Şöyle ki dini olarak mesela ibadet eden, ya da ibadet etmeyip ne biliyim günah deyip cennet var cehennem var diye düsünerek yapilan ya da yapilmayan seylerden bahsediyorum.

Şöyle ki dini olarak mesela ibadet eden, ya da ibadet etmeyip ne biliyim günah deyip cennet var cehennem var diye düsünerek yapilan ya da yapilmayan seylerden bahsediyorum.
Gayba imân böyledir, hiçbir şeyden tereddüt etmeden O'nun kudretine eğilip, O'na sığınmaktır ama görmeden, kanıtları bizzat gözle görmeden. Eğer görmeden herkes inanabilse idi, nerede kalırdı gayba teslimiyetin kıymeti ve farklılığı?
O açıdan inananlarda "acaba tüm bunlar boşa mı?" vesvesesi olmaz.
Hiçbir şey olmasa bile, oturarak günde 45 dakikasını harcayan bir insan olmak yerine, vakit namazlarına 45 dakika ayırarak ibadet edip, hem hareketsiz kalmaz, hem de kalbî huzuruna huzur katar.
Yani dinin bize sunduğu hiçbir şey külfet değildir esasen.
Sonu hüsran olan hemen her şeyin anlamsız olduğunu biliyoruz..
Bir işi sonuna kadar yapamıyor, gemiyi o limana yanaştıramıyorsak nasıl mücadele ettiğimizin de önemi yoktur..
Belki yanlış bir önerme ama gerçek bu..
Mesela bir ilişkide yaşanan onca güzel anının ardından kötü bir şekilde ayrıldıktan sonra akılda kalan son olaydır..
Sonuç odaklıyız biz.. Gidiş yoluna bakmıyoruz..
Hiçbir şey boşa yaşanmaz vardır bir sebebi veya sonucu her şey bittiğinde ders çıkarırsın bir şeylerden tecrübe kazanırsın. Bir sonraki adımını ona göre şekillendirirsin.
Hayır demem. Bazı duygular sonu olduğu bilinse de yaşanmalı. Güzel olandan korkmam ve gelecek hiçbir zaman net değildir. Ben her zaman yaşayarak deneyimlerim.
Cevap
5Cevap
Evet boşa gidiyor zaten hayatın anlamı yok
Boşa gitti derse insan baştan başlar.
Bu binayı yıkıp yeniden yapmasına benziyor. Din veya başka konu, fark etmiyor.
Ben düşünerek adım attığım için hiçbir şey boşa gitmiyor.
Bastan baslayamaz sona gelinmis
Peki, teskrler
dinlerin herzaman manevi bir gucu vardir insana kattıgi :)
o yuzden kim inanir kim inanmaz kim ne kadar ibadet eder hic umrumda degil :)
fakat ya varsa :) bir cennet cehennem :)
din aslında cennet cehennem için değildir insanın ahlaklı ve erdemli olması içindir.
Bunlar icin dine gerek yok ama
evet yok ama dinin sana şart koştuğu yaşam stilini (ibadet etmek dışında) iyi ve erdemli bir insan olmak için yapıyorsun. Zor olan kısmı da bu hak yiyemezsin , yalan söyleyemezsin , insanları kandıramazsın bunlar insan olarak yapmaman gereken şeyler bunları yapınca boşa mı gidiyor sanmıyorum en azından için rahat bir şekilde yaşıyorsun
Dinde yeri olmayan bişeyin bende yeri olamaz
Herseyin sonu var diyip bile bile niye yaparki insan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?