IŞİD ve Taliban'a şaşıran Müslümanlar?

Yani Müslümanların IŞİD ve Taliban'a şaşırması oldukça ilginç ama olumlu yönü de var. Müslümanlar her zamanki gibi ne istediğini bilmiyor ama yeni kuşakların modern Müslümanlar olacağı kesin. Kafa kesen, kadın yakan, dünyayı insana dar eden sadece Taliban veya IŞİD değil. Suud uygulamalarının, İran mollasının, Sudan'da düne kadar yaşananların ondan farkı yok. Bazen saçma sapan "ya şeriate de hayır diyemem ya" diye sızlanan kadınlar görüyorum. Ama bakıyorsunuz Avrupa'da yaşamak istiyor. Ee sen de Avrupa'daki misyoner Araplar da buyurun Şeriat ülkelerine?

Ben Müslümanların kötü olduğu fikrinde değilim Müslümanlar ne istediğini bilmiyor. Avrupa kadar zengin, Türkiye kadar özgür olalım ama başında Taliban rejimi olsun, olmuyor. Din hiçbir zaman kitapta durduğu gibi durmaz. Örnek: şeriat ülkelerinde tecavüze uğrayan kadınlar hapis cezası alırlar. Kaldı ki aşağıda verdiğim gibi klasik fıkıh, Taliban uygulamalarından pek farklı değil.

Şimdi anlıyorum ki demokrasi, anayasa, laiklik, özgürlük bu ülkenin can damarı... Öyle değil mi?

IŞİD ve Taliban'a şaşıran Müslümanlar?