Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMerhaba,
Ramazan denilince benim adıma manevi atmosferi çok güçlü rengarenk bir ay geliyor. Geleneksel değerlerimizi en çok hatırladığımız bu ay çok masalsı bir havaya sahip. Son günleri her ne kadar bizleri biraz zorlasa da bitince çok özleten bir ay. Birçok şey var aslında Ramazan denilince akla gelen ben ilk aklıma gelenleri yazmak istedim kısaca.
Aile iftar davetleri

💚Akraba dost iftar yemeği gezileri 💚 Özellikle yakın akrabalar sırasıyla birbirlerini ağırlar. Bu etkinliği çok seviyorum. Akraba sayısı çoksa neredeyse 2-3 gün evde yiyorsun sonra hep geziyorsun. Akraba dost ilişkileri güçleniyor bence.
Ramazan pidesi

💚Mis gibi Ramazan pidesi 💚 Fırınlarda sadece Ramazan ayında yapılan bu lezzet Ramazan denilince benim aklıma gelen konulardan bir diğeri. Ramazan pidesini evde yapmayı da öğrendik ama satın aldığımız fırın pidesini yerini hiç tutmuyor sanki.
Ramazan Davulcusu

💚Ramazan davulcusu 💚 Ramazan davulcusu olmadan bir Ramazan olur mu tabii olmaz. Ancak eskisi gibi mani söyleyen davulculardan çok bu ara sadece davul çalan davulcular denk geliyorum üç il gezdim mani yok sadece davula vurup geziyorlar.
Benim aklıma ilk bu üçlü geldi. Belki TV programları Ramazan özel yayınlarını da buna dahil edebiliriz. Ramazan bitimi sonrası yapılan baklava da harika. Ama ev yapımı tereyağlı baklava olacak. Hem çıtır çıtır hem mis gibi kokuyor ve ben baklavada vanilya tadını da çok seviyorum. Bazıları koymuyor cevizin yoğun kokusu pek davetkar gelmiyor. O vanilya gerekli bence baklavada.
Benim aklıma ilk etapta bunlar geldi. Mutlu Ramazanlar dilerim. ✋🏻🙏
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@ksFırsat merhaba bu çeki de başka üyeye verebiliriz. Ben almasam da olur.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bu çok güzel görüntüyü nerde görsem tanırım 😊 TRT 1 kanalından serdar tuncer in sunduğu sahur iftar programı mekanı camii burası gelelim soruya Ramazan'ı şerif mübarek aydır rahmet bereket günahların affolduğu çok güzel değerli ay ve en önemlisi şeytanın zincire vurulduğu hapis olduğu aydır oruç da nefsin ezildiği aydir Ramazan'ı şerif Rabbim şimdiden samimi isteyerek oruç tutan müslüman kardeşlerimizin oruçlarını kabul etsin amin
62 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAklıma pek bir şey gelmiyor inancım olmadığı için. ama gördüklerim için konuşursam genelde insanların aklına yemekler gelir dua etmek gelir birbirlerine iyi sözler söylemek gelir gece uykusuz kalmak gelir.
ya da iyiliklerin ve insanlara yardım etmenin dünya da sadece tok değil aç insanların da olduğu gelir.
ben kişisel olarak aklıma gelmez ama insanları gözlemlediğim kadarı ile bunlar gelir aklıma
20 Yorumla
+1 yılPide ve aynı anda oturulan sofralar. Biz de pek olmuyor ama çocukluğum böyleydi.
11 Yorumla- +1 yıl
Az ramazan çadırına gitmedim arkadaşlarla
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNihat Nakitoğlu denen riyakarın her gece aldığı yüzbinlerce lira ücretle fakirliğin faziletlerini bin tane masalla anlatıp insanları uyutması.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOruç tutmak teravih namazı kılmak sahur vaktine kalkmak iftar vaktine bir an önce girmek için sabirlasizlanmak
Ramazan ayı denilince ilk aklıma gelen bunlar
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMigrenim ve sigara geliyor...😄
19 Yorumla- +1 yıl
İşin kötü tarafı niyetliyken tutmuyo migrenim açtıktan sonra başlıyo...
