AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
95Cevap
abartan halk değil devlet. önce içine girip ülkeyi karıştıran sonrada ülkene sokup onları mahrum eden devlete bu sitem. oturup biraz düşün, bunu neden yapma gereği duydu?
Söylemek istediğini anliyrm lakin tamam bir kacina igrenerk bakiyrsunuz ama o bakislari haketmeyene yapmayin bunu
Şunu da düşün, bizim kültürümüz Ruslara daha uyumlu onlara karşı. Mesela biz kıskacızauSuriyelilerde bu yok. Buraya kaçanlar hangi kesim bilmiyoruz fakat insan işte kibirli.
ya bunlar onlar için edilecek 2-3 kelimelik duaya engel mi? benim için değil.
kıskanç konusuna gelince ne gibi kıskançlık bu? zaten Müslümanlıkta Kıskançlık Günahtır. mal mülk vs. gibi senin bahsettiğin kıskançlık eger eşlerini kıskanmak gibi bir durum ise kıskançlık var. ben gördüm yani bu profilmdeki masumun ailesinde ben gördüm :) ama abartılcak kadr değildir belki. hepiniz düşüncelerinizde haklısınız ben sizlere asla haksızsınız diyemem ama dediğim gibi bunalr edilecek dualara engel olmasın.
Aslında benim tepkim kişisel değil toplumsal. Ben ırkçı değilim sırf o yüzden kendi ırkıma sahip çıkmam. Olayda siyasi oyunlar var BOP projesi gibi. Bu yüzden insanlar kabul etmek istemiyor.
Türk varandaşı istediği özel okulda okuyamasın elin suriyelisi gelsin paşa paşa okusun. İstemiyorum kardeşim. Gelmesinler. Cumhurbaşkanı, başbakan ve yalakalarnı alıp gitsinler.
1. So akpli degilim.
2. Si bu durum senin basina geldiginde sigindigin ulkede bu imkanlar sana verilmis olsaydi eger sende hayir demezdin.
Sana akpli demedim. Benm ülkeme bişey olmasın bende kimseye sığınmayım. Bana imkan vermesinler kardeşim. Biz önce sokakta aç yatan çocuklarımızı doyuralım. Elin suriyelisinden banane.
Boyle dusunmek yanlış işte elindem geldikce hepsine Yetişmeye çalışmalisn muslumanlk budur
Suriyelilerin sığınmasından şikayetçi değilim asıl görmemiz gereken bizim ülke insanının fırsatçılığı şerefsizliğidir. Kiralar aldı başını gidiyor... Sonra suriyeliler suçlu.. İnsanlığı bile tecavüz edercesine yapıyoruz...
Bu konuda haklısın
Ama kalkıp suriyelileri suçlamıyorum diğer kafatasçılar gibi...
Allah razi olsun
Öncelikle Turistler tonla para veriyor para.
O suriyeliler sadece türkiyeyi sömürüyor. Fakir ler diye devlet para verecek onlara. İş verecek.
Ayrica musluman diye neden ülkemize gelmek zorundalarki!! Sanki muslumanlarin hepsi pırlanta!
para diyişinden belli zaten dininin imanının para olduğu.
bak canım EFENDİMİZ müslüman bunu biliyorsun ;) ve hz. Muhammed ümmetine şefaatte bulunacak söyle bir düşün neden müslümanlar diye efendimizin sefaatini alacaklar? var mı böyle mantık ya !!! ne kadar kötüde oluns MÜSLÜMAN MÜSLÜMANDIR !
Eğer sen dönüp ALLAH yar yardımcıları olsun ülkeleri büyük beladankurtulsun diyemiyorsan ben senn müslümanlığından şüphe diyorum iyi günler.
Bir ülkede para yoksa o ülke bitmistir. Bknz arabistan, mısır, filistin... Aa ne tesaduf hepside müslüman. Yahu sen bak şu ise
Canım benim güzelim ay yüzlüm. Sen 10 ögrencisine tecavuz eden imam 'in haberini izledin mi? ya da dur. 56 cocugu olan el kaidenin baskaninin babasi muhammed bin ladin i biliyor musun? Adamin 9 karisi var 9 . ama duur musluman olsun yiaaaa hi hi olsun olsun.
