Bu hayatta herşeyin bir sonu var iyi şeylerin de kötü şeylerin de bi sonu var ömrümüzünde bi sonu var bunun bilincinde misiniz yoksa hiç takmıyor sonu yokmuş gibi mi yaşıyorsunuz
Yok yani ben bu konuya takıntılıyım biraz
Bu hayatta herşeyin bir sonu var iyi şeylerin de kötü şeylerin de bi sonu var ömrümüzünde bi sonu var bunun bilincinde misiniz yoksa hiç takmıyor sonu yokmuş gibi mi yaşıyorsunuz
Yok yani ben bu konuya takıntılıyım biraz
Her şeyin sonu var evet ama bir sona bağlı mı yaşamak zorundayız? Eğer böyleyse hiç bir şey yapmadan hayat enerjimiz sönük şekilde dolanırız. Hayatın ve anın farkında olarak yaşayalım bence.
Her anının farkında olarak yaşasakta sonu olduğunu bilmek enerjiyi düşürüyor hocam ya
Senin ki her an ölümü beklemek. Yapma. Bu seni sadece anksiyete bozukluğuna sürükler.
Hocam bende zaten anksiyete var
Bu düşünceler ile olmaması şaşırtır zaten.
Herşeyin bir sonu olduğunun elbette farkındayım. Buna göre hareket etsem de hayatı kendime zindan etmem.
Ya kendine zindan edecek kadar olmasa da bilinçli olarak hareket etmek hiçbir şey için kendini yıpratmamak mantıklı olur bence
En güzeli. Kendini yıpratırsan toparlanman zor olacağı için her zaman elif gibi dik olmak lazım.
Öyle yapmaya çalışıyorum içim paramparça ama dışım dimdik durmaya çalışıyorum hocam sende öyle yap eğer yapmiyosan
Teşekkür ederim her zaman öyle davranıyorum
Senin adına sevindim
Teşekkür ederim 😊umarım sende en kısa sürede feraha erersin
Cevap
2Cevap
her şeyin bir sonu olduğunu biliyorum ve bu yüzden her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum
Umarım herşeyin tadını alırsın en çokta mutluluğun tadını alırsın çünkü hüzün ve göz yaşı çok kötü hocam
bu senin için de geçerli bu arada hayat hüzün ve göz yaşı için çok kısa 🙂
evet ve bu acı veriyor.
her şeyin farkında olmak, ne yazık!
Keşke hiçbir şeyin farkında olmayan ot gibi yaşayan insanlardan olsaydım diyorum bazeb
Farkındayım ama sürekli bunu düşünerek kendime zarar veremem. Evet bir son olabilir ama ben anı yaşamalıyım.
Evet ama anı yaşayamaya çalışırken kaybettiğimiz anları aklımıza getirince canımız da sıkılır diye düşünüyorum
İşte kaybettiğimiz zamanı ya da geçmişi düşünmekten biraz vazgeçmemiz gerekiyor…
Dünü düşünmek bugünü yaşamaya engel olursa yarın olduğunda bu düşünceler daha da artmış olur. O yüzden evet zaman geçiyor ama buna engel olamayız.
Bundan sonrası için zamanı iyi değerlendirirsek, anı yaşarsak zamanı dolu dolu geçirmiş olduğumuz için pişmanlık yaşamayız.
Evet haklısın bir bakımdan aslında hayatı çokta ciddiye almamak giden gitti diyebilmek önemli diye bir çıkarım yaptım yazından umarım doğru çıkarımdır.
Geçmiş için evet öyle diyebiliriz. Hayat kısa zaten bunun hepimiz farkındayız. Ama içinde bulunduğumuz anı değerlendirmek gerekiyor, o noktada aynı şeyi söyleyemem. Sadece elimizde olmayanı -geçmişi- çok da ciddiye almamak gerek.
Evet adı üstünde geçmiş, ayrıca hayatın her anınını değerlendirmek içinde bişeyler yapmak lazım hocam ot gibi yaşayınca dediğin tez brnim hayatımda çürüyor. Ama gayet mantıklı konuştun bayağı bir faydası dokundu
Kesinlikle.
Çok sevindim yararı dokunmasına, bu düşünceden bir nebze de olsa sıyrıldıysan ne mutlu. ☘️
Evet pozitif düşünceler duymak beni motive ediyor. Tekrar teşekkür ederim iyi geceler hocam
Rica ederim ne demek. İyi geceler
Eyvallah sağ ol
Evet farkındayım klibinde bile oynadım
Ciddi bir klip mi yoksa hayat filmi mi
Hayat filmi DEPREM
Ben de yaşadım o filmi
Geçmiş olsun hepimize
fark ettik bir ay öncesine kadar
Ben yıllardır bu döngüden çıkamıyorum birde üstüne deprem gelince çok daha iyi fark ettik maalesef
Evet birazda o yönden düşünmek gerekiyor belkide umarım bir daha böyle bi imtihana tâbi olmayız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar