Sevgilimin ailesi muhafazakar yüzük olmadan gezme mızı sorun yapıyorlar zaten ailesinin sevgilimin üzerinde bir otoritesi var evlensek çok zor olacak gibi nişandan sonra imam nikahı yapmak istiyorlar sizler yaptırır misiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılİslamda nikahın işlevleri vardır. Bu işlevleri yerine getirmeyen törenler nikah olarak kabul edilmez.
Bir akdin nikah olabilmesi için,
1-kadın ve erkeğin hakkını koruması gerekir. Bunun için de yaptırım gücü olmalıdır. Bu işlevi sadece resmi nikah sağlar.
2- doğacak çocukların nesebini sahih kılmalıdır. Bu işlevi sadece resmi nikah sağlar.
3-toplumu dedikodudan korumalıdır. Bunun için tarafların evliliği duyurulmalıdır. Bu işlevi sadece resmi nikah sağlar.
Şimdi eğer bir ülke, dini kaidelerle yönetiliyorsa dini nikah diye akdedilen sözleşme, aslında resmi nikahtır. Zira devlet, o nikahı tanımakta, bir anlam ve yaptırım yüklemektedir. Eğer devlet bu iş için görevlendirdiği ve belli şekil ve esas şartlarının uygulanmasını gerekli görüyorsa, nikah bu şekilde kıyılır. Yani kıyılan her durumda resmi nikahtır.
Bana göre resmi nikah sonrası dua okunup evlilik isteğini bir kez daha dile getirmekte yani dini nikah koymakta bir sorun yoktur ki biz de böyle yaptık. Ama salt dini nikah kıyalım, nikahlanmış olur günahtan korunuruz anlayışı külliyen yanlış.
Sevgiler, mutluluklar. 🖐️
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBöylesi muhafazakar bir aileyle bence yapamazsın kapanmanı isteyip zorlayabilirler evliliğin bile bitebilir. İmam nikahı diye bir şey yoktur öncelikle yani bunu kıyıp çocuk yaparsanız zinadır. Resmi nikah olmalıdır. İstenirse resmi nikahtan sonra imam nikahı sünnettir. Ama resmi nikah önce olmalıdır ve olmazsa olmazdır.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. imam nikahı diye bir şey yok. allah katında nikah var. şartları belli. 1927 medeni yasa ile girmiştir imam nikahı ya da dini nikah uydurması.
allahın emirleri ve peygamberimizn anlatımlarına baktığımızda şart şudur.
nikah karşılıklı söz vermektir. dine göre en i, deal nikah belediyede kıyılan nikahtır. çünkü evlilik bir hukuksal kurumdur. çiftlerin haklarının korunması gerekir.
kız babasının evinde kalıp sonra nikahlıyım diyemez.
erkek kadına bir ev tahsis edecek. kadının günlük harcamalarını karşılayacak ve kadın artık o evde kalacak. nikah budur.
imam nikahı dediğinizin garantisi yok. hiç bir zaman hakları korumaz. allahı kandıramazsınız ama siz kendinizi kandırırsınız00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHata ediyorsun. Gitsin kendi kafasına uyan bir kız bulsun. Resmi nikah olmadan imam nikahının bir anlamı yok. Muhafazakar ailelerde erkekler de ailenin sözünden çıkamaz, çocuklarınıza vereceğiniz isimlere bile karışırlar. Ayrı evde oturmalarına izin verilmeyen genç evli çiftler var. Kızılcık Şerbeti dizisini bi izle.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
33Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu basit bir konu değil, o muhafazakar ailenin de nikah hususunda eksiği var çünkü '' dini nikah '' ancak resmi nikahtan sonra istenirse yapılabilir. İmam nikahı diye bir nikah zaten dinde yoktur, dini nikah da dilenirse resmiyetten sonra yapılır, sünnettir. Yani dini nikah oldu diye haram olan şeyler caiz olmuyor, helal olmuyor, bilginize.
Rabbim mutlu etsin.
27 Yorumla- +1 yıl
@ZaxraI8
* https://www.youtube.com/watch?v=0l_9-PXtyNA
* https://www.youtube.com/watch?v=SC-CzhtJsiw
* https://www.youtube.com/watch?v=ZmXZ8yRPe5Q
Siz '' muhakkak resmi nikah olmalıdır '' diyem alimlerimizden daha yüksek takva yahut ilimde iseniz izah edebilirsiniz, ben de feyz alarak dinlerim. - +1 yıl
O zaman alimleriniz ikinci kadına nasıl resmi nikah kıyılacağı ile bağlıda bilgilendirme versin. Peygamberimiz (s) evlenirken dini nikah mı kıymış resmi mi? Dini nikah kıymış yani resmi nikah olmasa da hiç bir şey değişmiyor. Kendinizden dine yenilikler ilave edip bidet getirmeyin
- +1 yıl
Hem resmi nikah hem de dini nikah olmalı. Bu ikisi et ve tırnak gibidir.
- +1 yıl
@ZaxraI8 İslâmda çok eşlilik yoktur, sadece bir adet size ayet paylaşacağım, belki de utanma gibi bir haslet mevcuttur bünyenizde :
"Üzerine düşüp uğraşsanız da kadınlar arasında âdil davranmaya güç yetiremezsiniz; bâri birisine tamamen kapılıp da diğerini askıya alınmış gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir, günahtan sakınırsanız Allah şüphesiz çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir." (Nisa, 4/129) - +1 yıl
@MaviDolunay evet öyledir, ama tek başına dinî nikah ise inanılmaz derecede kötü sonuçlara gebedir.
- +1 yıl
Tek başına dini nikah olmasın hem resmi hem dini nikahlar mümkünse bir arada kıyılmalıdır.
İmam nikahı değil dini nikah resmi düğünden sonra yapmak zorunlu ama esine güveniyorsan istersen resmi nikah öncede yapa bilirsin evlilik sürdüre bilimen senin elinde simden iyi düsün dayana bilceksen evlen eğer sorsan dini nikah kıyarken Bosnma hakını ve ikinci evlilik yapması sonucu seni bosamıs olmasını iste
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
+1 yılMuhafazakar insanlar zor insanlar kendi sulalemden biliyorlar havadaki nemi sorun yapar memleket meselesine döndürürler asla orta yolcu degiller onlara gore yaptiklari dogru niye orta yol bulunsun ki... karsi tarafi da kendine benzetme nedeni de yazik cehennemde yanmasin iyi insan biz dogru yola gosterelim kafasinda... benim sulalem boyle en azindan... eger boyleyse bence bir düşün buna uyum saglayabilir miyim saglayamazmiyim... kimi icin sorun olmaz kimi icin olur
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı. Muhafazakar aile ama tam olarak her şeyi bilmiyorlar sanırım. Dini nikah resmi nihaktan sonra yapılır. Ayrıca şu an nişanlılık döneminde yapılırsa birbirinizin helali olmuş olacaksınız. Bir beraberlik de yaşamanız gerekir ve aynı evde tabii. Görüşlerde bana yalan söylediği konular da oldu demişsin. Yarın bir gün bitmeyecegi ne malum.
00 YorumlaBen hepsini yaptıracağım ki daha sonra laf söz olmasın nişan nikah imam nikahı resmi evlilik hatta bir pazar eşimi alıp kiliseyede götürecem vaftizlesinler ama yeter ki sussunlar peşimizden laf etmesinler
01 Yorumla
Soran+1 yılSevgilimin ailesi muhafazakar imam nikahı diyorlar ama ben emin olamıyoruz bana yalan söylediği konular oldu affettim ya ayrilirsam bir gün
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Muhafazakarla alakası yok bazi kesimde öyledir, bizde de söz ya da nişan sonrası dini nikah kıyılır hemen
10 Yorumla
+1 yılBence kutunun dışından bakmalısın olaya. Ailesinin sevgilinin üzerinde bir otorite sahibi olması çok büyük bir sorun. Öyle "çok zor olacak gibi" diye geçilebilecek bir konu değil. Kendine yazık edersin
00 YorumlaHerşeyin suyunu çıkartmakta maşallah üzerimize yok milletçe.. aslında tam tabiri bu değil de rtükten dolayi anca bu kadar.. neyse.. yaptır boş ver Nisan imam nikahi yaptır sonra da çocuk resmi nikah seklinde devam edersiniz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. İmam nikahı, hükümsüzdür. Yap gitsin, baştan sıkıntı yaşamayın. Nişanı atmak zorunda kalsanız dahi, evli sayılmazsınız zaten. Bunu nişanlına da söyle ki bir şekilde evlilikten vazgeçilmesi durumunda seni eşi olarak görüp arıza çıkarmasın.
00 Yorumla
+1 yılya işte eğer aranızda bir ilişki olur kafasinda gidiyorlar ama zaten bir şekilde evleneceksin ve o imam nikahı kiyilacak bence sorun etme önemli bir problem değil😊
07 Yorumla- +1 yıl
ama eğer aranızda bir nişan atma olayı olursa iyi değil unutttum onu
Soran+1 yılYalanları ortaya çıktı affettim
- +1 yıl
yalan mi soyluyorlar bunlar madem dine önem veriyorlar niye yalan söylüyorlar güvenme sen ilk yazdıklarımı gormezden gel resmi nikahtan sonra kıy
Soran+1 yılBana ev alacağız dediler şimdi kira diyorlar 1 yıl sonra alabilirlermiş
- +1 yıl
yani bu hep böyle olur önce yaparız derler yapmazlar senin bunlarla başın çok agrıyacak geçmiş olsun canım
Soran+1 yıl2 bilezik takacaklarmiş düğünde benim ailem o kadar takacak
Soran+1 yıl4 bilezik demişlerdi
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen nikahların aynı gün olması gerekir diyenlerdenim. Yarın bir gün ayrılmak istersen ki Nişanlılık asıl tanıma sürecidir dini mikahşo olduğun için eşinden gerekenleri yapması gerekir.
10 Yorumla
+1 yılHayır. Nişanın atılmayacağının garantisi yok
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Yaptırırım kendi hayatımda olması gereken şeylerin öneminden ötürü benim için önemli. Ama bukadar ailesinin baskısı altında ise evliliginiz nasıl olacak düşündün mü
00 YorumlaResmi nikah olmadan dini nikah kıymayın. Dini nikahta nasıl olsa birbirlerine helal diye birliktelik yaşanabilir. Düğüne kadar sorun olup olmadığına dair bi garanti de yok.
00 Yorumla
+1 yılBunun muhafazakarlikla alakası yok. Dini İslam olan her kişinin dini nikah kıyması gerekiyor. Kiymazsaniz evlenseniz bile birbinizi helali olmuyorsunuz. Ama şu da bir gerçek ki dini nikâh kıyıldıgi günün akşamı karı koca olmalisiniz. Fakat şu zamanda bunu es geçiyorlar. Bu durum yanlış değildir. Siz evleniyorsunuz ve de ailenize (esininiz ailesine) saygı duymanız gerekiyor. Bunu saçma bulup şimdiden sorun ediyorsanız tekrar düşünün derim.
022 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel cevapladın sende evlimisin peki
- +1 yıl
Hayır daha 19 yaşındayım
- +1 yıl
Sevgilin var mı peki
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
Hiç biriyle birlikte oldunmu
- +1 yıl
Hayır da ne alaka şimdi
- +1 yıl
Hm merak nerde yaşıyorsun peki
- +1 yıl
Ankara
- +1 yıl
Uzakmış bende bursa
- +1 yıl
Peki
- +1 yıl
Peki ilerde sevgilin olursa ve sevişmek isterse ne yaparsın
- +1 yıl
teklif bile edemez
- +1 yıl
Peki dini nikah olsa
- +1 yıl
Bizler dini nikah ile resmi nikahı aynı gün yaptığımız için bahsettiğimiz gerdek gecesini de o gün yapıyoruz. Fakat asıl olay dini nikahta. Resmi nikahin olduğu halde dini nikahın yoksa birleşme olmaz. Sizler hâlâ birbinizin helali değilsiniz çünkü. Neden kurani kerim okumuyoruz 😕
- +1 yıl
Şahin sen de saçma sapan sorular soruyorsun yahu. Git evleneceğin kişiye sor bunlari bana niye soruyorsun
- +1 yıl
Hm anladım ne güzel söyledin
- +1 yıl
Sana dememistim onu üstte birisi yazmış ona dedim
- +1 yıl
Elbette öyle lakin bana yazdığın ilk mesajda bunu kastetmestin. İlk gün olacak diye zorlama yok tabii ki. Ama olması gereken budur
- +1 yıl
Daha fazla aynı şeyleri tekrar etmeme gerek yok. Doğru tektir
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılİçimde böyle karşıdaki kişiye karşı aman aman bir duygu yoksa ayrılırdım galiba kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz imam nikahı ne Allah aşkına.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 904 cevap paylaştı.
+1 yılAilesini çok fazla dinliyorsa sana da baskı yapar. Problem yaşayabilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılAilesini çok dinliyor
- +1 yıl
İmam nikahı kıymakta hiçbir sakınca yok. Kastettiğim diğer konular. İşte çalışıyorsan çıkmanı istemek gibi ya da tesettür kullan baskısı yapmak gibi.
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılResmi nikah olmadan imam nikahı ne alaka? Oldu da ayrılmak istedin eee erkek boşol demeden boşanamıyormuşsun ya hani eee napacan o zaman?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılResmi olarak belediyeye imza atın sonrası bence önemli değil. Önemli olan resmi nikah. Sonra imam nikahı faln hiç önemli değil kıyarım 😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılNiye yaptırmayayım ki? Neden bu kadar isteksizsin bu duruma anlamadım. 1 günde yapılıp bitmiyor mu o imam nikahı?
09 Yorumla- +1 yıl
E yaşasınlar o zaman? Hatta belki yaşıyorlardır bile. Günümüzde sevgililik adı altında el ele tutuşup öpüsülüyor. Bu sence dine göre doğru şey mi? Ailesi muhafazakarsa bu yüzden evlensinler istemiştir. Sevişmeseler bile öpüsüyorlardır.
- +1 yıl
Nişan tanışmak için mi? Şaka herhalde.. aileler nişan öncesinde tanısmıyor mu?
- +1 yıl
Zaten aileler de sevgililer de tanismis coktan. Dindar insanlar icin olmasi gereken sey zaten resmi nikah gunu gelmeden imam nikahinin kiyilmasi. Dindar degillerse bir sey diyemem
- +1 yıl
Peki
e sen muhafazakar değilsen bazı şeyleri sorun etmiyorsun sanırım, e nikah yaptırın o zaman güveniyorsan 🙄
00 YorumlaBizim taraflarda hep nişandan sonra yapılır rahat tanışa bilmek el ele tuta bilmek için. Bir sorun yok bana göre
01 YorumlaBize göre mi hayat yaşayacaksın? Kendi seçimlerini yapmayı öğren, kazık kadar karı oldun hala elaleme göre yaşıyorsun
00 Yorumla
+1 yılKıy tabi kanki dini nikah Allah katında sonsuzluğu simgeler
00 Yorumla
+1 yılResmî nikah olmadan olmaz
Dindarlıkla alakası yok00 Yorumla
+1 yılBana anlattıkların normal geldi tabi resmi nikahta varsa.
00 Yorumla
+1 yılHaram olmasın diye galiba dini nikah kiyiyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok dindarlarsa iman nikahından 3 gün içinde cinsellik olmalı bunu da mı isteyecekler? Nasıl katlanıyorsunuz ya dindar olmaları bile benim için ayrılık sebebi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı. Öyle aileler anlayışlı değilse eğer evlensen bile çok zor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik cüzdanı olmadan imam nikahı yapılmıyor tabiki imam tanıdıksa hemende imam nikahı kılınır!!
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Resmi nikah olmadan böyle bir şeyi sakın yapmayın.
00 Yorumlaİlerde çarşafa sokarsa görürsün iyiler mi :) dindar insanlarla aynı yerde bile durmam bırak aile bağını
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyapmam şimdiden aile taraf karışıyorsa sonrasında ohoooooo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen yapmadım yapmam da düğün günü yapılır istediğim zamanda geziyorum zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYaptırma bence nişan atilir evlenip ayrılan bile varken nişan ne ki
00 YorumlaBelki aranızda sorun olucak nerden bile bilirsin ben kabul etmezdim nişan evlilik oyun değil ve herkesin gerçek yüzü biraz zaman sonra çıkıyor
00 YorumlaBende aynı şeyi yaşadım dikkat et, hangi il Erzurum mu?
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan mutluluk olsun yeter İmam nikahı resmi nikahlı farketmez benim için
00 Yorumla
+1 yılDüğüne yakın kıyın bence sonra aranızda birşeyler olabilir
00 Yorumla
+1 yılNe güzel işte bol bol sevişirsiniz rahat rahat takılırsınız
00 Yorumla
+1 yılYaptırmam resmi nikah olana kadar
05 Yorumla
Soran+1 yılKonuşsak
- +1 yıl
Benimle mi?
- +1 yıl
Muhafazakar bir aileyse bunun doğru olmayacağınıda bilmesi gerekir. Dini işlerine geldiği gibi yaşamasınlar. Nişan dönemi birbirini tanımak için, eğer gezmeseydim tanıyamayacaktım karşımsaki kişiyi ve bana uygun olmayan biriyle evlenecektim. Çok şükür ki gezdim ve anladım. Aynı teklif bana da yapıldı imam nikahı olsun rahat gezin diye. Kabul etmedim doğru değil
Soran+1 yılEvet seninle
- +1 yıl
Olur ekleyebilirsin
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok saçma acelesi neymiş kabul etme
00 Yorumla
+1 yılo doğru bir hareket değil
00 Yorumla
+1 yılNe olacak olsun
Seni bağlayan bişey yokki00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılDüğünle arasi olacaksa erken gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılTabiki olacak. Olmayacak mı?
00 Yorumla
+1 yılŞimdiden Allah kolaylık versin
00 Yorumla
+1 yılYapmanız lazım zaten. Ne olacak ki?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence yaptırmamak gerekir
00 Yorumla Doğal ve haklı gelenek ve görenekler de var
00 Yorumla
+1 yılLa senin kaderin doğa ya benzemesin de
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEğer düğünüme az bir zaman kalmışsa yaparım
00 Yorumla Oğulları cenabet gezmesin diye yapıyorlar
00 YorumlaDua et baska seyler istemesinler
00 Yorumla
+1 yılKıyın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 836 cevap paylaştı. Yaptırmazdım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. boş ver evlenme
00 Yorumla
+1 yılBence nişanlanmadan kurtul
00 Yorumla
+1 yılYap gştsin en doğrusu
01 Yorumla- +1 yıl
Gitsin *
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yok yaptirmam
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sevgilimin ailesi muhafazakar. Nişandan sonra imam nikahının kıyılmasını istiyorlar. Siz ne yapardınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler