- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu hep böyle olmayacak tabi ki, şimdi sana muhtaç, o küçük kızın yerine koy kendini, dünya korkutucu gelmez miydi sana da? 7 yaşına dek kızını hiçkimseye bırakma, hatta hiç bırakma, terkedilme korkusu oluşmasın yavru da.
Gülseren Budayıcıoğlu'nun annelere not olarak instagram da paylaştığı gönderisini paylaşmak istiyorum, lütfen oku 🌸
www.instagram.com/.../?igshid=NjMxOTBiODU=
www.instagram.com/.../?igshid=NjMxOTBiODU=
Çok güzel anlatmış Gülseren Hanım. Annelik fedakarlık ve adanmışlık gerektiriyor, bu hep böyle devam etmeyecek, senin varlığına muhtaç çocuğun, gezmek istiyorsun, haklısın lakin kızın büyüyecek, senden bağımsız olacak, gün gelecek evde onu yalnız bırakıp gezebileceksin, onun gece senden ayrı kalmaması gerekiyor, senin kokuna, varlığına muhtaç çocuğun 🌸
Annannesine bırakıp da gezebilirsin lakin dışarda yalnız gezmek için en azından 7 yaşına gelmesini bekle çocuğunun, sen yavrun için nefessin ve kızın sana Rabbim'in verdiği en güzel hediye, düştüğünde seni kaldıracak ya da sana söz geldiğinde ona da dokunacak, sana yaşam sevinci olacak bir hediye o sana, biraz daha sabır, bunlar geçici şeyler, ayakları üzerinde duran , çocuğuna hem anne hem de baba olmuş harika bir kadınsın sen, bugünlerin meyvesini alacaksın ilerde03 Yorumla- +1 yıl
Hiçkimseye bırakma derken yatılı bırakma manasında dedim, kimsenin evinde yatılı kalmasın, kalırsa da (annannesi dahi olsa sen de kızınla beraber yatılı kal ) Yanlış anlaşılmak istemem, tabi ki yatılı bir bakıcı tutabilirsin lakin gece evde senin de olduğunu bilmeli, seni evde görmeli🌱
Soran+1 yılÖncelikle teşekkür ederim ilginiz için. Annemler başka bir şehirde ben sağlık çalışanı ve memurum tayin sebebiyle farklı bir sehirdeyim kızımla. Eski eşimde yabancı uyruklu birisiydi yurt dışında. O sebeble kızımla yalnızım. Kızımı da kimseye bırakmam. Bakıcıyı önceden tanıdığım için güvenilir birisi ama gece vakti asla bırakmam
- +1 yıl
Rica ederim, ne demek. Annelik zor olsa da varlıkları her şeye değer, canları sağolsun. Bugünler geçici, biraz daha büyümesi lazım miniğin❤
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılErken yaşta evlenmeyin diye boşuna demiyoruz öyle deyincede "insan hazırsa kaç yaşında olduğu önemsiz" diyorsunuz al sana hayat işte 😂 Kendi yaşıtların gezer tozarken sen sorumluluk sahibisin ve içten içe sorguluyorsun bu durumu. Bekarken evli tarafa özeniyorsun, evlenip çocuk sahibi oluncada bekar tarafa özeniyorsun. Yaşamadan görmeden tadını çıkarmadan evlenenlerin kısır döngüsü bu 😂Şimdi de sorumluluğu 3 yaşındaki bir çocuğa yıkma (kızım olmasa?) Kızın var olmayı seçmedi onu var etmeyi sen seçtin😂 Sorumluluğun var ve ona göre yaşayacaksın.
01 Yorumla
Soran+1 yılSağlık çalışanıyım memurum. Eşimde türk değildi yabancı. Kendi ülkesinde memur. Halimiz vaktimiz yerindeydi. Evimiz de bahçeli 3 katliydi şimdi kızıma kalacak. Bu hayata tekrar gelsem tekrar eşimle evlenirim. Pişman değilim. Sadece ayrılınca psikolojik ilaçlar kullandım uzun dönem kendime gelemedim o sebeble kafa dağıtmak istedim...
