Dugunumde kardeslerim bilezik hediye edecekti Fakat Annem buna engel oldu yarimlik taktirdi. Sebebi ne olabilir ki bende kiziyim? Hangi Anne buna mani olur ki? Ve Neden mani olur?
2 ay
Düğünümde kardeşim bilezik takacaktı ama annem istedi diye yarımlık taktı. Sizce neden annem böyle istedi?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Para evde kalsın, enişte yemesin mantığının yansıması bu. Kızlarının evlendiği adam evlatları değil, ırz düşmanı, parası yenecek, nemalanacak kişi. Asla ona tek kuruş kaptırılmamalı.
Tebrikler senin anlayışlı bir kocan, kocanın ise şirret bir kaynanası oldu.
Ama isin icinde ben varim? Genelde oyle dusunuyorlar Evet
Sen artık gittin.. Umarım kocanla aran hep iyi olur. Hiç bahsi geçmediğine göre akıllı ve anlayışlı bir adam. Senin bundan sonraki ailen o adamla yaşadığın kendi evindir bunu unutma
Bilezik bozdurulduğunda işçilik düştüğü için ederinden daha az paraya bozduruluyor.
Yarımlık yatırım açısından daha karlı.
Yarın bir gün bozmaya kalktığında yarımlık daha az değer kaybederek bozdurulur.
Biz kuyumcuya gittiğimizde işçilik de işin içine girdiği için değerinin bayagi düşeceğini söylemişti pek yatirimlik değil bilezikler yatırım amaçlı yarım altın daha mantıklı bence
Anlamadiniz kardesimin yapacagi bilezik pahali bir bilezikti düsse bile fiyati yarimliga 10 basar. Bunu duyan Annem yarimlik yaptirdi kardesime yani Neden ama? Bende karsiligini verirdim tabi kardesime ama Neden boyle art niyet? Neden istemedi Annem? Kardesim kendi agziyla dedi bana yaptiracagini sonra Bunu ogrendim sormadim birdaha
Sende yaz bir kenara ileri de onların düğünü vb olursa sende yarımlık takarsın
Neden boyle yapti Annem?
Bilmiyorum ki ya Anneler bazen duygusal davranıyorlar belki iyiliğin belki de bilmiyorum takip et dediğimi yap.
Bunu direkt olarak annene sormalısın
Sormadim soyledim arkasinda Sen varsin biliyorum ama korkma karsiligini verirdim kardesime buna Sen sebeb oldugunu biliyorum dedim.
Inkar etti
Yapacak bir şey in yok o zaman
Bozdurdugu zaman deger kaybettiği icin
Abla anan ne karışıyor isteyen istediğini taksın
Annene sor bence biz bunu bilemeyiz