İnancımı kaybettim?

İnsanoğlunun hep bir şeyin varlığına kendi varlığının hayatının yaşamının mantıklı bir açıklaması olmasını ve bu nedenin var olmasını ister buna sığınmak ister ben gördüklerimi ve daha mantıklı bilimsel açıklamalar tartışmalar ve keşfedişler üzerine dinlerin gerçek yüzünü öğrenmiş oldum hani yine bilim tarafından yapılan analizler ve aratırmalar üzerine çoğu intihar oranının ateistler tarafından yapıldığı bilinmekte maalesef buda bir gerçek öğrendiğimde ya da anladığım da bir boşluk hissine düşmedim çoğu kişi bunu yaşayabiliyor ama artık hayatda karşımıza çıkan şeylere hikayelere anlam veremiyorum tepkisiz kalmayı tercih ediyorum yüzleşme ve kabulleniş halinde. Yorumlarda din mensupları ile tartışmayacağım daha bilgili insanlarla ciddi diyologlara girdim karşıt görüşlü iki bilgili taraf üzerinden münakaşalar yapıldı zaten konu bu değil. Konu her şeyin farkında olmama rağmen yinede bir şeye karşı inanç duymak en azından yaşamın inançla daha yaşanılabileceğini biliyorum. Bu hristiyanlık inancıda olabilir başka inanç unsurları da olabilir zamanında göktürklerin ki gibi gök tanrı inancıda olabilir yani demek istediğim herhangi bir inanç hissini geri kazanmak istiyorum ama yok olmuyor. maalesef kendimi kandırmış gibi oluyorum
İnancımı kaybettim?