Hayır görüşmezdim. Yani ben zaten kendi akrabalarım ile bile görüşmüyorum ayrıldığım eşimin de akrabaları ile görüşmezdim. Ama şöyle ki ayrıldığım eşimin akrabalarından bazıları ile çok samimi olduysam birbirimize iyilikler yaptıysak özellikle o zaman belki de konuşmayı kesmezdim ama bunun dışında evet görüşmezdim diye düşünüyorum çünkü şimdi yarın bir gün benim eşim olsa ya da eski eşimin yeni bir evliliği olsa ve ben onun akrabaları ile görüşmeye devam etsem bu durum hem beni hem de eski eşimin evliliği için iyi olmaz yani bu yüzden de bence konuşmayı kesmek en doğrusu olacaktır. Yani düşman olun demiyorum tabi ki ama eski eşi ile ilgili her şeyden bence uzaklaşmak yeni bir hayat başlamak lazım hayatta.
Gerek olmaldıkça görüşmem. Düşman da olmam. Bu tamamen evlilik esnasındaki diyaloğa ve samimiyete bağlı. Eğer çok güzel ve iyi insanlar ise ve eski eşi de etkilemiyorsa bu durum belki görüşülebilir. Eski eşle sorun yaşadık diye akrabalarıyla da sorun yaşamadık ya. Ama genel olarak bizim toplumda etik olmuyor. Eşten ayrılıyorsan akrabalarından da ayrılıyorsun. Kültürümüz böyle maalesef.
Tamamen medeni bir davranış olduğunu düşünüyorum özellikle de çoluk çocuk varsa neden görüşülmesinin ki insanlar sadece kavga ederek ayrılmazlar medeni bir şekilde ayrılıp arkadaşta kalabilirler iki dostu olabilirler bu nedenle akraba ilişkilerinde bence unutmamak lazım sonuçta bir zamanlar o insanlar ile beraber oturup kahve içildi muhabbet edildi yani bir kahvenin bile nereden baksanız 40 yıl hatırı var diyoruz peki neden ayrılık söz konusu olduğunda bu muhabbeti keselim ki ama tabi olay farklıysa suçlamalar gibi iftiralar gibi akrabalara sahipseniz görüşmeniz elbetteki bence gerek yok
Bana göre görüşmek doğru olmaz zaten onun için hiçbir akrabanın yapacağını düşünmüyorum Çünkü herkesin için kendi tanıdığı kendi akrabası haklıdır bir tanıdığı boşanmış olsa bile karşı taraf ile iletişim kurmaz
Yani sonuçta düşman olunmuyor, ayrılmak da insani bir eylem. Kayınvalidemi, kayınbabamı seviyorsam veya ayrıldığım kişinin ailesinden sevdiğim hemcinslerim varsa neden görüşmeyi keseyim ki? Eskisi gibi sık olmaz sadece.
Eşimden ayrıldım ama hiç bir akrabasiyla ya da ailesiyle görüşme gibi bir düşüncem olmadı ama yolda vss karsilasirsam selam verip hal hatır sorarım ama özellikle gidip görüşmem
Arkadaşım bile olsa aram bozulursa onun aracılığıyla tanıştığım kişilerdende uzaklaşmak istemiştim. Ama hayat bir araya getiriyosa çevredekilerle kaçmanında bi mantığı yok. Amaç önemli
Bu aradaki bağa bagli hani gorusmezsin oyle ama yolda gordugunde de merhaba merhaba diyebilirsin en azindan onun haricinde zaten gorusup edip ne yapacan
yeni evlenmiş ve ayrılsam görüşmem çünkü arada bir bağ olmuyor ama aradan geçmiş 15 sene illaki hukukun oluyor birileri ile görüşürüm misal kardeşimin eski eşiyle hala görüşüyoruz
Diyaloğu kesmek istemezlerse görüşürüm. Eski kız arkadaşlarımın tanıdığım anne babalarıyla hala diyalog halindeyim. Anlaşamayıp ayrılmış olabiliriz olabilir bunlar
Şu an ayrıldım boşandım yani şu an da görüşmüyorum ama bundan sonra inşallah olmaz da öyle bir durum olursa onların iyiliğine vesaire göre değişebilir bu durum yani görüşebilirim
Bir an şöyle hayat ettim evliyim ve eşimden anlaşamadım maddi durumdan boşandım ve akrabaları ile görüşme aklım karıştı pardon şeytan görsün yüzlerini derim.
Kafalar uyuyorsa neden görüsmeyelim ? Birde şu var anlamadıgım ayrılmak düşman olmayı ve karsınızdaki insanın kötü olmasını gerektirirmi ? Benim kafam bunları almıyor anlamıyorum insanlar ne ara bukadar kötü oldu.. 🦂 '