- +1 yıl
Hacamat iyi geliyormuş ama denemedim
- +1 yıl
@Acid_Qeenn yaban kavunu dene migren için fakat sadece kokla yutma burnuna damlatma... 🦂 '
- +1 yıl
@Aɳƚιƈσɾ yaban kavunu nerde bulunuyo pazarda mı
- +1 yıl
@Acid_Qeenn Doğada kırsal alanlarda var nette satışı mevcut dikkat et yenmez göze gelmesin ve burnuna damlatma sinüsleri actıgı migrene iyi geldiği ve tabiki sarılık gibi rahatsızlıklar kanıtlanmıştır.. Fakat tehlikeli bir bitkidir dikkat etmelisin...
- +1 yıl
@Aɳƚιƈσɾ teşekkür ederim netten bir araştırıyım
+1 yılKöyde hoparlörden ezan açıp günaha girdiğim günler
10 Yorumla
Elhamdülillah bir Ramazana daha ulaştık, ulaşmakla kalmadık 9. gününü tamamlıyoruz bugün. Elhamdülillah 🌺
İsmini duyunca, geçmişten gelen hoş bir esinti az çok hepimizin gönlünü okşar da geçer. İlk bahar nasıl tabiatın yeniden dirilişine vesile oluyorsa, işte Ramazan da ölüden bir farkı kalmamış ama üzerine toprak da atılmamış gün ve gecelerimizin üzerine bir güneş gibi doğar, ısıtır, aydınlatır, kendine getirir. Bu herkes için aynı olmasa da minicik bir kıpırtı vardır eminim herkesin içinde.
Çoğumuzun 6-7 yaşlarında başladığı, yılda bir defa midelerin gerçekten bayram ettiği, dinlendiği aydır Ramazan.🌿
Sadece midenin aç susuz bırakılmasının değil, gözün, dilin, ayağın, kulağın da yanlışı duymaması, kötüye gitmemesinin kat kat ecrini aldığımız aydır Ramazan.🌿
Birliğin, beraberliğin gözle görünür hale geldiği, çeşit yarıştırma değil ikram etmenin, en az bir yıl boyunca eve bereket getirdiğinin gözle görünmesidir Ramazan.🌿
Açın halinden belki de en çok anladığımız, bu yüzden paylaşmanın, fakiri gözetmenin, yoksula yedirmenin lezzetini kalbimizde duyduğumuz aydır Ramazan.🌿
İnsanı açlığın değil, alıştığı tokluğun sıkıntıya soktuğunu, aslında Ramazan demenin, sadece iftar ve sahur arası ne bulduk yeme mantığından uzak, doyacak kadar yemenin bize yeterli geldiğini anlatır Ramazan, dinlemek isteyene.🌿
Çocukluk günlerim gelir aklıma. Birkaç yorumda yine yazmıştım hatırladıkça Ceylan'ı ararım hep. 6 yaşında oruca hevesli olduğumuz, heyecanını içimizde hissettiğimiz bir Ramazan ayında Ceylan ile iddiaya tutuştuk. Bizim iddiamızdan ne olur işte, hava atacaz "ben kazandım" diye. 29 gün ben tutmuşum, 30 gün Ceylan tutmuş yani tamamını. Hırsımdan günlerce ağladığımı bilirim.
Ramazanın geldiği haftalar öncesinden annelerimizin yaptığı yufkalarla, mantılarla, köftelerle, ketelerle, katmerlerle, şebitlerle belli olurdu.
Teravih heyecanlarımız vardı. İstediğimiz kadar gürültü yapma hakkına sahiptik çünkü sesine hayran olduğumuz Hilmi hocanın (cami imamı) özel korumasındaydık. Arada namaza eşlik de ederdik tabi. Arada 🤭
Sonra sahura muhakkak kaldır bak anne, davulcuyu göreceğim uyarıları yapardık aile büyüklerine. Davulcunun elinde davul değil de bir teneke olduğunu gördüğüm gün hayal kırıklığına uğradığımı hatırlarım. Mani de söylemezdi. Tv dekiler ne güzel söylerdi;
"Onbir ayın sultanııı
Kıymetlidir her anıııı
Süslersin şu cihanııı
hoş geldin ya Ramazaaannn"
Bizimkiler davula ay pardon tenekeye vurup geçse ancak.
İftara yakın top patlayacak dediklerinde çocuk aklı sakladığım pembe topum gelir aklıma mesela. Bu yanlış anlamalarımın tüm müsebbibi büyük abimdir bu da böyle bilene.