Öncelikle şunu diyebilirim hayat kavgası çok zor ve her kese eşit davranmıyor maalesef. Bu kadar bunaldı isen sosyal platform da arkadaşlıklar kur anonim bile olsa iyi gelir konuşmak. Güven guvenme ama konuşmak her zaman iyi gelir. Ve yaz geliyor eğer maddi imkanlarında el veriyorsa kızın ile beraber ufak tatiller gezileri düşünebilirsin
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı. Yani kızın büyüyüp belli bir yaşa gelene kadar başka bir seçeneğin yok gibi görünüyor. Yine de hayran kalınası bir insansın. Tüm zorluklara rağmen kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun ve çabalıyorsun. Pozitif tarafından bakmaya çalış olayların daha rahat olur senin için 😊
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz büyüsün sende hayatını yaşarsın gadası
00 Yorumla
+1 yılKızına kim bakıyor?
Şu an çok küçük zaten, bırakma yazık büyüyünce bırakırsın. Yardımcıya annene ya da babasına öyle çıkarsın istediğini yaparsın.
Çocuk büyütmek öyle kolay değil canım..
11 yıldır çocuklarımsız nefes almıyorum, yükümlülüğü çok ağır. Allah canlarına sağlık versin de her şey olur.
24 Yorumla
Soran+1 yılMemurum ve sağlık çalışanıyım mecbur çalışıyorum. Çalıştığım hastanede bir arkadaşımın daha önce çocuğuna bakmış bir bakıcı ile anlaştım çok iyi bir insan allah razı olsun. Eşim olsa daha kolay olurdu tabiki ama tek olunca imkanım kısıtlı oluyor
- +1 yıl
Evet biraz daha sabret bir kaç yıl sonra daha rahat olacaksın ailen yok mu? Babası hafta sonu felan almıyor mu?
Soran+1 yılAilem başka şehirde. Eşim türk değil yabancı oda kendi ülkesinde. 2-3 ayda bir gelebiliyor.
- +1 yıl
Anladım o zaman arada yatılı kalacak Bakıcı sen de takılacaksın istediğin gibi.
Kendi ayakların üzerine durabiliyorsun.
En önemlisi kızın yanında. şu an senin yerinde olmak isteyen o kadar çok kadin var ki inan buna. Bu kadarını yapabildiysen bundan sonrasını da yapabilirsin. Sıkılma iyi tarafından bak olumlu şeyleri düşün. Hersey güzel olur insallah Allah sağlık sıhhat versin çocuğuna da sanada. Allaha emanet hayırlı iftarlar dilerim.🩷10 YorumlaNasıl yaşarsa yaşasın, neler yaparsa yapsın, herkes yaşlanacak. Herkesin hayatının çok uzun bir dönemi orta yaşlı ve yaşlı olarak geçecek. Ama herkesin seninki gibi bir kızı, bir anne-kız ilişkisi olmayacak. Hayatın boyunca sahip olabileceğin en değerli şeye sahipsin. Ve, zaman senden yana. Her geçen yıl, onunla birlikte hayatın daha da kolaylaşacak.
Bir de, eğer mümkünse, anne-babandan yardım istemekten çekinme. Yükünü paylaşabilecek insanlarla paylaş. Aile, bunun için var.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKızından bir yükmüş gibi bahsediyorsun. Sen onu istedin unutma. Çalışmayıp evinde gece gündüz cocuk ev iş derdi çeken kadınlar var. Onlar senin kadar bunalmıyor. Anlayamıyorum şu an seni. Varsın sosyal hayatın olmasın çocuğundan önemli mi? Düşüncen yanlış yerlere gidiyor haberin olsun. Bu düşünceyle devam edersen ileride çocuğuna karşı kinlenebilir, onu hayatının önündeki engel olarak görebilirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen sağlık çalışanıyım. Aynı zamanda memurum. Hastanede çocuklarla da aram çok iyi çocuklara karşı hep bir sempatim var kızımla da arkadaş gibiyiz. Ayrıldıktan sonra psikolojik ilaçlar kullandım vs yaşadığım şehirde de yalnız olduğum için bunalmış hissediyorum. Yoksa kızımın geleceği için her şeyi yaparım
Cevap sahibi+1 yılElbette öyledir. Aklını dağıtmak istemeni anlayabiliyorum ama çocuğunu ileride bir engel olarak görebilme ihtimalini sana söylüyorum. Senin şu an ki normalin bu, bunu kabul etmen belki işini daha kolaylaştırır. Umarım aradığın mutluluk her ne ise onu bulursun.
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşte bu yuzden erken evlenmeyin diyoruz hayatınızı yasayın gezin eglenin cosun cunku evlenince senin hayatın bitiyor cocukların icin yasıyorsun boyle diyincede evliligin yası olmaz ne zaman hazır hissedilirse o zaman evleniriz diyorsunuz 😂 evlenmek icin ölüp bitenlerin hazin sonu böyle oluyor maalesef
01 Yorumla
Soran+1 yılSağlık çalışanıyım memurum , eşim de türk değil yabancıydı oda kendi ülkesinde memur birisi. Halimiz vaktimiz yerindeydi niye evlenmeyelim? Pişman değilim bunun için
Gizli Üye(25-29)+1 yılHep böyle devam etmez okula başladığında rahat edersin sosyal hayatin olur tabi çocuğunu iyi yetiştirmen de lazim devir kötü arkadas cevresine uyarsa bu sefer daha kötü pesinden kosturmak zorunda da kalirsin tek cocuk büyütmek zor Allah yardımcın olsun Allah sana güç versin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılzor bir hayat ama kızınla da şehir seyehatlerine çıkabilirsin her gün aynı şeyleri yapmak insanı sıkıyor değişik bir şeyler arıyorsun kafanı dağıtmak için çok haklısın konuşabileceğin sohbet edebileceğin güvenebileceğin biriyle de paylaşabilirsin yaşadıklarını insan ya anlatınca ya da ağlayınca rahatlar
00 Yorumla
+1 yılHayatta her zaman pozitif düşünmelisiniz Sonuçta çok değerli bir kızınız var yalnız olsanız emin olun hayat daha sıkıcı ve sıkıntılı olurdu. Kızınızla birlikte hergününüzü değerli hisssetirecek aktiviteler yapmalısınız
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılkızınla da gezebilirsin. şehir içi ilçelere gitmekle geziye başlayabilirsin. kendi araban varsa kendin, yoksa bir tur şirketiyle bu gezileri gerçekleştirebilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet tur rehberliği alabilirim kızımla teşekkür ederim.
Sosyal hayatın olması için ailenden destek almalısın bazen çocucğunu annene veya ablana bırakıp akşam çıkabilir 1-2 günlük şehir dışı gezileri yapabilirsin.
Ama illa kızımla gidecem diyosan 6-7 yaşında kızınlada gezmeye başlarsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılevet boşanan kadınların en büyük derdi bu bence. sosyalleşememek. sonra kızını buna sebep olarak görmek. mesela haftasonu geziye çıkarken annene bırakamzaz mısın
02 Yorumla
Soran+1 yılAynı şehirde değiliz annemle. Ben seyahate çıkarsam kızımı da alırım yanıma onu bırakmam sadece fazla boğuluyorum
- +1 yıl
asla bekar zamanına dönemiyorsun. evliyim. boğuluyorum kelimeni çok iyi anlıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılsağlıklı sıhhatli ayıpsız kusursuz bir evladım olsaydıda varsın sosyal hayatım olmasaydı insanlar çocuk çocuk diye hastane hastane geziyor buda kalmış sosyal hayatım yok diyor yazık gerçekten çok yazık
13 Yorumla
Soran+1 yılAllah'a şükür çocuğum var bu dünyaya tekrar gelsem yine onu seçerdim. Ama ayrıldıktan sonra psikolojik ilaçlar kullanmak zorunda kaldım. Çok çöküş yaşadım. Şimdide çocuğum için gece gündüz çalışıyorum. Seyahate çıkarsam da kızımla çıkarım zaten onu boşluyor değilim. Fazla ön yargılı davranmanız hoş değil , herkes aynı kafada değil maalesef. Herkesin psikolojisi farklı dayanıyor.
