Yaşadığı coğrafya kişinin aşk hayatını etkiler mi?

Kişinin yaşadığı coğrafya, kültür, inançlar, toplumsal normlar ve değerler gibi faktörler, kişinin aşk hayatını etkileyebilir. Örneğin, bazı coğrafyalarda flört ve açıkça romantik davranışlar toplumsal olarak kabul edilmezken, bazılarında daha yaygın ve normal kabul edilir.
Ayrıca, coğrafya aynı zamanda kişilerin sosyal çevresini, yaşam tarzlarını ve hatta seyahat alışkanlıklarını da etkileyebilir. Bu faktörler de kişinin tanışabileceği insanların profiline ve sayısına etki edebilir.
Ancak, coğrafya tek başına aşk hayatını belirlemez. Kişinin karakteri, deneyimleri, kişisel tercihleri ve hayat felsefesi de önemlidir. Bu nedenle, coğrafya bir etken olsa da, kişinin aşk hayatını tamamen belirleyen tek faktör değildir.
Evet etkiler maalesef. çünkü coğrafya maalesef ki bir çok şeyi engelliyor. hani derler ya doğduğun yer kaderindir diye işte bunun gibi. mesela kişi yurt dışında yaşıyorsa muhtemelen çok daha fazla mutlu olacaktır. ama Türkiye gibi bir yerde kötü bir şehirde baskıcı bir ailede yaşıyorsa maalesef daha kötü ve mutsuz olacaktır. çünkü kişinin mutlu olup olmaması aslında bulunduğu çevre ile de ilgili olabilir. kişilerin sadece mükemmel bir ilişkisi olması gerekmiyor aynı zamanda bireylerin hangi ülkede hangi coğrafyada nasıl bir aile de yaşadıkları da ilgilendiriyor. çoğu kişi maalesef buluşamadığı için uzak mesafe ilişki yürütmek zorunda kalıyorlar durum da böyle olunca tabi ki de çoğu kişinin ilişkisi bitiyor ya da gizli gizli görüşmek zorunda kalıyorlar bazıları ise mesafeden dolayı görüşemiyor çok çok uzak şehirlerde yaşadıkları için. ben yaşamadım ama umarım yaşamam böyle sorunları. yani uzak şehir sorununu. her şey gönlünüzce olması dileği ile...
Coğrafya, kişinin aşk hayatını etkileyebilir ancak bu tamamen kişinin uyumuna, inançlarına ve tercihlerine bağlıdır. Örneğin, bazı insanlar daha küçük bir şehirde yaşamayı tercih ederek, daha az insanlarla tanışıp daha istikrarlı bir ilişki kurmayı umabilirler. Diğerleri ise büyük şehirlerde yaşamayı tercih ederek, farklı insanlarla tanışarak geniş bir sosyal çevreye sahip olmayı umabilirler. Bu nedenle, kimileri için coğrafya önemli bir rol oynayabilirken, diğerleri için daha az önemli olabilir.
Etkiliyor. Bulunduğum yerde adam akıllı insan yok cinsiyet ayırmıyorum. Hep eğlenelim gezelim güle güle derdindeler. Birine aşık olsan ben ciddi düşünmüyorum ki der veya evlilik istemiyorum... Duygusal bağı da sadece hoşlantıdan ibaret görür daha iyisi geldiğinde sıkılır. Kılık kıyafet daha çok ön plandadır hoşgörü ve saygı bulunmaz... Daha saymak isterdim ama daral geldi.
Cevap
28Cevap
Yaşadığımız coğrafyada birçoğumuz o kadar baskıyla büyüdük ki.. özellikle önceki kuşaklar.. gizli saklı kaçak göçek aşklar yaşamak konusunda bizler kadar ihtisas yapmış bir toplum yoktur sanırım.. mervelere ders çalışmaya gidiyorumdan... Askerdeki sevgiliye gizlice gönderilen mektuplar.. sokağımizin ta iki mahalle aşağısında ağaç olmuş bekleyen sevgiliye kadar. ya da. tuvalete girip bir saat sevgiliyle orada konuşmak gibi.. ya da okurlar korkusuyla hiç günlük tutamayan.. oraya sevdamızı yazamayan bir nesil.. demem o ki tabiki fazlasıyla etkiler..
Yaşadığı coğrafya kişinin tüm hayatını etkiler. Fakat bunu tersine çevirmek mümkün. Hayat benim hayatım ve kim ne düşünür diye yaşamıyorum haliyle istediğim gibi yaşıyorum.
Yani zannediyorum kâbil'deki bir çiftle los angeles'taki bir çiftin farklı yaptığı birkaç şey vardır 🤔
Bodrumda yaşamaya devam etsem, oraya göre o yörenin insanlarıyla belki daha fazla kaynaşırdım. Yani epey doğru
Etkiler. Ortadoğu coğrafyasında hiçbiriniz özgür değilsiniz. Kendimi saymıyorum, ben bıraktım o işleri.
Bilmiyorum da ben soğuk havaların insanıyım ya Güneş’i hiç sevmiyorum hep soğuk olsun çok kar yağsın buz 🥶 gibi olsun hava
Aşk hayatını etkilemez bence. Uzak mesafe ilişki ona göre değilse sadece yaşadığı alandaki kişiler potansiyel taşır bu açıdan kısıtlama olur.
Bırak hayatını aldığın nefesin kalitesini dahi etkiler
Tabi ki etkiler ben köyde olduğum için kafamdaki hayallerim isteklerim olmuyor
Kişi yaşadığı coğrafya kafasında ise etkiler
değil ise hiçbir coğrafya etkileyemez
Hmm yasamini etkiletigine göre olabilir.. etkileyebilir
Coğrafya kaderindir diye bir laf var, yasadığın coğrafya adamı her yönden etkiler
Dünyanın başka bir yerinde olsaydım, yine de kadının her zerresine değer vermeye asla doyamazdım
Sevgilim ilgisiz olduğu için terk ettim :(
Bugün aldığım en güzel haber bu
Üzülme kız zamanla alışırsın
bence etmez ama ask bodrumda guzel dersen bılemem burası antalya sana 5 dakıkada 4 mevsımı yasatır sevrsen aşk hayatında farklı olur
En iyi yaşanıcak yerlerdrn bence insanlarıda sıcak
Yaşadığı coğrafya çok genelleme olmuş bence. Kültür, görgü, aile, yaşayış tarzı, iklim.. hepsinin ayrı bir etkileyiş biçimi var bence
Ne çok bence demişim 😂
Tabiki de boşuna dememişler coğrafya her yünden kaderdir dnmxmxöc
Ne demişler di coğrafya kaderdir
Etkiler sanırım etkiliyor
Kesinlikle etkiliyor)
Maalesef genellikle evet
En İyi Cevap