Bana göre abartıyorsunuz hemde haddinden fazla ! ülkenize elin gavurunu barındırıyorsunuzda müslümanı mı agır geliyor size? tursitler için onca güzel mekanlar ürettiniz bir suriyeliyi barındıracak 1 odalık yeriniz mi yok? turist neden ballı geliyor? parasını yiyorsunuz kendiniz tatmin ediyorsunuz peki ya suriyeli neden dışlanıyor. Gercekten yazık. Bu ülkede savaş çıksa hiçbiriniz atılan bombaları sıkılan kursunları dökülen kanları izlemeyeceksiniz götünüze baka baka kaçacaksınız! kimse istemez onca varlığın içinde bunca yokluğa düşmeyi. hanginiz kabul edersiniz yediğin önünde yemediğin ardındayken 1 tl'yi aramayı? Bunlar boşa yaşanmıyor , hesapları tek tek sorulacak sizlerden. aranızda suriyelileri insandan sayanda var hayvandan sayanda ama sorsak hayvan görenler Müslümanlar. Peki.
Cevabın nedir?
Madalyonun her iki tarafından da bakabilecek biriyim.
1994 senesinde bosnada ben 5 yaşındayken ailemden çoğu kişi, yakınlarım, arkadaşlarım katledildi.6 yaşımdaydım bir kısmımız ve ailemden bazı kişiler kaçtık. Çocuktum hatta bebek bile denebilir. Kimin neden niye evleri yaktığını, köpekleri saldığını anlamıyordum. o günden beri "Bosnalılar geldi, tecavüz etti, evin kirasını ödemedi, gasp etti, laf attı,1 lira için adam öldürdü" gibi sözleri hiç duymadım veya o tarz olaylara haberlerde geçmişe dönük de olaraktan rastlamadım.
Yaklaşık 2.5 - 3ay kadar önce annem iş çıkışı metroda evine gitmek için treni beklerken çantasını vermediği için bir Suriyeli tarafından tekme ve yumruklarla darp edildi. annemin sol 2 kaburgası kırıldı, Çenesi kaydı ve travma yaşadı. Anneme o sırada yardım etmek için koşan bir kişi de yaralandı. Annem hala kaburga kemiklerinin kaynaması için ilaç içiyor, çünkü o kemikler en az 6 ayda kaynıyor ve 2 sene kendisini koruması gerekiyor. O günlerde göğsünden ameliyat olmuştu ve yeni iyileşmişti. Saldırı sırasında o bölgede de çeşitli sorunlar yaşadı.
Çantayı verseydi canına gelmeseydi diyenler olacaksa hiç zahmet etmeyin arkadaşlar. O zihniyet bana ters. Kimse kimsenin canına, malına, fikrine asla ve asla tecavüz edemez.
Ben de ailem de savaştan kaçtık. Evet Türkiye'ye sığındık. Evet ben bir Türk vatandaşıyım, sorana Türküm diyorum çünkü ben burada doydum, büyüdüm, nefes aldım. Kimse canımı almak istemedi. Kimse defol git demedi. Evim oldu, yurdum yuvam oldu. Bosnayı silmiş değilim, hayal meyal de olsa hatırlıyorum ancak insan saygı göstermek zorundadır.
Herkes yaşamayı hakediyor, gelenler arasında bebekler yaşlılarda var.1 suriyeli zarar verdi diye hepsine kötü diyemem zaten. Ancak kurallar olmalıydı, düzen olmalıydı. Bize kontroller ve takipler yapılırken, şimdi onlara neden yapılmıyor? O insanları hiçbir şeysiz sokağa salmak ölüme terketmektir. Böyle olmamalıydı. Suriyeden acılı canlar gelirken, Türkiye'de canlar yanmak zorunda mıydı?13 Yorumla- +1 yıl
Yani her millette, dinde, dilde, ırkta insanlarda iyi ve kötü var. Önlem alınsaydı bu insanlar işsiz, aç, parasız böyle sudan çıkmış balık gibi ülkenin dört bir köşesinde dağılmazdı. Ne onlar sefil olurdu ne de Türk halkı. Sonuç olarak ne olursa olsun, bir insan eğer kendisine saygı duyuyorsa aç da olsa ne olursa olsun başkasının malına göz dikemez. Hadi gene annem için bir derece diyorum ki çantayı istedi para vardır diye, vermeyince dövmek ne demektir? Yani zorda kalmak, vatanından olmak gibi sorunları biz de yaşadık ama yapmadık. Bunu sadece kendim için söylemiyorum, o yıllarda göçmek kaçmak zorunda olan herkes için söylüyorum. Bu gasp, hile hurda işleri şuanda Suriyelilere has bir durum. şu an oturduğum mahallede işi olduğu halde kirasını ödemeyen ev sahibini bezdiren suriyeli bir aile de var.
Şahsen bu şekilde kötü davranan herkese Allah katında çekeceği var diyorum. Hayırlı geceler.
En İyi Cevaplar
Bizim ülkedeki ırkçılar ancak Müslüman ülkedekilere ırkçıdır. bir Fransız gelse el üstünde tutarlar... Binbir takla atarlar kendilerini beğendirmek için... Binbir elit davranış sergilemeye çalışırlar... Bir kaç kişi üstünden herkesi kötülüyorlar. Suriyelinin biri şunu şunu yaptı... Eeee senin kendi halkında onları yapan yok mu? Sanırsın kendileri kutsanmış ırk... Böylesine kibir böylesine bencillik görülmemiş. Bu bizim insanlık ayıbımızdır. Kanlar içinde çocuklar için ahlayıp vahlamaya gelince kolaydır, vahlama işini yaparlar yaparlar ama çorbada bir tuzları olmasına gelince vay efendim niye böyle, biz mi bakacağız onlara falan filan. Bu tamamen millete oynamaktır. Gerçekten ayıp...
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana yaşanmış bir olay anlatmak istiyorum kendim bizzat yaşadım. Geçen gün bim'de çalışıyorum. Suriyeli türkçe bilmeyen 2 çocuk geldi. Büyüğü 8-9 yaşında erkek küçüğü 6-7 yaşlarında kız çocuğu. Ellerine 2,55tl lik çekirdek almış gelmişler. Çocuk 2 liraya yakın verdi ellerindeki hepsini kızın da elinde biraz bozuk para vardı oda verdi 2,25 tl tuttu. 30 krş eksik kaldı. Şöyle bir kaç saniye düşündüm. Gün sonu aklıma geldi -2tl olsa cebimizden ödüyorduk. Ulan dedim feda olsun bu küçücük canlara. Alın gidin okey okey sorun yok dedim. Aldılar çekirdeğini gittiler. Yanımda bir abla vardı 40-45 yaşlarında dedi ki "buraya kadar geldi mi bunlar" dedi. Bende dedim ki "Abla valla inan hiç bir şey demiyorum. Her şeyi geçtim şu el kadar çocukların günahı ne. Gerçekten çok üzülüyorum. Onlar hiç ister mi böyle yaşamak." dedim. Kadında çıt yok. Ürünleri poşetine koydu aldı aldığı gibi çıktı gitti. Söylediklerinden utandığı yüzünden belliydi. Sana şöyle söyleyeyim. Bazen anneleri de geliyor yüreğim acıyor. Kadın zar zor 1 pirinç alıyor 10 tl çıkarıyor gidiyor. Onlar hiç ister mi böyle bir şartta yaşamak? Vicdan olması lazım bacım vicdan. 30 krş eksik verdi gitti ya çocuklar. Ardından bana borcu olan bir abi ekmek borcu vardı 30 krş getirmez mi? Oldu mu sana 0'a 0. Dedim ki ALLAH'ım sen ne büyüksün. İşte iyi niyet iyi yol ve ALLAH'ın ahirete bırakmadan minikte olsa bana teşekkürü. ALLAH'ıma şükürler olsun ki öyle bir davranış yaptım yine olsun yine yaparım. Cebimden ödeyecek olsam bile. Biz 99 depreminde pakistanlı gelinlerin kolundaki son bilezikleri yolladığı müslüman ülkesiyiz. Biz birbirimize buyur kardeşim canımı canınla paylaş demedikten sonra neyimize müslüman olmak? İyi ki sizin gibiler var. İyi ki bacım.
6034 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAsıl ben inanılmaz mutlu oldum yoksa bu kadar uzun yazar mıydım? Asıl ALLAH sizlerden razı olsun. ALLAH her şeyi hakkıyla bilendir bacım. Biz yüreğimizdeki sevgiyi güzelliği paylaşalım varsın iyi olanlar bizle olsun.
Cevap sahibi+1 yılAynen dediğin gibi bacım. Ne mutlu vicdanını dinleyen ALLAH korkusu olan din kardeşlerine el uzatan insanlara.
Cevap sahibi+1 yılBöyle güzel sorulara böyle güzel cevaplar olmalı ki insan içinde yalnız olmadığını bilsin yoksa bu yaptığımı o çocuklar bile bilmiyor. Onlar paranın doğru olduğunu zannederek gitti. O kadın da bilmiyor. Şu an bir tek sen ve bunu okuyacak kişiler görmüş olacak o da gizli olduğum için içim rahat yoksa gizlilik olmasa anlatamazdım. Bunları bilelim düşüncelerimizi paylaşalım ki yüreğimizdeki güzellikler artsın. İnsanlar güzelliklerden feyz alsın. Bu yolu seçsinler bacım yoksa baksana biraz nefret barındıran bir soru sor bak 100 kişi nasıl cevap veriyor ? İnsanlarımız çok değişmiş bacım biz böyle olamayız.
Sana 1 anımı daha anlatayım. Köprüden yürüyoruz. Bir abla ve çocuğuyla yürüyoruz tanıdık. Köprüde dilenen suriyelileri gördük. Ne dedi biliyor musun? "Şunları alsalar toptan sınır dışı etseler" dedi. Lütfen öyle deme abla dedim. Kadını bir öksürük tuttu. Varacağımız yere kadar konuşamadı. ALLAH böyle lafı boğazına tıkar çıkartmaz. ALLAH bizi gerçekten doğru yoldan ayırmasın.
Cevap sahibi+1 yılİNŞALLAH Herkese nasip olur. Tüm kardeşlerime ricam bu. Biz Osmanlı torunuyuz. Zamanında hristiyan krallıklarında yaşayan vatandaşlar başımızdakiler zulmediyor yardım edin diye padişahlarımıza söylüyorlarmış. Zulmü kesin kılan sebepler varsa ya sert uyarı ya da orayı fethediyorlarmış. Sadaka taşlarını bilirsin. Cami önlerinde taşların üzerine madeni para koyarlarmış. Gerçek ihtiyaç sahipleri alırmış. Şimdi koy adam cebimde param yok yahu der alır gider veya eve ekmek lazımdı yanıma para almamışım der alır gider. Ahir zaman alametlerini yaşıyoruz bacım. Eskiden sevenler evleneceği ana kadar göz göze bakamazlardı şimdi koynuna giren girene. Neyse ALLAH herkese hayırlı gelecek hayırlı niyet nasip etsin. Dualarımız gerçekten yürekten hoş dualarımızı ALLAH kabul etsin. Tekrar çok sağolun. Çok çok mutlu oldum. Böyle sorular bize güç veriyor. Hayırlı geceler.
Cevap sahibi+1 yılNe demek. Çok memnun oldum. Hayırlı geceler.
- +1 yıl
Soran, ve cevaplayan... Allah razı olsun, sitemizde siz vb. insanların artmasını temenni ederim. benzer durumlara düşse tepki verenler o zaman anlarlardı... hatta mal mülk içindeki bir anda evsiz barksız parasız aç ve hayatı tehlikede olsa kim bilir neler yaparlardı? empati ve Allah korkusu din kardeşi bilinci olmalı insanda.
Cevap sahibi+1 yılALLAH sizden de razı olsun realsanalvefa. İşte dediğiniz gibi vefa. Bu duyguyu kaybetmememiz lazım. Özümüz bu. ALLAH bizlere olduğumuz durumun şükrünü de verebilmeyi nasip etsin. Sağolun.
Cevap sahibi+1 yılHep beraber bir bütünüz kardeşim. Sizlerde iyi ki varsınız.
Cevap sahibi+1 yılCholera anlayamadım?
Cevap sahibi+1 yılALLAH razı olsun kardeşim. Sadece gerçekler ve gerçek duygu düşüncelerim. Ne eksik ne fazla.
Cevap sahibi+1 yılALLAH razı olsun astargan. Sağolasın.
Cevap sahibi+1 yılAMİN Cümlemizin bacım.
Cevap sahibi+1 yılALLAH razı olsun. Sağol bacım.
- +1 yıl
kimi suriyeliler de sınırdan geçerken turkler bizi öldürüyor , kiz kardesime tecavüz ediliyordu Türk askerleri yardım etmedi, tayyip ve adamları şunu bunu yaptı diye yabancı tüm medyaya seni itin bir tarafina sokuyor.. her ülkenin masumu vardır ama suriyelileri seviyor muyum? mumkunse gelmesinler. ayni hatayi iki defa yapmak aptalliktir insanlar Müslümanlık için Türk olduklarını unutup arap gibi yaşamaya çalışıyorlar neden çünkü bizim kökenimiz zaten orta doğudan çıktı biz zaten bu dine de sonradan katılmadık. küçük cocuklar masumlar hicbirinini yargilayamam aynı durumda ben de olabilirdim allah yardimcilari olsun ama suriyelileri ya da diğer arapları seviyor muyum? NEFRET ediyorum. ister faşist de ister ırkçı de.
- +1 yıl
Kısa ve net eksileyenler artık ne düşünüyorsa
Cevap sahibi+1 yılALLAH razı olsun arkadaşlar.
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle bacım. ALLAH doğru düşünmeyi içi nefret dolu arkadaşların içine sevgi tohumu açtırmayı nasip etsin.
- +1 yıl
Yeminle okurken gozlerim doldu kardesim. Allah senden razi olsun
Cevap sahibi+1 yılSağol kardeşim. Sizlerden de.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen onlara hiç bir zaman kötü demedim. İçlerinde üç beş tane var. Tamam müslümanız eyvallah, başımızda zaten mazlumların bekçisi var hoş ne kadar doğru tartışılır ona da eyvallah ama düşün bakalım bir sadece iki örnek verecem sana ;
1-Bu ülkede gazi bir suriyelinin aldığından az maaş alıyorsa ben empatiyide hoşgörüyüde yıkar geçerim.
2-Ben bu devletin bir ferdi olarak o * okullarına girebilmek için g*t ümü yırtarken onlar gelip hazıra konarsa burada bir ayrımcılık doğar.
Bunlar sadece bir kaç örnek çoğaltılabilir çok şey var , birisi onların oylarından rant sağlayacak diye yok öyle şey acımak , yardım etmek de bir yere kadar.
Sen olaylara duygusal yönden bakıyorsun.
Senin başına gelse böyle bir şey sınırda kafana sıkarlar bunu bir düşün müslümanların hepsi de bir değil sen gidip Arapları bana iyi diye yutturamazsın. Kimse de yutmaz empati yaparken bir takım kriterleri göz önünde bulundur. Acırsan acınırsın. Bende istemem o kdar insanın ölmesini fakat devlet kendi milletine bakamazken üstüne yenilerini ekleyip onlara destek vermesi vatandaşı kızdırır...01 Yorumla- +1 yıl
Onlar bilemez kenderinn senden daha fazla para aldıklarını bu 1
2. Si onlar varligin icinden koca bir borluga dustuler kendilerini toparlayabilmeleri icin basta yapilmasi gerekenler bunlar
3. Su bizde baska ulkeye bu sekilde gityigimizde o ulkede bu imkanlar verilse yok bu ulkedekilerde neden bu imkan uokta bizde var demiyecegimize gore bu konuda onlari suclu goremeyiz. Empati kurmalisin. Acimiyorum acimak ne haddime Allah var yalniz doğruya doğru konusuyorum hepsi bu. Elbet kotulrde var biz turk kurtlerin hepsi mi iyi , ?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
93Cevap
Maalesef Türkiye her konuda olduğu gibi bu konuda da batırmıştır. Çünkü kaos bizim karakterimizdir. Plan yapamama bizim karakterimizdir. Öngörüsüzlük bizim karakterimizdir.
Bütün dünya bir ağızdan "sınırlarınızı kontrol altına alın, teröristlerin geçişini engelleyin" derken aslında aşağıdaki rakamların gösterdiği bir gerçeğe işaret ediyorlar.
Bakın Ürdün'e, bakın Mısır'a. Tek bir tane kayıt dışı sığınmacı yok. Dolayısıyla kim IŞİD'çi, kim normal halk biliyorlar, kontrol altında tutabiliyorlar. Sonra dönüp bir de bizim rakamlara bakın. Toplam 752.800 kayıt dışı, adı sanı bilinmeyen insan.
Bir devlet hem sığınmacılara kapı açmayı, hem de aynı anda iç güvenliği sağlamayı başarabiliyorsa devlettir. Hem bu diğer devletlerin hiçbiri bizimkiler kadar çıkıp her gün yaptıkları güya bu "iyiliği" Suriyelilerin başına kakmıyor.
Kaldı ki, devletin başı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te Suriyeli sığınmacılara konuşma yaptı ve konuşmasında yapılan yardımlardan ve miktarlardan bahsetti. Yapılan iyilikleri anlattı. Ben izlerken utandım.
Ülkelere Göre Suriyeli Sığınmacı Sayıları;
Lübnan:
Toplam: 1.176.971
Kayıtlı: 1.143.178
Kayıt Dışı: 33.793
Ürdün:
Toplam: 606.993
Kayıtlı: 606.993
Kayıt Dışı: 0
Türkiye:
Toplam: 1.600.000
Kayıtlı: 847.200
Kayıt dışı: 752.800
Irak:
Toplam: 220.210
Kayıtlı: 218.597
Kayıt Dışı: 1.613
Mısır:
Toplam: 138.321
Kayıtlı: 138.321
Kayıt dışı: 0
Yılmaz Özdil'in de dile getirdiği gibi, kendilerinden yaklaşık 500 bin askerlik çağına gelmiş erkek adedi, vatanlarını savunmak yerine, Türkiye'de sığır gibi dolaşıp, denize girip eğlenip, kızlarımızı taciz edip, ortalığa rahatsızlık vermekle meşgul iken, onların yerine Mehmetçiğin Suriye'ye gidip can vermesi bekleniyor. Sizce ne kadar doğru? Tamam, yardım edelim, insanlar ölmesin ama biz mi ölelim?
Büyükşehirlerde olanlar daha iyi kavramışlardır, Suriyeliler başımıza bela olmak üzereler...32 Yorumla
+1 yılİyi güzel yazmışsında , götünüze baka baka kaçıp gitmek ne oluyor? Resmine baktımda sende Ortadoğulu yani Arap'lara benzer bir fiziki görünüş var ve sanırım bu ülkeni bırakıp kaçıp gitme fikri genetik birşey sizde. Bizi de o kefeye koyma. Merak etme bizler, Irak'taki Suriye'deki Araplar gibi ülkemizi satıp kaçıp gitmeyiz bir savaş anında. Sonuna kadar savaşırız bu hep böyle olmuştur böyle de olacaktır. Esasen ben Suriyeli çocukların, kadınların ve 50 yaş üstü erkeklerin gelmesine karşı değilim. Din kardeşi olarak ve bir insan olarak onlara yardım etmeliyiz. Ama benim kızdığım nokta şu, buradaki Suriyelilerin çoğu genç erkeklerden oluşuyor ve hepside kendilerini kızlara beğendirmek ve egolarını tatmin edebilmek için artistler gibi giyiniyor, yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında ve burada öyle rahatlar ki kızlara dik dik bakıp üstüne atlayacaklar neredeyse. Yüzlerinde hiç gülücük eksik olmuyor, yani sanki savaş kendi ülkelerinde değil, sanki ölenler kendi kardeşleri değil !!! Kendi insanları acımıyor ki kendi halkına, umurlarında değiller!! Tamam buraya geliyorsun ama bari bu kadar riyakar olmayın, bir dernek kurun oradaki kardeşlerine kıyafet toplasınlar, gıda toplasınlar göndersinler bir şekilde, en azından yardım çabası içinde olsunlar, bu yok hiç birinde. Korkak tavuklar gibi ben kıçımı kurtardım arkada kalanlar düşünsün mantığındalar, bunları da gör.
23 Yorumla- +1 yıl
hıı evet suriyeliyim ve bu kadar iyi biliyorum yazmayı. sende haklısın ben suriyeli değilim ama yanımdaki o masum suriyeli :))) onların buraya gelme amaçları korkuları evlatları bunuda düşünmeni isterim. ve erkeklerin buraya gelmesi zorla işidin onlara alı koyup kobane vs. gibi yerlere saldırı yaptırmalarıdır bunuda özellikle belirtmek isterim. suriyelilerin savasma gibi bir tecrube silah vs. imkanları olmadıkları için buraya geldiler. sen ister misin çoluğun çocugun var onlar yalnız kalsın ve eline silah sıkıştırılıp zorla su ülkeye saldıracaklar demesni? onlarda bunu istemiyor işte
- +1 yıl
Söylediğim şeyler o kadar saçmaki yukarıda yazdıklarımı okumamşsın bile !! Senin "cevap" olarak yazdığın şeylerin cevabını ben yukarıda zaten verdim. Peki orada aslanlar gibi savaşan Özgür Suriye Ordusundakiler kim? Suriyeli değil mi? Savaşta düşmanını kendin seçemezsin bu İŞİD'de olur başka bir örgütte olur. Önemli olan yurdunu savunma azmini göstermektir. Tabi ekmek elden su gölden burada hayat güzel. Hem iyi dinle beni bunu buradaki kadınlar, küçük çocuklar ve 50 yaşın üstündeki erkekler için söylemiyorum. Bana diyorsunki onların savaş tecrübesi yok, onlar asker değil vs... Savaş tecrübesi doğuştan gelmez zaten, 3 aylık bir eğitimle kazanılır birçok özellik, Bosnalılarında savaş tecrübesi yoktu ama çokta güzel savundular ülkelerini, buradaki Suriyeliler gibi hemen kaçma yolunu seçmediler. Herkesin evladı annesine babasına değerlidir. ÖSO'dakiler onun bunun çocuğu mu? Onların da annesi babası var ama savaşabiliyorlar da!!
- +1 yıl
bende bu yorumda sana zaten yaslıları çocuk ve kadınları dışladın demedim bahsettiğin gibi savasabilcek genclerden bahssetim. her insan bir olmuyr var mı buna bir çözm? nasıl şu an benm yazdığımn çoğu kişiye ısık olmadığı gibi bu olanlarnda çözmü yok. başımızdaki adam olsaydı belki bir çözm yolu olablirdi.
- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılsen götüne baka baka kaçacak olabilirsin ama ben en azından geçmişimi unutmuyorum 1. dünya savaşında elin gavuru dediğin ruslar savaştan çekildikten sonra harıl harıl silah ve para yardımı yaparken bize o seni can dostun suriyeliler arkamızdan vurdular dediğin gibi turistlere sahip çıkıyoruz niye biliyomusun bıraktığı paradan geçtim bana paralı olan okul onada paralı oluyo bana paralı olan hastane onada paralı oluyo suriyeli arap gibi ciğeri beş para etmez allahın bile 125000 peygamberle adam edemediği bir toplum benim ülkemde bedava ulaşım hastane okul hizmetlerinden faydalanıyo benim ülkemdeki türk kürt çerkez vs. işten çıkarılıyo aç yaşamak zorunda kalıyo millet 3/1 fiyatına onları çalıştırıyo üstüne devlet maaş bağlıyo onlara dahası ne biliyomusun geçen ay suriyeli mülteci kamplarına 600 adet 102 ekran led tv 400 adet gri su sebili aldı devlet senin bulunduğun bölgede hergangi bir türkiye vatandaşına yaptılarmı bu işi bildiğin bir b*k yok yattığın yerden boş boş konuşuyosun bu ülkede yaşayana yapılmayan o pisliklere yapılıyo şunuda hiç bir zaman unutma türk milleti ülkesi işgale uğrasa dahi hiç bir zaman bir başka ülkeye iltica etmemiştir vatanını bırakıp kaçmamıştır bütün eziyetlere rağmen yurtlarında kalmıştır biraz tarihini öğren gerçi türk olduğundanda emin değilim ya kesin araplık var sendede
19 Yorumla- +1 yıl
Helaaall sana ben olsam en iyi cevap secerim
- +1 yıl
vatandaş arap sevdalısı seçermi :)
- +1 yıl
Sana Türklüğümu ispatlamak zorunda değilim :) bu senin anlattığını en az 3 u yazmistir
2. Si o savas cok eskide kaldı evet yardımları olmalıydı ben bu konuda haksizdinz demiyrm önce kendi ulkemi savunurum yalnız sen hz Muhammed'in ummetinden biri değil misin? Hz. Muhammed kendisini tasliyanlqrbicn ellerini açıp affet Allah om diye dua ederdi. Bu anlattigini kimse bilmiyorvmu? Ama yine suriyelilrden bir dua bir tabak yemegi esirgemiyrlar çünkü onlar vicdanla harekt etmeyi biliyorlar bunları bahane tutmayin - +1 yıl
hz muhammed kim peygamberimiz demi şimdi arap tarafına bir bak bakalım kim peygamberimiz gibi yaşıyo islamı petrolu satıp yiyip içip görgüsüzlükle yaşıyolar o çok sevdiğin suriyelilerin tecavüzüne uğrayan kaç kız var biliyomusun kaç kişi öldürdüler biliyomusun sana ne diyorum allah 125000 peygamber göndermiş bir tane türk e almana rusa peygamber gördünmü hepsi arap kavmine adam olmamışlar yinede her türlü ahlaksızlıklar sapıklıklar o milletten çıkma hainlik onlardan çıkma sende diyosunki bir tabak yemeği çokmu görüyosun kimseye görmem yedikleri tabağa sıçmadıkları sürece bir bak o şerefsizler yüzünden bu ülke vatandaşlarının çektiği çileye ondan sonra konuş bunları
- +1 yıl
bence önce bir türkçeni düzelt inan yarısı anlaşılmıyo
- +1 yıl
eminim kesin öyle
suriyeli var suriyeli var l*n edebinle takıl, bak daha bu yaz ben gaziantepe gittim çocukluk arkadaşımla buluştum, bir gezdim tozdum baktım sezdim heryeri sen ordaki suriyelilerin ne yaptığını biliyomusunda ötüyosun l*n böyle bülbül gibi? antepde bir ev sahibi suriyeli olacak o gevşeğe evinin kapısını açıyor ve cuzi bir miktar kira alıyor ay başı geldiginde adam kira istiyor yok diyolar, 2-3 ay geçiyo suriyeliler iyi niyeti suistimal edip adama 5 kuruş vermiyolar sonra adam evden çıkın eğer böyle olucaksa diyor ve o suriyeli ne yapıyor biliyormusun? adamın boğazını kesip evin su ısıtma tesisine atıyor cesedini, bundan haberin var mı l*n senin? he varmı? bu olay yüzünden antep çalkalandı ve dışarı çıkan her suriyeliyi dövdü valla bende birini dövdüm içimde cız etmedi beter olsun hepsi, 6 yaşında küçücük cocugu ailesi markete ekmek almaya gönderiyo 2 suriyeli bu cocugu görüp elinden parasını almaya çalışıyo cocuk kaçıyo, sonra yakalayıp kafasına taşla vurup cocugu öldürüp elindeki parayı alarak kaçıyolar, bu adamlık mı lan? sonrada diyolar ki türkler bizi dövmeyi bırakmazsa onların küçük cocuklarını öldürürüz diyolar, ulan orspu cocugu sen kimsin l*n sen kimsin sana ülkemizi açmışız sen para vermeyip adamın kellesini ucur sonra bu durum yüzünden dayak ye ve dayak yediğin için daha ufacık cocukları öldür, iyi niyetli olmayan bütün suriyelilerin bacını sıkeyım, itirazı olan varsada hepsinin * koyayım anladın mı beni ecem? aç gözlerini google yaz araştır bak öyle milleti savunmakla olmuyor bu işler, at gözlüğünü çıkarda bir ülkeye bak o suriyeliler ne * yiyolar sonra gel avukatlığını yap onların
35 Yorumla- +1 yıl
Sen kimsin benimle boyle konusuyorsun be ! Senin ulkende 1000 kisi varsa 1000 temiz mi? 5 parmagina bak bakim 5 i bir mi !! Sen hepsimi bir zannediyorsun sen bence gozlugunu atta bir bak sizin bu dusuncesz tavirlariniz yuzunden kurunun yaninda yasta yaniyir yazik cidden Muslumanlik vicdan yurek hicbirsey kalmamis
- +1 yıl
eceemm sen çok nankör birisin kesin suriyelisindir, bak yazımı dikkatli oku, iyi niyetli olmayan suriyeliye küfür ettim hayırdır ateş olmayan yerden duman çıkmaz sendemi art niyetlisin yoksa he? hepiniz adam olacaksınız o erkeklerinize söyleyin ayaklarını denk alsınlar kendi ülkelerinden gotleri yemedi kaçtı geldiler evimizi açtık gotlerı basları ayrı oynamasın, şehit olcakları yerde korkak olmayı kabul eden bir milletten bahsediyosun, sıkerım korkak ve art niyetli suriyelinin bacısını, kralıda gelse kralının yüzüne karşı söylerim hani
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimsenin abarttığı yok, savaştan kaçıyorlar ve buyursunlar gelsinler. Biz millet olarak zaten zoru bilen ve yardımsever bir toplumuz, bunu da kimse inkar etmesin. Ama misafir de misafirliğini bilecek. Devletin bunları bu kadar içimize sokması doğru mu sence peki? Herkese TC kimliği dağıtıyorlar, TC vatandaşlığı neden bu kadar ucuz oldu?
Ayrıca dışarıdan öyle görünüyor. Git Hakkarililere, doğululara sor onlardan ne çektiklerini. Yemek yiyip hesabı devlet ödesin diyen bunlar, kavgacı olan ve sanki biz misafiriz de onlar bu ülkenin sahibi gibi davranan bunlar, dilencilik yapan bunlar v. s v. s diye liste uzar gider. İstanbul'da evden çok ses geldği için rica ediyorlar ses çıkartmayın diye ama sonra ne oldu? 50 tane akrabasını toplayıp mahalleyi bastı bu Suriyeliler?
Yani bu millet onlara kapılarını zaten açtı, herkes yerini bilecek. Bilmeyen de s.. olup gidecek bu topraklardan !
Hala da Tayyip'e beğenmeyip Esad onu öldürsün diyen bu Suriyeliler...
Yani araplara yaranamazsın, birbirinin kafasını kesip ve bunun adına da cihat diyen bir toplumu daha ne kadar abartabiliriz ki?
Bu bahsettiklerime hayvan demek hayvanlara hakaret olur!10 Yorumladin, dil, ırk hiç fark etmez sadece insan temelinde bakılması lazım suriyelilere. Suriyede masum insanlar savaşta ölürken Türkiyede insanların hayatına müdahale etmeleri bir yana dursun göz zevkini bozduğu için suriyelilerden nefret edenler var. enpatiden uzak, sadece hayatı kendi penceresiinden gören, kendini doğuştan nimetten sanan, bireysellikten bir üst aşamaya toplumsal egoistliğe geçmiş bir toplum var Türkiyede. bu şekilde kendini ayrıcaklıklı gören bir toplum olduktan sonra türkiyeliler tabiki rahatsız olur ve haklılar, sonuçta kendilerince asilliklerine gölge düşüyor!!!
21 Yorumla
+1 yılya savaşmadılar kaçtılar diyosunuz da insanları bombalıyorlar, bombayla kim savaşacak. yani tamam kaçmasında o zaman ölür, yani adil bir savaş değil ki bu. havadan gelen bombayla halk nasıl savaşsın. artık savaşmak için devletlerin teknolojik imkanları olması gerek, suriyede bu yok maalesef. insanlar kaçmak ya zorundaydı ya da ölmek. kusura bakmayın dünyadaki hiç bir canlı ölmeyi tercih etmez bu durumda kaçardı.
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. sınırdaki kamplarda her türlü ihtiyaçları karşılanırken neden büyük şehirlere geliyorlar? Tabi ki dilenip zengin olmak için..
ayrıca turistin davranışlarıyla o Müslüman dediğin yamyamların davranışları bir değil.. Dükkanların önündeki malları çalıp kaçan birçok suriyeli gördüm.. Bunlar mı Müslüman?
Sadece fakir olanları değil, zengin olanları da yamyam gibi.. Otobanlarda jiplerle kural tanımadan şuursuzca hareketler yapıyorlar, trafiği tehlikeye atıyorlar.. İnsanlık sıfır..
Sen sanırım hiç suriyeli görmemişsin.. sizin oralarda pek yok heralde.. O yüzden bilmeden atıp tutuyorsun..13 Yorumla- +1 yıl
yoo ben diğer yorumlarımda bahsettiğim gibi ben size yok demiyorum var lakin iyiside var ! ben çalısyrm zaten para kazanıyrm diyip verilen bahsisi almayan var :) örneğin şu an yanımda kı kız ve öyle brişey ki beni tanır ben evlerine giderm her aksam ders vermeye ona uzattığım çukulatayı almak için annesinden izin alır. böyleleri var işte birde bunu düşünseniz keske. ben bilmediğimi değil bu arada bildiğimi konusuyorum sizlere haksızsınız demyrm haklısnız ama onlarn içlerndede haklı olan var
- +1 yıl
Demek ki bahsettiğin kişilerden o kadar az var ki çevremdeki bir sürü suriyelinin arasına bir tane bile iyisi denk gelmemiş..
Büyüklere insana yabani gibi bakıyor, çocukları ise parka hücum ettikleri zaman bizim Türk çocuklarını kaçırıyorlar.. Çekirge sürüsü gibiler.. Parka resmen 4-5 yaşındaki çocuk geldi bana vurdu, kum atmaya falan kalktı, 35 yaşında bir adam olarak ben resmen kaçtım oradan.. Bu ne cesarettir ya, daha küçücükken böyleyseler büyüyünce bunların önü alınamaz..
- Aile & Toplum konusunda 552 cevap paylaştı.
+1 yılBizim ulkemizde savas ciksa bizi kimse kabul etmez bu bir gercek suriyelileri ulkeye alan donemin basbakaniydi ulkeye almakla bitmez gerekeni yapacakti binlerce toki yapiliyor onlarada yapilacakti dusene yardim ederiz ona laf yok suriyeliyim diye insanlarin vicdaniyla oynayan cingeneler var ayirt edilmiyor benim ulkemde onca ac evsiz issiz 3 kurus para i in olume giden insanlar varken kusura bakma onlar musluman evet gocuk altinda kalanlarda musluman once kendi vatandasina sorumluluklarini gerine getirdinmi? Diye sorarim sana degil yetkililere
15 Yorumla- +1 yıl
haklısın bak ama başka ülke bizi almayacak diye neden sen yardımını esirgeyesin ki. evet bende öyle diyorum tamam suriyelileri kabul ediyorsunuz yalnız bunlar için ayrı barınma yeri ve okullar açılmalıydı bunları düşünen yok ama kısa süre içerisinde düşünülmeli. Evet bu konuda haklısın kendi vatanını düşünmeyen başka ülkeyi düşünüyor bu konuda bende öyle diyorum yalnız bunun hıncını suriyelilerden almamalıyız içerisinde kötü olanlar varsa iyi olanlarda var
- +1 yıl
Insanlara kotu davranma adetim yok bu insanlari ulkeye alma amaci oy toplamakti insanlarin vicdaniyla oynamakti cadirkent falan kurdu cadirlari yandi olen oldu vs istedigini aldi bosbakandi terfi etti onlarlada isi bitti anladinmi okadar bos bir insanki sigara icenleri gorup bununla ilgilen diye talimat veriyor bos seylerke ugrasacagina verdigi talimat suriyelilere ev ver as ver ya da yer altinda calisan insanlarin sartlarini arastir fakir vatandasima komur degil ekmek ver olsa... gelebilecegi son noktaya geldi daha ustu yok yillarca orda garantiledi secimler takladinca birseyler yapar ama maalesef yillarca beklicez.
- +1 yıl
Tesekkur ederim gercekten seviyeli konusmayi bilen birisin iyigeceler
+1 yılYa bir yürü git. Yok kaçacakmışız. Anca sen ve senin gibiler kaçar savaştan. Herkesi kendiniz gibi korkak sanmayın. Adamlar senden benden daha rahat yaşıyor benim ülkemde. Savaştan kaçan vatan hainlerini barındırmak ne zamandan beri insanlık olmuş? Onların yaşamaya bile hakkı yok. Şereflice ölmeyi göze alamayan it gibi yaşamayı hak etmez. Gördüğüm tüm Suriyeliler ''biji apo'' diye geziyor. Terörist yaratıkları ülkede barındırmayı neden isteyeyim?