İftarda evler arasında gidip gelen tabaklar, türlü çeşit yemekler, öyle börek, sarma, dolma değil heee kuru fasulye, bulgur pilavı, patlıcan yemeği. Suyunu çoğaltıp komşuya ikram edilmesini tavsiye eden Peygamberimin sünnetine uyma düşüncesi çoğundaki. Ama eldeki neyse onu paylaşma mantığı. Sıfır gösteriş.
Aaa bir de unutuyordum bak. Tok bir sese sahibim. Akşam ezanına 10 dakika kala can sıkıntısı, lüzumszluk, haylazlık artık ne derseniz deyin duvar başına çıkıp ezan okuyasım tuttu. Yani Kezban yengenin orucunu açacağı hiç aklıma gelmemişti vallahi. 😂
Ramazan denince şuraya yazdığım kelimelerin her birinin hasreti birikir bende ayrı ayrı. Büyümeyi çok isterdim ama o saflığın elimden alınacağı aklıma hiç gelmezdi. Ramazan denince durur kalırım bir müddet, o hoş esintinin uzun müddet gönlümü okşamasını beklerim.🌿00 YorumlaSabır ve anlayış...
Bunu gerçekten layıkıyla yapabilen çok az insan var. Ama bence Ramazan'ın anahtar kelimesi sabretmek.
Sadece bedeni aç susuz bırakmaktan ve buna sabretmekten bahsetmiyorum. Açlığın getirdiği halsizliğe, yorgunluğa hatta öfkeye sabretmek. Kalp kırmamak, incitmemek...
Bu sayede aslında gerçekten aç kalan insanların halinden anlamak. Kalan 11 ayda da o insanlara el uzatacak yardımseverliğe erişebilmek.
Akşam evde 3 çeşit yemek olduğunu bildiğimiz, tatlıları önceden seçtiğimiz halde belli bir saatten sonra nasıl halsizleşiyoruz, belki gerginleşiyoruz. Oysa ki hayatlarının büyük bölümünü bu şekilde yaşamak zorunda olan insanlar var. Doğru düzgün yemek yemeden işe, okula giden akşam döndüğünde yiyecek lokması olmayan. Bunları anlamak için ise o sabra erişebilmek gerekiyor. Sonra da durup napabilirimi düşünmek.
Ramazan'ın ardından gelen bayram da bunun için var bence. Ramazan'da anlaşılan hislerle bayramda yardım etmek, yoksullara el uzatmak, paylaşmak, bir araya gelmek böylece aslında dünyanın maalesef sahip olduğu o gelir adaletsizliğini yumuşatmaya çalışmak ve bu anlayışı kalan 11 ayda da sürdürmek.
00 Yorumla
+1 yılRamazan deyince aklıma bir değil, birçok şey geliyor:
🌿İlk önce bereket kavramı aklıma geliyor. İftara kadar sabırsızlıkla aç bekleyen kalabalık bir aile bir tencere yemekle yemekle doyuyor. Hatta bazen fazla bile geliyor. Çok bereketli bir iftar sofrası oluyor.
🥘Kalabalık aile sofraları aklıma geliuor. Herkesin bol kahkaha attığı, çocukların, nenelerin dedelerin olduğu bir sofra geliyor.
🥤Hahaha bir de şimdi aklıma geldi genellikle ramazanda coca cola reklamları olurdu. Coca cola yı da es geçmemem bu yüzden aklıma ilk gelenler arasında o da var😄😄
🕌Ayrıca camilerdeki teravih namazı aklıma geliyor. Ben küçükken annemlerle giderdim yaşıtlarımla annelerimiz namazlarını kılarken bahçede oyun oynardık çok kalabalık olurdu cami. Çok da çocuk olurdu. Teravih namazını ilk çocukluğumda sevdim herhalde. Şimdi de namaz kılmak için gidiyorum çok huzur doluyor içim. Camide teravihsiz bir ramazan düşünemiyorum kendim için.
🥖Sıcak ramazan pideleri ve pidecinin önündeki uzun sıra geliyor aklıma
🌙Bunların dışında iki minare arasına asılan gösterişli yazılar geliyor. Hilal şeklini almış ay geliyor ve ramazan ayı bana sakin rüzgarsiz bol yıldızlı geceleri hatırlatıyor.
