacak, bizde olmayan tek şey.
Bence eşitiz yani zenginin malından fakirine ne fakirin yaptıklarından zengine ne boşverin. Ne adamlar var birden zengin olan yani. Eşitliği ve adaleti hiçbir zaman siyaset ve para sağlayamaz.
Eşitlik söz konusu bile değil. Bazıları çöpte ekmek ararken bazıları ekmek beğenmiyor mesela. Bu dünyada hiçbir şey adil değil yani.
Çok doğru
Kesinlikle eşit değiliz bazı insanlar bu hayatı yaşıyor biz sadece uzaktan seyrediyoruz
Doğru valla
Herkesin ayri ayri bi zorluğu vardir bunu böyle düsünmek gerek
Bunu zaten sürekli düşünüyorum kendi derdim yetmiyor başka insanların derdini de kendi derdim gibi yaşıyorum bunun daha ilerisi de yok sanırım.
Evet doğru diyorsun valla sağ ol 🙏
Yüzde 20lik ayrıcalıklı kesim lükse kadınlara ve mutluluğa sahip olur. Yüzde 80 de seyreder. Bu hep böyledir.
Ya biraz da şans işi bunlar biri aşk da kazanır biri para da kazanır biri sağlıkta kazanır bizdeki eksik onlarda onlardaki eksik de bizde vardır yani
Eşitiz diyen zengindir başka açıklaması olamaz
Doğru diyorsun valla 🙏
Maalesef böyle şeyler var ve ben bunu kabullenemiyorum
maalesef öyle, keşkeler can yakar onu dememek için iyi ki kullanmak lazım
O yüzden tüm kutsal değerlere küfür ederim. O kadar adaletsiz ki bu dünya bir de mükemmel yaratılmışız bla bla bla at yalanı sqeym inanı mq evreni
Bazilari aile parasiyla bazilari dumencilikle hic bi zman esit degiliz onlar yasar biz izleriz 120 bin tl borcum var neresi esitlik mi
Hayır bazı insanlar sıfırdan başlıyor, bazısı eksiden, bazısı önde...
En İyi Cevap