Dalga geçiyor sözde şair, Afganistanda şu an Türkiye'den daha güvenli ve sosyal ülke
Kadın cinayeti sıfır
Afganistan da bağımlılar sokaklardan alınıp tedavi ediliyor ve onlara iş veriliyor
Afganistan'da sokak dilencilere, gerçekten ihtiyacı varsa hem maaş hem barınma yeri veriliyor.
Afganistan'da yöneticilerin lüx araçları yok ve korumaya ihtiyaç duymuyorlar
Afganistanda din adına insanlar sömürülmüyor, orada tarikat vari oluşumlar yasak
Bir ülke hakkında bir şey söylemeden önce o ülkeyi kendi medyasında araştır ve dili, dini, kimliği ne olursa olsun doğrucu ol. Önce ülkemizdeki adaletsizliğe bakıcaz sonra başka ülkeleri ayıplicaz
Şunları yazmak için dalga geçiyor olman lazım. Sosyal ülke kadın cinayetleri sıfır dediğin ülkenin kültürünü araştır biraz erkek çocuklarını bile rahat bırakmıyorlar. Bknz "baça bazi". Taliban da zamanında kültür sanat tarihe dair ne varsa din adı altında yok etmiş, sokakta kadınları rahatça dövebilen bir oluşum
Bacha Bazi'nin bir Afgan kültürü ve devrik hükümet döneminde yasal olduğunu, Taliban'ın yapanlara karşı idam cezası verdiğini hatta onlarca kişiyi idam ettiğini bilmemeni senin araştırmadan, öğrenmeden ordan burdan duyduklarınla fikir paylaşmanı cahilliğine veriyorum. Afganistan'da kadınların gördüğü saygıyı ülkede görmediğini hepimiz çok iyi biliyoruz.
Zaten Afgan kültürü dedim. Taliban bu konuda bi yaptırım uygulamıyor da demedim, evet islamiyete ters düşüyor diye suç saydılar. Herhalde afganistana tek yararları budur. Bu arada ben Atatürk sayesinde görüyorum o saygıyı sen merak etme. Orayla karşılaştırma bile güzel ülkemi
Siz bu kafayla daha çok uzun yıllar sokakta yürürken güvenliğinizden endişe edeceksiniz. Dünyada kadın cinayetlerinde ilk 3teyiz, yeterince saygı görüyormuşsunuz
Kadınların eğitim bile göremediği bir yeri övüp feminizm argümanlarıyla türkiyeyi gömmeye çalışmak da nasıl bir tezat anlamadım. Bu arada bence sen de dışarıda çok rahat takılma. Cinayet cinayettir, cinsiyeti olduğuna inanmıyorum
Kadınlar eğitim görüyor, feminizm argümanı değil de özellikle kadınların zarar gördüğü bir sistemi kadınların savunması aşırı ahmakça. Kadına olan saygı, onun özgürlüğü değildir. Onun korunmasıdır, erkek bile sevmediği bir kadını korumaz, canını tehlikeye atmaz. En büyük veri de budur. Türkiye ve Afganistan da kadın cinayeti oranlarını karşılaştırınca kimin daha çok saygı gördüğü ortaya çıkıyor
Hayır eğitim görmüyorlar. Sürekli yasaklanıyor, zaten rahatça "örtünmeleri" bile yasak. Yüzlerini kapatmak zorundalar. Hangi ülkeden bahsediyosun bilmiyorum. Bu arada insan hakları ve özgürlükleri açık ve net. Her insan özgürdür. Onu kısıtlamak saygı ya da korumak değil sadece kısıtlamaktır
Onu örtmek onu korumaktır. Eğitimleri yasaklanmıyor, eğitim görüyorlar. Afganistan'da burka şart değil, yüzleri açık şekilde de kapanmak serbest, o burka giyenlerin kendi tercihidir. Sokakta bile hep şikayet ederiz bir kadına şiddet olduğunda kimsenin müdahale etmemesini, herkesin izlemesini çünkü ülkede kadın değersizdir. Afganistan'da bir kadına bırak sokakta el kaldırmayı, tek bir taciz kelimesinde 100 kırbaç yiyorsun asıl değer budur.
1916 Viyana kraliçesi - Kral hanımını değerli olduğu için diğer gözlerden koruyor ve örtünmesi istiyor