Saki misin, sâkin mi?

GÜNDEM! Orantısal olarak çok açık ara farkla ağırlığı bayandandan oluşan bir çok arkadaşımızın, masumane bir şekilde eğlence ve oyalanmaca olarak başladığımız sosyal platformlarda ki meşgalelerini daha sonra eşlerinden habersiz ve izinsiz şekilde takip, beğeni ve yorumculuk yapmak adı altında para kazanma vaadiyle kandırılarak sonrasında, ya bu mecranın geniş yelpazesine kendini kaptırarak yahut cahil cesaretiyle parayı ve yalanı kendine silah ve siper ederek, insanları yönlendirmeye iten astrolojik değerleri, görünmez alemlerin sözgelimi güçlerini ve katkıları kullanarak gerçekleri minimal ve hayal ürünü olan, fakat çıkışı tek ağızdan ve tek amaca etmek mantığından dolayı astronomik rakamlara ulaşmışçasına bireysel hesap, bireysel işletme hesabı ve sanal işletme hesaplarıyla hem ahlaksızlık, hem kanunsuzluklar yaptığı tespit edilmiş, gerekli işlemlere başlanmıştır. Açıkçası şahsen beklediğim bir şeydi; çünkü eski kocam bundan bana çok kez bahsetmişti ben oralı olmamıştım, inşaAllah böyle bir şeyin içinde istemsizce de olsa bulunmamışımdır. Bir şeyin doğrusunu bilmeden savunmamız kendimize, doğru olanı da savunmamız insanlığa ihanettir... Buralarda daha kendimizle bile yüzleşemeyip bir başka kişilikle sunduğumuz fikirlerimizin doğruluğuna hülasa yaptıklarımızın aile ve toplum için güvensizlik problemi olmayacağı fikrine saygı duyulmasını bu yönde kanaat bekleyelim... Öyle değil mi? Bu kadın&erkek özgürlüğü veya eşitliği değil ve olamaz... Sanal, yargısız, ölçüsüz ve kıyımsız biçimde kendini ifade etmek özgürlük veya eşitlikle de özgürlükle de masumane bir şekilde adlandırılamaz. Hamaliyesini çektiğimizi düşündüğümüz hayatlarımızın mükafatını da biz kendimiz belirleriz diyebilmek için ihanetin adını da minik intikammış veya sosyal kazanım gibi göstermekle doğru yaptığımızı söyleyemeyiz. Sonuç olarak milyonlarca aile boşanma ve geçimsizlik adı altında gözlerimizin önünde dağılıyor ve parçalanıyor, sonuç olarak hepimiz özgürüz ama kimliğimizi bile saklıyoruzz 🙂
Saki misin, sâkin mi?