Evet arkadaşlar merak ediyorum burda kaç insan ölünün arkasından yasin okuyor?
Cevabın nedir?
Her ölüm yıl dönümünde hatim okuyup ruhuna gönderiyoruz. Üstüne bir de mevlid. Hayr olsun diye de komşulara ekmak ve helve dağıttık mı. Mission completed..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbence ölüden önce kendimize okumamız lazım ANLAMINI
21 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ediyorum
+1 yılbende okurum sirf ölunun arkasindan degil namaz kildigim zamanlar her vakitin arkasindan 1 tane okurum.
28 Yorumla- +1 yıl
okursun okursun okursun ezberlersin... ama bir gün açıp merak ettin mi burda nelerden bahsediliyor
- +1 yıl
mal mal konusma ya ne bilion anlamoni bilmedigimi geldn burdan uyuz uyiz konusuyoj
- +1 yıl
sen bilmion diye herkez bilmiyo degil anlamini gayet iyi biliyorum arapcasini okudugim ezbere okudugim kadar turkce anlaminida okuyorum.
- +1 yıl
ergen sana bilmiyosun demedim. anlama guclugun varmis sanırım bunu hissedemedim şimdi soldan sg
- +1 yıl
sen bence ilk yaptigin gorus yorumunu oku bir gun acip merak ettinmi burda nelerden bahsediliyor dyorsun. acip merak etmeme gerek yok gayey iyi biliyorum ergende sensin.
- +1 yıl
Tamam tatlim
- +1 yıl
tabi tamam isine gelmedi dimi. hadi hadi uza bakalim
- +1 yıl
ergen görünce kusuyorum ondan
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
14Cevap
Yasin ölünün arkasından mı okunuyor ki? Dirinin arkasından okusak olmaz mı?
30 Yorumla
+1 yılÖlüye yararı olmaz ama okumaktan ne zarar gelir ki canı isteyen okusun
18 Yorumla- +1 yıl
bir sen dolusun biraderim
Git hırsızlık yap kul hakkina gir sana da yasin okuyalim belki kurtulursun - +1 yıl
Ki zaten namazini kilan her islami görevini yerine getiren adama hicbir sey okumasan bile yüce Allahin cenneti sereflenir bir samimi musluman
- +1 yıl
Siz çok faydalı dediginiz icin zaten yobazlar gidip ite kopuğa yasin okumaya basladi
- +1 yıl
Ben sen yapiyorsun demedim genel olarak konustum
Boyle seylerle belirlenmez kisinin ahireti
Sonra ticareye ceviriyorlar işi zaten
Sahte imamlar ortada geziyor ölüye yasin tebareke okuyacaz hatim indirecez diye para aliyor
Bunlar Allah rizasi icin okunmali it kanı icin degil - +1 yıl
@korkmaz88 kardeş hangi ayette geçiyor ölüye kuran okuyunuz diye. Çok merak ettim var mı öyle bir ayet. Özellikle de bayram günleri ziyaret edin okuyun diyen ayet hangisi?
- Diğer konusunda 847 cevap paylaştı.
+1 yılBen okurum. Yasin-i Şerif okumak için illa ölü gerekmez.
112 Yorumla- +1 yıl
Arapça okuyorsun dimi
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Arapça meal önemli değil zaten okuduğun duanın anlamı bilmek zorundasın.
- +1 yıl
Peki anlamını biliyosun yasinde neler bahsedildiginden değil mi
- +1 yıl
Hakikat biziz ölüyü diriltiriz ve takdimleri kitaba geçiririz bu bir anlamı
- +1 yıl
Okumak gerek tamamen
- +1 yıl
Dünyavi islerden bahsediyor genelde. yani en son okunucak yer ölünün arkadasından. yanlış miyim
- +1 yıl
Genelde ölmüşler için okuyan çok fakat dünya ahiret için normal zamanda okumak gerek. Duanın yeri yoktur illa bu olay ya da şu olay diye.
- +1 yıl
Ölünün arasından yapilicak tek şey dua etmektir. Kur'an da da diyor zaten size dirilere gonderdik
- +1 yıl
Ölüye elbet dua edeceksin onun için sadaka vereceksin hayr vereceksin
- +1 yıl
ölü için sadaka verince onun günahları affolmicak ya da her hangi bir şeyi degismicek
- +1 yıl
Bilemezsin Allah bilir herşeyi sen yap gerisini Allah a bırak.
yorum yapmayanlardan da çok vardır bu tarz soruları anket şeklinde yapsan daha güzel olur
00 Yorumla
+1 yılİlla birinin ölmesi gerekmiyor Yasin okumak için boş zamanlarımızda da bunu değerlendirebiliriz
23 Yorumla- +1 yıl
Arapça'dan yasini okuyarak boş vakitlerini yararlı şekilde değerlendireceğini mi dusunuyosun
- +1 yıl
Neden olmasın ki?
Arapça ya da Türkçe fark eder mi - +1 yıl
eder o yüzden meal/tefsir okuyoruz. anlamaya çalışıyoruz ve hayatimiza uyguluyoruz kuran putlastirilan bir kitap gibi gosterilsede dünyavi bütün soruların cevabı onun içinde
+1 yılKur an ölülere okumak için indirilmedi.
12 Yorumla- +1 yıl
aradığım tek cevap buydu teşekkür ederim
- +1 yıl
Bir şey değil
+1 yılherkes kendine okuyor, kimse kimsenin günahını sevabını yüklenemz
11 Yorumla- +1 yıl
ayrıca sadece ölünün arkasından değil her perşembe yasin okumak lazımdır,
Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. genelde 1 fatiha 3 ihlas okurum
06 Yorumla- +1 yıl
neden
- +1 yıl
ama bir anlamı yok
- +1 yıl
fatiha ya da yasin arapça diye insanlar okuyor oysa anlamına baktigimizda yasinin dünya islerinden bahsediyor. bunu ölüyü okumak mantıklı mi? yoksa sadece bildiğimiz gibi icimizden gelerek dua etmek mi daha mantıklı
- +1 yıl
hangi sure olursa olsun Kur'an okumanın bir sevabı var ne okursan oku sonunda ben bu okuduğum kıraatten hasıl olan sevabı şu zatın ruhuna hediye ettim sen vasıl eyle Allahım diye dua etmen gerekir orada önemli olan oluşan sevabı o kişinin ruhuna hediye etmektir sendende bir sevap eksilmez
+1 yılYasini bilmiyorum, okuyana saygım var, dinlerim.
10 Yorumla
+1 yılbilmiyorum bilsem okurum
00 Yorumlaİstiyorsan ezbere okuyum
046 Yorumla- +1 yıl
vaay sendemi ezbere biliyorsun...
- +1 yıl
ezbere bilince ne oluyor? anlamını bilmediğini şeyi ezbere bilsen ne fayda? anlamını bilip hayatına gecirmedikten sonra ne anlamı var
- +1 yıl
ne bilion anlamini bilmedigimide burda gelms salak salak konusuyon
- +1 yıl
maşAllah Allah arttirsin 😊
- +1 yıl
imam hatipler kapatilsin
- +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
smdi damlarlar buraya yobaz diye 😂😂
- +1 yıl
Ülken bir hirsizin elinde Ülken her cumaya gidip faiz yiyenlerin elinde Ülken millet i 1400 tl ile gecinmeye calisirken kendisi sarayda yasayanin elinde Ülken Türkiye dusmaninin elinde Ülken demokrasiden laiklikten nefret eden insanın elinde Allah aşkına koyun olmayin sadece yandaş kanalları izlemeyin açın bakın neden bu kadar okumuş etmiş insanlar tayyipten nefret ediyor neden bu kadar sağlam gazeticeler içeride. Müslümanım diyen bir insan hirsiza oy vermez
- +1 yıl
aynen oyle be abi 😊😊😊
imam hatiplere ne zoru varsa hanfendinin. hem itin duasi kabul olsaydi gökten kemik yagardi 😂😋 - +1 yıl
imam hatiplerle zorum ne biliyo musun? neden bu kadar Çoklar? neden fen liseleri 5 10 tane de imam hatipler bir ton? ülkemizin neye ihtiyacı var?
- +1 yıl
Fen liselerinden mezun olunca neler olunuyor biliyoruz peki ya imam hatip mezunu olunca ne olunuyor? imam mi ilahiyatci mi başka ne
- +1 yıl
ama imam olmak kıyak is günde 5 kere kıldır namaz al 3bin tl maas
- +1 yıl
öğretmenlerimiz alsın 2bin tl
- +1 yıl
bak ablacim ulkeden memnun degilmisin? iktirdarda olan partiden memnun degilmisin? ulkeyo yonetenlerden memnun degilmisin? yuru git ozaman sizin gbi vatan hainlerini kabul eden birsuru ulke var merak etme...
- +1 yıl
Bu mudur adalet bu mudur halkımızın büyüme politikası
- +1 yıl
vatan haini ben miyim yoksa 2 gün önce terörist bayrağı asip sallandiran siz akpliler mi
- +1 yıl
Ben ülkemi çok seviyorum ben ceddimi Atatürk ü çok seviyorum o yüzden Hayır sonsuza kadar Hayır diktatörlüğe fasizme hayir
- +1 yıl
hadi hadi yuru bos agizlik yapma dedigim gbi eger 6 secimide şu an ulkenin başinds olanlar kazandiysa ve halk bu insanlari başa getirdiyse sen bence umidi kes. dedigim gbi madem memnun degilsin durumdan sizi kabullenen birsuri ülke var merak etme kirletmeyin vatanimizi bu sekilde.
- +1 yıl
Ben de akplilerin beyinsiz olmalarından Müslümanım diyip hırsızı desteklemelerinden rahatsızım keşke siz gidebilseniz arabistana
- +1 yıl
onuda artik 16 nisanda görücez canim 😊 Allahin izniyle 6 secimdede oldugu gbi biz kazanicazzz EVET
#seferbizimzaferAllahindir - +1 yıl
Ben sana nasıl güzel mantıklı cümleler kuruyorum sen bana iki şey soyleyemiyosun çünkü bu böyle çünkü AKP'yi savunan insanın yüzde 70 i cahil okumaz etmez İpsiz sapsiz
- +1 yıl
bana 1 tane mantıklı neden söyle NEDEN evet?
- +1 yıl
Ben sana yüzlerce sebep sayarım sen bana bir tane mantıklı cevap veremezsin çünkü bu olayın mantıkla alakası yok. neden benim ülkemi tek bir kişi yönetsin neden bütün yasama yurutme yargı onun vcdaninda olsun neden
- +1 yıl
sensin ipsiz sapsiz sizin gbi ataturkcuyim diye gezinenler asil ipsiz sapsiz icip icip sizarsznz cahilde sensin bende sen umidini kes canim ben halaa ulkenon basindakileri degistirebilecehnzin disunme ihtimaline guler dururum. gayette cahil degilim sana birsey ispatlamak zorunda degilim dahaaa avripa orda memnun degilsen defolup gidersn tertemiz ulkemi kirletme bosuna.
- +1 yıl
daha iyi yolsuzluk yapsın diye mi hırsız baskaniniz yoksa daha çok çocuk tecavuzleri için mi aa ya da dur düşünce ozgursuzlugu icin
- +1 yıl
hihi evet evet oyuzden 😂
- +1 yıl
Böyle hırsıza Can kurban güzel kardeşim 😊
Ben de sana bir örnek vereceğim
Allah göstermesin Ameliyat olacaksın diyelim 6 kez ameliyattan sonuç alamamış bir doktorun hastası olmayı sen kabul eder misin?
Ya da başka bir örnekle de verelim
Mahkemen var adalet arıyorsun 6 kere aynı hakemin karşısına çıkmışsın 6'sında da mahkum edilmiş bir sanık olarak 7.'den adalet bekler misin?
Bu laiklik düzenin de ki durum tam da budur.
Sana 1400 TL maaş veren bir devletin var Laik bir cumhuriyet de veren Tek lider RTE. Sanki daha önceden bolluk içindeydik de o yüzden KK'nu millet başa getirmiyor sanacak
Bu CHP ye oy verenler neyi savunuyor hiç anlamıyorum SSK yı batıran bu değil mi Millete 1.2 milyon fatura kesen bunlar değil mi
Yaw siz Hırsız görmemişsiniz ülkeyi bölüp bölüp parcalamislar Lozanı zafer diye yutturmuslar tarih kitaplarını ecdadımızın bize emanet ettiği o hatıraları bir bir satmışlar geçmişimizi bilmiyoruz
Hırsız diye RTE gibi lidere leke sürün
Oldu canım oldu - +1 yıl
içerim sizarim ama hiç değilse Müslümanım namaz kılıyorum diyip hırsızı desteklemem içerim kimseye zararım dokunmaz ama sizin gibi iktidar yanlisi olmam yanlisi yanlış demek muslumanlikta var. sahi soyle bana Müslümanlık 2 tane mi var
- +1 yıl
sizden Alaa hirsizmi olur lan vatan hainleri. ya birak bunlarla polemige girilmez
cahile laf anlatmak nekadarda zormus. 16 nisanda gorusuruz caniiimmmmmm
#EVETTTT
#SEFERBIZIMZAFERALLAHINDIR
buda böyle biline. - +1 yıl
#korkmaz88 👏👏👏👏👏👏👏👏
- +1 yıl
Bugün laikciler ülkenin başında olsa akpil alıp otobüse binecek sanki
Sizler alışmışsınız Saraylardan yönetilmeye ezilip buzulmeye
Refah ve ferah sanıyorsunuz eski türkiye'yi
Eski eski de kaldı yok eski Türkiye
Birlik ve beraberlik içinde yeni Türkiye
Diriliş vakti türkiye
Osmanlı Devleti geliyor Allah'ın izniyle - +1 yıl
Bir şey söyliyim mi böyle hırsıza can kurban demişsin ya sonrasini donuk bir şekilde okudum abi sen nasıl muslumansin hırsız var ortada hemde kendi ulkesini soyan bir adam buna can kurban diyosun. su adama tapmayin be
- +1 yıl
Arabistan olucak referandum sonuclanirsa aydınlık değil kapkaranlik olucak her şey siz de bunu anlocaksiniz hakvericeksiniz ama çok geç olucak
- +1 yıl
evet diyenler in vebalidir bizim iç savaslarimizin çıkma sebebi
- +1 yıl
Bu kadar yetki Zalimin zulmünü arttırır. adaletli kişiyi yoldan çıkarır. bide adaletli değil o kişi. ben bütün ülkenin vebalini alamam ya
- +1 yıl
iyi alma senin gorusun farkli hayie dersin olur biter herkezin gorusu kendine degilmi?
- +1 yıl
kimse boynuna bicak dayamiyo evet diyeceksin diye.
- +1 yıl
Bu özgürlük var mı sence o kadar insan içeri atıldı dövüldü hayir dediği için. twitter da paylaşım yapıyor diye kaç kişi tutuklandi. Bunlar normal mi demokratik bir ulkede (!)
- +1 yıl
Hırsızlıktan bahsediyorsunuz
Bu ülke de bir gece de 10'dan fazla banka hortumlanip 60 milyar kaçıranlar hırsız olmuyor boğaza yapılan 3. kopru yeni yapılan hava alanı hastaneleri okulları saymıyorum bile bunları yapan mi hırsız oluyor yoksa boğazın altına döşenen iki tüp tünel avrasya ile Marmaray başka yere mi döşenmliydi
Bence ağzınıza ağzınıza doşemeliydi 😊 - +1 yıl
@korkmaz88 aman be abi bunlara laf anlatacagima yat uyu daha iyi ya.
- +1 yıl
anlamiolar nasilsa
- +1 yıl
hırsızlıgını tolere ediyorsunuz demek. O kadar ses kayıtlarına ayakkabı kutusu olaylarını bosveriyosun. peki bana şunu söyle 10 milyon işsiz varken 3 milyon Suriyelilere maaş verilmesi durduk yere adalet mi bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılTövbe tövebe. Ne alaka la
00 Yorumlaben okuyamıyorum ama okuyanları dinlerim
00 Yorumla
+1 yılBen okuyorum
00 Yorumla
+1 yılOkudum
02 Yorumla- +1 yıl
neden
- +1 yıl
keyfimden napaydım fatiha mı okuyaydım
Gizli Üye(30-35)+1 yılokudum
015 Yorumla- +1 yıl
neden
Cevap sahibi+1 yılfaydasi varmış ölüye
- +1 yıl
yasinin anlamı genel olarak dunyai işleri. ölüye dünya işlerinden bahesetmenin nasıl bir yararı olabilir ki
Cevap sahibi+1 yılmealini okumuştum
Cevap sahibi+1 yılsöyle hangisi iyiyse onu okuyalım çok bilgilisin sanırım bu konularda
- +1 yıl
Çok değil ama ben de doğru olanı bulmaya çalışıyorum 3 senedir böyle yapıyorum ve gerçekten tv de ki hocalar hepsi yalan dolan
- +1 yıl
Mustafa islamoglu mehmet okuyan dinlersen bile çok iyi anlicaksin
Cevap sahibi+1 yılbiliyorum kaliteli olanlar tv ye çıkmıyor çıkarılmıyor ya da
- +1 yıl
cikarilmiyor tabiki çünkü Diyanete ters bizim kuranimiz
Cevap sahibi+1 yılters mi
- +1 yıl
Diyanetle kuran i Kerim'de ki çakisan bir kaç şey var bir tane örnek veriyim imsak sahur zamanı
- +1 yıl
bize diyabet saat verir atıyorum 2.40 son der oysa kuran da hava hafif aydinlanmaya yakın siyah iple beyaz ipi ayırt edicek kadar aydinlandiginda bırakınız der
Cevap sahibi+1 yılonu biliyorum başka ne var
- +1 yıl
Oysa diyabete göre yaparsak kuranin dediginden 1 saat önce kesmis oluyoruz yemegi
Cevap sahibi+1 yılve biz hep imsakiyeye göre hareket ederiz orucumuz tehlikeye girmiş midir
Kimse
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih