Açıkçası Korku kültüründen gelen bir sevginin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Biraz Meal okuyayım dedim tüylerim ürperdi, biraz araştırdıgmda açıklama şöyleydi ama tatmin etmedi..
Güncellemeler
+1 yıl
Gncl
Açıkçası Korku kültüründen gelen bir sevginin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Biraz Meal okuyayım dedim tüylerim ürperdi, biraz araştırdıgmda açıklama şöyleydi ama tatmin etmedi..
Kur'an bir bütündür içinde her şey mevcuttur. Yaradanın insana ulaştırdığı son mesajıdır. Müjdeler olduğu gibi içinde hükümler olduğu gibi içinde haberler olduğu gibi tehditlerde vardır ve bence ciddiye alınması gerekir. Hükmeden taraf odur hükmedilen ise biz aciz kullar. Hiçbişeye bağlı ve muhtaç olmayan odur, kendisine ve başka birçok şeye muhtaç olan biziz. Bak biz ile o aynı kategoride değiliz bizim haddimize değil onun mesajlarını mantıklı bulmamak.
Peki kendi ile çelişen ayetler ne olacak? Mesela amr bin hişam olayı. İlk ayetlerde islamiyeti kabul etmesi yanlısı sonra ölümüne lanet ediyordu. Yaradan madem ki aciz değil neden bunu önceden göremedi?
Bol şans arkadaşlar
Meali ve hadisleri okumadan körü körüne inanma. Her cumada imamın dediği allah düşünüp tutasınız diye öğüt veriyor. Bir anlayarak oku istersen
@ManyetikMUZ Kime ne anlatıyorsun arkadaşım ben 15-25 arası dinsiz yaşamışım.
Ben söyluyorum niye hararet yapıyorsun oku eğer sorun görmüyorsan amenna.
@ManyetikMUZ Sen tartışmak için can atıyorsun ben sana diyorum ki biz geçtik o yollardan kapattık bitti haliyle kendin gibi tartışmak isteyenlerle konuşmalısın bu konuları.
Bir iddaa atiyorsun ortaya bende soru sordum cevap bile veremedin direkt ayetlerden sordum sana. Tartışmak istemiyorum ki sadece oku diyorum kuranin ilk ayeti gibi oku. Başka birsey demiyorum
@ManyetikMUZ İşte istediğin cevabı alamadığın için böyle celalleniyorsun ama alamayacaksın tekrar bol şans diliyorum.
Hahahahhah gülüyorum sana sadece.
Güzel soru bunu bende biraz araştırırım. Ama genel olarak bakınca Allah kötülük yapanları korkutur ki hatalarından dönsünler. İyi kullarını da korkutur ki hataya bulaşmasınlar.
Cevap
8Cevap
Ben müslümanım diyen insanlar Tanrı nın gönderdiği kitapları açıp okumamışlardır çoğu da cahildir Bırak diğer Kutsal Kitapları Kuranı dahi okumayan ama inanan insanlar var
Bide hadisleri okusan arkana bakmadan kaçarsın 😂😂
Mesela hangi hadisler?
Imam gazali hadisleri mesela
Meal ve hadisleri okudum şu an dinlere inancım yok.
İnsan oğlu akılla sın ve dinine ırkına kitabına sahip çıksın diye düşünüyorum umarım yanlış düşünmemişim☺️🌸
İnsanları kontrol altına almanın en kolay yolu korkudur
İncili okumani oneririm
İncile iman etmiyorum, daha önce okumustum.
Tamamen ve anlayarak okudun mu?
tehdit değil, haber veriyor.
Çok mantıklı mı mesela , ben dünyaya gelirken bana sorulmadı
bence dünyada iken ona göre yaşa (inanıyorsan tabi). gittiğinde mantıksız gelen yerleri sorarsın. ama oyunun içindeyken şikayet seni bi yere götürmez
İnandım demekle bitmiyor işte araştırarak öğreniyoruz.
Günümüzde kaç insan Kuranı Kerim i okuyup anliyor?
türkçesini okudun mu hiç?
Ben de ondan bahsediyorum zaten
ben 3 kere okudum. nesini anlamadın mesela?
Istenilenleri yaptiktan sonra korkmaya gerek yok
Ben zaten bunun yüzünden ateist oldum
Çok kafam karıştı ya araştırdıkça deliriyorum
Zaten bi kadın olarak okumak daha fazla acı verir bence, tam bir hayal kırıklığı
Aynen kadınlar resmen köle.
Bi ayete kadınlara "tarla" diyorlardı şok olmuştum
Oyle bise yokki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?