Kendileri abarttırıyolar ne demek erkek çocuğuna tecavüz etmek başla birisinin kafasını kesmek onlar Müslümanlık görevini insan öldürerek mi yapıyo biz onlara haddiden çok göz yumduk daha fazla taviz verirse ülkemiz Türkiye diye bir ülke kalmaz
g*t korkusundan ülkesini bırakıp kaçtıgı yetmiyormuş gibi bu ülkeyi begenmeyim pkk yandaslariyla is birligi yapip kobane ayagina esnafi taslayan yavsaklari gelip burada bana savunma
Hepsi bir degil ozkan. Ben savunmam gerekenleri savunuyorum. Hepsi bir degil. Ornek benim arkadasim. Kendi halindedir verilen bahsisi kabul etmez bana kazandigim yeter der ve hep sukreder. Hepsi bir degil nasil5 parmagin besi bir degilse nasil biz turklerdede varsa onlardada var sen bana hepsi duzgun olan bir ulke goster hirsizligi yalani namussuzlugu olmayan?
Vardır yoktur bilemem ben fırında çalışıyorum aksamları kalan pogaca simit vs herseyide çocuklara dagitiyorum ama zeytinburnunda gordugum kadariyla butun suriyelilerin durumu yorumdaki gibi kucuk cocuklar tabi masum ama abileri ablalari oyle degil
Bunu bilemezsiniz icine giemedikce elbet yanlis olani vardir ama 4 sorunun 3 u yanlis diye 1 de yanlis olacak değil. Bu bizlerin dualarini esirgememiz anlamina gelmez biliyorsun bunlari benim uzun uzun anlatmama gerek yok
Peki ben dua ettim sen dua ettin duamiz kabul oldu suriye beladan kurtuldu diyelim. o zaman suriyeliler ulkelerine dönünce sen onları samimi bulucakmisin
Ne konuda samjmo bulacak miyim
Alın evinize besleyin samimiyetsizler lafla olmuyor bu işler.
aa kiracımız suriyeli zaten :)) bu samimiyetsizlikmi oluyor? beslemek ya da beslememek değil söz konusu BİR DUA'YI ESİRGEYECEK KADAR MÜSLÜMAN OLUŞUNUZ. böyle sözler söyleyecek kadar müslüman oluşnuz söz konusu. eger bu ülkede ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN diyecek insanlar çoğalmak yerine azaldıysa size yazıkalr olsun :) 3 yanlış 1 doğruyu insada götürmez götürmez ;) bunu bir aklınıza sokun 3 ü yanlış kesin bu 4. süde onalr gibidir demek değil. o zaman benim ÜLKEMDE TECAVÜZ EDERNİ HIRSIZ OLAN KATİL KAÇAKCI DOLANDIRICI OLANI AVR BENİM GÖZÜMDE SİZDE Mİ ÖYLE OLACAKSINIZ? OLDU O ZAMAN DÜŞTÜN KALDIRIRKEN TACİZ EDERİ DİYİP ÇEKİP Mİ GİTMELİYİM. düşünce mantığına hayran kaldım doğrusu iyi günler
hepsinin gebermesini ya da defolup gitmesini istiyorum. çocuklarına da zerre acımıyorum.
Suç suriyelilerin degil başimizdaki gavatların! Biraz olsun üzlüyorsanız bu duruma tepkinizi sandıkta verin!
tepkiyi sandıkta veriyoruz da ne oluyor :) çalıyor şerefsız.
%50 si bizim gibi düşünmüyor malesef
bence fazlası.
Türkiye'nin ekonomisi sallanmaya başladı onlar yüzünden. Her şey beleş. Türkiye'ye ağır yük oldular. Bütçeyi sarstılar. İyiliğe geçse bari.
Hersey paraya mi bakiyor
Besle kargayı oysun gözünü. Güvenebiliyor musun onlara. Adamlar kendilerine kucak açan askerleri, polisleri taşlıyor. Ülkemizin ekonomisi onlar yüzünden çökecek. Cumhurbaşkanı açıkladı maliyetlerini. Geri ne zaman dönecekleri de bilinmiyor. Belki de yıllarca burada beleş hayat sürecekler. Masrafı kim karşılayacak, Esed mi? Mahvolduk biz.
