En saf şekli ile uygulanıyor.
Asıl gerçek şeriat bu değil diyenler kafalarından uyduruyor.
Kusura bakmayın ama çarşaflı, peçeli Arap kadınları yaşamak için bir şeriat ülkesini değil, laik Türkiye cumhuriyetini seçiyorsa, dünyanın en muhafazakar toplumları bile kendisini Avrupa'da mutlu hissediyorsa, sürekli din paylaşımı yapan muhafazakar Araplar, kendi ülkesinde değil Avrupa ülkelerinde yaşıyorsa kusura bakmayın güzel olan teokrasi değil laikliktir.
Ee tabiki Arap kadınları da biliyor laikliğin olmadığı bir ülkede haklarının en az yarıya indiğini. O da az buçuk hukuk varsa. Bu şeriat propagandası yapanlar genelde Avrupa'da yaşar. Ne işin var Avrupa'da? Kime zorunluluktan Avrupa'ya gitmez. Sizin fikriniz nedir?
Not: Batılılar Türkiye'nin yıkılması için şerati destekliyor. Böylece modern bir ülkeyi alaşağı edecekler ama milyonlarca insanın köleleştirilmesi umurlarında değil. Doğulular da bu tongaya düşüyor. Batı medyasına dikkat ederseniz özgür ülkemizi, vahşi bir ülke gibi lanse ediyorlar.

"Şeriat istiyorum!" ifadesini "rahatça ifade edebilmelerini bile" demokrasinin onlara verdiği vatandaşlık haklarına bağlı oluşu ve bunun farkında olmayışları nasıl bir ironi oysa ki.
Bir de gerçek şeriat o değil demeleri yok mu!
Yahu laiklik sayesinde gerçek şeriat bu değil diyorsun şeriat ülkesinde bunu desen mürted deyip katlederler!
Ne saçmalıyorlar anlamıyorum ki!
Canım ülkem❤️ yönetim şekli cumhuriyet hiçbir zamansa değismeyecek.
🙏🙏❤️
Cevap
2Cevap
Şeriat isteyen insanda akıl aramam
@-DLR- Gerçek şeriat diye bir şey yok çünkü. Şeriat diye verili bir düzen yoktur şeriat bir ülkeye geldiğinde o şekilde uygulanır. Sen ne zannediyorsun kadınların cariye olmayacağını, erkeğin kadının velisi olmadığını, dinden çıkanın başının kesilmeyeceğini mi? Şeriat budur ayrıca Arapların anadili Arapça iken çoğunluğu Arapça bilmeyen Türklerin onlara şeriat öğretmesi farklı olur. Şeriat isteyenlerin istediği düzen de tam olarak bu. O yüzden laiklik hayati önem taşıyor.
Gerçek İslam bu değil.
Ama gerçek şeriat bu.
Müslümanlar modern olmalıdır.
@-DLR- Gerçek şeriat bu değil yanlış bir ifade, gerçek İslam bu değil demeliydin. Türkiye'de de Allah korusun şeriat olsa aynı sahneler burada olacaktı; el kesme, kafa kesme, 9 yaşında kız çocuğu ile evlilik vs. Şunu diyebilirsin Peygamber efendimiz bunları yapmadı bu dönemin Arap örfü idi. Ama gerçek şeriat bu değil diyemezsin.
Şafii fıkhında bile kafa kesme var.
Şeriat dayatma da içerir. Özgürlük varsa orası laiktir.
@-DLR- Ahahah. Ben sana ne diyorum? İslam kanunları diye bir şey yoktur. İslam'da bazı ilkeler vardır şeriat kanunları bunlara dayanarak oluşturulur. Mesela İslam örtünmeyi emreder devlet de bundan kendi yönetimi ne anlıyorsa onu uygular. Yani burka giymediğin için öldürülebilirsin de, kısmen özgür bir ortam bulabilirsin de. İslam bir dindir İslam kanunları ayrı bir olaydır Şeriat İslam'a dayandığını iddia eder sadece bizzat İslam değildir. Geleneğe örfe yaslanır şeriat.
