Yasin suresini ölülere okumak bana mantıksız geliyor kuranda yazılıyorsa bana net ve doğru bir bilgiyle bunu biri açıklayabilir mi?

Çok şükür müslümanım ve inançlı birisiyim ama bu sureyi ölülere okumak onlara ne gibi bir fayda verebilir bunu aklımda mantıklı bir yere oturtamıyorum.

Dediler ki: "Şüphesiz biz sizin yüzünüzden uğursuzluğa uğradık. Eğer vazgeçmezseniz, sizi mutlaka taşlarız ve bizim tarafımızdan size elem dolu bir azap dokunur."

Elçiler de, "Uğursuzluğunuz kendinizdendir. Size öğüt verildiği için mi (uğursuzluğa uğruyorsunuz?). Hayır, siz aşırı giden bir kavimsiniz" dediler.

Yasin suresinden bir parça türkçe anlamı ölmüş bir insanın mezarına gidip bunu söylemek , okumak ne kadar mantıklı ne faydası olucak ben anlayamıyorum çevremdekilerle konuşmaya çalışıyorum bu konuyu beni azarlıyorlar.

Şöyle düşünün kuran diriler için indirilmedi mi ona belirli bir müddet verildi dünyada yaşıyorken okuması gerekmezdiydi birde kendi dilinde anlayarak ben böyle düşünüyorum. Tabi onun dışında o kişi için dua edilir allahtan rahmet istenilir o ayrı ama öbür türlüsü dediğim gibi bana anlamsız geliyor tabi gene doğrusunu Allah bilir günah işlediysem affetsin beni Amin🤲

Yasin suresini ölülere okumak bana mantıksız geliyor kuranda yazılıyorsa bana net ve doğru bir bilgiyle bunu biri açıklayabilir mi?