@elifycdg teşekkürler 💙
Şansınız olsa ülkeden gider miydiniz, kalır mıydınız?
@elifycdg teşekkürler 💙
Ekonomisi daha iyi bir İskandinav ülkelerinde yaşamaktansa neden Siyasal İslam politikası ile yönetilen, başa geçenlerin çalıp çırptığı bir ülkede yaşamak isteyeyim ki? Daha 2 gün önce kuzenimin çocuğu oldu iş yerinden izin alamadı, Norveç'te kedisi köpeği doğum yapan çalışanlara 3 gün izin veriyorlar. TR'de 3 yıl daha çalışıp daha sonra herhangi bir Avrupa ülkesine gitmeyi planlıyorum.
Mantıklı
Elimde imkan var.
Kaçmak kolay olandır.
Önemli olan savaşmak.
Herkesin hayat görüşü aynı olmaz.
Kolayı seçen bence; illahaki olacak, oluyor da.
Ben öyle bakmıyorum.
@KSMakale size ve bu uygulama emeği geçenlere seslenmek istiyorum.
İyiki bu platformun yapmışsınız rahat rahat bir başkasını rahatsız etmeden sohbet etme, fikir fırtınası yapmak için bize şans verdiğiniz için çok ama Çok Ama Çok Teşekkür Ederim.
Benim şanım olsa ben ülkeden giderdim tabi ki de yani bu ülkede asla kalmak istemezdim. yani en çok sevdiğim ülke amerika ve italya bu yüzden de yeterli bütçem ve donanımım olsaydı yani şansım olsaydı hiç düşünmeden bu ülkeden sonsuza kadar giderdim bir daha da gelmek istemezdim. ama maalesef şu an imkansız yani bu ülkede yaşamak zorundayım şimdilik.
Toplumdan zerre ümidim yok beni bu ülkeye bağlayan tek şey Ulu Önderin bıraktığı bu büyük emanete layık olabilmek, sahip çıkabilmek. Her ne kadar çaresiz hissetsem de Atatürk'ün “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” sözü aklıma gelir. Kısacası tam araftayım.
Cevap
68Cevap
Bıktım futbol takimini tutar gibi siyasi partileri tutanlardan... akil ve mantik yerine batil inanclari inatla tutanlardan buyuk resimcilerden komplo teorisistcilerden... ama neden ben gidiyorum yanlis olan ben degilim ataturk ve kurtulus savasi kahramanlari isgalde umutsuzluga dusmemisken benim ne haddime...
Zannetmiyorum. İnsan ne kadar kızsa da' doğup büyüdüğü yeri özlüyor zamanla. Daha önce farklı bir şehre taşındık ve doğduğum yere geri dönene kadar' çok büyük üzüntü duymuştum. Tabi kişiden kişiye değişir bu. Ama bence gitmek kolay fakat sonrası her zaman iyi olmayabiliyor. Ve burası bizim vatanımız. Herkes giderse ne olacak?
Koşa koşa giderim. Suriye bile alsa oraya bike giderim. Bide burasini ulkeden cok basina mafyalar usüşmüş cahil birakilmis insanlar toplulugu olarak goruyorum. Yani ulke denilen aey cok farkli bir kavram. İnsan avusturalya da veya baska ulkelerdeki ulke kavramink devlet kavramini gorunce bu ulkeyse bizimki ne diye soruyor kendine
Şansım var şu an gitmek istemiyorum ama ileride kararımı değiştirirsen de diğer memleketim olan Norveç'e giderdim.
Değiştirirsem de*
Beni de götür 😂
Gel😂😂
Hayır gitmezdim Eskiden giderdim diye düşünüyordum ama bu güzel toprakları başkalarına Yar etmek istemezdim
Buna eskiden kalırdım derdim ama bir süredir gitme fikri daha cazip geliyor. O yüzden gitmek diyorum.
Anında giderim. Hayat kocaaaa bi ülkeyi düzeltmek için ömrümüzü harcayamayacağımız kadar kısa ve yaşamaya değer… gelişmiş bi ülkeye gitme imkanı olsa, orada bi kısım işlerimi yoluna koyar hayatıma bakarım… maalesef ülkemiz de 2 iş birden yapıyorum, hem büyükbaş hayvan işletmem var hem nalburum var, ama yine de bu bozuk ve dalgalı piyasada var olabilmek için çılgınlar gibi efor sarfetmek durumundayım..