Anlyacağın bu liste say say bitmez. İlk maddede dediğim gibi Ramazan bereket ayıdır. Ramazan listesi de çok bereketli çıktı 😄😄 Hayırlı Ramazanlar 🌸🌸🌸00 YorumlaRamazan pidesi, iftar, sahur, davul 🥁, kılınan namazlar, iftar davetleri, güzel yemekler ve şerbetli tatlılar, ramazan şerbeti içeceği, hurma, sahurda son dakika içilen su yüzünden mide şişmesi yaşamak, Nihat hatipoğlu, her ramazan sorulan saçma ve komik sorular 🤣
13 Yorumla- +1 yıl
Bak bide bu video 🤣
https://youtu.be/qe6LKSn38qo
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Valla hiç iyi bişey gelmiyor ;
* Daha da sinirli saygısız insanlar
* TV de saçma sapan programlar
* Dışarda rahat rahat bir şey yiyip içemiyorum insalar bişey diyecek diye
* Hele o sondaki bayram da sevmediğin akrabaları görüp el öpüyorsun sabahın köründe kalkıp sıkış tepiş camiye gidiyorsun yer bulmak ayrı dert..
Kusacam galiba ya 🤢 özet olarak baştan sona işkence resmen 😑22 Yorumla
+1 yılYaa çocukluğum geliyor kuzenimle halamlarda kalırdık (bizim bi altımızda kuzenim kuzenimin altında halam oturuyordu) sahura kadar gezer sahurda da orada yemek yer yatardık gündüz yine gezer iftarı ya evde ya halamlarda açardık şimdi ne halamla konuşuyorum ne kuzenimle🤷♀️
12 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle herkesin gö*tü kalkmış
+1 yılaslında akılara birçok şey getirir ve en güzel aydır ramazan.
-iftar ve sahur ikilisi.
-sıcacık ramazan pidesi.
-iftara yetişmeye çalışan insanlar.
-hurmalar.
-açlık ve susuzluk.
-çocukken koşarak gittiğimiz şimdilerdeyse gidip adam akıllı namazımızı kıldığımız teravihler.
-televizyondaki dizilerinde ramazana ayak uydurması...11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDavul rezaleti geliyor artık bu gelenek son bulmalı sonuçta tutan var tutmayan var yani lafa geldi mi orucuz yanımızda bir şey yiyip içmeyin diyorlar ama oruç tutmayanlara gelince gece güm güm güm rahatsız ediyoruz diye düşünen yok, artık herkeste akıllı telefon ve akıllı saatler var ayarla saatini o seni uyandırır...
22 Yorumlaoruç tutmayanları yargılayan hoşgörülü müslümanlar
11 Yorumla
+1 yılYa yardımlaşma dışında insanların duygularını kullanılması geliyor hani bilmiyorum Allah'a da inanıyorum günah da eklemek istemiyorum ama gerçekten bazı soruları sormak da istiyorum kendime Yani hristiyanlatır aynı şey var hani ne kadar kullanılıyor bana göre insanları kullanmak için Uydurulan bir yöntem gibi geliyor ama yine burada inancımı sarsıyor hiç konuşmak istemiyorum yani
10 Yorumla
+1 yılHuzur.
İftar sonrası gelen çok yedim pişmanlığı ve ağırlığı.
Hurma.
Uykusuzluk, uyku düzenini asla bulamama.
Nefis hakimiyeti.
Allah' a yakın hissetme.
Bir kerecik oruç olduğumu unutup yesem ya da içsem de orucum bozulmadan karnım doysa, susuzluğum gitse hayalimin yıllardır bir kere bile gerçekleşmemesi ama inatla da o umudun hep yeşermesi swh10 Yorumla
+1 yılAilecek hep beraber uykulu gözlerle sahura kalkmak, iftarı sabırsızlıkla beklemek. Sıcacık pide, herkesin neşesi yerinde. Masadaki ailenle eski günleri yad etmek. Ve olmazsa olmaz Tv'de açık kalan Nihat Hatipoğlu programı 😂
12 Yorumla- +1 yıl
O olmazsa olmaz😂
Ramazan ayı, İslam dininde önemli bir aydır ve bu ay boyunca oruç tutulması gerekmektedir. İlk olarak, Ramazan ayının manevi bir ay olduğunu düşünürüm ve Müslümanlar için oruç tutmanın, dua etmenin, sadaka vermenin ve ibadet etmenin önemli olduğunu hatırlarım. Ayrıca, Ramazan ayı boyunca iftar yemeklerinin ve sahur öğünlerinin birçok kültürde aileler ve arkadaşlar arasında bir araya gelmek ve paylaşmak için bir fırsat olduğunu düşünürüm. Bu ayın bir diğer önemli yönü de Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmeye başlanmasıdır ve bu nedenle Ramazan ayı boyunca Kur'an okumanın ve dinlemenin de önemi vurgulanır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl- Yemek yerken veya su içerken görüp cık cık yapan teyzeler
- Aaa sen neden tutmuyorsuncular
- Lokantada dahi olsan oraya oruç tuttuğu halde girip niye bizim gözümüzün önünde yiyorsuncular
- Pide kuyrukları
- Horoz şekeri
- Elma şekeri
- Karagöz ve hacivat
- Ramazan çizgi filmleri
- Efe aydal ramazan videosu
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCevapladığım sorunun fırsat için seçilmesini hiç sevmiyorum sanki onun için cevaplamış gibi fake yorumumsu duruyor kaliteli yorum
+1 yılSaklanmak çünkü sağlık sorunlarım nedeniyle oruç tutamıyorum, o yüzden de bunu bilen kişiler bana hep pis pis bakıyor. :/
12 Yorumla- +1 yıl
Yani. Keyfimden değil oruç tutmamak. Ben de saklanıyorum, o insanlarla görüşmüyorum.
Gizli Üye(18-24)+1 yılAklıma oruç geliyor
Birlikten yapılan sahurlar iftarlar
Teravih namazı geliyor
Kalabalık sıcak bir aile ortamı
Bizde sahur ve iftarlar genelde hep kalabalık olur
Sohbet muhabbet koyudur sahura kadar oturduğumuz oluyor
Davulcuların manileri ile sokaklarda dolaşması
Her bir lokma yiyeceğin ne kadar kıymetli olduğunu anlatan bir ay benim için
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 943 cevap paylaştı. Karagöz Hacivat geldi şimdi aklıma Eskiden biz büyük şehirdeyken iftardan sonra marketin önünde oynatırlardı
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 564 cevap paylaştı.
+1 yılRamazan dedimi hemen aklıma Zam yağmuru geliyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Valla bu fırsatçı toplum din iman demeden her şekilde fayda sağlayıp garibanın canına okuyor. Olan kıt kanat geçinen insana oluyor.
Hala millet huzur, mutluluk algılıyor. Onlar eskide kaldı.
+1 yıl- Oruç 🙂
- Huzur
- maneviyat
- İnanç
- Günahsız sevaplı bir ay
20 Yorumla
+1 yılOruç
Sahur
Babamın agresifliği
Sofra hazırlama derdi
Bayramda akrabaları gezme12 Yorumla- +1 yıl
Hayır normalde de sinirli ama açken daha sinirli oluyor
9 yaşımdan beri full oruç tutuyorum, otomatikmen oruç gelir herhalde aklıma 😀
13 YorumlaGece saçma sapan olan sahur programları 🙄😂
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
https://youtu.be/a69eCzpy6Xk
Bu daha iyi 😂
+1 yılSu geliyor açıkçası çok susuyorum öyle böyle değil...
11 Yorumla
+1 yılAyyy sahur sahur sahur🥰 sitede sahur güzel geçer. Yani en azından geçen sene çok güzeldi...
15 Yorumla- +1 yıl
Bu sene tadı olmayacak
- +1 yıl
Hiiç😔
- +1 yıl
Ooo emre jdjd
+1 yılRamazan'da direk aklıma gece oturmaları sahura kadar uyumamak gelir, öğlen 11 de uyanmak daha sonra akşam yemeği iftar telaşı gelir, özenle masayı kurarsın masa başında ezanın okunmasını beklemek ramazan gerçekten güzel bir ay Allah sevdiklerinizle tekrarını sağlıkla tekrarını erdirsin
20 Yorumla
+1 yılHuzur kimse kötülük yapamıyo büyü yapamıyor. En güzel ay. Bolluk bereket ayı. Keşke her ay Ramazan ayı olsa. Kötü insanların eli-kolu hertaraflı bağlanıyor
10 Yorumla
+1 yılRamazan huzur, bereket, rahmet, bereket, hoşgörü ve sabır ayıdır. Sevabını sadece Rabb'inden beklediğin riyadan uzak mütevazi bir ibadet yaparsın. Başlangıçta çok uzun görünür ama Bayram geldiğinde "ne de çabuk geçti" dersin. Sen muhtaçların ihtiyaçlarını giderme telaşına düşersin. Rabb'in de senin ihtiyaçlarını giderir
00 Yorumla
+1 yılEski güner geliyor aklıma dedem babannem geliyor aklıma ozmanar çok güzeldi kalabalık hepimiz babannemin evide toplanıyoduk babannemin güzel yemekleri dedemin gülüşü annem den saklı dedem masanın altından bana gizlice Coca-Cola içirt mesi ne güzel mutlu günerdi ☹️
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılAileyle birlikte geçirilen zaman, teravih namazı, Kuranı kerim ve en önemlisi oruç ve güçlü ibadet gücü
20 Yorumla
+1 yılAklıma ilk yemek geliyor ya şfşdşcş oruç, iftar, sahur vs geliyor ama bir de o ayın güzel bir hissi var o hissi hissediyorum
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılMutluluk, huzur
Diğer aylarda olmayan bir tat.
Bereket, mağrifet ve en sevdiğim ay.
Rabbime en yakın olduğumu hissettiğim ay.20 Yorumla Ramazan diyince büyük aile sofraları ve güllaç geliyor aklıma. Bu yıl yapabilir miyiz bilmiyorum ama
10 YorumlaHeyecanla beklediğim ezan saatleri 😃
13 Yorumla- +1 yıl
https://youtu.be/8qn68Z0pDTg
Şöyle su içesim geliyor 😄
+1 yılÇok mistik bir havası oluyor bu Ramazan'ın yaa özellikle komşuda iftar açmak ayrı güzel ❤️ aklıma gelen ilk şey ise tabi ki oruç
10 Yorumla
+1 yılRamazanın beraketi bolluğu. Sevdiğinle sabahlara kadar konuşmak sahura kaldırmak. aç olunduğu için herkese karşı sinirli olmam
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Aileyle bir arada iftar sofraları... En sevdiğim
60 Yorumla
+1 yılİftardan sonra ki huzur, bir şeylere manevi olarak sahip olduğunu hiss etmek💙
10 Yorumla3 gün kafam agrır alışana kadar halsizlk kafamkaldıramıom flaan
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBereket, pide kuyrukları, davulcu Amcanın gelmesini dört gözle beklemek ve niceleri 😊
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılDavul korkum ve pide, hurma ayriyetten de aşırı mutluluk, neşe
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOruç
Yokluk çeken insanlar
Ağız kokusu
Kalabalık iftar sofraları
Sahura kadar uyumamak
Ramazan kolileri
Fitre ve Zekat
Ramazan Bayramı11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOruç tutanların iftara kadar hiç küfür etmemesi.
Bir de açlık yüzünden agresif olanlar kendilerine bir ayar verse etrafa ofke sacmasalar süper olacak
+1 yılİçim burkuluyor ikinci ramazanım.. güzel zamanlarım geliyor aklıma..
10 YorumlaHeycan ve manevi oruçu hissetmek 11 ayin sultanı Ramazan şerif
10 Yorumla
+1 yılBirlik beraberlik Nihat Hatipoğlu babaannem 😞 abimle sahur beklemesi şu an küs olduğum arkadaşımı sahura kaldırmak
12 Yorumla- +1 yıl
Amin inşallah şu an tek tecellim o
Nerede o eski ramazanlar. Tüm aile eş dost hep beraber bir masada artık oyle değil maalesef
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı. Hurma, ramazan pidesi, bir de şu teyze
https://www.youtube.com/embed/jjFBaksxX6Q10 Yorumla
+1 yılDini inancım yok. Bu yüzden bana çok angarya geliyor her yıl bu süreç...
10 YorumlaAç olan insanlar geliyor. Ramazanda açlığı çaresizliği tadıyorsun.
2. Sabır
3. Bana dedemi hatırlatır. Dualarını.
4. Bedenine saygı duymayı
5. pidenin kokusu , kalabalık bir sofra
00 Yorumla
+1 yılİftara yaklaşıldığındaki o bitik halim, ilk sigaram..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOruç tabi ki. İlk defa bu yıl bu kadar yolunu gözlüyorum Ramazan'ın. 😇
10 Yorumla
+1 yılİftar, sahur, huzur, bereket
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyilik, yardımlaşma ve her gördüğün yiyeceği canının çekmesi.
10 Yorumla
u +1 yılAilecek iftar
10 Yorumla- Devamını Gör (138)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler