Evet ben çeyiz hazırlığı falan yapmadım ama tabaklarım çanaklarımı almıştım eskiden almıştım öyle işte bilmiyorum evliliği düşünmüyorum ama belki kısmetse çıkar ya bence çeyiz de hemen almamak lazım modası geçiyor alacaksan evleneceğin zaman alırsın Allah Allah ya 😀😀
Vallahi ben bir tane bile çeyizim olmadan nişanlandım ve aşırı zorlandım. Tabak çanak, küçük mutfak aletlerinin çeyiz olarak alınıp bekletilmesini yanlış buluyorum ama yorgan yastık nevresim bornoz vs önceden alınıp kenara koyulmalı bence. Hepsi bir araya gelince insan hem alacaklarını şaşırıyor hemde maddi olarak biraz fazla yoruyor
Ya bence mutfak malzemeleri yani yemek takımı tencere seti kahvaltı takımı bıçak seti falan filanlar Bunlar çeyiz olarak alınabilir ama işte yapılı havlu yapılı oyalı yazmalar Bunlar saçma
Zaten öyle yapıyorlar, bir düğün masrafı hepsi içinde istiyorlar en güzeli olsun sonra beceremiyorlar ödeme işini çözüm olarak boşanmaya gidiyorlar. Aklı başında insanın yapmayacağı şeyler bunlar.
Çeyiz olayı bana o kadar saçma geliyor ki. Boy boy çeyiz dizip bir de görgüsüzce videosunu çekenler var. Ailen zaten sana destek oluyor gidin ev eşyalarınızı da bir zahmet eşinle alıp evinizi ayarlayın bu çeyiz olsyı görgüzülük bence paranla gereken ihtiyacını halledersin gerekirse borç alırsın yetemediği yerde aileler de çocuklarına yardım eder böyle şeyler çok lüzumsuz
herkesin durumu aynı degil, bunu biliyon mu kanka? erkege yıkmakla ne alakasi var ayrıca. bana ceyiz işi evde oturup koca bakleyenler icin gibi geliyor. taksit diye gunumuzde bir sey var, elinde meslegi varsa kisinin rahatlikla tek basina bile halleder.
Gerçekten temel ihtiyaçlar dışında aşırı gereksiz eşyalar gereksiz masrafa ne evin içinde olması gereken temel malzemeler olduktan sonra sade bir ev düz zamanla yaparsın parayı vereceğim Parayla daha farklı şeyler yap
Çeyiz mi kaldı ya? Çeyizi vereceğim parayı yatırım yaparım, tatile giderim yapılabilecek Bi ton şey var. Çeyizdi düğündü bunlar bence bu devrin adetleri değil, olmamalı.
Çeyiz bir kadının olmazsa olmazıdır ben çeyizimde doğal hayvan postları ve kürklerini eksik etmem yazma örgü yelek olmazsa olmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Evet, ben kaldım ne varmış yani. Çeyizde dediğim mutfak gereçleri falan işte düğün zaten masraflı bir şey önceden alıyorsun ıvır zıvırları en azından onlar aradan çıkmış oluyor
Eski nesile göre daha modern şeyler var ve bunların cougunu erkek karşılıyor zaten ama bu adetlere göre yerleşim yerine göre değişiyor bence moderlikle alakalı olduğunu dunoyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Kalmadı en azından ben yapmıyorum ama siz yapın tabi çünkü planimda evlilik yok