Erkekler, Biz kadınız da siz nesiniz?

Soru biraz kışkırtıcı ama biraz kışkırmaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.

Biz kadınlar olarak kendi cinsiyetimizi savunuyoruz kadınlara kadınlığa karşı en ufak kimseye söz ettirmiyoruz. Ve bunun sonucu medya sürekli kadınları övüp her fırsatta erkekleri ve erkekliği aşağılıyor.

Ben erkek çocuk sahibi oluncaya kadar bu empatiyi kuramamıştım ama benim dikkatimi çeken detay bile değil göz göre göre yapılanlar karşısında erkekelr suskun olmanın ötesinde bunlara arka bile çıkıyor.

mesela bir konu başlığı gördüm bir erkek artık nasıl uyanmışsa bu gerçeklerden bahsediyor TV reklamlarında sanırım bir zeytin reklamında konuşmaya başladığında karısından dirsek yiyip susan erkek mi dersin, belbilmem eşim bilir tarzı programlarda hemen her kadının evde kocasının söz hakkı olmayışını anlatışı mı dersin veya çocuk programlarında babaların hep canım ve annelerin otorite figürü olması mı dersin türlü türlü örnekler bulmuş adam. Konuya gelen erkekler adsama küfretmişler resmen.

Tabi bu olay türkiyeye de has değil. geçen sene ingiltere başbakanı çıktı dedi ki Putin kadın olsa bu savaş çıkmazdı. Doğrudur yanlıştır onu tartışmıyorum ama bir kadın siyasetçiyi eleştirirken onun kadın oluşunu gerekçe gösterip "erkek olsa bu yanlışı yapmazdı" dediğini düşünsenize... başına gelmeyen kalmazdı.

Yani başlıkta şunu diyorum biz kadınlar olarak diyoruz ki biz kadının bu bizim kimliğimiz buna laf ettirmeyiz ama siz bu şekide topluca itilip kakılmaya neden tahammül gösteriyorsunuz? Erkek olmak sizin kimlik özelliğiniz değil mi? buna bir iaidiyet duygunuz yok mu?

Erkekler, Biz kadınız da siz nesiniz?
Cevapla