AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
113Cevap
Şeriat insanların kafalarına göre değilde gerçekse boynum kıldan incedir ama arabistandaki gibiyse herkesi döverim
istemeyenler belli zaten hırsızlık yapan suç işleyen kafalar olsun olsun ki adalet olsun bir kız tecavüze uğruyor cezası 25 yıl adalet mi bu insanlar he
Gereksiz bir polemik. Kuran hükümlerini incelersek % 95 bireye yönelik olduğunu görürüz. Yönetim biçimi vs çok azdır. Birey olarak şeriata uygun yaşamak gerekir bence.
şaka yapıyosun?
gerçek anlamda şeriat uygulansa ülkede yasadışı hiç bir eylem olmaz. aynı şekilde gerçek şeriat uygulansa mecliste bulunan hiç bir milletvekili orada olamazdı.
Öyle bir ihtimal olmadığı için ankete oy kullanma Gereği duymadım
Sen istediğin şekilde şeriatını yaşayabilirsin. Kimse şeriatı yaşamak isteyenleri tutmuyor. Ama sen tutar gelip bunu başkalarına dayatırsan orada dur derler. Madem şeriat istiyorsunuz önce şeriata kendiniz uyun. Mesela ilk önce kızlarasoruyorum hesaplarınızı kapatarak başlayabilirsiniz.
Vaybe boyle kurallar vardi da biz mi bilmiyoduk hemen kapatiriz abisi
Şeriatın ne olduğunu bilmiyorsun. Ben 3 yıl Suudi Arabistan'da kaldım. Orada şeriat yasaları, anayasa olarak kabul edilir. Bir ara ziyaret etmeni temenni ederim. Öyle senin bildiğin polyanna kuralları yok. Sen şu an burada yazabiliyorsan bunu laik sisteme borçlusun.
Şeriat Amerika usagi arabistanin tekeli değildir.
Diğer şeriat olan ülkelere ne diyeceksin? Onlarda bir b. ok bilmiyor, sen biliyorsun. Sen sanıyorsunki şeriat geldiğinde şuanda olduğun gibi yaşayabileceksin. Kusura bakmada nah yaşarsın. Şeriat nedir onu bilmiyorsun. Şeriat kuran, kuranı tebliğ eden peygamberin sözleri (hadis) ve bunları yorumlayan fıkıhçıların sözlerinden (ictihad) oluşur. Yani yalnızca kuran'da yazılana bağlı kalınmaz. Kuranda mesela içki içmenin cezası yazmaz. Bunu fıkıhçılar, hadislere göre yorumlamışlar ve cezasını 80 sopa olarak belirlemişlerdir. O yüzden şeriat, fıkıhçının yorumlama biçimine göre değişir.
Cıkacak olan ıc savasta Mustafa Kemal'ın askerıyım!
Kalir ve direnirim baktim olmuyor yurtdisina giderim icim kan aglayarak
Cinnet getiririm. Bir daha dönmemek uzere yurtdışına giderim
Şeriatla ileri değil geriye gideriz. Yobazlıktan başa bir şey değil bu. Laiklik cumhuriyet varken şeriatlık nedir ya.
geldide neoldu hani hangi ülkenin önündesin hangi medeniyetin seviyesindesin birde osmanlıya bak istersen? şimdi yahudi köpeği olmuş bir hükümet var
peki şeriat ülkelerine bak istersen bir de? sudi arabistan iran mısır çok iyi çok güzel ülkeler dimi? bana şu an dünyada şeriat ile yönetilipte iyi giden bir ülke göstersene
ayrıca o hükümet zaten şeriatı getirmek istiyor. O hükümet dincilik taslıyor
hahaha, işte sen bu geriye gidenlere bir örneksin. ecdadımız osmanlı 7 asır imparatorlugu sürdürdü. bu ALLAHın kanunlarıyla hareket ettikleri içindir.