Keşke bu durumlara düşmeseydik. Ama bir dakika bile kalırsam beni vursunlar. Greencard çıkarsa beni hiçbir güç durduramaz. Kalanlara bol şans diliyorum.
Giderim ve bunun vatan haini olmakla ilgisi yok sorgulayan aklı başında olan bir genç olmakla alakası var he ama gelişir ülkemi de geliştirmek için geri dönerim sonuç olarak bu vatanın evladıyım.
Neyseki 2 gün sonra Amerika ya gidiyorum beni birazcık da orasi çeksin😅😂🤭
Work and Travel mi
Hayır normal yerlesiyorum oraya new yorka
Elini kolunu sallayarak gitmiyorsun sonuçta. Ordan iş teklifi mi aldın, iltica mi edeceksin😃
İkisi de değil
Giderim kesinlikle, ülke uzatmalara oynuyor.
Herkes kendi çorbasının peşinde, rant ülkesi olduk iyice.
Türkiye'de nefes alıp vermek bu vatanın havasını solumak, zorluğunda birlikte mücadele edip, neşesinde birlikte gülmek gibisi olamaz benim için.
aynen
Giderdim. Ben çok umutlu biriyim geleceğe dair ama Türkiye yaşanacak bir yer değil benim için. Sessiz bir yer yaşadığımız yer ama yine de sevmiyorum burayı, insanları sevmiyorum.
İmkanım olsaydı terkederdim ama imkanlar yok…
Evlenip bile giderim ama iş amaçlı gitmek daha cazip
Yeşil Kart başvurusu yaptım, çıkarsa arkama bakarsam namerdim.. 😃😃
Şansım var. istesem giderim. ama ülkeyi akp gibi zihniyetlere bırakmaya niyetim yok.
Düşünmek için geçen süre zarar-ziyan olur 😂
düşünmeden evet bu sorunun cevabı.
Bu yaşadığım ortama, mekana, zamana göre değişkenlik gösterebilecek bir durumdur.
Aslında şansım da var ama seviyorum ülkemi gitmek istemiyorum şimdilik.
Şansım var gitmiyorum sebebini sorma bende bilmiyorum.
Durumlar, imkanlar iyi olduğu için şimdilik kalırdım.
Bir iki sene sonra gideceğim zaten. Kariyerde pişmeyi bekliyorum
İstediğim zaman gidip istediğim zaman gelebiliyorum
Böyle daha güzel
Şansım vardı bi ara gitmedim şu an ki aklım olsa yüzerek giderdim şimdi kanada da viski mi yudumluyordum..
Bu ülkede bazı şeylerin değeri bilinmiyo o yüzden şansım olsa bir dk kalmam
bir insanin dogup buyudugu ulkesinden gitmek zorunda kalmasi kadar kotu bir sey yok cok zor yani
Vallahi tabii ki arkama bakmadan kaçarım gençler sizi bizim oraya bekliyorum Google chrome'dan sohbetbir. com yazın gelin 🙂🌹
Yahu böyle bir soru olabilir mi? Tabikide giderdim.
Gitmeden önce valiz hazırlasam ne olayım o derece gitmeyi istiyorum
Gitmezdim, seviyorum ülkemi…
Ailemi de yanıma getirme imkanım olacaksa giderim
Köprüden önceki son çıkış 14 Mayıs benim için
Şansım olsa bu ülkeden gideceğim zaten
Şansım vardı ama ben kalmayı seçtim.
Giderdim ya ne kalması
80 milyonun 79.9 u gitmek istiyordum eminim
Keşke bir kadın bulsam da yabancı oda yok
Ülkemi seviyorum. Kalıyorum
Şansım ve param olsa 1 dakika durmazdım
aılem var onları pat dıye nasıl bırakırım ardımda
Ardıma bakarsam namerdim
Ben Tr’mi seviyorum 😻
Tatile giderim sadece
Saniye dusunmeden terkederim cok uzaklara...
Şansım var ve gideceğim.
Durmam giderim buralardannn
ne kalacam burada tımarhane gibi
Hemen yarın giderdim hayalim de var
Muharrem hocam gitme dedi bekleyeceğim.
Şansım olsa bu ülkede doğmazdım.
Bir kaç dakikadan fazla kalmazdım..
Küba olursa niye olmasın
Arkama bile bakmam
Kesinlikle evet
Giderdim
gittiğin yerlerdede köle olacaksın ki!