Hadi kadın, çocuk ve çok yaşlı olanları aldılar eyvallah ona ama 15-60 yaş arası erkekleri neden aldılar? Savaş çıksa keşke şu ülkede sen ve senin gibi vatan hainleri ifşa olsa da savaş bittiğinde ülkeye geri almasak.47 Yorumla- +1 yıl
1. si benimle duzgun konusursan sevinirim. İkincisi adilce bir savastan bahsetmiyorsun sanirim? Orda olanlarim karslilikli bir savas oldugunuda soyleniyorsundur umarim.
Kim kaderine ne yazilmissa onu yasar. Olecek olan yolun basinda olurdu bueada hala yasamazdi biliyorsun kaderini kendin cizersin ama olum o kadere kendi yazilir. Hadi hayirli geceler - +1 yıl
@vlkngdr ya deli oluyorum böyle insanları gördükçe. Savaştan kaçıp vatanına ihanet eden insanlara neden acımıyorsunuz diye soru sormuş birde utanmadan. Onlar sığınacak ülke bulduklarına şükretsinler. Şereflice ölmeyi göze almayan it gibi yaşamayı göze almalı. Fakat bu hümanist köpeklere bunları anlatamıyoruz. Ben kendi vatanımda kendimi mülteci gibi hisseder oldum. Sokağa bir çıkıyorum her yer arap. Yaratıklar ''Türkler çok saf yakında karılarını kızlarını bile verir'' diyorlar. Çalıştığım yerde patron acıdı işe aldı bunları karı koca çoluk çocuk işe girdiler. Belli bir süre sonra kendi karılarını kızlarını işten çıkardılar. Sonra da ''bizim karımızı, kızımız, namusumuz var'' dediler neden çıktıklarını sorunca. Orada kayışlar koptu. l*n ş*refsiz sizinkilerin namusu varda bizimkilerin yok mu, millet ekmeğinin peşinde dedik s*ktir ettik iş yerinden patronda anladı yaptığı hatayı. İnsan ne düşünürse karşındakinden de onu beklermiş. İçi pis şerefsizlerin.
- +1 yıl
Bosver birader bir gun herkes şamar gibi okkali bir tokat yedi mi mazisindeki aptalligina yanacak o. zaman da is isten gecmis olacak benim ulkemde savas ciksa ben abime babama silahi zorla verip giderim savasmaya biz hainlik duygusunu beslemedik bir vatan bir bayrak milyonlarca namus felsefesini ezberledik de bu kimilerine hikaye kimilerine de masal geldi birak. uyusunlar ruyalari. kabusa dondugunde anlarlar elbet
- +1 yıl
@vlkngdr anlatamıyorsun bunlara ne dersen de anlatamıyorsun. 5-10 sene sonra bu arap itler de toprak talep ederse, terör grupları çıkarırlarsa hiç şaşırmam. O zaman bunları ülkeye gelmesine sıcak bakanlar vatansever kesilir, ahkam keser. Çünkü iki yüzlüler. Birde savaş var diyorlar kime karşı savaş var? Ülkesine, yönetime baş kaldırdılar, devrim yapmaya başladılar. Esad alayının * koydu. Helal olsun adama köpek öldürür gibi öldürüyor hainleri. Bize de öyle bir lider lazım. Ülkeyi bölmeye çalışanları kökten imha etmeli, soylarını kurutmalı, sınır dışı etmeli.
- +1 yıl
Müslüman gibi mi? Ya bir yürü git. Ülkesine baş kaldıran, emperyalist güçlerin kışkırtmalarıyla ayaklanan, başkalarından medet uman haindir. Müslümanlıkta da katli vaciptir.
+1 yılÇok yanlış düşünuyosun çook. Öncelikle elhamdülillah müslümanız ama ülkemize giren suriyeli sayısı 1milyonu aştı, bu ülke ekonomisine zarar hadi onu geçtim kardeşim onlar bağımsızlık mı istiyor gidip alacaklar biz nasıl çanakkalede ya tamam ya devam yani ölümune savaştıysak ve bugün aziz şehitlerimiz sayesinde rahat yaşıyorsak bunu çanakkaleye borçluyuz onlarda savaşsın ve bağımızlığı ilan etsinler. Hadi onuda geçtim bu araplar tarih boyunca türkleri hep arkasından bıçakladılar araptan fayda gelmez.
40 YorumlaÇocuklara acıdığım doğrudur. Ama o kadar şerefsiz suriyeli gördüm ki inanamazsın. Kaç kişi girdiler ülkeye, her yerdeler. İstanbul vs. gibi yerlere girmeyecekti onlar kücücük cocuklar surunuyor bu sefer. İyi mi oldu şimdi? Dayımlarımın oturduğu yerde sırf suriyeliler daha fazla kira verecekler diye kadını zorla evden cıkarmaya calısıyorlardı. Ayrıca onlar yüzünden ev de kalmadı ya.. Bunlar ufak tefek sorunlar tabi. Hadi herkes aynı değil diyelim bu insanlardan türklerdende var ama onlar dahada göze batıyor turkten cok suriyeli dolu.
11 Yorumla- +1 yıl
Oyle fakat komse boyle olsun istemezdi bence bizler dua etmeliyiz ulkeleri için hic degilse cogu bu durumdan kurtulur. Tulkede bu kadsr suriyelinin olma sebebi ise 4 te 3.50 sni isid 3.45 ini diger devlet ele geçirdi ve şu an kalan 0.5 lik yerde barinmaha calisiyorlar daja gecenlerde suriye gkris cikislar emgeendi ve sknkr kapıları kapandı isid gireceği icin dua edelimde kalan yopraklarida gitmesin zalimlerkn serrinden korunup tekrar toprallarina kavusabilsinler
Ben size haksizsiniz demiyorum elbet hakli oldugunuz konularda var ama onlarinda hakli olduklari konular var
Gizli Üye(36-45)+1 yılSuriyeli bir kiracımız var. İnsan bu kadar mı mağrur, utangaç ve saygılı olur.
Zor günlerden geçiyorlar, evini barkını toprağını bırakıp kaçıp gelmişler. Kendisi mal mülk sahibiymiş ama burada 3-5 kuruşa şükür ediyorlar.
İş verenler az parayla ağır işlerde çalıştırıyorlar. Çalışmayın ne yapacaklar ki?
Bazen bir söylenti çıkıyor anında linç ediliyorlar. Çok korkuyorlar, kim ister ki evini toprağını bırakıp başka ülkeye gelip yaşasın.
Mecburiyetten35 Yorumla- +1 yıl
Evet bizimde kiracimiz suriyelionlarda oyle ayriyetten benim suriyeli arkadaşım var yemin ederim onlara gittiğimde nasil agladi arapca bir sarki acip biz istemedik onca varliktan boyle yoksulluga dusmeyi ne yapalm yani savas vardi geldk faln diye agladi o gun uzerine gidilmisti kimse istemez 3 cocugu var 7 yasndaki oglnu surkli dovuyrlar bogazni sikiyrlar ona ragmn gidp olay yaratmyo gercekten böyle dusundugn icn teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılEn son Lübnan da bir adam suriyeli bir erkek çocuğunu yakalayıp evin bodrumuna götürüyor çocuk 8 yaşlarında. Adam 6 yaşında ki kızının eline sopa verip çocuğu dövdürüyordu. O an insanlığımdan utandım. Sadece burada olmuyor maalesef diğer ülkelerde de linç ediliyorlar.
Onları anlamak için illa bizim başımıza böyle şeyin gelmesi gerekmiyor. Empati kurulsa sorun kalmayacak.
Suç işleyen suriyelileri de polise şikayet etseler daha iyi olur.- +1 yıl
Ay pardon ya ben yanlış okudum bazi ylrunlsra sinirlendim kusura bakma lutfen. s
Haklisin onu bizde izledik ne kadar sevilmesede subiyan onlar kucuck cocgn nasl bir gunahi olabilir ki o seklde eziyt gorsn? Isfebizm ulkemzdkler bazn aciya bburdan bakmiyr ne ettlerse obu cekiyrlar mantigndalar lsn o 8 yasndaki ne yaoms olablirde onu cekeblr
Cevap sahibi+1 yılHayır canım kardeşim herkes öyle paylaştı ama öyle değildi. Vuran kişi israilli falan dendi ama baştann beri Lübnanlı olduğunu biliyordum. Hatta haberlere konu oldu adam tutuklandı.
+1 yılsuriyeli kadınlarla çocuklara ve yaşlılara bişi demem onlar masum ve savunmasızdır ama ki şu boyutuda var genç ve olgun adam olan suriyeli çok bunlar toplanıp ışidle esedle baş edemiyorsa + bizzat şahit olduğum bir olay hdp lilerin arasına girip eylem gruplarıyla birlikte hareket ediyorsa şimdi burada bir şüphe oluşuyor hainlik var hepsi için geçerli değil eyw müslüman müslümanın kardeşidir ama arapların yüzde 80 ni haindir bunun tarihte bir çok kanıtı vardır sadece yüzde 20 si gerçek ve samimi insanlardır zaten bir insan vatanını namusunu korumayıp ülkesini terk ediyorsa o insan zaten ölmüştür bakma burada bir çok insanımız siyasi liderler yüzünden birbirine giriyor ama bu ülkeyi yok etmeye çalışırlarsa bu vatan evlatları birlik olur tüm dünyaya meydan okur
05 Yorumla- +1 yıl
Bak su konuda haklisin ama bilmedigin bir durum var şu an progilmdeki kiz suryli benm onn annesyle bir arkadsligm vsr bunlari oradn biliyrm şu an surynn 4 te 3.50 si isid 3.45 i diger devlet ele gecirdi erkeklerin oradan kaçma nedeni ise kobaniye zorla saldirtma durumlari zorla suriyeli erkeklerk ele geçirip saldiri yapyiricaklar gecen bu kiz 2 kucuk abisi ve annesi suriueue gitti yalniz gecit izzni olmadi çünkü suriyenn kalan 5 topragna da girmeye calisiyrlarmis esi gitmedi isidona el koyup zorla saldiri yaptracaklari icn şu an surynn dusuncesi su kobanye saldirilmamasi ben kurt deglm ama insanm neden baslari kesilsn herkes insan herkesn yasamaya hakki var ne olursa olsun
- +1 yıl
tamam bak başta dediğim gibi kadın çocuklar ve yaşlılara hak veriyorum ama kaçmakta bir yere kadar yarın bunlar devleti tamamen ele geçirip ülke kurarlar rusyanın çeçenistana yaptığı gibi nerde büyük bir suriyeli var gelip evinden alıp tek tek öldürür zeytinburnunda yaşandı bu olay çeçenli birini kgb ajanları öldürdü silahıda olay yerine bıraktı polis silahın balistiğini bile çözemedi olayın üstü ört pas edildi + herkes bu toprakları terk ederse o kaçsın bu kaçsın ama orada geride kalanları öldürücekler bu sefer işin bu boyutunuda düşünmek lazım kendi ailemle ben kurtulim türkiyeye kaçalım diğerleri başının çaresine baksın olay bu boyuta geliyor bu sefer
- +1 yıl
Haklisin elbet ama onlem alinmaliydi aslinsa onlem alinirsa belki istenilen gibi olur kendi hallerine birakildiklari için bir kaci azitiyor anliyorun sizi anlamıyor degilim sizi anlamak zorundayim en basta benim icin sizler gelirsiniz ben herdaim ulkemin arkasndaym yalnz ülkeye detsk olablmek icn onlarida anlmk gerkyr ve bunu benm degl devletn yapmasi gerk once ulkesni dusunp sonra onlara bir barınak bir ev calisablcek yerlee gerek boyle duzene gireblcegni dusunuyrm
Tabi kmse ailsni birakmak istemz yalnz evlatlarininnda katledlmesne kmse gozyumamaz - +1 yıl
ALLAH yardımcıları olsun ne diyim bir dilim ekmeğimi onlarla paylaşırsam ne açlıktan ölürüm nede zengin olurum sorun değil insan olsunda canları sağolsun
Bizim en büyük yenilgi ve yanılgımız 'vicdan'.. Senin acıdığın bu insanlar yaklaşık iki hafta önce trafik ışıklarında arabayla kırmızıda beklerken önümdeki arabanın şoföründen para dilendi ve adam vermedi bana doğru gelirken kendi kulağımla duydum 'o. c' dediğini buna ne dersin peki? Sen askerlik yapmadın silah tutmadın savaştan bahsederken ben 3 gün boyunca dağda sadece iki balık konservesiyle geberiyordum demem o ki vatan millet sakarya felsefesi yapma kimin kaç gram sıçtığını bilmiyorsun sen boş muhabbetler boş..
