20 yıllık evli adam karisindan suphelenip tartışıyor. sonrasinda kadın polis çağırıyor mahkeme falan Adamın haberi olmadan uzaklaştırma alıyor. evine bı geliyor uyarı alıyor. derken adam şehri terkediyor işini degistiriyor falan. Sonrasında şüpheleri doğru çıkıyor ve kadınin kocasını aldattığı ayrıca üç cocugununda kendisinden olmadığını anlıyor. yetmiyor bu o. puya nafaka ödüyor. Başka bir olay kadın tacize uğradığını dair videe çekiyor sonrasında adamında uyanik davranip onunda çektiği videoda tüm gerçeklerin ortaya çıkmasına karşılık bile adamın mahkemeden yakasını kurtarmaya yetmiyor. Ve bunun gibi binlercesi Ne diyorsunuz arkadaşlar İstanbul sozlesmesi sizcede 3. Dünya ülkelerinin milleti birbirine girsin aile bağları kopsun diye hazırlanmış bir safsata olamaz mı?
oturup tüm maddeleri okumadım ama ciddi bir adalet eksikliği var türkiye'de. sadece kadın bakımından değil, cinsiyet ayırt etmeksizin herkese, her şeye bir adaletsizlik var.
ister adı İstanbul olsun ister Ankara , hakların temini için gerekli olan sözleşmelerin yürürlüğe girmesini isterim.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunun en temel sorunu bence 600 yıldır süregelen bir devletin kanunlarından kopya çekmek varken sen ne diye zamaninda sömürgeler ile ayaklanmis bir çok şeyi Osmanlı'dan kopya cekmis olan ingilizin ispanyanin isvecin anayasasını örnek alıyorsun demezler mi?
demezler. osmanlı hukuku dine göre kanun belirler. yani hristiyan tebaa kendi içinde kendi kuralları, müslüman halkta islamî kurallarla yargılanır. oysa şu anki ülkemiz laiktir ve insanları dinlerine göre yargılamak gericiliktir. evrensel kurallar çerçevesinde herkes adilce yaşar. bu hâlde olmamızın temel sebebi zaten siyasal islamcilik.
Ne alakası var hocam. gdip namaz kilmayan oruç tutmayan ceza ver yasasını al demiyorum zaten. yok sayılmaması gerekirdi. nitekim uğur mumcu bile bundan yakiniyordu. kaldiki uğur mumcu ağır solculardandir.
iyi de osmanlı'dan alacağımız hiçbir madde yok ki şu an bizi daha iyi yapsın. dedim ya evrensel insan hakları maddeleri var, bunların üstüne ne koyabilir? kadın erkek eşitliği, ifade, basın ve medya özgürlüğü, toplanma hakkı, birey hakları vs. hepsi zaten batıda fazlasıyla ve iyisiyle var. yani birini italyadan diğerini fransadan alınca ne oluyor? uğur mumcu da ne derse desin, o onun görüşü bu benim.
Buluyorum. Dava sürecini görmedende ben masumum diyenlere inanmıyorum. İyihal indirimide talep edecek pişkinlikteki çoğu kişi mağdur edebiyatı yapıyor. Ayrıca İstanbul sözleşmesi eşinden şiddet gören bir kadının 2009 yılında defalarca polise şikayet etmesinden ve hiç bir şey yapmadıkları için insan haklarına şikayetinden sonra çıkmıştır. 2009dan bu yana bir şey değişmedi. Aksine üstüne iyi hal indirimi saçmalığı çıkardılar.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Anlattığım olaylar yaşanmış olaylar. Birilerinin masum olduğunu anlamak için uzaklaştırma verip bı kaç gün nezarette yatirmakmi gerekiyor. anayasadaki adalet eksikliginden hepimiz muzdarip ve şikayetçiyiz. lakin bu şekilde bir kaç kişiyi kurtardık diye bütün mahalleyi yakmaya kimsenin hakkı yoktur.
Ordaki eksiklerler uygulamadaki sıkıntılardan kaynaklanıyor sabıkası olanın dışarda olduğu gibi misal. Düzgün uygulansa çoğu kurtulur tüm anayasa kanunları için geçerli bu dediğim
Soran
+1 yıl
Sabıkası olup dışarıda olanlar hafif ve tekrarlanmaması suçlar için geçerli. İstanbul sözleşmesi tam anlamıyla milletin başına örülmüş bir fiyasko
Yooo değil. Kaç tane sabıkası olan serbest kaldı. Milletin başına örülmüş mü. İyi hal indirimi çıkarsndan düzgün uugulamasını mı bekliyordun.
Soran
+1 yıl
Söylediklerin tam anlamı ile öyle degil lakin haklı olsan bile İstanbul sözleşmesini aklamaz bunlar. kadinin beyanı esastır ne demek. soz gelimi. sen bana iftira atsan benim. delilim. yoksa ayvayı yedim. bu kadar basit.
Kadının beyanı değil mağdurun olmasın o. Maddeleri okuduysan kadından erkeğe çocuğa kadar maddeler olduğunu görürdün. hakimde iftira atılsada şunları içeti ayayım diyordu aynennn aynenn
45 ülkede imzalanmış bir sözleşme ne hikmetse hep bizdeki suçlular mağdur. Bir bizdekiler şikayetçibirde gelişmemiş ülkeler. Bir şeyi bile düzgün anlayan yok.
Soran
+1 yıl
Kişinin ben mağdurum demesi bile yeterli delil için ve bu kadına yönelik kullanıldı. Ayrıca İstanbul sözleşmesini bize dayadan Avrupanin imzaladığı şeyi kullanmamasids oldukça ironik. 2. Dünya ülkesi dediklerin ingiltere rusaya Ukrayna Ermenistan gibi devletlerde kusura bakma ama onların refah düzeyine ulaşmak için oraya kaçan binlerce insanımız mevcut. ve imzalayan ülkelerin bazılarında geri adım attı. Fiyasko sözleşmesi bı tarafı hakssiz güçlendirmekden başka bı ise yaradığı yok.
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İstanbul sözleşmesini savunmuyorum ama kadın haklarının cidden masum olan kadınların, çocukların ve hayvanların haklarının koruma altına alınmasını istiyorum hâlâ kadın, evlat ve hayvan cinayetlerinin sonuna gelinemedi maalesef
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Emin olun biz erkeklerde cogunlumuz en az sizin kadar yaşanan vahsetlerden muzdarip ve öfkeyle doluyuz. lakin bu İstanbul sozlesmesi tamamen aile yapısını bozmak insanların birbirine aşırı temkinli yanasmasini sağlamak ve ilk fırsatta canını okuyup vahşeti 2 katina çıkartmak için yapılmıştır. Hatta bu sozlesmeyi ilk yururluluge sokanlar sözleşmenin içeriğini dahi bilmiyorlardi ilk başlarda. Davutogluna sözleşmeyi okudunuz mu diye sorduklarında okumadım demişti Böyle ebleh insanların ceremesini masum insanlar çekiyor işte
İstanbul sözleşmesini desteklemediğimi söyledim zaten, daha etkili ve kesin çözüme kavuşturacak bir yaklaşım ve adalet olması lazım ülkede yoksa böyle zor çok zoorr hem de
Bunlar çoğu zaman tecrübe ile coguda onlarca belkide daha fazla yıllarda kazanılacak tecrwube demek. halihazirda tecrübesi ile kendini kanıtlamış dünyaya nam salmış bir devlet varken
iyi yetişmiş bir polis teşkilatıyla çok zor olacağını ve uzun süreceğini sanmıyorum birkaç yılda sistem oturtulur. hangi devletmiş o anlattığınız anlamadım?