Bence değil
2 ay
Oruç vakti dışarda yemek yemem saygısızlık mi?

Bence değil
Herkesin kendi ibadeti. İnsanların gözüne soka soka yemek yemek normal zamanlarda da saygısızlık. Yemeğini normal yiyorsan neden saygısızlık olsun ki? Sonuçta oruç tutmak açlığa direnmek demek bir yandan. Zor olsun güzel olsun tutanlar için.
Saygı kişinin vicdanı ile ölçü koyacağı bir şeydir. Toplumun hoşuna gitmeyecek bir durumu toplum içerisinde yapmak saygısızlık sayılacağı gibi kişinin bunu hissedecek melekeleri kapalıysa kimse bir şey demez. Nitekim son yüzyılda zaten toplumun tersine hareket eden bir nesil varken ha yemişsin ha yememişsin bunlar senin vicdanına kalmış. Toplumun tüm değerlerinin içine edildi ha bir eksik ha bir fazla
Oruç tutmayan bir kişi dışarıda yemek yeme hakkına sahiptir, ancak diğer insanlara saygı göstermeli ve halka açık yerlerde açıkça yemek yememelidir. Ayrıca, diğer insanların kendi tercihlerine saygılı davranılması da önemlidir.
Cevap
7Cevap
ben oruç tutan biriyim sevabıda bana ve oruç tutmayan birisi benim için hayatını kısıtlamasın günahıda ona ve bu benim için önem taşımayan bi durum hatta bir arkadaşım oruç tutmuyorsa ona hizmette ederim yemekte yaparım hatta yaptımda
degil tabi ki herkesin inancı da orucu da kendine. tutmuyoruz diye kendimizi kısıtlayıp oruç tutanlara göre yaşamak zorunda değiliz. Ben tutarken de yiyen insanlar beni rahatsız etmez
Değildir.
Yani şahsen benim yanımda yiyip içilse, ben saygısızlık olarak görmem.
Saygısızlık dğeil
bence de değil
kimse sizin için tutmuyor orucu
Hayır değil neden olsun
Bence saygısızlık
Elbette
Ye guzum
En İyi Cevap