Herkes beş vakit namazlı abdestli adam ister ya zarar gelmez vs diye...
Peki rahat yaşam sürenler, islamdan uzak duranlar hiç mutlu olmaz mı onlarla evlenmenin sonu pişmanlık midir?
Herkes beş vakit namazlı abdestli adam ister ya zarar gelmez vs diye...
Peki rahat yaşam sürenler, islamdan uzak duranlar hiç mutlu olmaz mı onlarla evlenmenin sonu pişmanlık midir?
Vizyon sahibi olmanın her zaman dindar olmakla ilgisi yok. Sevdiğim bir söz vardır; "Dünyada ; yüzlerce milliyet, dil, din, mezhep olabilir. Ama sadece iki çeşit insan var. Vicdanı olan ve vicdanı olmayan"
Baska bir dine mensup olup insan gibi insan olanlar da var, yüreğinde güzellikler olan insanlar mutlu olur, mutlu etmeyi bilir. Her beş vakit namazını kılan mutlu değildir , ya da namaz kılmayan mutsuzdur denilemez. Mutluluk kişinin bakış açısındadır lakin şu da bir gerçektir ki; İslamiyeti batıldan uzak olup hakkıyla yaşayanlar kesinlikle mutludur. Dindar olmayan kişilerin de mutlu bir evliliği olabilir elbette, şayet öyle olmasaydı müslüman olmayan kişilerin mutlu bir evliliği olmazdı lakin benim tercihim dini bütün iffetli bir erkekle ömrümü birleştirmek yönünde.
Müslüman olmayan bir erkeği ne kadar merhametli, vizyon sahibi, çözüm odaklı olursa olsun hayatımda istemem.
Rahat yaşayanlar, İslam'dan uzak duranlar da mutlu olabilir şayet vizyon sahibi, değerleri olan, özgüveni olan insanlarsa
Hayat tarzı arasında uçurum olması mutsuzluğa neden olabilir. Ama erkeğin dindar olması da, namaz kılması da eşini ihmal etmesine engel olamayabiliyor. Genel davranıslara, kadına verdiği değere bakılmalı şahsi fikrim.
Çevremdeki kişilerden görüyorum. Dindar insanlarla evli olanların hiçbiri mutlu değil. Şu anda da boşanma aşamasında bir kuzenim var, maalesef gerçekler 🤷🏻♀️
evlilik dindar ya da dindar olmayanla yapılınca mutlu ya da mutsuz olma durumu bence biraz şans
cami hocasıyla evli olan bir arkadaşım boşanma davası açtı eşine şiddet uyguluyor diye
tam tersi ateist olan diğer arkadaşım da şu anda çok mutlu bir hayatı var
evlilik biraz şans işi
Cevap
11Cevap
Evet olur neden olmasın. din ile ilgisi yok bunun
Sevgilimle ikimiz dindar degiliz. Hatta musluman bile degiliz. Mutluyuz gayet. Ama evli olmadigimiz icin bir sey diyemem. Namaz kilan kisinin ahlaki zafiyetleri olmayacak diye bir sey yok. Bana gore bir keşiş bile tam ahlakli olamaz. Cunku hepimiz bencil menfaatci varliklariz. Bu beklentide olursan en dindari da gelse bir yanlisinda gozunden dusecektir. Yani sordugun soru dogru bir soru degil. Ahlakli biri bulabilir miyim, bana zarar vermeyecek iyi bir kisi bulabilir miyim diye sormaliydin bence.
Alakası yok. Namazında niyazında olan insanlarında neler yaptığını görüyoz. Çok fazla kısıtlanmak iyi değildir bence. Bunun dinle alakası yok, karakter meselesi
Neydi o habere çıkmıştı. Kur'an okuma birincisi hafız eşine şiddetten göz altına alınmıştı. İnanç ve din işlerinin kafaya takanlar mutlu olamazlar. Mutluluğun sırrı karakterdir. Din değil
Dogru degil
. Din kavramini ogrende gel koccum
Ne alaka öyle insanlar hayattan zevk almasini bilir.. yemesini içmesini gezmesini herseyi bilir.. önyargılarından vazgec.. adabıyla içen adamdanda zarar gelmez
Taraflarda uyum önemli bi taraf dindar diğer taraf beynamaz ise orada mutsuzluk olabilir aynı yerden bakmazlar hayata ama iki tarafta aynı ise yaşama ya da yaşamama konusunda neden mutlu olmasınlar
Olur neden olmasın..
Sende öyleysen anlaşırsınız..
Onada bulaşır namaz onada bulaşır güzellikler
Valla benimle evlenen müslüman pişman olur, zaten evlenmem de o yüzden rahat olsunlar
Valla ailemde kimsenin dinle uzaktan yakından alakası yok, hepsi de gayet mutlu. Annemle babam 35 yıldır evli birbirlerine en ufak saygısızlıklarını görmedim, bu bağlantıyı nasıl kurdum?
bu isin garantisi yokta dindar biriyle mutlu olmayacaginin garantisi var bencd.
Herkes imanlı çok şükür ancak her zaman aşırı dindarlardan uzak durmak gerektiğini düşünüyorum. Bilmiyorum bana güven vermiyorlar
Sen dindarsa olmaz öyle biriyle bence
'dindar isen pişman olursun
Asıl onlarla mutlu olunur
Yoo mutlu olurlar ama huzurlu olamazlar bence😊
Evlilik şans işi
asıl dindar olmayanla mutlu olursun
Ben dinsizim
Olunmaz
Olabilirrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?