22 yaşında üniversiteye başlamak?

20 yaşındayım, bazı sebeplerden ötürü universiteye gidemedim. Bu sene eadan universite sinavina giricem ama eşit agirlik bölümlerinden okumak istediğim bir bölüm yok, ebelik veya hemsirelik cok istiyordum fakat esit agirlik mezunuyum diye sayisal calismaya cesaret edemedim bu zamana kadar. O yuzden bu sene tercih yapmak yerine, seneye tekrar girmeyi planliyorum ama bu sefer sayısaldan. Matemstik ve biyolojim iyi.

Annem 10 küsür senedir özel bir hastanede çalışıyor , staj da yaptiriyorlar doktorları vs cok iyi. Eger kazanirsam boyle bir avantajım da var. Sağlık sektöründe de iş var. Ozellikle ebeliğin kpss puanlari da dusuk atamalari iyi. Şimdi sorum şu, 22 yaş universiteye başlamak için çok mu geç. Bu bölümler icin tekrar hazirlanıp seneye sinava girmeli miyim, yoksa bu sene hangi bölüm olursa gitmeli miyim?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu iki meslek is olanağınin iyi olmasi dışında, çok da heveslendigim meslekler. Yani sadece para kazanma maksatlı veya garanti iş olanağı için degil , gercekten severek yapacağımı dusundugum icin de istiyorum
22 yaşında üniversiteye başlamak?