Aile sizce nedir, resimdeki yaziya katılıyor musunuz?

Hayır katılmıyorum. kötülüğün iyi niyeti olmaz. benim aile tanımıma göre aile demek aslında bu hayatta sahip olduğun tek gerçek şey demektir. yani insanın kendi ailesinden bahsediyorum. eşinden çocuğundan bahsediyorum. bu yüzden de her zaman insan hayat boyu kendi ailesi olsun ister bunun için yaşar bunun için çabalar. zaten hayat amacımız da bu değil mi? sevgiye aşkı bulmak herkes sevilmek ister çünkü.
bu yüzden de ben de ailem olsun isterdim. bunun için çaba harcardım çünkü insan ailesi ile bir çok zorluğun üstesinden gelebilir. ama bu zorluklar kötü niyetli şeyler değildir.
yani bu söz benim için pek de doğru değil. bütün kötülük derken mesela nasıl bir kötülük? zaten kötülük yapılıyorsa niyeti ne olduğu önemli değil o şey kötüdür mutlaka eğer aile için iyiyse o zaman da herkes için iyi demektir.
aslında kişinin bakış açısına göre de biraz değişen bir durumdur daha çok kişi hangi pencereden bakmak isterse oradan bakıyor
Aynen bakış açısı ile alakalı sanırım dediğiniz gibi biraz. Ben kendi adıma konuşayım anne ve babamın bulunduğu aile kavramimi tanimlayan en iyi söz o olabilir belki de.
Teşekkürler
Cevap
6Cevap
Aile, seni koşulsuz seven, destek veren, en yakınlarındır. Başta insan ailenin değerini anlayamaz, bazı durumlara kafa tutar. Yaş ilerledikçe aile durumu anlam kazanır. Çocuğu olan birisi anne ve babanın ne fedakarlıklar yaptığını anladığı zaman onları daha iyi anlar. Geçen bir videoya denk gelmiştim; Baba 30'lu yaşlardaki oğluna "mavi kamyon" diyor. Gerisi şu şekilde, çok etkileyici...
Adam: Ne?
Baba: Mavi kamyon.
Adam: Ne diyorsun baba?
Adam: Baba saçmalamasan?
Adam: Baba deli etme beni ne mavi kamyon diyip duruyosun?
Baba: Küçükken bana "bak baba mavi kamyon" demiştin. Evet oğlum dedim, onlarca kez söyledin, sabırla cevap vermiştim. Sense 3. de bana kızıyosun...
Mutlaka kötü örnekler vardır. Eskiler bazı konularda kapalı ve cahildi. Yeni nesi daha bilinçli, daha arkadaş oluyor çocuklarıyla. Eskiden düşünsenize babasının yanında ayıp diye çocuğunu sevmeyen bir nesil varmış. Çocuğa sevgi göstermenin de saygısızlık olarak nitelendirildiği kötü örf ve adetlerimiz...
Aile hem seni bitiren hemde kendini ait hissetiğin yerdir
Bilmiyorum insana duruma göre değişiyor hayata -1 den başlayanlar bilirler bunu ve evet her şeye rağmen kopamazsın çünkü kopyası yok orijinaller
Ben katılıyorum bu söze 😇
aile nedir kimisine cennet kimisine cehennem
Aile normalleştirilmiş cehennemdir
Aile bence onun olmadığı yerde hissettirmektir.
eved
Bence alakası yok
Örnek alınacak aile çok bütün kötülükleri iyi olarak derken mesela
Kısmen
En İyi Cevap