Eşim deprem bölgesinde görevde, asker. Yiyecek bulamadıkları için sahur yapamayacaklar. Oruç tutmayacak bu yüzden. Günde tek bir kere itfaiye aracıyla su getiriliyor. Onu da sadece tıraş olurken kullanabiliyor ve zaten yarıda kesiliyor. Tek öğün yiyorlar ve hep aynı yemek veriliyor. Diğer öğünlerde hep açlar. Susuzluktan tuvaletleri tıkanıyor ve haftada bir vidanjör getirtip açtırıyorlarmış. Temizliklerini bile kolonya ile yapıyorlar. Şimdi sorum şu, ne zaman insan gibi yaşmaya başlayacaklar? Gerçekten haline o kadar içerliyorum ki. Bu böyle nereye varacak 😭?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
İnanmıyorum yazmış… içten bütün beddualarımı diliyorum sana şerefi olmayan insansı varlık
Benim bu kadar şeyi uydurmam imkansız. Kendim farklı ilde yaşayan bir kadınım. Haberleri bile takip edemiyorum bebeğim sebebiyle. Acaba nesi yalan olacak bunca şeyin. İnsanlar neye inanmak istiyorsa ona inanıyor. Sırf vicdan rahatlatma çabası, başka bir şey değil...
Ayakta uyutuyolar haberleri yok şaka gibiler ya bu kadar cahil bi toplum olamaz allah eşinden razı olsun tüm dualarım onunla askerlerimizle
Amin teşekkür ederim 🙁🙏🏻
@YunininTutisi Yazıklar olsun bi asker eşi olarak size. O asker Türk vatanını ve milleti uğruna canını seve seve vereceğine senin üzerine yani senin gibi bozuk bi namus üzerine yemin etmiştir. Asker eşire % 50 askerdir. Bende 25 yıl üniforma giydim. Senin gibi bir eşim olsaydı kapıya köpek olarak bağlamazdım. O düşünmediğin depremzede millet olduğu için eşin var. Kazandığı maaşıda sana yediriyor. Zehir zıkkım olsun sana ve o depremzedelerden de beter ol.
ASKERLİK YEMİNİ;
BARIŞTA VE SAVAŞTA, KARADA, DENİZDE VE HAVADA
HER ZAMAN VE HER YERDE
MİLLETİME VE CUMHURİYETİME
DOĞRULUK VE MUHABBETLE HİZMET,
KANUNLARA VE NİZAMLARA VE AMİRLERİME
İTAAT EDECEĞİME VE ASKERLİĞİN NAMUSUNU,
TÜRK SANCAĞININ ŞANINI CANIMDAN AZİZ BİLİP
İCABINDA VATAN, CUMHURİYET VE VAZİFE UĞRUNDA
SEVE SEVE HAYATIMI FEDA EYLEYECEĞİME
NAMUSUM ÜZERİNE AND İÇERİM.
İtin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış. Üniformayı giymişsin giymesine ama adam olamamışsın. Sen kim eşimin kazancını bana haram etmek kim üstelik? Allah herkesin kalbine göre versin. Daha da adam yerine koyup bir şey yazmam senin gibi bir mahluğa.
Ödenmez Rabbim onları ve ailelerini çok mutlu etsin
Ödenmez. Biz sıcak yataklarimizda yatarken onlar dağda yatiyor o tehlikede bide.
Erkek olmak böyledir sevgili dişi. Nasıl böyle vicdana gelebildin hayret
Boş yapma ya.
Kes sesini
Sen kes, insan gibi yorum yapacaksan yap yoksa da kapı orada.
İnsan gibi yorum yaptım zaten. Sizde vicdan olmadığını söyledim. Yalandan soru sorma
Bi bas git ya haşa sen Allah mısın da insanların niyetleri hakkında bu kadar rahat konuşabiliyorsun? Senin gibi biriyle muhatap olan bende hata.
Boş yapma ya
Dinime küfreden müslüman olsa. Sorumdan defol şimdi.