Cevap sahibi+1 yılKızım olmasa şehir seyahatlerine çıkarım , gezerim ama kızım olunca işten eve evden işe bir hayatım var çok sıkıldım bu söyleyen sizsiniz
Soran+1 yılEvet tek olsaydım gezerdim. Ama kızım olunca onu bırakamıyorum o sebeble nereye gidersem oda yanımda olur.
+1 yılYani kızın olunca bunların böyle olabileceği normal ama kızınla da birlikte aktivite falan yapabilirsin.
Yalnızlıktan mı sıkıldın yoksa gezememekten mi00 Yorumla
+1 yılBirkaç yıl sonra bu sıkıntıların yerini iyi ki alacak. İlk dönemler zor geçer çocuğunun küçük olması seni zorlar ama bu bunalımlar kalıcı değil yeter ki sabırlı ol.
00 Yorumla
+1 yılBöyle senin gibi olan tanıdık arkadaşlarım var gayet de sağlıklı yaşıyorlar sürekli olmasa da gezebiliyor hatta çocuğu ile gezende var takıntı haline getirme bence bunu
00 YorumlaYapmadan önce düşünecektin yaptığına göre de önceliğin çocuğun olmalı gezmek istiyorsan kızınla da gezebilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılKızımdan pişman değilim
Aile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı. Biraz sosyal sitelerde yeni arkadaşlar bul ve kafa dağıt. Yazın çocuğunla 2-3 günlük tatile çıkarsın...
02 Yorumla
Soran+1 yılO sitelere güvenmem ben tüm abazalar çökmüş.
Doğurmasaydın o zaman soruya bak ya eşşek gibi bakacaksın gocunma gibi bi luksun yok
08 Yorumla
Soran+1 yılSende eşşek gibi yorum yapma o zaman az nefes al yorumunu at kafana sakla
Soran+1 yılBoş konuşan sensin valla. Kusura bakma
Soran+1 yılÜzül üzül. Çocuğuma en iyi hayatı verdik eşimle , yurt dışı vatandaşlığı sebebiyle orada da istersen ilerde memurluğu hazır. Ölsem bile çocuğumun hayatı garanti bende ona sevgimi, şefkatimi , kalbimi veriyorum. Siz kendinize üzülün bence
Soran+1 yılSevgimi , şefkatimi , kalbimi veriyorum dedim... Neyse size iyi geceler.
Bende oğluma tek bakıyorum sosyal hayat umrumda olmuyor genelde. Oğlumla da sosyal bi hayat kuruyoruz
00 Yorumla
+1 yılKızınızla çıkın, çocuğunuzun olması demek eve kapalı bir hayat yaşamanızı gerektirmez ki onunla birlikte özgür olun
00 Yorumla
+1 yılOlsun ya kızım yanımda olsunda gezmesemde olur yani. Yeterki sağlığı olsun bence dert etme. Biraz büyüdüğünde gezersin
00 YorumlaO da elbet büyüyecek sabret sen geleceksin diye çocuğu tek başına bırakacak değilsin herhalde...
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır tabikide
+1 yılŞükret bir çocuğun var değmez evlat gibisimi var geç yaşta anneyim evliyim kizimsiz asla dusunemem yaaaa
00 YorumlaBüyümesini beklemelisin biraz, ailen destek oluyorsa kısa süreli seyehat programlarında ailene bırakabilirsin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSabir cocugun icin sabirli olmalisin
E ise gidince cocuga kim bakiyor02 Yorumla
Soran+1 yılBakıcısı var
- +1 yıl
Him tm canim birezdaha buyusun cocugunla gidersin tatile cocuktur kucuk beden bence kendinden once onu dusun oncelik onun hep mutlulugu zaman gectikce musayit zamani gelecektir ozaman tatilini yaparsin oncelik sabir
Anne olmak o yüzden kolay değil, fedakarlık gerektirir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 sene benim de ayni sekilde surmustu, cok bunaltici zamanlar atlattim, onemli olan guclu olmaya calis. Zamanla alisiyorsun, belki karsina herseyi unutturacak biri cikar kimbilir
10 YorumlaAllah kolaylık versin
Çok zor 😔
Ne desek boş
Haddimizede değil zaten00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğu 40 günlük bile değilken, TR turu yapan anneler var, sende yapabilirsin bence.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz büyüdükten sonra sosyal hayat başlıyor. Büyüyene kadar böyle maalesef
00 Yorumla
+1 yılyanında kızın olmadan gezince zevk alacak mıısn peki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBeraber git ne var bunda. Zaten çalışıyorsun ilgi göstermiyorsun ona
00 Yorumla
+1 yılkızınla gezz ya da bakıcıyla anlaş bikaç gün yatılı baksın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKızını bir yük gibi görursen daha çok bunalıma girersin
01 Yorumla
Soran+1 yılYük olarak görmüyorum yalnız olduğum için zorlanıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılaz daha buyuyunce beraber dolasmaya alısırsınız bence ıyı tarafından dusunsen olmazmı? :)
00 Yorumla
+1 yılTabiii etmez ama kendinizede zaman ayırmanız gerekli enerjinizi yüksek tutmak zorundasınız. Kendi hakkıniza girmeyin sonra
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun için yaşıyorsun zaten çok şükür ki kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsun sabreyle ki rabbim daha güzel kapılar da açar
00 YorumlaKimseyle de mi görüşme yapmıyorsun canında mi sıkılmıyor
00 Yorumla
+1 yılonu evlenip çocuk yapmadan önce düşünecektin embesil
00 Yorumlayani genç bi segili edinsen iyi olur bence bütün sıkkınlığın biter
00 Yorumla
+1 yılSenin sevgili yapıp arada bir gezip tozman kacamak yapman lazım yoksa bu hayat böyle sap geçmez
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğu arada babasına bırak.
01 Yorumla
Soran+1 yılYurt dışında
Aile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı. Kızınla niye çıkmak istemiyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılÇıkarsam onunla çıkarım zaten ama yaş itibarı ile fazla da uzaklasamam
+1 yılDeğişikliğe gidebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılKızına kim bakıyor işteyken
00 Yorumlazor ya gercekten allah kolaylık versin
00 YorumlaEvet böyle devam eder
00 Yorumla
+1 yılAyni durumdayim , 3 yaşında kızım var. Zor
02 Yorumla- +1 yıl
Gt yaparmisin
- +1 yıl
Gizlidesin
Aile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı. Sabret geçecek bugünler.
00 Yorumla
+1 yılBiraz dişini sıkmak zorundasın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 920 cevap paylaştı. Hayır büyüyünce düzelir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılZor ama buyuyunce rahatlarsin
00 Yorumla
+1 yılBakıcıya güvenmeyin mutlaka denetleyin.
00 Yorumlakizinida gotur zaten kucukmus ucret olmaz
00 YorumlaBebişiyle gezenler de var
00 Yorumla
+1 yılBiraz daha sabır sonra yaparsın bunları
00 Yorumla
+1 yılsevgilin olur ise olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılDönem dönem bakıcı desteği alabilirsin
00 Yorumla
+1 yılNe iş yapıyorsun nerden yardım mi lazım
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem