Aile ne demektir? Gerçekten bir ailedeki bireyler her zaman birbirlerinin iyiliğini mi isterler? Ne yaparlarsa, birbirlerinin iyiliği için mi yaparlar?

Aile ne demektir? Gerçekten bir ailedeki bireyler her zaman birbirlerinin iyiliğini mi isterler? Ne yaparlarsa, birbirlerinin iyiliği için mi yaparlar?

Bence her zaman istemezler yani çoğu zaman kötülüklerini isterler. zaten bu yüzden de bence iyi aileye denk gelen kişi her zaman için şanslı kişidir. ama bu zamanda herkes iyi aile olmayı bilmiyor ya da beceremiyor maalesef. bu yüzden de herkes aile olmamalıdır. çünkü bir insan kendi ailesini bile sevmiyorsa ya da kötülüğünü istiyorsa kimseyi sevemez bence
Bence bu durum tüm aileler için geçerli değil. Çünkü öyle aileler var ki kardeşmiş, babaymış, anneymiş demeden birbirlerinin kuyularını kazıyorlar. Oturduğum binada birebir şahit olduğum durumlar var. Anne yaa bir anne sırf para için evladının zor durumda kaldığını görmezden geliyor.
Ama bunun yanında gerçekten birbirlerinin iyiliği için çırpınan aileler var. İnsanın içinde vicdan ve merhamet olduktan sonra gerisinin bir önemi yoktur.
Rica ederim 🙂
Bu soruya evet demeyi çok isterdim ama o her zaman öyle olmuyor. Beş parmağın beşi bile bir değil derler.
Hz. Nuh un oğlu bile isyankar ve kötü olduysa, hz. Yusuf u kardeşleri kuyuya attıysa peygamber çocukları olmalarına rağmen; hiç kimse için tamamen iyidir, iyi niyetlidir, iyilik severdir diyemeyiz.
Bambaşka bir bakış açısıyla güzel bir cevap oldu
Rica ederim 🙂
Kimse kimsenin iyiliğini istemesin. Anne, anneliğini yapsın, baba da babalığını. Zira evlat da evlatlığını yaptığı sürece herkes üstüne vazife işleri yapar böylece.. Bu hayatın düzeni bu. Eğer buna çomak sokulursa hiç kimse mutlu olamaz. Mutlu olan da duyarsızdır.
Cevap
2Cevap
Benim ailem için evet öyle, her aile aile olamıyo...
Soru mu, görsel mi hangisi 🤔
Bu iyiliğini istemeyen kişiler genelde akrabalardır, ailede böyle bişey söz konusuysa o aile aile olmayı başaramamıştır...
Anlaşıldı 👍
Kezzap demeden de anlayabiliyormuşsun...
Espri yaptık sen de var ya hemen ciddiye aldın : ))
Espri yapılacak zamanı ayarlayamıyosun da ondandır.
Ayarlıyoruz da işte senin ruhsal modunun anlık değişkenliğini hesap edemiyoruz
Ruhsal modumun değişikliği mi, hadi öyle olsun..
Olsun bakalım olsun
Aile olmak bu zaten aksi yaşanıyorsa bireylerle aile olunamamış ya da bu zemine hasar verilmis demektir mesela kardesler arasi rekabet buna örnek
Evet ailem her daim iyiliğimi isterler bende o şekilde ailemin kılına zarar gelse dünyaları yıkarım..
Özellikle ikizlerinin sanırım : ))
İkizler mi 😳😳 ne alaka
yok mu ikizlerin🤔
Hayır yok
O zaman tahmin ettiğim kişi değilsin🤔
Bilemicem artık kimi tahmin ettiniz
Evet, benim ailem için öyle en azından..
Öyle derken🤔
Soru kalıbına dedim..
Görselde zıttı diyorsa o yüzden teyit etmek istedim : ))
Arafta bırakmayı severim.. 😄
Bu aile benim ailemde iyilikten de öte korurlar 🙂
Elbette aile her zaman iyiliğini ister
Kötülüğümü düşünen bir anne/baba olabilir mi
Ailem ne yaptıysa, be istediğiyse hepsi iyiliğin içindi. Tabii aileden aileye fark var
Her aile için geçerli değil tabi.. aileyi secemiyoru,
Her zaman değildir tabi ki öyle bir aile görmediğim için şanslıyım
Tek gerçek sevgi anne sevgisidir. İster eş olsun ister kardeş ister baba hepsi geçici ve çıkarların çalıştığında yollarin ayriliyor onlardan
Çakıştiginda*
hep değil illa kötüler vR
Görsel o kadar haklı ki gerçekten
Dizide duyduğum anda tüylerim ürperdi 😌
Doğru söze ne denir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?