Allah yardımcıları olsun
Allah yardımcıları olsun ne diyelim ki
Buna inanmıyorum. Tamamen algıdır. Halkımız o kadar yemek dağıtıyo devlet bedeliyeler vs
Aynen aynen algı bu kadar şeyi de totomdan uydurdum zaten. Sizin gibi vasıfsız duyarsız bilinçsiz insanlar yüzünden bu millet yeterince hizmet alamıyor. Hakkımız haram zıkkım olsun, başka da bir şey demek istemiyorum.
Yemek bulamadığından ne demek yahu? O kadar yemek dağıtılıyo tv de? İnanılır gibi değil
Yalan borcum mu var? Yok işte bisküvi yiyelim dediler en son sahurda onu da alamadılar sanırım vazgeçti çünkü oruç tutmaktan
Okadar maaş alıyorlar
Bizittir git illa kendine küfür ettireceksin şu mübarek günde
Yalan mı knka
Maaş almasa yaparmı? ya da başka alternatifi olsa aynı maaşı alsa yaparmı?
Eski harp okulluyum bana burada vatan sevgisi muhabbeti yapma
Küfür işitmekten zevk mi alıyorsun? Eski harp okulluymuş da gelmiş bir de vatan sevgisinden bahsetme diyor. Bi sen seviyorsun ak biz zaten vatanı niye sevelim şaka gibisiniz yemin ederim 😂. Bu insanların da bakmakla yükümlü oldukları bir aileleri var, o beyninizi biraz kullansanız keşke. Ayrıca para kazanıyor da babasının hayrına mı kazanıyor. Çalışıyor hakkı olanı da alıyor. Senin gibi asker kelimesi gördüğü an maaş muhabbetine girenlerin hepsine onca şehidin ve yakınlarının hakları haram olsun, başka da bir şey söylemeye değmez.
Yalnız harp okullular mezun olduklarından sonra kocanın direk komutanı oluyor hahaha. Para için yapılan askerlikten kimse ajıtasyon yapmasın geçin bunları zamanında bir kuruş para almadan askerliğini yapıp zorluklar çeken binlerce insan oldu onların dile getirmediği vatan borcu dediğini siz ajıtasyon olarak lanse ediyorsunuz
Bir insan para için yapıyorsa kimse kusura bakmasın kabullenmiştir bazı şeyleri ajıstasyonada gerek yok ağlamayada gerek yok
Iyy bir de komutan muhabbetine girmiş. Hayırdır mesleğini yapıp da yeterince tatmin edemedin mi egonu? Sanki kendisi bedavaya yapıyordu boş insan seni.
Ne boş adamsın ya yemin ederim. Maaş almadan bu kadar çileyi kim çeker mal mısın ak, kim ajitasyon yapıyor. Vatan sevgisini gündeme getiren sensin. Git askerlik şubesine ben bedavadan asker olmak istiyorum de bakalım seni içeri kim kabul edecek. Yemin ederim bazı insanların IQ sunu görünce hayret ediyorum.
Ben sözde bazıları gibi iş güç bulamayıp başka çare yok diye para için asker olmadım lise yıllarımı verdim gençliğimden ödün verdim bak işine hadi
Ayrıca yeterince karı kız düşürememiş olmandan yana kuyruk acın var onu da anlıyorum. Senin gibiler sadece azarda takılmak için asker olmaya çabalar ne yazık ki. En azından eşimin ev geçindirme gibi bir gayesi var.
Yahahahha bir daha söylesene bu ülkede binlerce bedeva asker var er var neyden bahsediyorsun ablacım sen
Noldu lisede yeterince kız peşinde koşamadığın için mu bu kadar sinir stres yaptın?
Er dediğin kaç ay askerlik yapıyor dengesiz?
Kocanın taşıdığı üniformaya saygı duyup senin gibi hakaret etmicem biraz daha hakaret edersen şikayette bulunucam haberin olsun :) bu 1
kız düşürmek isteseydim askeri lise okumazdım bu 2
Git ne şikayetinde bulunursan bulun. Boş insansın, boş bir düşünce yapın var. Senin gibilerin lisede ergen yaşlarda fazla baskı altında kaldıkları için psikolojik sorunlar yaşadıklarını düşünüyorum. Kendi yaşayamadığınız şeylerin acısını başkalarından çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bu kadar içinize dert olacaktı madem siz de gitmeseydiniz o yaştan askeri okula.
Ne amaçla gittin liseye vatan aşkından mı? Hadi yeme şimdi bizi. Sırf ileride açıkta kalmayım bir meslek sahibi oluyum diye gitmediysen ben de başka bir şey bilmiyorum.
Bulunurum problem değil emin ol benim sülalemde çevremde arkadaşlarımda birçok asker var babamda emekli bir asker olarak kimse bu kada ağlamıyor
İşte cehalet böyle bir şey askeri liseyi kazanan bir insan rahatlıkla anadolu lisesi sağlık meslek liseleri fen liselerini kazanma potansiyelindeki insanlardır puanları çok yüksektir
Yani askeri liseye öyle ilerde açıkta kalmıyım zihniyetli boş beleş insanları almıyorlar kazanamıyorlar zaten ah be ablacım
Sen cidden sorunlu bir insansın. Eşim için üzülmeyecektim de ne yapacaktım? Şunu üç yaşındaki çocuk bile anlar.
O yaştan eminim vatan aşkıyla tercih etmişsindir, üniforma aşkı, askerlik hevesinden falan değil sjsjs
Babam asker sülalemde bir
Büyüklerim asker olduğu için biz para için değil vatan için seçtik bu yolu :)
Bir de senin gibi insanları görünce midem bulanıyor. İnsan rütbesi mevkisi ne olursa olsun kendi mesleğinden birine saygı duyar. Senin gibilerse böyle kategorize etmeye, ayrıştırmaya, boş beleş egosunu tatmin etmeye çalışır. Eşimin bahsettiği gibi, bu meslekte senin gibi adamlar da var, emir verdiği adamla aynı sofrada oturup yeyip içip sohbet eden adam da var.
Şimdiki uzmanlardan bahsediyorsun sanırım ast lardan bahsediyorsun açıkta kalmamak için seçmeleri vs sanırm
Benim eşine saygım var yukarda bunu sanada söyledim zaten :)) senin bu yaptığına yok
Sen tamamen aile büyüklerine özenerek seçmişsin. O yaşta ne vatan aşkından vahsediyorsun 14-15 yaşında gözün bile açılmamış oluyor daha.
Saygın olduğu için mi gelip maaş muhabbetine giriyorsun? Baban, akrabaların bedavadan mı yaptı bu işi?
Bir asker bile bunu yaparsa başkaları ne yapmaz pes valla.
Neyse cevap vericeğim şeyler vardı vermicem eşine saygım var ama senin bu düşüncene yok hakaretlerin altını çizdim ben saygıda kusur yapmama rağmen sen yaptın. Bu konu burada kapansın
Cevap veremezsin. Yerden göğe kadar haklıyım, asla bir adım geri de atmam bu konuda. O asker diye övdüğün baban maaş almasaydı ne okuyabilirdin, ne şu an sahip olduğun imkanlara sahip olabilirdin. İnsan konuşurken etraflıca bi düşünür ona göre yorum yapar. Ayrıca herkes sizin sahip olduğunuz imkanlara sahip olmayabiliyor. Kimi parasızlıktan zorla okur, kimi özel derslerle dershanelerle bir yere gelir. Neyse ne ya. Gerçekten sana laf anlatmaya değmezmiş, emin oldum.
Kocan jandarma değil uzman sanırım üniformadan belli hangi birliğe bağlı
Asttır ya da
Neyini soruyorsun?
Merak
Jandarma
İl ilçe komutanlık
Oldu canım başka isteğin var mı?
İsim soyisim falan da vereyim mi?
Yo biz bulurduk komutanlıktan
Neyse hadi iyi geceler ablacım Allah kocana sıhhat sana sabır çocuğuna güzel bir gelecek nasip etsin
Ayy yazık ya
Dalga mı geçiyorsun
Neden dalga geçeyim üzüldüm
Geçmiş olsun
Nasılsın kocan iyimi bari kaç günü kaldı
Allah yardımcıları olsun