Profil ftomdan bello deglmi guvendigim? Yanımda ki o masum bir suriyli ve o ufack yasina rağmen ulkedeki dislamalr yuznden dedesni aryo istemyrm burada kalmk nolur beni gel al diye agliyr bu eger vicdaninizi rahetbedeceksen devam edin elbet ama suryye girs ve cikislar engellendi ortada kalmlari sizce dogrmu
Yolda ölen suriyeli görsem bir damla su vermem savaştan kaçan nasıl müslüman olabilir kadın ve çocuklar hariç
1 damla su konusunda yalnış düşünüyorsun. tek taraflı yapılan savaştan bahsediyoruz burada. katliam. kimin alnında ölüm yaşam yazıldıysa o insan onu yaşar. Efendimiz (sav) de düşmanların ellerinden kaçıp mağaraya saklanmadımı? buda öyle düşmanlarından kaçıp buraya sığındılar böyle düşüneceksin. çünkü savasak kadar güçleri yoktu herseyleri elinden alındı
Benim çevremde işleri yok görürsem kötü olur al evine bak bir kaçına burada yazmayla olmuyo
burada yazma amacım dışlanmamaları evle alakası yok vicdanla alakalı bir durum.
Irk ayrimi vs yapmiyorum, huzur bozuyorlar. Barinmalarina ragmen ulkemizi beğenmiyorlar. Ha doğru ben abartmiyorum suriyelileri, mikroplari abartacak kadar değil.
Ama bazilari öyle değil
Cevapları aci içnde okudum inşallah bir gun türkiyede savaş cikarda onlarda avrupaya göç etsinler dışlanmanin fakirligin sokakta kalmanin ne oldugunu görsünler.
Senin bu sacma sapan istegin yuzunden bir de insallah diyerek savas cikmasini istmen yuzunden sana diyecek bisey bulamiyorum kardes profil resmindeki haline devam et 'yat' sen..
Hayir insAllah dems. Elbet onlarda anlayavak yalniz masum olanlarida etkiler bu beddua umarim Allah farkli bir yol ile gosterir
Ben oldum olası savaş karsitiyim. Bu cevabi yazdığımda sadece düşünmenizi istiyorum. Türkiyede savaş çıksa nabardiniz cogunumuz sokaklarda kalirdik evimiz bombalandi harap oldu diye. Kendinizi onlarin yerine koyun öyle yazin. Kim ister böyle yaşamayı
köpeklerin duası kabul olsaydı bla bla bla
Şu an sana kemik yagardi @okaank
Suriyeli neden iran kabul etmiyor. Hemen aşağısındaki Suudi Arabistan neden kabul etmiyor hem Türkiye den daha zengin bir ülke. Onlar Müslüman değil mi. ? Onlar akıllı
Birincisi akp oy icin qldi ulkeye yalniz disarda kalmalarina goz yummak zaten vicdansizca bir davranış olurdu buna emin ol. Baska bir ulke yapmadi diye biz yapmayacak degiliz
Dünya üzerinde tek Müslüman ülke biz miyiz vicdan tek biz de mi var? Suudi Arabistan niye almıyor. İslamın doğduğu yer
Demek vicdaniyla hareket eden tek bu ulke varmis diyecemde tayyipte vicdan ne gezer gezseydi eger buncda insanin igrenrk bakmasna sebep olmaz bir yer insa eder orda barindirirdi.
suriyeli arkadaslar o kadar ozgur giyiniyor hareket ediyorki sokaklar da. Eee sormazlar mi arkadas bu kadar rahattin ozgurdun de neden baskaldirdin savas cikardin. Ulkende. Bak kizdim gene ;)
Ülkesinde bas kaldieip savasmi cikardi? :)) suriye petrol yonunden zengin bir devlet ve bunu ele gecirmeye çalışıyorlar ayritten suriyenin 4te 3.50 si isid 50 si ise oteki devlet oldu yani su anlama geliyor yasayacaklari topraklar ellerinden aliniyor kim ister varligini birakip sefil hayat cekip baskalarinin nefret dolu bakışları içerisinde yasamayi?
İyki savas ciktida bura geldik diyorlardir bide burayi begenmiyorlar !!!
Uzun uzun yazmaya gerek yok.
Canı cehenneme hepsinin
Kurunun yaninda yasta yansin banane diyorsun yani? Gercekten yalnis düşünce
Karakterini... senin
@mösyömarul ben bizzat zatialinizi...
Bende adam sandim la seni.. Her ne kadar kotu biri olsamda Allah bana empati kurabilme yeteneği bahsetmiş ki Bazen kime acıyip acimayacgimi daha iyi bileyim diye..
Senin empati yeteneğine tüküreyim
sesli sövdüm.