28 Yorumla- +1 yıl
Memnunun vicdanimdan hic degilse bes parmagin besinin bir olmadigini biliyorum. Benim arkadasim suriyeli :) ayni kuafrde calisyrduk ve veeilen bahsisi almayip kazandigm yetyr diyordu ayriyetten dislandigi icin agladi gunahsiz yere. Neden bu ulkde bacaklarni kesk gostrp dilenen vermeyenlere kufr edenler yokmu?
- +1 yıl
Senin ulkende peki savas ciksaydi kimler kabullenirdi seni bir dusunsene hangi ulke seni nufusuna alirdi? Ben burada bircok suriyeli ile karsilastim geneline laf soylemedim fakat 10'undan 7'si yamuksa geriye kalan o 3'unu de istemem mantigindayim zaten memlekette issiz sayisi 5-6 milyon oldu sen babani bir dusun 4 kardessiniz diyelim bir de annen 5 kisisiniz baban dese ki 2'iniz ac kalin 2 suriyeli doyurucam dese buna ne kadar tahammul edebilirsin siz kadinlara hersey cok basit gercekten toz pembesiniz
- +1 yıl
Neden ben oteki ulkelerlerle aybi vicdanimi taşıyorum? Onlar beni kabul etmeyecek diye ben neden baskasini kabul etmemeyeyim sen su ulke surdan kendinj atti bende atayim mantigindami ilerliyorsun? Kotusu yok demiyorum evet var ama iyiside var onlarin ulkelerine donmeleri icin bari bir iki duayi esirgemeyin bunj onlari birda istemedignz icindegil gercekten rahata eermeleri icin yapn. Biz burada ne yapiyorsak Allah rizasi icin yapiyrz o bunu demis su sjnu yapms diye değil
- +1 yıl
Allah'a bu kadar gonulden bagliysan Allahuekber diyerek kafa kesen milletin kanindan olanlara Allah'tan rahmet dileyemezsin, ulkemiz vizesiz pasaportsuz gecis yapilacak yer mi elini kolunu sallayan buraya geliyor? 49 vatandasimizi rehin alip serbest birakmasalardi şu an dusuncen degisirdi ve de şu an Bursa'da karilarini. pazarlayanlarin haddi hesabi yok bunlarda namus anlayisi kalmamis ortalik kaosa donecek kendi atalarinin, ruhlarinin, kulturlerinin ve tarihlerinin kokenlerini o toprakta gurursuzca birakip savasmadan kacarak siginti hallerine seyirci kalinmaz, insan bu degerleri sahipsiz birakip geliyorsa o vatan icin kanlarini. doken sehitlerin cani sizlamaz mi? Oteki tarafta sehitleri onlara 'biz bu memleketi siz kacin diye mi kurtardik' diye sorduklarinda ne cevap verecekler? Sen ne yap biliyomusun? Bu memleket icin sehit olanlarin kanlarina ve sehitler icin aglayanlarin gozyaslarina sahip cik yeterli.. Turk'e Turk'ten baska yar olmaz bunu tarih bile yazar
- +1 yıl
Dusuncelerini hakli bulmayip uzatmak istemiyorum bosuna tartisiyoruz cunku.
Ama ben insani yardimdan kacinmam icimde her zaman Allah korkusu var da konumuz farkli benim. icin onemli olan tek millet 'Turk' milletidir baska kimse bana dost olmasin istemem zaten.. İyi geceler sana
Ben cok merhametli bir kizimdir arabada giderken her dilenen allahin adini alana para veriyorum arkadaslarim yapma iyi yapmiyosun der coguda suriyeli ama inan uzuluyorum ya ben allaha hep dua ederim iyi olanlara allah yardimci olsun
22 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılOlayın farklı noktaları da var. Öncelikle kendi bakış açından haklısın dediklerine katılıyorum ama madolyonun diğer tarafıda var. Şimdi bu kısmı iyice oku. Suriyeli savaştan kaçmış buraya gelmiş. Mudanya'da sokakta yatıyolardı yazın. Yahu madem onları mülteci olarak alıcaksın. Yap uygun bir yere tam teşekküllü frefabrik yapılar. Kadını kocası çocukları sokaklarda yatmasınlar. Çeşme suyuyla yıkanmasınlar. Ülkede zaten işsizlik varken bazı fırsatçılar bu insanları günlük 5-10 liradan çalıştırıyorlar. Diğer insanlar işsiz kalıyor. Bunları sorgulayan yok. Madem o insanları bu ülkeye alıcaksın. Onları köle gibi kullanmalarına da izin vermemek gerekiyor. Hem onlara hem bizlere yazık. Bu ülkede suriyeli kardeşlerimiz için frefabrik yapılar inşaa edicez halkımızdan destek istiyoruz dediler de kimse destek vermedi mi? Ama senin mahallende bir anda senden çok yabancı varsa ve bu insanları kullanan kişiler yüzünden sen işsiz aşsız kalıyorsan kusura bakma ama insanlar buna da tepki gösterecektir.
00 Yorumla Ben de onları ülkede bu şekilde istemeyen insanlardanım. Ama tabi ki savaştan kaçan bu insanlara kapı açmak boynumuzun borcuydu. Ama bu nasıl yapılırdı kamplarda denetim altına alınırlardı. Eğer bu gün suriyeli çocuk ve kadıların hayatı halen daha tehlikedeyse ve dilenmek zorundalarsa bu T. C bakanlarının suçudur. O yüzden onları suçlayamıyorum. siz ne kadar zordur bilir misiniz? Bir annenin çocuğunun yanında dilenmek için elini açması. ya da bir babanın karısının çocuğunun gözü önünde aşağılanması. Nerdn bilceksiniz ki. Ben açıkça onları istemiyorum sokaklar da kamplarda kalacaklarsa başım üstüne. Ama son zamanda ks atılan sorular iftiralarda midemi bulandırıyor. Onlardan hiç bir farkınız olmadığını düşünüyorum.
00 YorumlaYa senin bu düşüncen varya iste bizi bu duruma düşüren senin gibi gereksiz insanlar petrole zam getiren elektrige dogal gaza zam getiren bir de uzerine suriyelileri getiren senin bu düşüncen. Sana uzunca bir sey anlatmıyacam ben iskenderundayım belkide suriyelileri butun herkesten çok görüyorum beraber yaşıyorum çok degil geçenlerde 10 12 yaşındaki erkek çoçuğa tecavüz edildi suriyeliler tarafından gerçekten istediğim şu ki o çocuk yerine keşke sana tecavüz edilseydi en azından sen sıkıntı çekmezdin zevk alırdın.
112 Yorumla- +1 yıl
Benimle akilli konus akpli degilim !! Allah senj islah etsn bunca insana yorumimda bahsettim hepsinde gram anlays var snde anlayisla karsilayacak beyn yok şerefsiz ben kotuye kotu dendi tamm !! Lafm yokkkk onca yormda hepinzn dusncesne hak verdm !!! Haklsinz dedm !! Ama yas olanida kuruyla yakmayın dedm !! Senn musluman olsan serefn olur kalitesiz defol.
- +1 yıl
Bu turkiyede yaşayan avanaklar halen neyi bekliyorlar rte nin götüne takılmışlar sanki bir b*k varmış gibi ey ulan aptallar adam sizi de s*kiyor hemde açık açık siz halen rte diye götünüzü yırtın demekki * yemekten hoşlanıyo bizim halkımız. neymiş efendim başörtüsü ben kaç tane o* gördüm saçı kapalı ama kırmızı tangası ben burdayım diyor. E sizde haklısınız erkekler tangadan zevke gelmez saçtan tüyden zevke gelirr.
- +1 yıl
Bukadar sabit sığ bir kafan olmasına şaşmamalı. Beyinsiz kim olsa zam yapar o dediklerine kalkmış ucuz siyaset yapıyorsun. Geçmişe oranla kıyasla bir araştır. Tayyipten önce neredeyse ayda 1 zam geliyordu o saydıklarına şimdi 6 ayda bir neredeyse.. Beynini şeyine sokup dolaşacağına biraz kafanda taşı. İdeolojin uymasada gerçekleri görmemezlikten gelme. İnsanlığını ayrıca tartışmalı... Suriyeliler onu bunu yaptı diyip konuşuyorsun. Bu ülkede kaç tane çocuk tecavüzcüsü var senin haberin bar mı? Kafayasçılık yapın aferin!
- +1 yıl
Dümenci haklısın kaç tane tecavüzcü var bu ülkede senin gibi ben insanlara biseleri anlatmaktan sıkıldım bu gerizekalı toplum gerilikten sıkılmadı benim diyeceğim şu tayyip dir osman dir okkestir hic onemli degil ama ortada gercek olan bise var bu penis bana giriyor ben farkindayim ayni zamanda bu penis sanada giriyor sen ya farkinda degilsin ya da zevk aliyorsun. ama boşver bu penisten zevk alanlar yarin bir gun kendilerini yirtacaklar boz bu caninin pesinden niye gittik kendimizi niye yatirdik altina diye
- +1 yıl
b*k atıp duracağına insanları aşağılayacağına savunduğun değerleri kullanan beyinsiz liderlerini değiştirmeyi dene bence. Uçak yapan bir mühendisi tam 5 kere uçağını yasaklayan bir yönetim şeklini bana açıkla? Ozamandamı giriyodu kıçına o penis? Milli araba yapıldığında yasaklandı ozamandamı girdi? Boş konuşmayı bırak ahlaksızca konuşup kendini rezil etme.
Demem oki bu halk kendisine koyun diyenleri kırmayacak kadar zeki gördüğün üzere..
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜlkesinde kalarak csnı pahasına savaşmayan bir insanın benim ülkemde ne işi var. Aynı şeyleri bizim ülkemizde de yaşasak bu sefer başka bir ülkeye kaçar giderler. İnsanın içinde önce vatan sevgisi olmalı. Topraklarını korumalı. Kadın ve çocukları geçtim. Peki bu götüne koduğumun 18-50 yaş arası erkekleri ne b*k yemeye geliyor. Buradan alenen söylüyorum. Bir 5 yıla kalmaz. Hepimizin karısı kızı tehlikededir. Ortalıkta serseri mayın gibi gezen bu ćetevari insanlar bu ülkede bize mülteci hayatı yaşatacaklar.
36 Yorumla- +1 yıl
Neyle savasmasini bekliyorsun?
Suriyenin 4 te 3.50 sini isid 45 ini diger ulke ele geçirmiş kalan 0.5 le ne yapmalarkni düşünüyorsun nasil savasmalilar. Isid suriyeyi zorla alikoyuyor kobaneye saldirmak icin o yuzden kobanenin ardinda suriye durye yksa bisey blmiyorlar benm arkadsmn esi bu yuzden suriyeyi gitmiyor ali koyacaklar zorla kurtlero oldurtecekler. ! - +1 yıl
Hacıana bu ülke 0dan başladı 0.5 mükemmel bir oran
Cevap sahibi+1 yılSen çocuksun aklın ermez böyle şeylere. Sen anca cafelerde, barlar da gez dolaş abisi. Düşman vatan topraklarına girdiyse elden birşey gelmiyor diye topraklar bırakılıp kaçılmaz. Şuanda vatan toprakları için savaşan onlarca örgüt var. Neden gitmiyorlar savaşmaya? Bunu düşündün mü? Cevabı çokta zor olmasa gerek
Cevap sahibi+1 yılSizin gibi nesilden hayır gelmez. Sizin bulduğunuz eşlerde kendiniz gibi olur zaten. Sen kaçıp gitmeyi göze aldıysan kocan da senden önce kaçıp gider. Yazık ki Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine sahip çıkan sayısı azımsanmayacak gençlikte var.
"Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır"
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru haklısın ama bazıları gerçekten insanı delirtiyor. Anlatayım bugün hastaneye gittim kan vermem gerekiyor sıraya girdim. Sırada baya uzun biz orda sırada beklerken suriyeli kadın geldi en öndekinin yerine geçmeye calisiyo acele acele diyerek yani kendinin acelesi varmış bu ne kadar dogru? bizmde acelemiz var biz boşa mi bekliyoruz. Sen başka ülkede bedavaya hastaneden faydalanabiliyorsan biraz kıymet bileceksin. Ayrıca zıpır gibi adamlar gelip burada suruneceklerine gitsinler vatanları için savassinlarda bir işe yarasinlar ne zamana kadar böyle sığıntı gibi yasayacaklar? Ha aralarında iyiler yok değil onlara hiç bir lafım yok ama geneli kıymet bilmiyor bu da bir gerçek.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkardeşim insanlık olmadıktan sonra dili dini ırkı farkedermi. insanların dili de dini de ırkı da para olmuş. bir kaçtır şehir gezme mecburiyetindeyim farklı şehirlerde ve her yerde onlar. elde yok avuçta yok mecbur dileniyorlar. banklarda harabelerde denk geldim. yürek dayanmıyor onlara ama bizim elden ne gelir ki. şu türk geçinen yabancı hayranı dönmelerimiz olmasa onlara da sahip çıkılır da o dönmeler ortalığı karıştırıyor. Allah yardımcıları olsun onların da bizim de...
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılaminnn...
+1 yılInsanliktan bahsediyorsun.. ama yardim ihtiyaci olan insanlar musluman diye yardim edilmeli diyorsun.. ayni sey baska dinden olan bir halka olsa sende en az o yargiladigin insanlar kadar zalim olacaksin. Turistlerin zoruna gitmeside ilginc bir durum.. baglanti cok sacma bir kere. Bob Marley nin bir sozu va "Parmağınla beni (birilerini) işaret etmeden önce Ellerinin temiz olduğundan emin ol".
06 Yorumla- +1 yıl
ama musluman olduklarini iki kez belirtme geregi duydun.. neden?
- +1 yıl
Insanlik mesele, dini hic katmamak gerekir olaya. insan olan zaten o insanlara sahip cikar.
- +1 yıl
Ideoloji meselesi, din degil.. begenmesede insanlar.. halkin iscisi ezilince, koylusu ezilince, irkciliga fasistlige kendi cikari olmadan, devrimcilerdir, sosyalistler, solculardir yani. Aydinlanmak gerekir bence. din meselesi degil cunku halk icin mucadele eden insanlar muslumda oluyor hiristiyan da ateist de onlari bir araya getiren insan olmalari.. bunlar asilmasi lazim adaletli bir birey olmak icin. kotu niyetin olmadigi ortada, safligindan boyle dusunuyorsun.. muslumanim diyenleri hangisi sence gercekten musluman ki, hirsiz olanimi? kadinlari taciz edenimi? (saf derken temizsin manasinda soyledim)
Diger insanları bilemem ama tüm suriyelilere degilde bazılarına sinir oluyorum cidden. Hem ulkemize sığınmışlar, hemde bizim burada teror estiriyorlar. Onlarca eve, dükkana girdiler. Bir de hastaneye gittim gecen gun, biz öncelik istiyoruz diye bas bas bağırıyorlar. Neden öncelik goreceklermis? Iyi olanlara yardım da ediyorum, ama cogu gercekten haddini bilmiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
tabi ben o konuda birsey demiyorum haklısınız ama gördükleriniz öyle diye göreceklerinizde öyle değiller ya insan ne kadar kötüde olsa duayı hakeder çünkü zordalar. Efendimiz (Sav) de öyleydi kendisine tas atarlardı ama duaya ihtiyacları oldukları için ellerini gökyüzüne açıp affet ALLAH'ım onları diye dua ederdi. birde böyle düşünün onalrda olanlar bizdede var mesela tecvzcüsü hırsızı katli sadece onalrda yokki
her milletin içinde iyi insan var ve kötü insan var. neler yaşayacağımızı bilemeyiz. önemli olan '' insan '' olabilmek ve '' insan'' kalabilmek.
11 Yorumla
+1 yılhainlik yapacaksa acımam ama vatandaşlıkta vermem çünkü türkiyede kendi vatandaşından çok ayrıcalıklara sahipler herşeylerini devlet karşılıyo şunki yaşadığım şehirin %10 somalili ve türk kimliği var ve işsiz devletimizden para alıyolar elektrik su doğalgaz beleş hastahane masraflarıa çocuk başına para da alıyolar ve ben iş bulamıyorum cebimde 2 tl ile haftalar etiğimi bilirim
05 Yorumla- +1 yıl
Anlıyorum sizi bu konuda haklisiniz asla hak yemem ama buda onlari dislayacak anlami tasimaz benim suriyeli arkadasim bayan v kuafrde calisyr inan verilen bahsisi almaz kazandigim bana yetyr der hani oyle olanlar varsa boyle olanlarda var birde soyle dusun bizde baska ulkeye gitsek inlara verilen imkanlar bize verilse bizde hayir demeyiz
- +1 yıl
tabiki 1 elin 5 parmağı aynı değil illaki hak edenide var etmeyenide var ama geneli böyle değil bu yüzden kurnun yanında yaşta yanıyo ve ömür boyu topraklarımızda tutamayız ki onları
- +1 yıl
aynen başta amerika-israil-ingiltere-rusya-ermenistan-yünanistan-çin-fransa-hindistan gibi ülkelerin Allah belasını versin bir helak olsun onlar ve ondan sonra dünyada barış olmassa orta doğuyu karıştıran ülkeler bunlar zaten dünya müslümanları birbirine kırdıran bu şerefsiz ülkeler temelli barış için bunların yok olması helak olması şart
- Aile & Toplum konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılGözümün önünde oldu adam yedi içti hesabı ödemio devlet ödesin dio parkta sataşanlar oluo gçen mahaledeki bakalı soyarkn bir yakldk bir dayak yediler bir dayak yediler içimn yağı eridi adam gibi dursunlar sesimizi çıkarmicz hayvanlığın lüzumu yok müslüman hiristiyan ne önemi var insan olsun insan
03 Yorumla- +1 yıl
bak hepsi iyi demiyorum size kötüde var ama bizim türklerdede var katili tacizcisi tecavüzcüsü hırsızı hani biz çokmu temiziz de onları yargılıyoruz elbet çoğu iyi değil ama iyi olanalrı var örnek benim arkadasım ya beraber kuaförde çalıştım onunla verilen bahsisi almaz ben kazanıyorum zaten derdi. ve halada evlerine gidiyorum heraksam ben onlara türkçe onlar bana arapça öğretiyor kötü olan varsa iyiside var o benim omuzumda ağladığından belli ben kin besleyemez oldum çünkü sözlerinde haklı kimse onca varlıktan çıkıp yokluğa düşmeyi istemez. sürekli dışlanıyor hepsi aynı değil bizdede hepimiz aynı değiliz.
- +1 yıl
Bak benim babamın restorantında suriyeli işçimiz var bn sna dyorumki ayrım yok yani müslümanmış hiristiyanmış beni ilgilendirmez insan olsun yeter gene çarşda suriyeli dilenci kadın ekmek parası abi felan gel dedim markete geç istedğni al ben ödicem yok dedi para istiyorum allah versin dedim allah nerden verecek dedi son zamnlarda çok sinirimi bozuyolar hepsi kötü olmasada %70 i sinir bozucu
+1 yılboş boş konuşmaktasın. popülizm yapmakta hükümetçilik oynamaktasın üzerine bir de müftülüğe kalkışmakta utanmadan kaale alınmaktasın. ha şu bir gerçek!!! savaş çocuklara göre değildir tek ve yek üzüntüm o masum çocuklar. gerisine de şahsi fikrim;bitim kadar sokaktaki itim kadar acımam ve üzülmem ve de sevmem.
12 Yorumla- +1 yıl
bak senin bu işleri sadece ana haber programlarından takip etmen sende böyle bir etki bırakmış. bunun adına yumuşak güç denir. banu avar kitaplarında bu yönteme defaatle yer vermiştir. kamuoyu baskısı böyle oluşturulur ve hükümetlere böyle iş yaptırılır işte. ama senin cici hatrın için yine de söyleyeyim o çocukların allah yar ve yardımcısı olsun.
işid tarafından katledilen TÜRKMENLER sınırdan içeriye alınmıyor ülkeye, ama hiç tepki göstermiyorsunuz, ben hiç suriyelilerin ülkeye alınmasını destekleyip, Türkmenler katledilirken neden sınırdan içeriye alınmıyor diye devleti eleştiren kimseyi görmedim. Çünkü sizin amacınız insanlık, yardımlaşma v. s değil, vatan haini arap sempatizanlığı yapmak sizin asıl işiniz.
03 Yorumla- +1 yıl
Şu siteye suriyelilerle ilgili yüzlerce konu açıldı, soru soruldu ilk değilsin sen yani. Ama ben hiç Türkmenlerin durumuyla ilgili bir soru görmedim bu sitede? Görünen köy kılavuz istemez demiş atalarımız, içini bilmeme gerek yok sen gelip buraya diğer onlarca kişi gibi suriyelilerle ilgili açılan bilmem kaçıncı konuyu açıyosun ama Türkmenlerle ilgili konu açmaya bile tenezzül etmiyosan bu senin içini gösteriyor zaten. Kıvırmana gerek yok yani, kendi çapınızda takılın siz arap sempatizanları...
+1 yılİstanbul'daki ukala ırkçı teyzeler ve aramızdakı bazı p*zevenkler (romeo) dışında insanlar zarar görmedikleri sürece Suriyelilere tepki göstermiyorlar. ASIL PROBLEM yapılan nefret söylemleri değil, güneydoğu sınırından girip dilenmek için İstanbula kadar gelen döl israflarıdır. Kaç senedir burdalar işini kuran var Türkçeyi öğrenip çalışmaya başlayan var ama bu İstanbula akın eden işsiz güçsüz tayfa Suriyelilerin tğm repütasyonunu ayaklar altına alıyor.
11 YorumlaMüslüman değilim onu belirteyim. Ayrica birisini dinine gore yargilamak nasil bir gerizekaliliktir? O turist dedigin, gavur diyip kucumsedigini sandigin insanlar paralarini veriyor bu ulkeye katkilari var. O suriyelilerin huzur kacirmak disinda ne faydasi var? Sokakta para vermeyince rezillik cikariyorlar, tepemize biniyorlar. Kac tane kizi taciz ettiler, kac hırsızlık yaptilar ya. Duyarli olmak için kasmayin bu kadar.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl25.media.tumblr.com/...9ucg2pHIK1rfxgrzo1_1280.jpg
Soylediklerin haklisin ama turistler Türkiye icin onemliler sonuçta gelir kazandiriyor. Suriyeliler birçok yer de -haberlerde de çıktı bunlar- zarara yol açıyor. Hepsi degil tabi ki iclerinden düzgün olanlarda vardır. Ayriyetten bu nedir ya21 Yorumlaişe yaramaz, vasıfsız ve insanları rahatsız eden turistler için de söylerim aynı şeyleri. istanbul'da yaşamadığını düşünüyorum veya her gün üst geçitlerden geçip, metrobüs veya kalabalık başka toplu taşımalarda yolculuk yapmadığını düşünüyorum. kurunun yanında yaşı yakmam. en iyi cevaptaki arkadaşın söylediği çocuklar, sadece çocuk oldukları için bile masumlar fakat yaşayıp görenler bilir, adamı memleketinden soğutacak tiplerle dolu her taraf.
00 Yorumlaİnsan sevgisi önemli. Aynı durumda biz de olabilirdik. Müslüman olduğu için değil de insan olduğu için saygı duymak gerek. Din, dil, ırk bu kadar kaosa sebep olmamalı.
11 Yorumla
+1 yılBak abla; suriyelilerle üç ay iş yaptım eğer biz aynı duruma düşüp onların ulkesine sığınsaydik bir damla su vermezlerdi. Durumu iyi olanlar turkiyede mafya oldular yasadışı kaçakçılık yapiyorlar. Devletin verdiği ilaç yardimlarini suriyede savaşçılara fahiş fiyatla satan ceteleri var. Sorun onların gelmesi değil sorun onların kayıtsız ve kontrolsüz şekilde içeri alınmasıdır.
32 Yorumla- +1 yıl
Genelle yapmamak gerek tabi. İçlerinde iyileri de var.
- +1 yıl
Allah onlari islah etsin yalniz dedigin gbi bnde onu anltmya calisyrm iyilrde var. Bak benm aylardr arkadasim var suryli agzmdan bir baligda severim dedm alcaklari aklmdam gecmedi aksm bir geldim esiyle balik yapiyrlar birde benm kiko sorunm var alamiyrm 18 yasm yalnz 39 kiliym bana donms suryden sna ikac getrtcem benm kardeste snn gni zaufti diyor abisi doktr ben boyle olan insanlara nasıl kin besleyebilirim kotuleri tamm onlar icn yapablcegnz en buyk iyilk Allah islah etsn demek ama otekler icn ben para vern herseybi karsilayn demiyrm dua edin ulkeleri icn
sorun ağırlamak değil sorun dilenmeleri yüzsüszolmaları alnının hakkıyla çalışsanlarında 3 kuruşa çalışmalarıdır. Sen iş veren olsan 3 liraya çalışanı alırsın 10 lirayamı :P Adam geliyor ucuz çalışıyor ve ordakile rişe girmeiyor bu yüğzden çok kötü karşılanıyorlar
04 Yorumlahaddini bilerek yaşayanlarda problem yokta pislik çıkaranlar yolda arsız arsız dilenenler'i hiç savunma bana. ayrıca turistle karşılaştırmak tamamen saçma turist gelir 1 hafta gezer dolaşır geri döner bu arada hem ekonomiyi hareketlendirir hem gittiği yerde Türkiye'yi tanıtır. mülteciyle turisti karıştırmamak lazım.
14 Yorumla- +1 yıl
yaşamaya gerek yok bu dünya'da bize sahip çıkabilecek tek ülke azerbaycan gerisi yalan. ülkeye giriş yapan 2 büyükşehir nüfusunda insan var bunun ekonomi'ye nasıl bir etkisi olur biliyormusun sen? tamam iyilik yapılsında ayarında bizden başka sahip çıkacak enayi ülke yok mu bu dünyada
+1 yılNerede Muhaciri kucaklayan Ensarlar... Ah asrı saadet aahh mumla aranıyorsun yemin ederim..
''Ümmetin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir'' sözünü söyleyen Peygamberin ümmetinin düşüncelerine bak. Yazıklar olsun gerçekten. Ama bir gün onların da başına geleceği zaman bu zulümler anlarlar anyayı konyayı.20 Yorumla
+1 yılsuriyeden gelenlerin cogu cingene bazıları ve cok cahil ve sehir hayatına uyumsuz insanlar elbetteki savas kötü bir sey biz bunlara kapımızı actık... turistlerle bunları karsılatıramazsın turiristler farklı sehir görmek icin gelen elni etegini toplamıs kariyer yapan insanlar suriyeden gelenler savastan kacan cingeneler cogu... kusura bakmasınlar acıyoruz ama kadınları ahlaksız islerde calısıyor erkekleri dileniyor maalesef toplu yapısınıda bozan kisiler...
04 Yorumla- +1 yıl
bir yarısmada 2. hatırlanırmı soruyorum? istisnalar kaideyi bozmuyor kötü bir izlenim bıraktıkları kesin. erkekleri hepsi burada , genc ve olgun erkeklerin savastan kacması dogru degil... kadınlar ve cocuklar ayrı tabi... hem biz bunları aldık basımıza bela olacagından terör eylemlerini katılabilirler sahit de oluyorz maalesef...
- +1 yıl
dediğinde haklı olabilirisin : ama her türlü acıdan mültecilerin böyle sayıca cokluguyla ülkemize gelmesi hem ahlaki hem etik hem toplumsal olaylar acısından bize hic bir faydası yok sırf allah rızası icin türkiye kanat acmıstır bynlara yoksa bu insanlara kimse kol kanat germez iran ve suriye kürleri insandan saymıyor avrupa ve hakeza kimse baslarına bela etmez bunları... dua etsinler türkiyeye bunlar bile fazla... sana bir cok kötü özelliklerini anlatırım her acıdan.1000 kisiden birkacı insancıl iyi olabilir oda normaldir
+1 yılMaddi gücümüz daha çok olsaydı eğer bütün suriyeyi korumak isterdim ama ülke suriyelileri bir ömür bakacak kadar rahat imkanlara sahip değil.
Savaş bitince geri dönerler demeyin dönemicekler, Çünki savaş hiç bitmicek müslüman ülkelerde bitmiyorda gördüğünüz gibi.27 Yorumla- +1 yıl
Gelmesinler barınmasınlar demiyorum. Ama tampon bölge dışında yurt içine dağılmasınlar.
Çünki Ülkemiz hükümetten dolayı göstermelik gelir tablolarıyla yaşıyor gerçek durum sokaklarda. İlerde kendi ülkemizde çocuğun refah yaşayamayınca anlarsın. - +1 yıl
Duamız zaten eksik etmiyorum ama müslümanlar akıllanmadıkca dualarımız işe yaramaz.
- +1 yıl
Ama Allah kesin emir ediyor birbirinizi sevmediğiniz sürece cennete giremezsiniz bizlerde bu imtihandan bir türlü geçemiyoruz.
- +1 yıl
Allah sonumuzu hayır etsin.
Sen böyle düşünebilirsin ama ben ülkemde savaş varken onlar gibi kaçmayı değil savaşmayı tercih ederim. Ayrıca suriyelilerle yaşamadıgın icin pek bilmiyorsun sanırım hanım kız. Musluman demek gorgulu temiz olmak demek. Insanlarin karilarina kizlarina sarkmak sokak ortasina isemek vs. Degil dir. Fakir olanlarına yardim edip evimdeki esyayi vermis olup ertesi gun korna tartismasi yuzunden tartismisligim vr. Mahallemizde toplanip esnaf kardeslerimizi dovmelerine de helal olsun sanada.
07 Yorumla- +1 yıl
tabiki tercih edeceksin çünkü bu ülkede savasma imkanı var.
o ülkede yok. kalan 4te 0.5 i ele gecirilen 4.95 ine nasıl saldırabilirler? ayriyetten o ülkenin 4.50 sini ele geciren zaten işid. işid'in ele gecirmek istediği erkekler var şimdi. adam keyfinden kaçmıyor tabi savaşmalıalrdı ama çoluk çocuk vardı.
inanın kimse istemezdi yurdunu bırakıp yabancı gözlerin bakışları arasında kalmayı - +1 yıl
Tamam bu konuyu es gecelim evimdeki kullandigim esyalari verecek kadar yakin gordugum musluman kardesim dedigim insanlarin yaptiklari yuzsuzlukler onursuzluklar ne? Un. Sinavina girerken bile yabanci kontenjanindan az puanla alinan bu insanlarin savas bittikten sonra geri gideceklerini mi sanıyorsun? Türkiyede doğan suriyeli çocuk miktarını biliyormusun? Türkiyede açılan suriyeli dükkanları? Kendi mahallemde türk göremiyorum ben şuanda balkonumda otururken birşey anlamıyorum insanlardan. Bukadar çok insanı neden nüfusumuza dahil edelim?
yahudiler kudüs çevresinden toprak almaya başladığı vakit kimse bişey olmaz diye düşünmemişlerdi acımıslardı sonra bugun filistinlelerin ağzına sıcıyolar resmen... acıma yetime gün olur koyar götüne mantığı her zaman olmalıdır çünkü hiçbir ortadoğu milletine güvenmeyeceksin
14 Yorumla- +1 yıl
zaten türk milleti olarak yeteri kadar kültüre sahibiz ermeni, yahudi, türk, kürt farklı inanıslarada alevilik, müslümanlık biz bile kendi aramızda anlasamazken ne gerek var bu yeni ilavelere... çok kültürlülük zenginlik midir sorusunun arastırmasını internetten yap olumsuzlukları bir yere olumlu olanları bir yere yaz göreceksin hangisi daha fazla...
- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılElin Gavuru Gelir Gelirde Ülke Olarak Değil ya da Gelince Elini Kolunu Sallayarak istediği Üniversiteye Girerek. ya da Geldiği Ülkede Ahkam Keserek Onlara Bir şey Demek Ceza Olarak Gelmez Gavur. Bunlar Ülke Olarak Geliyor Artık İstediği Okula Üniye Gidebiliyorlar. Ahkam Kesebiliyorlar. Onlara Laf Atınca Onlar Polise Şikayt Edince Ceza Aldırabiliyorlar. Hangi Gavura Bu Hakkı Tanıyorlar? Söyle Bakalım.
17 Yorumla- +1 yıl
Ülkemde Savaş Olursa Şayet Ülkemde Kalıp Savaşıp Ölmeyi Kanımı Ülkeme Akıtmayı Yeylerim. Başkasına Sığınacak Değilim.
- +1 yıl
Empatim Bu Yönde
- +1 yıl
Peko ne diyebilirim ama hor gormemeye gayret et dualarinida eksik etme onlar senin dusmanin degil ve eger muslumansan efendimiZ dusmanlari icin bile ellerini acip affet onlari diye dua edermis sende duani ayni dini paylastigin insalar için etmelisin hayirli geceler :)) yinede teşekkür ederim
- +1 yıl
Duam Dinimde Olan Her İnsan İçindir. İyi Geceler
+1 yılkusura bakma da savaş zamanında ülkesini bırakıp başka yere giden insanlardan hiçbir halt olmaz!!!
benim ülkemde savaş çıksa başka ülkeye gitmek yerine oturur savaşırım gerekirse de ölürüm ülkemde..13 Yorumla- +1 yıl
ben bu konuyu belirtmekten yoruldum. Bak arkadasım sen ülkende savaç çıksa kaçmazsın neden? senin imkanların var egitim görmüşlüğün var. Lakin suriyede su durum var ;
1: silah imkanı bulunmuyor
2: savasma egitimleri görmüşlükleri yok
3. si eger hala 4 te 4 ü suriye kalsaydı elbet birseyler yapabilirlerdi lakin suriyenin 4 te 3.50 sini önce işid ele gecirdi 4 te 0.45 ini öteki devlet ele gecirdi ve şu an hala işi kalan 0.5 ide ele gecirmeye calısıyor bu yüzden suriye giriş çıkışlar engellenip kapılar kapandı.
eşleri ve çocukları var. ayriyetten işid suriyeli erkekleri ele gecirme peşinde saldırı yaptıracaklar bu yüzden erkeklerde burada anlatabiliyor muyum - +1 yıl
bişey diyeyim mi tabiki çocuklar kadınlar gelsin.. ama erkeklerin ne işi var kalsınlar savaşsınlar ülkelerini kurtarsınlar.. zamanında biz nasıl kurtardık işgal edilmiş toprakları ayağında yırtık çarıklı halkımızla çocuklarla... onlarda gayet iyi yaparlar...
ben 1-2 kere para vermişliğim oldu.. ama şu acı bir gerçek.. onlara baktığımda eğitimsizliğin cahilliğin en koyu halini görüyorum.. bir ülkenin eğitim düzeyi ne kadar yüksekse o ülkeye hiç birşey olmaz.. ama eğitim düzeyi sıfırsa o ülke parçalanır rahat... işte örnek suriye ırak.. ya da en önemlisi osmanlı devleti.. halkın eğitim oranı düşüktü aha işte gitti koca imparatorluk.. yıkılmasının bir sebebi de budur zati... aslında bizim ülkede çoktan parçanmış olması lazımdı böyle salak insalar yaşarken ama işte ALLAH ın mucizesi de bişey olmuyor ülkeye. okdar olaya rağmen:))
ALLAH yardımcıları olsun.. ülkelerindeki savaş bitse oraya dönseler dahi travmaları büyük.. kolay atlatamazlar
+1 yılLa banane müslümanlıgından? Burası toplama kampı mı? her bireyin cebine aylık 5 bin tl maaş mı giriyor. Biz daha kendi vatandaşımıza sahip çıkamıyoruz elin yabancılarıyla işimiz ne arkadaşım. çok saçmaladınız iyice. Başka ülke mi yokmuş da Türkiye yardım etsin herkese? gitsinler bir sürü arap ülkesi var madem müslümanlar sahip cıksınlar bizene ak her geleni içimize ala ala içimizde patlıcaklar bigün.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsan olsunlar gerisi önemli değil nereli olduklari caddelerde kol boyu dinlenip duruyorlar ülkeye aldilarsa sahip ciksinlar adam gibi is versinler baksinlar vs. Kac tanesi teror estirdi umarim annene babanada yaparlar aynisinida seversin hepsini... ben türkün birine yapildimi onun ailesi olarak görmem kendi aileme yapilmis sayarim anladın mi korkak bir millet gotleri olsalardi savassalardi sevmiyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO gavur dediklerin ekonomiye can veriyor ırkçılık yapma. O gavur dediklerin sokkata dilencilik yapıp arabaların önüne atlamıyor sokkata çantaları cekistirmiyor. Ne zararları var pis kokup hastalık bulaştırmıyor yolları tuvalet olarak kullanmıyor anladın !
30 Yorumla
+1 yılGercek suriyeli HIC bir zaman ulkesini burakip kacmaz be bnuraya kacanlar six zennediyorsunuz sizi cok seviyorlarkar onlar bir cogu nefret ediyorlar turklerden ikinci konuda l*n turk vatamdasi acta acikta acliktan cocxuklat oluyor turk cocuklari onlara bakamazken sen baska ulkenin vatandasina daha iyi bakarsan o zam an bu iste bir is arariim birde patronlarn isine geldi tabi ucuz iscilik cok fazla calistirmak yani karsilikli her iki tarafta memnunn neyse Ben kadar kendi isime bakem
01 Yorumla
+1 yılBak güzel kardeşim sen güzel bir kardeşe benziyorsun bunu incele tarihturklerdebaslar.wordpress.com/.../
07 Yorumla- +1 yıl
Basinda yazanlarsan anladim :)
Soyle birsey var her insan bir degildir ve biz hz. Muhammed'in ummetiyiz en basta. Tamam araplarin kotulugu dokunmustur ama hicbirsey asla iyiki dedirtmemeli size. Hz. Muhanmed kendisine tas atan dusmanlari icin ellerini kollarını gokyuzune dogrultup Allah im onlari affet diye dua ederdi. Biz onun ummetiysek eger ne kadar kotulukte gorulse iyi ki olmus demenliyiz ya da yardim icin yaniniza gelni hicbir seklde itmemeliyz. - +1 yıl
Yanlız güzel kardeşim biz müslümanliktan önce türküz
- +1 yıl
Ahiret vardı inanıyorlardıda türk askerinin karnını deşip altin aradılar lavrins denen piç varya ne diyor bir yazisinda biliyor musun araplarin pislik bir hayvan ve terörist olduklarıni osmanli askerlerini işkence ile öldürürken bak normalde degil işkence ile osmanlı araplara ne yaptı sence araplar o coğrafyada sadece osmanlı himayesinde insan olabildiler osmanlı öncesi ve sonrası pislik bir millet olduklarını gösteriyor hiçbir araba acimiyorum ve sabırsızlaniyorum ellerindeki madenler tukenince hayvan gibi birbirlerine saldiracaklari günü görmek için
- +1 yıl
Sana bisey anlatiyim ben üni okurken psrt time olarak güvenlik görevlisi olarak çalıştım ve şu an devlet hastanesinde güvenlik olarak çalışan bir abim diyor ki her b*k var diyor kariya kiza laf atıp tacizde bulunuyorlar insanlara saygı göstermiyorlar sira adap bilmiyorlar ot b*k içip millete sataşiyorlar gecen ziyaretçi kontrolü için yukarı çıktım diyor abartmiyorum bir odada 20 kişiler susmuyorlar hastane personeli ve hasta yakınlarıni rahatsız ediyorlar devletten maaş aldıkları gibi kacak çalışıp ülke ekonomisine zarar veriyorlar yanlış anlamada orosbulugun fahişeligin bile piyasasini kirmislar 20-30 liraya piyasa oluyorlarmis
- +1 yıl
En iyisi olsun en iyisi onların olsun ama onlar bu ülkede olmasın vatanı terketmekte büyük günah bu mümmin kardeşlerimiz vatanlarina dönsün uzak dursun yani insanda yüz olur utanma olur haya olur dün arkasından vurduğun millete muhtaç ol dizlerinin üstüne yaşayacaklarina gitsinler ayaklarınin üstünde ölsünler
Gizli Üye(30-35)+1 yılHehe bir hafta isranbulda kaldım onlarca turist geçti yanımdan ama iki defa suriyelilerin tacizine uğradım ama olsun müslüman onlar tecavüz etsinler din kardesiyiz biz nolcak ki feda olsun odenmeyen kiralar tacizler cinayetler tecavüzler :)
36 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana bunlarla gelme ben bir tane adam görmedim iclerinde beni bağlamıyor ölüm korkusuyla vatan topraklarından kaçanlar. Ev sahibini baltayla öldürdüler kira istedi diye otobüste kıza tukurduler açık diye kapı kapı dolaşıp kuma istiyor musunuz diye soruyorlar hatayd a olanlarida bir bak istersen internet gazetelerinden. burada kaç kişi aynı fikirdeyiz sen dogrusun
- +1 yıl
Anlattıklarını biliyorum canim kendini yorma gercekten bu kin nefret gozunuzu koretmis. Nedense banada dwnk geleni hep iyiydi ben cocuklarina turkce dersi vermek icin her aksam 8 de okul cikisi evlerine gidiyorum ve kimseden gormedigm hizmeti görüyrm :)) bence ya sen herkesi bir gordugn icin boylesn ya da olaya fatkli acidan bakmayi blmiyorsun
Cevap sahibi+1 yılÇoğumuz aynı fikirdeyiz yani sen olaya farklı bakıyorsun :)
- +1 yıl
Elalemin ulkesinde kaliyorlarsa adam gibi kalacaklar!!
Buda ayrı bir yobaz vicdan yapayım derken vicdansızlığın alasını yapıyo. Millete insanlara ırki olarak bakmayın zulümleri, mazlumları görün diyoruz suriyeli yok şu bu demeyin diyoruz bu çıkıyo sözde mazlumların arkasında lakin bu sefer olaya mezhepsel bakıyor olaya müslüman olmasa öldürecek yani onları paraylamı verdiler sizi anlamıyorum ki, savaştan kaçan insanlar arasında sadece müslüman mı var acep? Ezidi, şii, hristiyan, alevi, ermeni felanda filan bunları keselim mi kezo abla?
04 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiyede bikere savaş çıksa gerçek bir türk asla vatanını terketmez ayrıca orda binlerce Türkmen katledilince niye pek kimse ses çıkarmadı sana şunu diyim onlar bildiğim kadarıyla yurtlarını terketmedi evet bana sorarsan suriyeliler defolup gitsinler ve ayrıca benim dedelerim bu vatan için savaşıp şehit olmuşken neyse daha fazla yazmayım anlayan anlar hadi iyi günler.
18 Yorumla- +1 yıl
Türkmenler ülkemize gelmedimi? yoo gelenler oldu elbet ben kimsenn gelmesine karsı değilim ve sizi bu şekilde kinli yapan ise ülkede olmaları değil size verilmeyen imkanların onlarda olması- dilenmeleri- misafr oldukalrı ülkede yaptıkları terbiyesizlkten yoksa bu ülke insanları barındıracak akdar yufka yüreklidr en azından benim bildiğim o ve ben öyleyim. ayriyetten 30 suriyelinin içinde 28 i kötü diye 2 sini dışlayamazsınız sende onalr gibisindir diyip.
bizde savasacak imsan vardı bizim savaslarımız hep karşılıklıydı - ayriyetten silah ve tecrübe egitim avrdı gördüklerimiz vardı savastık ama onlarda o imkan yok şöyle söyleyeyim suriyenin 4 te 3.50 sini işid 3.45 ini öteki devlet ele gecirdi kalan 0.5 le silahsız , yardımsız nasıl savasmalarnı beklersin bu ülkede savaşırken ayrı devletlerden destek aldılar.
hadi şimdi sana iyi günler hayatım :)
Cevap sahibi+1 yılFazla uzatmışsn görünen köy klavuz istemez hayatım biz neyin ne olduğunu biliyoruz aynı durum senin benim başıma gelse en yakın sınır komşun kapı dışarı eder ve bir savaş olsa şahsen vatanını seven terketmez ve müslümanım demeklede müslümanlık olunmaz naptıkları ortada sen isteyebilirsin ama herkesin seninle aynı görüşte olmasını bekleyemezsin devletimiz önce kendi içindeki yardıma muhtaç olanlara el atsın ondan sonra baskasını düşünsün.
Cevap sahibi+1 yılGüzelim sen daha ne söylemek istediğimi idrak edememişsin o yüzden hiç tartışmaya girmem seninle önce bir anla ne demek istediğimi ondan sonra gel uslubunca tartışalım seninle.
Cevap sahibi+1 yılOkumuyosun ama yazarken gelişi güzel uzunca yazıyosun ama neyse tatlım hadi by
- +1 yıl
pardon bebeğim ben anlamadım? senn attığın yorumun karşılığını ben gelişi güzel uzuncamı yazdım?
herneyse size müslümanlığı hatırlatmakla belki hata belki doğru yaptım bilemem ama ALLAH islah etsin eyriyetten affetsin. ve dua edin kötü gördüğünüz bir müslüman ummadıgınız kadar iyi çıkmasın masumun ahını almanın günahı ettiğin dualarla silinen günahlara benzemez. iyi günler
Cevap sahibi+1 yılBebeğim müslümanlığı bana anlatma tm müslümanlık lafla olmaz yaşamakla hissetmekle olur ve Allah herkesin içinden geçeni bilendir hadi iyi günler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkişi başına devlet suriyelilere 600 tl para veriyo geçen telefoncudayken bir tane suriyeli adam geldi galaxs note 3 aldı 1300 tl ye devlet asgari maaşa %3 zamı çok görürken suriyelileri resmen zengin etdi senden benden iyi yaşıyoyorlar neyisine acıyacaksın bunların
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsansın; birinin canı yandığında , senin de canın yanıyorsa!
22 Yorumla- +1 yıl
Yazdığım söze geliyoruz. İnsan (!) olabilen üzülür zaten.
Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı. ailenden birini işten çıkarıp yerine "ben sigortasız ve asgari ücretten daha az paraya çalışırım" dıyen bırını ıse alsalardı ıste o zaman bazılarının fazla abartmadıgını anlardın.
03 Yorumla- +1 yıl
Yav Allah icn ben tek tek anlatnaktan yoruldum..
Yok demiyorum var ! Kabulll biliyorum yalniz o sekilde olmayani var boyle düşün. Onlarda olan bizdede var yok mu? All benim annem Türk yuznden isinden oldu heryerde var yok diye birsey yok sen donp belkm ulkem sutten cikms ak kasik diyemwzsn boyle mantk yok ama onlardada var temizi tamm kirlisi fazla var haddinden fazla lakin bu aralarinda temizi yok anlamina gelmez.
+1 yılBenim 15 yasindan beri konustugum arkadasim suriyeli ve cok iyi biri.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet herkesi bir tutmamak gerek.
Geçenlerde Türkiye'ye tatile geldiğim zaman, ister istemez bir Suriye'lilerin konuşmasına kulak misafiri oldum.
"Türk'lerin burada ne işi var?"
İlginç, Türkiye'de Türk'lerin ne işi var?23 Yorumla
+1 yılEkonomiyi ve sosyal yapıyı etkiliyor göçler. Vatandaşın homurtanması normal yani.
Tabi insanlık da ölmedi. ya da öldü.11 Yorumla
+1 yılHerkes dileniyorlar aclar fakirler diyor halbuki burdakiler neredeyse bize paralariyla hava aticak!!
İnsanligimizi katledilen turkmenlere kullansaydik yedigi kaba pisleyen araplar icin degil!!! Nokta.00 Yorumladurumlar biraz frklı canım ya Müsşüman oldukları için değil de şimdi içlerşnde çok cahil ve eğitimsizleri hırszlık ya da taşkınlık yaptıkları için bir güvensizlik oluşturuyor ondna oluyor...
31 Yorumla- +1 yıl
Bak biliyorum bu konuda hakveriyorum zaten ama içlerinde okadar iyi olanlari varki inan bana :) ya oenek veriyorum profilimdeki kizin babasi sadece suriyede doğdu ama asli turk. Asla bir kötü niyeti olmadı burada bahsedileb hicbir olayin icine girmedi calisti burada oldugundan belli eesi benm en yakn arkadasim inan i kadar temizki taninsalar insan hepsini bir tuttuguna utanacak
- Devamını Gör (70)
Devamını Gör(115)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem