Sanırım evlilik yolunda insanı bu kadar yoran başka bir süreç yoktur. Yani merak ettiğim şey gerçekten bu kadar ıvır zıvıra ihtiyaç var mı?

Sanırım evlilik yolunda insanı bu kadar yoran başka bir süreç yoktur. Yani merak ettiğim şey gerçekten bu kadar ıvır zıvıra ihtiyaç var mı?
Yok. Çeyiz de istemiyorum kız istemede kına da. Geleneklerin kadını aşağı görmesinden hoşlanmıyorum. Kız isteme ise en ayar olduğum... Sağlıklı evlilikler iki olgun bireyin ortak kararıdır. Bir de kızı babasından istemek kadına büyük bir hakarettir. Bu kadının seçimine güvenmiyorum bir de gidip babasından isteyelim demektir. Ayrıca bir kızı babasının ağırlığından korkması için yapıldığı düşüncesi bile kadına özende değer vermiyorum, onu sevmem ve saygı duymam için bir otoriter kişiden korkmalıyım mesajı veriyor. Yani bunun kızın değerli olması, büyüklerin onayının alınması tamamen kadına yönelik bu mesajları veriyor. Ki bu bir kadını birey olarak saymadığı anlamına geliyor. Çeyiz yine aynı şekilde eskiden soylu insanların kızları çeyiz yaparmış ve kıza çeyizi kadar değer biçilirmiş. Hatta bankalar bu soylu kızların parasını alıp dolandırmışlar. Tanıdık geliyor mu? . d
Ne demek yahu sene kaç olursa olsun çeyiz yapılır. Ama eskisi kadar çok değil. Ben oğullarıma çeyiz yaptım ve yapıyorum 🤣🤣🤣
Sen evlenirken de benden sana birtakım iğne oyası havlu 🤣🤣🤣
Aaa o altın renkli iplerle işlenmiş havlular kapıyı süslemeden asla kullanılmayan vitrin içi peçeteleri olmayan kanaviçe yastıksız gelin mi olur 😂 hiç yakıştıramadım
Evet vardır sanırım yani daha çok doğu taraflarında yapıyor olabilirler. ama bana çok saçma geliyor yani tabi ki de herkesin kendi kararıdır karışacak durumda değilim yani benim haddime değil zaten. ama ben kendi fikrimi söylemek istersem bana çok saçma geliyor yani ihtiyaç bile değil daha çok gelenek gibi bu yüzden de seveceğim kızın böyle yapmasını ben istemezdim. yani bu yüzden de bence gerek yok diyorum
Cevap
4Cevap
Biz yapıyoruz.
Senenin kaç olursa olsun önemi yok, çeyiz bir gelenek bir kültürdür.
İlmek ilmek hayaller ve heyecanla işlenen her çeyiz kıymetli ve değerlidir.
Annemin çeyizinden kaneviçe var ben de, annem yıllarca sandıkta saklamış sermemiş kıyıpta, ben de tablo yaptırmayı düşünüyorum, evimin en güzel yerinde annemin izlediği her detay beni izleyecek.
Çeyiz kıymet bilenler için böylesine değerli ve paha biçilemezdir aslında.
Çeyizi bırakın istemede altın onu bunu şunu isteyen bile var🤢
Eveeeeet.. İsterse 3023 olsun gelenek ve göreneklerimiz devam etsin. Tabii olasılıksız şeyler istenmeden, normâl şekilde devam etsin.
Bu kadar şey söylememe rağmen benim çeyizim yok, o da tuhaf 😅
Ben yapmıyorum çünkü evlenmeyi düşünmüyorum ama evlenmeyi düşünen bir insanın yapması bu devirde de gayet mantıklı. Çünkü malumumuz her şeyin fiyatı uçuyor. Baştan hazırlıklı olmak cep açısından daha faydalı olur.
çeyiz kadar saçma bir şey yok tamam manevi değeri var ama şöyle ki modası geçiyor evde eskiyor ve bosuna yani mesela 50 lif dağıtsam bile bitmiyor yazık ya
Babam eve tencere vs alınca kullanmayıp "Çeyiz olarak sakla" diyor, onun dışında hayatımda çeyiz kelimesi geçmedi.
aaa yapacaklar tabi. El alem ne der sonra? Çeyizlerinde eksik bir şey olsun el alem 5 sene arkalarından konuşur, ele güne rezil rüsva olurlar.
Teyzem ve anneannem haldır huldur çalışıyor. Yelekler, baş örtüleri, paspaslar, lifler bir sürü şey örüp duruyorlar
Sene 2023 ve çeyizi az diye hakir görülen gelinler var 😏 aşırısına gerek yok fakat çeyiz olmalı ya
Yapıyorlardır sonuçta pike takımı çarşaf ve mutfak gereçleri de çeyiz
Gerçekten çok gereksiz ve evimde asla kullanmayacağım şeyler
Hele o gelin sandıkları.
Güler misin ağlar mısın...
Evlilik prosedürler topluluğuna denmiyor muydu zaten 🤔😂
keşke tek derdim çeyiz yapmak olsa
Benm ceyizim kitaplarm
Bana oldum olası saçma geliyor bu çeyiz olayı.
Yok her şeyi müstakbel kocaya aldıracam
İhtiyaç değil gelenek…
Bence yok herseyin hazirida var zaten
Çeyiz neydi 🤔
Yok tabi patik yazma mi kaldi
teyzeler duramıyor
çeyizim yok
Gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?