Irkçı
@Rıdvan3535 sus len tahliye borusu
Bide demiyolar mı bizim ülkemizde savaş çıksa bizi kimse kabul etmez diye ya bizi onlardan farklı kıllan özelliğimizdir bu onlar naparsa bizde onumu yapcaz
Hay Allah razi olsun ya tam olarak anlatmaya calistigim bu iste
ben suriyeye gitme taraftarıyım orada daha az suriyeli var
Bencede git hic degilse kimin ne yasadigini ogrenir birdahaki yorumunu vicdaninla yazarsin beyninle degil
kaçtane suriyeli doyurdun
Kac tane suriyeliye insan gözüyle baktin?
O suriyeliler yarin bir gun ayaklanip kafa kesmeye baslayinca ulkeye saldirinca bu gonderinin altina guzel bir yorum yazarim sana.
Olur beklerim ama hepsi yaptiginda yap o yorumu bir doğru kalmadiginda. Ama eger bir dogru olursa o zaman bende sana 5 parmagin 5 ininde bir olmadigini ogreticem. Iyi geceler
Bana gelmissin gozunun onunde memleketimde sahilde hirsizlik yapan adami her turlu pislik yapip etrafi rahatsiz eden adami savunuyorsun tovbe est.
Ben onu mu savundum :))
Ben lina - muhammed abi - gaze- ahmed - muhammed gibi insanlari savunuryorum :))) şu an gazel olan ftografmdaki ;) savunmam gerekeni savunuyorm brn size boyle kactnsyle karsilastinz ama hepsi bir degildir demeye getiriyrm
bende hepsini suclamıyorum ama cogunun bir hareketlerini gorsen tabiki aralarında yardım ettiğimiz insanlar var ama benim kastettiklerimi gormeni isterdim
önemli olan müslüman hristiyan olması değil. önemli olan insan olması. insan olsun başımızın üstünde yeri var. hayvan gibi davranmasınlar ortalıkta s**ktiler istanbulu mk.
ben yok demiyorum tamam var haklısınız çoğu konuda sizlere hak veriyorum ama birazda öteki masumları görseniz yanlış olanlar gözlerinzde büyüdü ve büyütmekte haklısınızdır illaki ama doğruyada yanlış muamelesi yapıyorsunuz
ben yapmıyorum. benim bahsettiğim insanlıktan yoksun olan suriyeliler tabi ki evini barkını bırakıp burada zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan suriyelilerde var onlara sonsuz saygı duyuyorum fakat neden istanbula geliyorsunuz? neyse bişey daha ilgimi çekti elin gavuru filan demişsin anlamadım nasıl bir faşistsin?
onu istyrek yazmadım aslında ayriyetten bunun için müslüman olmayan insanlardan özür diliyorum fasist faln değil uykuluydum bir konu oldu sinirlendm ve yazdım.. yoksa müslüman olmayanı dışlayacak acizlikte değilim şükür.
aferin
Orada durup savasmıyorlar hadi geldin burada adam akllı dur bari ama yok sürekli etraftakilere taciz ediyorlar hatta tecavüze kadar varıyor bu is müslümanlıkta böyle olmuyor
tamam ben size bu konuda hak vermiyor değilim sonuna kadar haklısınız ama gördükleriniz yanlış diye sonraki gördüğünüz doğruyada yanlış diyip sırt dönemelisiniz dua edin ben sizden bunu istiyorum hadi kötüye kötüsünüzdür bu konuda ama dua konusunda yüreğiniz yufkadır diye umuyrm.
Soyumuza sopumuza karisacaklar zaten bölunüyoruz daha da beter oldu uyan uyan !
Iyi olanlara lafım yok ama çoğu pisliğin teki çıkıp gitsinler ya.
bence dua etsek ülkeleri için? hem onlar diledikleri yaşantılarına dönerler hemde kötü olanlarla karsılasanlar
Eğer biz aynı duruma düşseydik bırak ülkelerine almayı bize bir kuru ekmek bile vermezlerdi. Bu kadar iyimser olmayın ya.
neden onlar öyle diye bizdemi aynı olalım. asla böyle düşünmemelisn bu düşünce müslümanlıkta yanlıştır.
Müslümanlıkta yanlış.
Fakat ülkemize gelip bizim anamıza bacımıza kardeşimize babamıza göz diken sözde insan kılıklı şarlatanlara insanlık yapılmaz!
Bu süriyeli kadınlar yüzünden kaç yuva yıkıldı haberin var mı? Doğu da kadınlar artık bununla tehdit edilir oldu!
Erkeğin işine gelmediği zaman karısına diyor ki, istediğimi yapmazsan sen bilirsin nasıl olsa süriyeli çok.
Evet ya Haklısın savaştan kaçıp burada süs ve koca derdine düşen Müslüman kardeşlerimize hem iş hem aş Hemde eşlerimizden takdim etmeliyiz sonuçta bu bizim Müslümanlık görevimiz. Ya bırak şu mübarek günlerde günaha sokmayın insanı.
ben size zararı dokunana insanlık yapın demiyorum ki gercekten iyi olanlarda var onlara yapın.
O zaman genelleme. İyi olanlar de.
O elin gavuru dediğin hırsızlık yapmıyor çocuklarımıza tecavüz etmiyor insanlarımızı, polisimizi dövmüyor ya da öldürmüyor
gavur kelimesi uyksuzdm ayriyetten sinirlydm ve insanlara bir durumu olmuyrmu? lütfen beni marmarisin denizinde boğuyrdu hiç unutmam yine gidip nefrete sığınıp sen ne yapıyorsun demedm gidip saç baş girebilirdim ama yapmadım ama yaptı. şunu demek istşyorum doğru bildiklerindede yanlış vardır yanlış bildiklerindede
doğru vardır bunu unutmamalısn
Hayır abartmıyoruz çoğu gereksiz. Bizim hakkımızda söylediklerinden sonra istemiyoruz iti kopeği anladın?
yalnız hepsi söylemiyor birkaçı var sükürler yagdırıyor.
Tamam onlar kalsın o zaman diğerleri şutlansın ülkelerine ^^
dua etsen mesela böyle demek yerine ALLAH yar ve yardımcıları olsun desen daha iyi olmaz mı?
Sen fazla iyimsersin bu konuda sen dua et bakalım :)
Ben ediyorum zaten ayriyettende farklı düşünenlerin islahinide unutmuyorum :)) yani kötüyede iyilik yapıyorum ALLAH tan islah etmesini isterken :)
İşe yarar umarım :)
AMİN
Onları bilmediği diyarlara getirip hayatını kurtardık bahanesiyle hayatını zindan edenlere , kaderine terkedenlere lanet olsun.
Akp beter olsun
Suriyelilerin yanı sıra kaç terörist girdi kim iyi kim kötü nerden bileceksin?
Bilemezsin belki ama ben biliyorum
Nerden biliyorsun alınlarında mı yazıyor.
Elin gavuru gelip bedava mı yaşıyor.. Bir savaş olsa bizde hangi ülke kabul eder Türkleri. Cahil şey seni
Para derdiniz demeye getiedim zatwn bende olayi ;) yazidada belirttim parasini yiyorsunz diye bedava yasiyrlar demedm tekre oku bence cahl olan sensin
Senin işsizlik gibi bir sorunun veya Suriyelilerin sana sarkıntılık etmesi gibi bir durum yaşamamışsın belli
Evet yasamadim suam profilimde yanimdski o küçük kiz surileyi ben onun ailesinden her gittigimde hizmet sadakat goruyorum sevgi goruyorum iclerindeki o huzunu hissedebiliyorum iclerine girmeden bilemezsiniz bende basta sevmezdim inanin ama bu aileyle olan bagimda farkettim cogu seyi ben onlara turkce ogretyrm onlar bana kur an'i ve bilmediklerimi ben iyilk goruryrm kotlk gormmedm nasıl dislayabilirim
Bu dışlamak zaten genel birşey.. Bende istemem o halde olmalarını.. Hiç kimse istemezdi.. Ama sen dilencilik yapan bir zenci gördün mü? Git bak adamlar parfüm saat satıyor. Yine de çalışıyor sabahta akşama kadar.. Suriyeliler öyle mi? Çoğu dilencilik yapıyor.. Gidin çalışın kardeşim. Zaten normal bir yer 100 TL veriyorlar Suriyeliler 50 TL ye çalışırım diyo yani işsiz kalmazlar. Dilencilik niye? Ayrıca dünyanın en zengin ülkeleri de Müslüman ülkeleri. Onlar neden yardım etmiyor da hemen Türkiye atlıyor.. Emin ol burada oy vs çıkarı olmasa onlara kapılarımız açılmazdı..
Bilmiyorum ben karsilasmadm ama bu kizin annesi kuafrde calisyr onca insann mahremini gormekten namazni dosdoğru kilamiyr peki sikytcmi? Asla. Ben birgn olsn of dedgni duymadım calisan var ben dilenn yok demiyrm ama boyle aile olanda var bunlsrda dusunlmeli hepsini yadrgamayn tek ricam bu
Kurunun yanında yaşta yanar malesef
Bu lafını unutma yalnız kurunun yaninda sende yandiginda hatirlarsin.
ben çok yandım sen merak etme
Gerçekten durumu kötü olanlar var onlara lafım yok ama yol geçen hanına döndü ülke elin teröristini bile besliyoruz... Böyle düşünmek lazım birde.
Tamam düşünüyorum düşünmüyor degilim sizide düşünüyorum ulkem içinde dua ediyorum ama ettiğim dualara onlarida katiyorum. Hersey böyle olsa birine ekmek verilirken diger yarisida bir baskasina verilse
Tamam da niye bütün suriyelileri bir düşünüyorsun yorumlarda birisi kiracısından bahsetmiş mesela, öylesine acırım ama hepsi öyle değil bazılarında her türlü pislik var ee niye acıyayım... Hepsini bir kenara bırak bayrağımızın yakılma olayını hatırla. Gelip edebiyle yaşanla bayrak yakanı aynı kefeye mi koyacaz
Benmde yorumlarima baksaydin keske ben hepsinj demedm hatya cogu yorumumda haklisinz ama kotusu varsa iyiside var dedim
E bu kadar savunmuşsun onları acımaktan başka bişey yapmıyosun anladığım kadarıyla git yardım et o zaman.
:)) pardon bebeğim? bu acımak mı savunmak mı? sen bu iki kelimenin ayrımını bir yap birdahakine öyle yorum at tatlım ;) ben zaten herzaaman yanlarındayım ALLAH seni ve senin gibileri islah etsin
Yol geçen hanına döndü ülke bizim başımıza gelse kimse bizi almaz.
Kimse bizi almayacak diye bizimde ayni seyi yapmamiz gerekmez. Soyle dusunmemelisn dusen birini gordgnde ben dussem kaldiran olmaz diyip cekio gitmemelsn. Bunlarin burada degl oteki tarafta mukafafi verick sen yaotign iyilklerle odullenmeyimi istersn kotuluklernle dusjncelernle dislanmaymi yalnis düşünüyorsun iste ne olursa olsun iyiliğini esirgememelisn
Boş laf bunlar hayatın gerçekleri acıdır herkes hak ettiğini yaşar
:)) musluman misin?
Değilim
Belli. :) dinin ve kitabin ne peki?
Şöyle bir şey de var İstanbul otogarının oralarda ufacık çocukları dilendiriyolar ama kendileri arkadaki çimenlerde ellerinde sigaralarla kahkaha atıyolar böyle olan şerefsizlerde var
Ben yok demiyorim tabiki var Allah islah etsin ama birde yuregi temiz olanlar var
talkını elaleme vereceğine bir iki müslüman alda evinde bir baksana göreyim o boyunu...
Kiracimz suriyeli ;))
Bizim kirAcimizda suriyeli gecenlerde bikac gun erken gitmis babam isterseniz parayi bu ay odemwyin demek icin sonra bir dahaki ay gittiginde kapinin kilidini degistirmistiler!!!
Tamam bazilarnda var yavsaklik ben yok mu diyorum Allah askina ya. Sizin dusundgnuz gbi yavsak olmayanida var
ben yavşak demedim. Tabiiki insan olarak düşünmek lazım. Benim demem şu adamları yerlerinden yurtlarından ettiler şimdide buralarda rezil rusva ediyorlar.
Empati kurmak lazım ben üzülüyorum aralarında ibneleri varda ama heryerin ibnesi oluyor
evet demek istediğimde bu işte heryerde var bizde yokmuş gibi davranılmamalı bence
fazlasıyla abartılıyor 15 yıl önce bizim paramızla hristiyanlar beslenirken şimdi buna karşı gelinmesi mantıksız
Fazlasiyka hemde
Araplar cok serefsiz bir irk tir peygamberimizden sonra. cok. değişti ler vay onlarin. haline
Lanetlenmis onlar. hepsi ölsün ...
kardeş peygamberimiz zamanında da aynıydılar yukardada bahsettim 125000 peygamberim hepsi arap kavimlerine sadece 4 büyük peygamber bütün insanlıpa geldi allahın adam edemediklerini adam etmeye çalışıyo tayyip bey
Hepsi oyle degil inan
hepsi aynı merk etme cezaları ölüm onların
tayyipin sucu yok insan sandı aldı ülkeye geri iade edilir yakın zaman da inşallah
Tayyibn yok tabi.
Hayir hepsi ayni degil su mantkta ilerlemeyn bizde bir 5 i hirsirz katil sapik diye hepimiz oylemiyz? Bak Profilmdeki kiz suryli ve nasl insan oldklarni iclerne girmeden bilemezdm bende sevmezdm bu kizn annssni fakat smdi cok utaniyrm bilmedgn insan hakknda yaptigm yorm icn :) o dilenme vs. Hicbiri bu insanlarda yok ben bu kiza cuklaata verirken annesne alablir miym dye soruyr verilen bahsisi kabl etmeyip kazandigm yetyr diyor. Boyle olani var hepsni bir tutmayn
ben kabuletmiyom kardeşim
sen kabullen diyorum
İnsani olarak söylediklerin ne kadar doğru olsada bunun geleceğini düşünmek gerek.
Sonra kürtler gibi açılım istiyoruz diye ayağa kalkmasınlar?
Oyle yapacak olan vardir elbet ben olmayacak demiyorum ama olacakta demiyorum tek slyledigim hepsine bir kaci ahlaksiz cikti diye igrenerek bakmayin
kimsenin öyle baktığına inanmıyorum
zaten bizim millet saf olduğundan hep böyle oluyor
türkiyenin yaptıgını suriye yapmıycagnı bilsemde gene verilen örf adet dini eğitim yardım etmeye yöneltiyor ama hepsi masum suriyeli değil bunu biliyorm
ben hepsi demiyorum zaten. işte o cümleyi algılayabilen insanlarımız ne yazıkki parmak sayısı akdar çok az
yapcak bıse yok herkez aynı zıhnıyette olmuyor kardeşşş :)
orda bir dur suriyeliler müslüman ise biz aynı dini taşımıyoruz onlarla demek ki. yalan kaypaklık her pislik onlarda. sana din kardeşlerinle mutluluklar sen evine birkaç tane al.
Sen ne sacmaliyorsun Allaj aşkına gider misin?
işine gelmedi mi
Dilenen müslüman mı oluyor. Dini kullanıyor o. Yol kesiyorlar.
Türklerde de var yalnız bu durum.
elbet olmamalı ben bu düşüncelerinize aykırı birşey söylemiyorum ama dilenmeyenide var. benim arkadasım kuafrde çalışıyorz çalışmadan öncde 5 vakit eksiksiz kazasız kılardı fakat milletin mahremini görmekten her gece ve sabah akzaya bırakıyor. bak böyle olanları var birde bu yönden düşünmelisiniz. aldığı bahsisi kabul etmez ben zaten kazanıyorum der. ama siz 2-3 terbiyesiz suriyeli gördün diye bunlar içinde böyle düşünmemelisin. yinede dilinden ALLAH yar ve yardımcılasrı olsun ülkeleri kötülern şerrinden kurtulsun duasnı eksk etmemelisn.
Ben sevmem sığıntıları.
Hayvanlari koruma dernekleri kuruyoruz, oyleyse variz.
Evet seni koruyacaz hosgeldin barinagimiza
Saygisizlik yapip, bilip bilmeden yorum yapiyorsun. Anlatmak istediğim hayvana verilen deger insana verilmiyor.. dili dini irki nolursa olsun.
Oyle bir yazmissin ki bende zannettim suriyelilere laf catptin hayvan diyerek.
Kusura bakma
@ecemsahin sanamı kaldı ya bunu yazmak :D:D ne günlere kaldık :DD:
Bana kaldı ya da kalmadı?
geçen gün manavdan aldım kiraz
@ecemsahin
Neden mi dışlanıyor. Sokaklarda yatıyor çoluk çocuk. Sınırda bir kamp kursalarda orada kalsalar olmuyor muydu?
Elbette haklisin ama hepsi iyle degil ki dislanmamasi gerknleride disliyorsunuz
Dün gördüm şişlide suriyeli çocuklar ana yolda trafikte bekleyen hatta kendilerine para veren kadın sürücüyü tutup arabasının camından dışarı çıkardı gözümün önünde.
Bak diyorum ki hepsi bir değil inan
Buradakilerin hepsi bir.
