Yalnız olmaya alışmak sağlıklı mıdır?

En son 1 yıl kadar önce 3 yıllık bir ilişkim bitti üstünde flört yapmadım kimseyle konuşmadım flörtleşmek anlamında arkadaşlık konusunda da eskisi kadar şanslı değilim 1 2 kişi var 2 3 ayda bir görüşürüz genelde tek başıma çıkar gezerim otururum Bi bank a falan şiir dinlerim hoşuma gider ama bu toplum tarafından pek doğru karşılamıyor yeni birileri ile tanışmaya biraz çekiniyorum açıkçası üşeniyorum biriyle tanışmaya ben şunlardan hoşlanırım işte bunları yaparım falan zaten konuşmayı da pek beceremem muhabbet etmeyi beceremem açıkcası 1 yıldır yalnız olduğumu düşünmemiştim dün gece arkadaşımla bir Cafeye gittik telefonumun şarjı bitmişti kasaya şarja taktırcaktım arkadaşıma verdim sen söyler misin garsona ben utanıyorum diye siparişleri yanımdaki insanlara verdiriyorum zaten tek başıma dışarı çıktığım zaman Bi mekana oturmadığım için sorun olmuyor dün gece arkadaşım çok çekingensin hiç sosyal değilsin dedi Bi anda dank etti yalnızlık bi psikolog a gitmek yerine burada cevap aramam ne kadar doğrudur bilmiyorum ama psikologlar pek yardımcı olmuyor açıkçası denendi bu kadar yani öyle

Güncellemeler
+1 yıl
Ekstra olarak pek neşeli bir insan değilim depresif bir insanım melankolik biriyim insanlar benimle vakit geçirmekten pek zevk almıyor söyleyemiyorlar ama anlıyorum.
Yalnız olmaya alışmak sağlıklı mıdır?