Ailem bana hiç harçlık vermezdi, 19 yaşıma geldim hâlâ vermiyorlar. Zaten para harcadığın yok düzenli harçlık da vermem diyor, param yok diyor ama ay sonunda birikimini de yapıyor. Tamam eşek kadar kız oldun kendin kazan diyeceksiniz belki ama öğrenciyim neticede vaktim yok düzenli işe giremem, hem herkesin ailesi sigarayı bile bırakınca ödül olarak para veriyor, benim kazancım bayramdan bayrama. Elime bir para geçse sürekli ondan bahsediyor annem. Yıllarca burs paramı biriktirdim dolar yaptık onu artık bana ver büyüdüm diyorum, ben lazım oldukça veririm diyor. Ne kadar param var ondan bile emin değilim. Bu ne güvensizlik, ne pintilik anlamadım. Kendi paramı bile vermiyor. Gören de elime para geçince har vurup harman savuruyorum sanır, azıcık para geçse elime onu bile biriktiririm. Bıktım ya.
Ailenin sanırın pintilik ve güven hissi sorunu var. Kendi ailem böyle değil ama bu tarz aileler tanıdım. Gerçekten ömür törpüsü oluyorlar.
Şöyle bir taktik dene, asıl ihtiyacın örnek 100tl diyelim, 300tl iste, sonra tamam hadi 100 bari verin de. Ama bu para verme ve harçlık alma konusunu bir süre gündemde ve canlı tut.
Yaa uzulme. annen ins dolarlari bozdurmamistir o parayi harcamamistir ins. Dolarlari sakin bozdurmayin secimden sonra cok artacak. bu arada caninida sıkma ben inaniyorumki senin cok guzel bonkor bir esin olcak sana hep para vercek ne istersen alcak. cok mutlu olcaksin
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bozdurmadı tabi bana saklıyor ztn de safece dogru zamani bekliyor vermeye
Aynen ya maalesef öyle konforsuz bir yasamim yok ailemi kötülrmem ama bu pintilik hoş değil ben o kadar basariliyken bir harclik alamıyorum millet sigarayı bıraksa harclik aliyor onun yerine ya da ne bileyim bir şey yapmasina da gerek yok. Mesela ortaokulda falan herksin harvligi olurdu annem öğlen zaten eve geleceksin paraya ihtiyacin yok derdi arada bir zar sor para alir çikolata alirdim kendime
Hani zaten harcamayacaksın demesi ağrıma gidiyor. Belki biriktirip almak istedigim bir sey var. Bu kontrol deliliğinden yoruldum vallahi billahi.
öyle tabii ki zaten demek istediğim şey seni psikolojik olarak sıkıntıya sokuyor o yüzden kendini rahat hissettmelisin ve bu baskıdan kurtulmalısın bu da bi baskıdır aslında
Evet evet psikolojik olarak yorucu yoksa o para gelmese de yaşarım ben mesele o değil. Annemde ciddi bir kontrolcülük var ve ben de tam zıt karakterim özgürlüğüne düşkün, hesap vermeyen, biraz asi. Anlaşmakta zorlanıyorum.
sende benim gibisin ama işte bilmiyorlar nasıl yaklaşacaklarını nasıl kontrol edeceklerini o yüzden böyle oluyor yaşında iyi yani 19 öyle saçma hareketlerin yapılacağı bir yaş değil kesinlikle. konuşmayı denedin mi hiç empati kurmalarını isteseydin anlayışlı değiller mi hiç?
Anlayışsız değiller aslında ama bu konuyu açıp anlatmaya başlayınca saçmalama senin ihtiyacın yok, param yok (ay sonunda birikim yapmaya parası var yalnız k da ayri celiski), şuna borcum var bilmem ne bilmem ne duygu sömürüsüne başlıyor. Yani eskisi gibi kal benden para falan isteme diyor işte, bıktım vallahi. Bu soruyu sormadan önce annemden para istedim iceride paralarini sayiyordu ve bana dedi ki param yok veremem. Ya 10 tl verse tamam diycem en azindan beni kaale aldi diycem mutlu olucam onu bile vermedi ya..
anlıyorum seni ama cidden benim ailem böyle değil şükür. he bende katbekat geri dönerim dediğim gibi kendi ayaklarının üstünde durmaya bak yoksa daha kötü olursun psikolojini iyi tut kendini motive etmeye çalış
Söyledim az önce ısrar da ettim vermedi defalarca kez dedim ne diyim artık yoruldum kendi paramı bile vermiyrolar yıllarca bursumu biriktirdim ama iste..
Öyle tabi birkaç aydır burs alıyorum şükür ama ondan önce burs da yoktu beş parasızdım bayramdan bayrama para görüyordum ama burs param bitiyordu mesela okuldayken anneme para at diyorum hesaplarinin ss'ini at emin olayim paran olmadigina atarim diyordu
Okuyup düzgün bir meslek sahibi olacaksın ailendenden de hakkın olan dolarları isteyeceksin baktın hâlâ vermiyolar dava açacaksın illa ben mi soyleyim bunu?
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya gerek yok benim param ailemin parasi mesele psikolojik baski yapması
Öyle değil ya yillarca bursumu biriktirdim dolar yaptim annemde ama vermiyo ihtiyacin olunca veririm diyo ne zamna ihtiyacim olacaksa. Hani millet aileden harclik falan alıyormuş! Ben daha kendi parami alamiyorum annemden. Of offff