Hem şeriat isteyip hem mini etekle gezemezsin. Ayrıca şeriatte gayet tabiki baş örtmek zorunludur hatta ibadet etmek bile zorunludur "ben hesabımı Allah'a veririm diyemezsin" bunu diyebiliyorsan laik devlettir.
Sen Kuran'a bakıyorsun da Kuran'a bakan kişi zaten şeriat diye bir şey olmadığını bilir. Hadisler, mezhepler, gelenek, devletin ve halkın anlayışı vs. bunlar belirleyicidir
Ayrıca şeriat devletinde şeriat bu bile diyemezsin. Cehaletinizden gına geldi be. Valla açın okuyun biraz. Tüm dünya şeriati yanlış uygulamıyor şeriat. 1400 sene böyle uygulandı şeriat.
Şimdi gelmiş "şeriat o değil" he canım he.
@simonriley Bir de bunlar türedi. Ee Şeriat devletinde de adam diyor ki gerçek şeriat budur. Bu da ayrı alem. Hiçbir şey bilmeden şeriatçilik oynuyorlar ya buna bitiyorum.
Çocuk oyuncağı sanılıyor gelsin de görsünler.
@simonriley Yine de gelmesin. Laiklik devam etsin sonsuza kadar...
@simonriley
Şeriatte özgürlük yoktur varsa laik devlettir zaten
@humanandjustice Ne saçmalıyorsun? Bir kere bile kuranı kerimi açıp okumayan insan şeriat hakkında asılsız konuşuyor. Örtünmek ve Allah'ın emirleri fardır. Kanun değil. Bunlara kanun diyemezsin. Suç ve ceza mahkemesidir şeriat. Suç işleyenin cezasıdır şeriat. Kanun başka bir şey örtünmek gibi farz olan konular başka bir şey. Üstelik ilkeler diyorsun, İlkeler dediğin şey kurallardır. Kurallarda kanundur. her türlü dediğime geliyorsun. Kendinle çelişip duruyorsun. Benim dediğimde bu işte, Gerçek şeriatı uygulamaz devletler. Kendi otoritesine göre şeriatı şekillendirir. Üstelik geleneğin ve göreneğin islam hukukunda fazla bir önemi yok. Geleneği göreneği insanlar şekillendirir, Yani gelenekler goreneklerde insanlar tarafindan oluşturulmuş ve biçilmiştir. Bunu şeriatada yansıtmışlardır. Üstelik sana kim diyor şeriatta baş örtü örtmek zorunludur diye? Dinde Allah'in emriyle zorlama yokken
nasıl şeriatı uygulayan devletler ya da asıl olan şeriatta kadınlara zorla ortu taktirilabilir? Sen sadece kafanda iki ayrı devlet kurmuşsun bunları keskin bir şekilde ayırıyorsun. Şeriattada hür iraden olabilir. İllaki laik veyadda şeriat toplumu diye ayirman çok saçma. 1400 sene öncesine dayanarak insanların kız çocuklarını toprağa diri diri gomduğu bir zamanda insanlar tarafindan oluşturulmuş gelenek ve gorenekleri şeriata yansıtanlarda gerçek şeriat uygulamıyordu ki. çünkü gerçek seriatı kimse uygulamaz. 5. kex diyorum, Şeriati insanlar şekillendirir. Ve bu gercek şeriat diyemezsin. Bu gercekler değil. Şeriat kölelik değil şunu bir anla artık
Üstelik yorumlarimin hepsini silmişsin. Buna gerek yoktu. doğruyu kimse bilmek istemez haklısın. Eninde sonunda dediğime geliyorsun ruhun bile duymuyor. Şeriatın icinde özgurluk ve hür olmak vardır. Zaten bende ozgur ve hur olma taraftarindayim. Fakat şeriat suçlar kanunudur cezalar kanunudur. Farzlar kanunu degil. Ortunmemek veyadda İbadet etmemek islamin hukukunda şeriatta ceza sayilamaz
İnanmadığım için gereksiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar