Cogu gecimsiz birliktelik. Buyuk oranda cocuklar uğruna devam ettirilen evlilikler. Kadinin ekonomik bagimsizligi olsa da olmasada bu böyle.
Ben yabanci ciftlerin vloglarini izliyorum ara ara. Bizden cok farklilar. Birbirlerine saygıları cok ust düzeyde. Hayati paylasmayi gercekten biliyorlar. Yani tabi 20 dk lik videolardan olayin tam ic yuzunu bilemem ama gozlemledigim bu şekilde. Ki ailemize teyzem tarafindan yabanci bir damat girecek ileri ki zamanlarda.
Ilk kez gordum ve tanıştım yabanci damatla, teyzeme olan davranislarina, bakisina hayran kaldim. Cok kiz istemeye katıldım, cok dugune katıldım ama bir erkegi ilk kez boyle gördüm ne yalan soyleyeyim. Cok hosuma gitti mustakbel damadimizin davranışları.
Bizim ulkede evlilik neden olmuyor. Bizim birbirimize saygimiz neden yok? Bizim ulkede sevdigini birine söylemek neden zor? Cok erkek yorumu gordum kadin kısmi simartilmaz, sevdigini soylemeyeceksin, soylemem diyenini. Kisacik ömür de kadinlar guzel sozler duymayi haketmiyor mu yani? Seven sevdigini soylesin. Illa bu dunyadan gidince mi kiymet bilmek gerekiyor?
Yanimizdaki insani neden yoruyoruz, evlilikte neden yukleri paylasmiyoruz ulkemizde? Benim gozlemledigim ulkemizde yükler paylasilmak yerine birine yıkılmaya çalışılıyor daha cok.
Her seyi o yapsin, o yapiyor zaten bana ne gerek var mantigi cok var. Ciftimizden biri ordan oraya kostururken, yorulurken digeri kenarda nasil oturuyor, nasil vicdanı el veriyor hayat yoldasinin bunca yükün altinda olmasına.
Yani ben anlamiyorum. Hem gecimsizlik cok fazla hemde bizim ulkede hayati ortaklasa yasamak yerine bir tarafa daha da cok yük biniyor ne yazik ki.
Biz bu kurumu başarıyla gerceklestirebilen bir ulke degiliz bence. Toplumun evlenmeden önce seanslarca psikolojik destek almasi gerektigini ve bunun zorunlu olmasi gerektigini düşünüyorum. Hatta psikolog evlilik, babalik/analık onayı vermezse o evlilik gerceklesmese bile daha iyi olur.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ben yabanciyla evlendim ayrildim. Cocuklarimiz oldu 2 tane. Durumlari heralde en iyi ben biliyorum burada. Yabancilar, yeni nesil, artik evlilik kavrami kalmadi, beraber yasiyorlar, cocuk yapabiliyorlar nadiren. Cocuk yapinca da eger uygun kosullar yoksa, evde tartisma vs varsa devlet cocuklari ellerinden alabiliyor, ve bir daha yuzlerini goremiyorlar.
Tartismamalarinin nedeni, kimse kimseye muhtac degil. Yani bizdeki gibi erkek eline bakilmiyor. Eger kadin calismiyorsa develet erkegin maasi kadar issizlik maasi veriyor, en azindan benim kaldigim ulkede. dugunler de sade. sade bir gelinlik, altin vs taki yok, sadece yuzuk, ve eger ihtiyac varsa birkac mutfak esyasi gibi. yani.. sen bana sunu taktin, ailen bu takti vs yok. Herkes sevdigiyle yakinlasmaya ve cocuk yapmaya calisiyor.
Biz de severek evlendik ve covuk yaptik, amamaleaef kulturel catisma yogun oldu. ailemondan turk damat gibi davranmasini bekledi, onun ailesi de benden burali gibi davranmami bekledi. tartismalar artinca esim ayrilmakistedigini soyledi. ve geri adim atmadi. cunku eger batisirsak hep kavgalar aklimiza gelecek kafasinda.
bir de bizim evliligimin bitmsesindeki nedenlerden biri, benimle evlenme asamasinda musluman olma sözu vermisti. Dinimizce musluman kizlar hristiyan erkeklerle evlenemiyor, yasak. cok gunah. Ama maalesef cocuklarimiza hamile kalana kadar bana birsey soylemedi, ne zaman hamile kaldim, bana inanmadigink soyledi. yani ondan sonraki hergun zina yapiyorum gibi hissettim, bir sebepte bu.
Turkiyede de erkek eline bakan kadinlar sirf cocuk icin ayrilmiyorlar. Ustelik yuk en cok kafinlar olmasina ragmen. Bizim ulkede erkekler bir tek ise gider gelir baska da sorumluluk pek almazlar. Calisan kadinlar hem evde hem iste calisir. Evdeki duzeni de yürütür, cocuklara da bakar ve yetismeye calisir. Tum bu hengameye ragmen sirf elinde para olmasina ragmen belki elalem ne der diye ya da cocuklar babadsn ayri kalmasin diye susmaya devam eder ve kendi temposunu yurutmeye devam eder. Gunumuzde turk erkekleri icin konusacak olursak pek varliklari belli degil. Ozellikle kadin calisiyorsa. Evdeki tamirat islerini bile hanimlar yapiyor bircok evlilikte. Buna cevremde cok sahit oldum. Yani bizde erkek sadece baktigin zaman sadece varligi var ve bir de cocuk yapımına yariyor. Hayati paylasamiyorsun yani.
En baştaki cumlem yanlis olmus. Erkek eline bakmayan kadinlar sirf cocuk ugruna ayrilmiyor olacakti orasi
dedigim gibi, bence yapilmasi gereken açık. maddi sorunlar cozulecek kadin ve erkek issiz kalmaktan korkmayacak, işsiz kalsa bile normal hayatlarina devam edenilecekler... boyle herkes rahatlayacak gelecek kaygisi olmadan.
benim yasadigim ulkede gelecek kaygisi yok ama cocuklar ailelerden binbir aptal gerekcelerle alinabiliyor devlet tarafindan. o sebeple insanlar yine tedirgin ve hatasiz yasamaya calisiyor. Yani mesela A kisisi birini rahatsiz etti ve suclu bulundu, aninda cocuk korumasi gelip onun yegenine kadar gozleme basliyor. O da herkesi tedirgin ediyor. Boylebir tehdit sebebiyle herkes hatasiz yasamaya calisiyor Birbirini sevmese bile gunaydin diyerek gulumsuyor, duyguyu asla belli etmiyor vs.
Mrs Chatterjee vs Norway filmi daha yeni bir film ve guzel anlatilmis. Youtube. dan fragmanini izleyebilirsin. Ben norvecte yasamiyorumfinlandiyadayim, ama benzer durumlar
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!