Yaniliyorsun şu an 1ini gördüm igrendim diger hepside ayni mantığında ilerliyorsun. Profilmdeki kuck kiz suryli ve inan benim 3 tane arkadaşım var ve 1 ide bu kizin annesi :) ben kapanicam dedigmde kkmse bana kapan demedi sevinmedi oyle dusndgm icn bu kizn annesne kapanmyi dusunuyrm dedm dye ciglk atip boynma sarildi kapan ben sna islerm esarp diyor :) ben geve oklna gidyrm her okl cikisi onlardaym cocklarna turkce dersi vermek icin ve yenek yedigimizde bir bardagi kaldirtmiyor cok kızıyor ve o kiz kuafrde calisyr milletin mahremni gormek zornda degl? Oda otekler gbi dileneblr deglmi? Fakat o calisip kaznmayo tervh ediyr verilen bahsisi almayip ben zaten kazaniyrm burada diyor
Boyle olanlar var işte sen yok desende
İyisi olabilir elbette. Ama geneli kötü ve Türkleri sevmiyorlar.
Biliyorum ama bu yinede bizimde kötü olacagımız anlamını taşımaz eger ki biz hz. Muhammed'in ümmetiysek.
Neyse. Fikirlerimiz farklı. Kapanman dinine bağlı olman güzel.
Geçen gün toplu taşıma aracında tacizci bir suriyeliye müdahale etmek zorunda kaldım. Yani savas dan kaçıyorlar ama geldikleri yeri unutuyorlar bazen
tabiki haklısın misfr oldukalrı ülkede daha farklı yasamaları gerkyor yalnız kimsenn bilmediği kadar temz yasayanlarda var
senin gibi ümmetçiler yüzünden bu haldeyiz ! 5 milyar dolar harcandı suriyelilere ! asıl bu paraya yazık. ülke aç !
Ben size haksızsinz demiyorum hakveriyrm tabiki ama demk istesgm anlaailmiulyr
evet bir atom bombası çözerdi suriye sorununu yine bukar uzattılar ki
turistler döviz bırakıyor onlar yattığı yerden maaş alıyor.
Ben onlara savaştan yaşamak için kaçmış, ülkemize sığınmis insanlar gözüyle bakıyorum. Insanin vicdanı sizliyor onlari böyle görünce.
Çok boş konuşuyorsun başımıza ne geldiyse bu ülkede senin gibiler yüzünden geldi
Suriyeliler yaşlılara tecavüz ediyor burada adam öldürüp hırsızlık yapıyorlar sen ne konuşuyorsun kardeşim...
Benim savunduklarim insan olanlar arkadasim :)
Yüzde 90ı aynı...
%90'ı aynı diye %10'ununada aynı muamaleme yapılmamalı bence.
Hr toplumda iyi insanalr kötü nsanalr vardır ama misafir oalrak kaldığınız birde b tür davranışlar yaparsanız daha fazla göze batar
Haklisin ben size hakvermiyr degilm ama keske böyle olanlar var diye olmayanlarida ayni dusunmesek
sen evine al ozaman bır kac tane
sen birdaha yorum yapma.
ok denyo
Daha ne yorum yapıyorsun sen ya
Yorum yapmadim sana denyo dedim:)
Evet denyo olan belli gerçekten :)) hadi hayirli geceler ;))
Mucx fistik
Beynin var mi merak ediyorum varsa bence kullanmayi ogrenmelsin bosa zaman kaybi yasatiysn
Mükemmel tek kelimeyle..
Hepsi bir an önce gitseler ne iyi olucak
bence siktirip gitsinler en iyisi bu..
Burayı terk et :)
Him baksen
@Romeooooo karakterini... ... kurusu
Sana katılıyorum
tesekkür ederim :)
Kalem nerde bir imza atmam lazım. Hll sana
Allah razi olsun
empati duygusu olmayanlar yazdıgını anlayamaz..
Evet ya -,- bir durun yazimi okuyun nefes alin empatinizi kurun sonea ne cevap yapistiracaksaniz yapistirin
berk efendi, senin cocugunu öldürselerde yine aa onlar suriyeli biraz empati yapayım mı diyeceksin lan? adam olun l*n biraz adam biraz görün suriyelilerin neler yaptıgını
bakın şerefsizleri savundugum yok.. ama gariban yerinden yurdundan olmuş insanları aynı kefeye koyamazsın hepsini bir tutamazsın..
Zodiak sen beyninle mi yaziyosun bunu? Birde algilama yerlerini acar misin? Anlatilmak istenileni anlamiyorsun. Benxe senbirdaha yorum yapma.
Suriyeliler senin anani domaltsin o zaman
:)) Allah islah etsin sana yapabilecegm en buyk iyilk bu dua