AL işte hala aynı iey fıısldıyolar kardeş sunu anlayın iran şiadır arabistan vehhabidir bunların şeriyatı hikaye ve yalandır uydurmadır sunu bir kafanıza sokun su tabuyu bir yıkın artık ayrıca şimdiki hükümet atatürkçç, dür atatürkü zamamnında nasıl dini kullanıp halkın gözünü boyamssaı tayyipte aynısın yapıyor yoksa işe bakarsna tayyipde atatürkçü ve atatürkün yolundan gidiyor oda laikçidir
araplarin yazdugi gibi degil gercek şeriat gelse kabul ederim tabi fakat bozkir yasalatri türk yasalari gelsin istiyorum
şeriat kuranda geçiyormu ki kuranda geçiyorsa arkasındayım ama şöyle bişeyde var bir insanın canını bir insan alıyosa ve buna islam diyosa söyleyecek sözüm yok islam dininde bir karıncayı bile incitmek günahtır..
5:48 - Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân) ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.
42:13 - Allah dinden Nuh'a tavsiye buyurduğu şeyi sizin için de bir kanun yaptı ve (Ey Muhammed!) sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye buyurduğumuzu da şeriat kıldı. Şöyle ki: Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Fakat senin kendilerini davet ettiğin şey, müşriklere ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.
42:21 - Yoksa onların, Allah'ın dinde izin vermediği şeyi kendilerine meşru kılacak ortakları mı vardır? Eğer azabın ertelenmesine dair kesin yargı sözü olmasaydı, aralarında hemen hüküm verilir, işleri bitirilirdi. Gerçekten zalimler için acı bir azab vardır.
45:18 - Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.
islam dininde cana kıymak yoktur buna müslamanlık denilmez dinimiz hoşgörülerle sevgilerle doludur
bakara 179-Ey akıl ve vicdan sahipleri, kısas cezasının uygulanmasının gayesi hepiniz için, toplum için güvenli bir hayat teminidir. Umulur ki Allah'a sığınarak emirlerine yapışır, günahlardan arınıp, azaptan korunur, kulluk ve sorumluluk şuuruyla, haklarınıza ve özgürlüklerinize sahip çıkarak şahsiyetli davranır, dinî ve sosyal görevlerinizin bilincinde olursunuz.
kısas cezaları arasında öldürmekte varmı?
var bunu devlet başındakiler yapar örneğin bir kimse babanı veya ananı öldürdü sana sorulur 3 seçeneğin var kısasa kısas o babanı veya annei öldürülülen sahış öldürülcek 2. c seçenek kan parası alabilirsin diyet denir 3. sü ise afffedebilirsin bunların arasından istedğini seçmekte özgür ve hürsün haklı olan sensin çünkü lakin öldürme işini sen yaparsan kan davasıona döner bunu devlet yapıyor anneni ne şekilde öldüryüse aynı şekil öldürülür atıyorum 2 kursunla öldürdü 2 kursun atılır mesela kafasından vurdu 2 kursunu aynı şekilden kafasından 2kursunla öldürülür 3cü kursun atılırsa ALLAHIN şeriyatının dışına cıkılmış olur hak yenmiş olur harama girer umarım anlamılşssındır
vatana ihanet eden teror yapanlar ALLAHA kitaba açıkca küfür edenler öldürülür. lakin bir inancısız sadece ben inanmıyorum diyeblir bu adama birşey yapılmaz ama kalkıpta haşa ALLAH yok filan saçmalarsa işin rengi tadı kaçar ama inanmamakta hür ve özgürdür çünkü dinde zorlama yoktur
aynen zorlama yoktur
Şeriat hangi ülkede gerektiği gibi uygulanıyor söyler misin?
Iranın bozuk şeriatını kesinlikle istemiyorm fakat eskiden Peygamberimizin yaşadığı dönem itibariyle olan şeriatı istiyorm...
Şeriat kanun demek.
Dini seçmek özgürlüktür.
Ama dinin gereklerini ayırmak ya da seçmek gibi bir özgürlük yoktur.
bazıları şeriat kötü vs demiş, sizin yönetim şekliniz 4 4 lük demi? bir kanun bile bin şekilde yorumlanıyor, zenginsen haklı oluyosun, bende şeriatı destekliyorum açıkçası,
Yobaz seriatcilerin isi. Seriat ugruna neler yapiyolar. Ama senin kafani kesebilirler zaten ise yaramiyo
Gerçek Şeriat Güzeldir.
Bence de
Eksi verenler şeriati iranın yaşadığı gibi zannediyorlar... halbu ki gerçek şeriat olsa herkes huzur bulacak.
Allahin emrettigi gibi seriat gelirse guzel olur kurani kerimde yazdigi gibi
erkeğe pek sorun yok olan kadına oluyo. anlamadığım kabullenen kadın sayısı az diil...
Guzel olurdu ama şu an seriat getirmeye calisan hukumette hic guvenilir degil kimin emriyle hareket ettiginide butun turkiye biliyo...
Şeriat zordur ama çok daha iyidir değerli kardeşim. O zaman kimse kimseye hiç bir yönden zarar veremez. Herşey çok daha iyi olur.
Başka bir insanı dine zorlamak müslümanlıkta yoktur. Şeriat kanunları tek bir dini savunur... Be senin ona nede onun sana baskı yapmaya hak yoktur!
Seriatta gayrimuslimler emanettir musluman yasalarina tabii degildirler osmanlida gayrimuslimler kendi mahkemelerinde yargilanirdi.
Şimdi emanet kabul etmek zormu? Sayın müslüman kardeşim? @KaranlıkSima?
unutmayalım ki ALLAH katında hak din İSLAM'dır! Yolumuzu yönümüzü ve istikametimizi İSLAM a göre çizmeyeliyiz
Şeriat Allahın emridir. Şeriata karşı çıkan dinden çıkar. Bilip bilmeden ortadoğudan örnek verip saçmalamasın.
Silahlı anti-islam milisleri varsa katılırdım yoksa kendim oluştururdum. Savaşı tecrübe etmek lazım.
olustur bizde seve seve sizi kizil tamuya yollardik
Güzel paradoxsun @türkçü209
sen sütünu iç yat bak yatma saatin gelmis
Komik @türkçü209
sen hala yatmadinmi hsdi yat buyü de gel :) :)
o şeriatı İzmirede bekleriz gayet güzel karşılarız :)
nahl 37-Onları doğru yola sevketmek için üstlerine düştükçe düşsen de şüphe yok ki Allah, sapıklığı kabul edeni doğru yola getirmez ve onlara bir tek yardımcı da yoktur.
bu muslimlerinde işi gücü sapıklık be arkadaş aklınızdan hiç çıkaramıyosunuz... yorumumun altını kirletme örümcek adam...
çapın sadece hakaret etmeyemi yetiyor kafir bey?
sadece hakettiğini veriyorum
A şıkkı. Gelsede gelmesede gideceğim zaten. Saçmalıklarla ömrümü harcayamam.
zaten var şeriat farz etmeye gerek yok yani ben sahset seriat bir ulkede yasamam acıkcası zaten yasamıyorumda
Cok sukur derim. Seriat gericikik diyen aptallarin ilmi ferdi degerde ne kadar ilerlenecegini de cozemiyor.
Herkes şeriati kendi hayatında uygulasin o zaman sıkıntı kalmaz başkası nada baskı yapmasın uygula diye
şeriatle 700yıl boyunca hüküm sürdük şimdi ise orta doğuya lafımız geçmiyor kimse bunları düşünmüyor tabi millet keyfine düşkün olmuş bu devirde
Şükür namazı kılarım.
Allahın izniyle :)
Şeriat sevmem kabul etmem istememde. Laik demokratik bir cumhuriyeti başka şeye değişmem.
Benim istediğim bir şey ama düzgün şeriat ve yönetim irandaki gibi değil.
Odun seriat zaten gelmis sadece kabul etmeyen insan görünümlu maymunlar var
Bunca zaman laik demokratik sistemde pek bir ilerleme kaydetmemisiz.
Gelsin onuda deneriz
islam gerici bir dindir bütün dinlere saygı duyarım islama duymam iğrenç
Şeriatı desteklemek mi? bir tarafından çıkaracağın çocuğun sayısına bile karar veren bir adama oy veren kadınlar tiksinçsiniz
Hic olmazsa o çocukların babası belli. ayni zamanda bu karar değil tavsiye.
Buda benden tavsiye o halde
Sayın soran o durumun ATATÜRK sayesinde old. Unutma!
Kesinlikle
@Non_existent. babmın belli olması ve varoluş sebebim yalnız Allahtır. haşa atatürk Allah değildir. Benim varoluş sebebim olamaz, babamı belirleyemez.
@Non-existent
Senin var oluş nedeninin Atatürk olduğunu söylemiyor arkadaş eğer annen baban belliyse ve köle değilsen Atatürk sayesinde
Kimseyi sevmek ya da onaylamak zorunda değilsin! Ayrıca bugün bu koşullarda rahat hayatını devam ettirebiliyorsan bunu sağlayanların kim olduğunu bir oturup düşün. Ama belliki sen kinini kusmaya yer arıyorsun. Ayrıcaihiç kimse atatürk e allah yakıştırması yapmadı ki kim yaparsa bende karşısında dururum. Ve sana diyeceğim madem şeriatı bu kadar istiyorsun git şeriatla yönetilen ülkede yaşa. Ve şunu gözden kaçırma şeriatı savunan işid hergün yüzlerce insanı öldürüyor sebep ne sadece onlar gibi düşünmemek. Şeriat bu mu? Böyle insanların mı sokakta gezmesini istiyorsun?
@Non_existent haklısın şeriat o değil şu an gercek seriat uygulanmıyor. şeriat katliam değildir!! Kin falan kusmuyorum fakat her lafa Atatürkü karıstırmayın isterseniz. Çünkü her lafı geçtiğinde sevgizisliğimi dile getiricem. ben de zaten babamın ve annemin kim oldugunu yalnız Allah belirledi dedim.
Bende sana şunu söylüyorum bugünkü toplum ve aile yapımızın bu şekilde olmasını kurtuluş savaşında ülkemizi işgalden kurtaranlara borçluyuz diyorum. Sen bunu anlamıyorsun
Şeriat Allah kanunu deme bunu algılayın artık ve şeriatla yönetilebilmesi henüz hiç bir devlet olmamıştır malesef
İnşallah olacak...
(Bak şimdi eksilere :)
ilk eksi benden şakirt kardeş (:
Sağol karton kardeş :)
Allah'ın kanunlarıyla yönetilmek istemek neden şakirtlik olsun bilader senin yaptığın ne?
Sakirtlik kotu bise deyilki oyrenci demek amin insallah olacak kardesim hele tayip bba biraz daha ilerlesinde
Keşke gelsede ülke biraz düzene girse tabi RTE tarafından değil daha düzgün bir lider tarafından getirilse.
eksi veren kızlar gerikafalı ve cahil olduğunuz çok açık
C Şıkkı Tabiki
Zaten Birgun Şeriat Gelecek
İnsanlar İstesede İstemesede
Muhakkak ki oyle
Seriat allahin emri demek muslumanlik demek inkar ise...
Cok memnun olurum sahip cikarim ve desteklerim
Yurtdisina yerlesirim.
durma ozaman islam memleketindesin her dinden ırktan kimseler var hem bak isviçrede rahat edeblirsin nede olsa onların kanunlarıyla yönetliyoruz hatta orda daha iyi uyguyorlardır:D yüzde 80i müslüman bir ülkedeyiz cıkss;)
Üniversite bitince Londra'ya gitme planları yapiyorum, bu ulkenin meraklısı degilim canim.
Yakındır şeriat zaten ülkenin mına koydular...
Biz de onlarin mina koyucaz.
@rock4everb @SiyahKanat bonzainin etkisi biraz geçsin ondan sonra mesaj yazın.
La s git mk mali.
Binziinin itkisi gicsin sinri misij itin @yns5164
Getirtmeyiz, gerekirse mücadelesini veririz.
Maide 33-Allah'a ve Resulüne savaş açanlarla yeryüzünde bozgunculuk etmeye koşanların cezaları, ancak öldürülmektir, yahut asılmaktır, çapraz olarak elleriyle ayaklarının kesilmesidir, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu, onların dünyada uğradıkları horluktur, ahiretteyse pek büyük bir azap vardır onlara.
ya 4 hatun alırdım ya da avrupaya kaçardım.
şeriyatı 4 hatun almak sanan cahiller hala nefes alıyolar:DD
çok şükür elhamdüllilah :DDD
bu coklu eşi herkez yanlis biliyor
Benim vatandaşlığım da var. Durur muyum burada be
suça eyilimin minimum seviyeye inmesi
Her sabah yüzümü kazımıyacağım artık :)
Sana ne ki bunlardan pis yobaz
resmen zeka sorusu :D
kalırım ülkede
gece gunduz sukrederdim
Seni tebrk ederm dn kardeşim :D
@Sonmermi ye katılıyorum :)