Bence kutlamayanlarla konuşmayı kesmek yeridir. Kutlayanları ön plana almalı.

Bence kutlamayanlarla konuşmayı kesmek yeridir. Kutlayanları ön plana almalı.

Kadınlar günü, kutlama değil, anma günüdür. Geçmişi de acı bir olaya dayanır. Tam adı da Dünya Emekçi Kadınlar günüdür. Sevgilisi memnun olsun diye gidip çiçek veya hediye alan erkeklerin, 8 Mart günü kutlama yapmayı bekleyen kadınların anlayacağı bir gün de değildir. Kapitalizm, her konuda olduğu gibi insanca çalışma şartları istedikleri için diri diri yanarak can veren onurlu işçi kadınların anısını, kutlanacak bir günmüş gibi paraya çevirmenin yolunu bulmuştur. Emekçi kadınların hakettikleri değeri ve saygıyı bir gün değil, 365 gün gösteren bir toplum, 129 işçi kadının saygın hatırasını yüceltebilir.
Geçmişte verilmeyen değeri acıtasyonla anmaktansa günümüz kadınlarına verdiği değer sembolik göstererek anmak amaç. Ve sadece maddi değil manevide bir gösterge.
Evet eleyebilirsin bence çoğu kişi aslında bu bir kutlama değil anma diyor ama bu o kadar saçma ki yani tamam anma olduğunu biliyoruz ama biz zaten yaşanan kötü olayları değil kadınlara değer vermenin önemini kutluyor ve bunların hatırlanmasını istiyoruz yani kadınlara her gün değer vermenin önemini yaşanan adaletsizliklere dikkat çekmek için bunları paylaşıyoruz kutluyoruz maalesef insanlar nereden acıtasyon ya da duyar kasacağını bilmediği için kadınlar gününü bile kutlayanlara tepki gösteriyorlar yani nasıl bir zihniyet ise. bu bir değer verme günüdür yani sevdiklerimi sevdiğimizi hatırlatırız onlara hediye alırız hayatta oldukları için hayatımızda oldukları için teşekkür ederiz yani bu yüzden de bnece kutlanmalıdır
Bu yüzden de ben bu şekilde acıtasyon yapanları sevmiyorum. Kadınlar günü ne olursa olsun unutulmamalı ve bugünün önemi ve tarihi iyi hatırlamalılar ki aynı olayla yaşanmasın ama bazılarının zorunda gidiyor demek ki
Evet ve çoğu kadın düşmanı kendini bak o kadin acı çekti sende kutlama şu olay oldu diyerek soyutluyor ama temel sebebi belli. En son sildim bir kaç yorumu bilgi yarışı ve polemiğe çeviriyorlar.
İyi yapmışsın. boş konuşuyorlar işte
Anamın kutladim sadece
İlk kraliçeninki en önemlisi
Seninde gutlu olsun
Birde senin kutladim
Teşekkür ederim mirovetene bey
Cevap
3Cevap
Beklentiye girmeden yine de kutlarım kadınlar gününü
Teşekkür ederim
Sabiha Gökçen'i förüyorum oradan. Beni benden aldın 🥰
Benim sevgilim kadınlar günümü kutlamadi. bugün kadınlar günü olduğunu dediğim halde. O zaman ben napayım?
Mesafe koy değersizleştirme kendini bebeğim benim babam bile tam günün ilk dakikası çiçek çikolata aldı hemde hasta olmasına rağmen sevgilinin kutlamamasına bir engel yok
Kuru kuruya az önce mesaj attı "kadınlar günün kutlu olsun" diye. Kalpli çiçekli mesaj bile değil.
Kendine değer vermiyorsan bunu burada yakınma bu ciddi bir konu
Peki ne yapmalıyım?
Ilişki koçu değilim senin hayatın
Tamam teşekkür ederim
Rica ederim kadınlar günün kutlu olsun bebik ❤🍀🦇🧿
Seninde kadınlar günün kutlu olsun aşkım ❤️🥰
Gereksiz bir gün gerek yok
Engelle bacım
Net kafadan elenir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?