İnsanoğlunun hep bir şeyin varlığına kendi varlığının hayatının yaşamının mantıklı bir açıklaması olmasını ve bu nedenin var olmasını ister buna sığınmak ister ben gördüklerimi ve daha mantıklı bilimsel açıklamalar tartışmalar ve keşfedişler üzerine dinlerin gerçek yüzünü öğrenmiş oldum hani yine bilim tarafından yapılan analizler ve aratırmalar üzerine çoğu intihar oranının ateistler tarafından yapıldığı bilinmekte maalesef buda bir gerçek öğrendiğimde ya da anladığım da bir boşluk hissine düşmedim çoğu kişi bunu yaşayabiliyor ama artık hayatda karşımıza çıkan şeylere hikayelere anlam veremiyorum tepkisiz kalmayı tercih ediyorum yüzleşme ve kabulleniş halinde. Yorumlarda din mensupları ile tartışmayacağım daha bilgili insanlarla ciddi diyologlara girdim karşıt görüşlü iki bilgili taraf üzerinden münakaşalar yapıldı zaten konu bu değil. Konu her şeyin farkında olmama rağmen yinede bir şeye karşı inanç duymak en azından yaşamın inançla daha yaşanılabileceğini biliyorum. Bu hristiyanlık inancıda olabilir başka inanç unsurları da olabilir zamanında göktürklerin ki gibi gök tanrı inancıda olabilir yani demek istediğim herhangi bir inanç hissini geri kazanmak istiyorum ama yok olmuyor. maalesef kendimi kandırmış gibi oluyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bilimin sebepleri bulması faili ortadan kaldırmaz.
Kanka bak bende kaldırmış. inancıma sahip olacak bir şey yok diyorum, inanmak istesem bile yok hani anlıyo musun fail yok yani
Dostum ben de senin gibiydim. Fazla uzatmayacağım. Bir Hüddam ile görüştüm. Daha sonra dine olan şüphelerim kayboldu gitti. Kesinlikle ALLAH var, ve Hak din islam. Ben 4-5 yıl deisttim bu arada.
Kanka ben sana ne görüştün ne konuştunuz diye sormayacam esprili bir yanıt sunucam sadece geçen müge anlıda kızın biri ateist diye ailesi psikoloğa götürüyo psikolog bunun normal bir şey olduğunu bir hastalık olmadığını söylüyor daha sonra ailesi kızı bir hocaya okusun üflesin diye götürüyo kız imama kaçıyo :d umarım anlıyosundur
Eee burada İslamın ne suçu var? Şaka mısın sen
İslamı suçladığımı nerden çıkardın?:d hüddam dersen din adamından örnek verip bende sana din adamından örnek veririm? Umarım anlıyosundur demiştim ama anlayacağını beklememeliydim zaten, şimdi oturup burada ks’da rastgele biriyle, yazdığı büyük harflerle takım tutar gibi fanatiklik yapmasını çekemem ne dersem tersini söyleyeceğin bir ego savaşınla uğraşamam en başta pek çok münakaşalara katıldığımı belirttim zaten gerek yok sürekli bu tür şeylere girmeye bana hiçbir şekilde açıklama yapmanı talep etmedim dostum ( dostun değilim ayrıca yakın tutmaya çalışma tarikat cemaatciler gibi kanka lafımda dalga amaçlıydı şimdi onuda yazarsın)
Özgüvensiz, asosyal bir insan kokusu aldım yorumu okuyunca. Senin kafan mı güzel aptal ergen? Sağlam bir ilim hocasıyla görüştüm diyorum. Aklımdaki soru işaretlerini çözdü. Banane başkasının kaçtığı hocadan Ne alakası var? Yok münakaşaya girmiş yok anlamamı bekleyemezmiş. Yaşın max 18 burada gelmişsin felsefe yapıyorsun kimsin sen aw?
Bana aptal ergen diyerek olmadığım bir yaş ile yine küçümseyerek (o yaşta değilim merak etme daha büyüyüm ama akıl yaşta olmadığını çok gördüm senin gibi sınırlılardan) ilim özgüvensiz asosyal deme cahilliğinle ego savaşına girmeye çalıştığını fark edecek kapasitedeyim ama sen daha önünü bile göremeyen cahil birisin asıl ben sana sorayım SEN KİMSİN? hangi hatsizliğinle kendini yukardan görmeye eriştiğini düşünüyorsun sen bir HİÇ sin kendi et bedenine fazla anlam yükleme ulan cahil ilim hocası ne demek? DİN ADAMI DEMEK DEĞİL Mİ? delirttin beni burada cahilliğinle ya HEPSİ birer aldatmaca anlıyor musun seninde benimde aynı konumda olan tüm din adamları birer soytarıdan ibaret hepsi tuttuğu takıma kılıf uydurmaya çalışan yalancılar senin ve benim bahsettiğimiz tüm din adamlarının tek farkı daha iyi YALAN söyleyebilme kapasitesine sahip olmaları hatta o kadar iyi söylüyorlar ki kendileri bile söyledikleri şeye kanan bir grup cahilden ibaret oyna oyuncak gibi ellerinde senin gibileri kandırmak kolay iki cümle ile
Ya Allah aşkına sen kendini aydın, bilgili birisi mi sanıyorsun? Benim köpeğim senden daha zeki. Otur diyorum oturuyor, kalk diyorum kalkıyor. Adım gibi eminim sen onu da beceremiyorsun. Aptal olduğun burdan belli ki, genelleme yapman. Bilimsel olarak genelleme yapan insanların İQ'su düşüktür. Lan embesil her insan aynı mı? E iyi o zaman doktorların da için de sapığı, rüşvet yiyeni, yalan yanlış işlem yapanı var. Bütün doktorlar için aynı şeyi söyleyebilir misin? Sana diyorum adam hayatımdaki her şeyi bildi, karşısında tek soru hakkı vermedi. Allahın embesil cahili. Gece yatağındayken kapı kendi kendine açılsa beynine kaynar su dökülecek resmen gelmişsin yok öyle böyle diyorsun. Sen kimsin? Embesil, zırva, özgüvensiz , cahil. Çıldırıyorum böyle tiplere satırlarca yazıyor bir de deliricem abi
Köpeğe emir veriyor o şekilde eğitiyor sonra zeki diyo eleman seni anan babanda bir şeyler öğretmiş ama köpek eğitir gibi öğretmiş. sınırlı olan kapasiteye yeni sayı eklenir mi, boş duvara anlatsam anlar zaten. Gece kapım açılsa rüzgarın esme hızından kaynaklanacağını bilimsel yolla akıl edebiliyorum ama senin gibi yarım akıllılar popolarından uydurdukları hayal güçleri ile olmayan şeylerin varlığına inanan cahil biri değilim anan babana söyle seni düzgün yetiştirseymiş bir hüddama götürüceğine gerçekliğe dayanan kanıtlanmış bilimin eseri olan asıl hakiki doktorların eline bıraksaymış da şu zamanda insan içine karışmasaymış sizin gibiler doktorluk diyorsun gerçek olan bir şeyden örnek veriyorsun, bir din adamı ile çok iyi yalan söyleyip bilmişlik taslayan ile dolandırıcı din adamı arasında fark yok hepsi dolandırıcı diyorum algılamıyosun GERÇEKLİĞİ yokkkk (hayal ürünü be kafanı s anla). Ben senin gibi kendini ermiş sananların kurduğu cümleyi kullanmam sen kimsin lafında, orada sana cevap olarak haddini bilmeyi öğren diye söyledim sen söylemeden öncesinde kullanmadım ama evet maalesef önünü göremeyen sen bir adım gerini de göremiyorsun. Adam sana soru hakkı vermemiş miş ben de şimdi gidip bir kurgu kitap serisinin hayranına kitapta geçenleri sorsam oda bana her zerresini açıklamaya çalışır ya da en başından beri takım takım diyorum ya eski maçları bilen bir fanatiğe. Ama hani kurgu ya kitap hayranlarının söylediği, iyi kalıf uydurabildikleri ne olursa olsun kanıtlanamayan yüze çarpan asıl hayat gerçekliği var ya hani o kitaptan kafanı kaldır gerçek dünyayla tanış çünkü asıl zırva senin dinlediğin masalda. Satırlarca yazıcam tabi sen algılayamasan da köpek oğlu köpek istediğin kadar kudur belki bu sayede haddini öğrenmiş olursun. iq demeyi de öğrenmiş bu elemanlar yavaş yavaş bilime açılıyo mağara adamları
Yav aptal ergen beni iyi dinle, duvara vururum seni. Sen beni tarikatçı, şeyh şıyhlara tapan ayaklarını öpen birisi sandın galiba. Ben eski azılı, kudurmuş din düşmanlarındanım. 5 Yıl deist oldum, 5-6 ay kadar satanist oldum. Ben de senin gibi inançlılara böyle laf anlatmaya çalışır, hala savunduklarında delirirdim. Aptal, beyinsiz gözüyle bakardım onlara. Allah kitap peygamber söverdim. Evde, trafikte, iş yerin de vs. Yani bana felsefe yapma, sen boş kafanın tekisin. 2016-2021 arasındaki hallerime denk gelseydin seninde allahına anana bacına bol bol hard core girmiştim. Adi seni, sen kimsin ki bana had öğreteceksin? Ben daha sonra müslüman oldum. Hiç problem yok. Önce Allah'a daha sonra bilime güveniyorum. Özgüvensiz, asosyal seni. Herkesi kendin gibi kıt mı sanıyorsun? Bir hocaya gittim, ve hayatımla ilgili her şeyi söyledi. İçimden geçenleri, kısa zaman sonra hayatım da olacakları, rüyalarımı yorumladı. HERR ŞEYİ AMA HERRRR ŞEYİ BİRE BİR, SIFIRA SIFIRA NET OLARAK UYUŞUYORDU. 2+2=4 Daha ne diyeyim ben sana. Nasıl kanıtlıyayım? O olmayan varlıklar dediğin üç harflileri gözümü kapatıp simaen gördüm. Sigaranı dumanı gibi düşün, normal yüz, ağız ve gözler belli olmuyor. Göz kapağıma geldi, ben ona bakıyorum, o bana. Vücudumdaki o ateş basmasını, o karıncalaşmayı, titremeyi, iç organlarıma sanki bir elin dokunup, o elin organlarımda gezmesini ben hisettim. Sana, daha önce tecrübelemediğin bir şeyi nasıl anlatabilirim ben. Daha ne diyeyim sana. Off gece gece fena gerildim sana burada o kadar çok sövmek, içimi boşaltmak istiyorum ki hesabım kapanacak yapamıyorum. Sen anla ama. Senin gelmişini geçmişini yedi göbek sülaleni s annenle beraber. o çocuğu seni tam bir cringesin.
Sen satanist dedin ya ben bi patladım orada gülmekten bide insan yerine koyup yorum yazmışım senin kafan 5-6 yıl önce de uçukmuş şimdide uçuk bi doğru orta yolu bulamamışsın ya hata yapmış ya da hata yapıyosun hala farkında bile değilsin şaka gibi bide aptal ergen dedikten sonra cringe kelimesini kullanıyor anlaşıldı kimin aptal ergen olduğu hardcore zamanında baban annene yaşatmış maalesef şu an buradasın, olmasada olurmuş şimdi gelip onuda allahın hikmetiyle geldik dersin ne gülüyorum size varya önce allaha değil önce bilime sonra allaha güveniceksin. önce tedbir, sonra tevekkül. Hayranı olucan doğru şekilde ol bari sonra kader kader diyede dolanır bu elemanlar. Senin suratına baksam bende sende ki mallıktan başına gelecekleri tahmin edebilirim :d rüya yorumlamak yıllardır yapılan bilinçaltında saklı tuttuğun şeylerin ortaya çıkma şekli ör bir okyanusa düşersen kalabalığa atılacağın anlamına geldiği gibi bunun da bilimsel açıklaması var yani S. Aptalı her şeyin olduğu gibi, nasıl kanıtlayayım daha demişsin git falcıya oda sana söylediğinde ona damı inanıyosun :d ne kolay adamsın sen ya kandırmak harbi kolay seni sigaranın dumanı kimyasal maddelerin bileşiminden var olan bir şey öyle yoktan var olmayan değil amele uyku felçi geçirmiş karabasan 3 harfli diyo donuna işiyen eleman bide satanist olmuş Puhahahahah
Annen senin g*tünü silerken, ben araştırıyordum yalnız :d neymiş bileşen falan haaa aksjwokwks hava olmayan yer de ateş yanmaz, güneş nasıl evren de cayır cayır yanıp kalabiliyor diye sorsam cevap veremeyecek bana gelmiş önce bilim önce bilimmm diyor. Ah yavrum kıyamam ben sana, evladım diye başını okşamayan annenin babanın hatası her şey. Senlik bir şey yok. Vermişler eline telefonu, salmışlar sosyal medyaya. burada aynıdım diye takılıyor Allah’ın çomarı seni. Müslüman olmam sana göre yanlış. Sen aşağılık kompleksi olan özgüvensiz birisin. Hayatının büyük çoğunluğunu böyle geçireceksin. Sen bir köpeğin b*k parçası kadar değerli değilsin, kaldı ki sana göre kendimi yadırgayacağım öyle mi yanlış yolu buldum diye 😁 Sipastik satanist oldum, şeytan için ibadet yapmışlığım var. Defne yaprağı, tütsü, mum, duman vs. ben en azından dinler hakkında bilgi sahibiyim hepsini tecrübeledim. Peki ya sen? Hayatın boyunca bir şey bildiğini sanan, ama aslında hiçbir şey bilmediğinin farkında da olan bir b*k parçasısın. Hahahahaha psikolojik olarak da çok zayıf bir varlıksın. Attığın her yorum buram buram eziklik kokuyor. Ben utanıyorum senin yerine. İyi ki gizli yapmışım Yorumu :dd
Sen kendin rezil olmamak için yapmışsındir m q ne alemsin ya herkes kendi donundaki dışkıyı kıymetli sanarmış eleman gelmiş sen nesin diyor vasıfsız haliyle sirkteki palyanço asıl senden daha vasıflıdır ikidir daha yaşımı bilmeden yaştan vuruyorsun ben saçma bulduğumdan değinmiyorum bile çünkü 40 yaşında olup embesil de çok ama senin zaten aptal olduğunu bildiğimden hangi yaşta olursan ol topluma karışan maymundan farksızlığın değişmeyecek şekilde eminim senin asıl yaşın küçüktür adım gibi eminim :D dünün satanisti bugünü hocası seni :Dddd sigara hava olmayan yerde yanmaz zaten m q hava da azot, oksijen, serbest gazlardan oluşan molekküller ne anlatıyosun sen anlamıyorum ki üste çıkmaya çalışmak için güneşte hidrojen çekirdekleri helyuma dönüşmesiyle bir denge içinde hakikaten sen ne anlatıyorsun bilim de bile zaten bir insan her konuya hakim olamaz bilim adamları da var olan şeyin varlığını sürdürme sebebinin yolunu araştırır ve çözümlüğe kavuşturduğu bilgilerin üstüne bilgi ekler ki yaşamın zaten aslında her şeyin mantıklı açıklamasının var olduğunu bu şekilde fark eder. Dinle değil yani :d din sonradan insanların anlam kazandırmak ve kolay yolu tercih etmek için kendilerini daha güvende hissetsinler diye uydurdukları bir şey gerçekliğe dayanmıyor o kısım anca ruhanide kalır ispatı sağlanamaz. Gereksiz seni tanımlıyorum çünkü yolda geçen dilenciden farksızsın ama bana ettiğin telefondur yaştır aşağılık kopmlekstir hepsi senin kendini tanımlaman. :d evet sen bir b*k parçasısın ahbap eziklik dediğin senin kolaya kaçan zihin ve fiziğinde gizli, ağzından küfür eksik olmayan eski satanist şeyhülislam seni
Kolaya kaçan mı? İnanan herkes kolaya kaçmış oluyor öyle mi? Puhahahaha ağır ele verdin kendini. Ya at kafası sen hala neyin tribünde neyi savunuyorsun? İzlediğin film ve dinlediğin şarkıların etkisin de olmuş özenti bir ateistsin sen :d senin gibileriyle çok karşılaştım. Aptal olduğun o kadar belli k genelleme yapıyorsun, inanca saygın yok. Neyse oturduğun yer şöyle sağlam bir sallanırsa şehadet getirirsin belki :dd sana yazmaya değmez lan ellerim boşa sola sağa gidiyor :d köpek sevsem daha iyi
Bana ele verdin diyen eleman satanistim dedi bundan komiğimi var. Kolaya kaçmak evet çünkü araştırma yapılmıyor bu böyle olmuş diyip geçiliyor. Tüm dinler için geçerli. Dediklerim o kadar zoruna gitmiş ki hala kaçış yolu aramak için özenle çaba sarf ediyosun seçtiğin kelimelerimi kullanıyosun ama saçma yaptığın olan bu, benim dine değil insan yaşamına saygım var senin gibi başkasına hakaret edenlere değil ama sen kendini insan kefesine koyma sakın. Eski satanistttlerden kim kalmışşi bakimmm göster parmağınııı saklanamazsınn boşuna kaçma :d rezil seni, ruhanide kalıyor kanıtlanamıyor diyorum cevap bile veremiyorsun ama konu güneşin dönme şekli olunca sormayı biliyorsun aldın cevabını noldu hala satanist beyfendiyi gerçek hayata katamadık mı vah vah benim bi yeğenim var oda senin gibi masal kitapları okumayı sever kendini kaptırır aynı onun gibisin sende ama masalların orada kaldığınıda bilir çoğu konuda akıllı o senden ikisi arasındaki farkı biliyor ve söylenilenleri anlıyor. Sallanırsa şehadet diyen eleman kapıdan altına sıçan eleman değil mi. d kanka ben sana korktuğumu mu söyledim hayırdır ikidir 3 harfli diyorsun ben öyle şeylerden şaka yapmıyorum cidden 9 yaşında falan kaldı artık, gerçekleri biliyoruz sebebi kaynağını biliyorum ya hani büyüdük ya hani sen o yaşta kaldıysan yapacak bir şey yok o zaman baştan yazdıralım seni okula. Depremi bile dine bağlayan yarım akıllılar, şehadet etmem ama sağlam yapılmamışsa bina bir güzel mütahitte söverim ama önlemimizi aldık biz sen canını sıkma aklımızı kullandık senin gibi kadere bırakmadık biz o işleri
Ya hu arkadaşım kim dedi kolaya kaçtım diye. Kim dedi araştırmadım diye. Sıkı Efe Aydal ve Celal Şengör takipçisiydim ben. Müslümanlar ile münakaşaya girerdim sürekli. Senin aptal olduğun şurdan belli ki, bana diyorsun ki kız imama kaçmış, yani bütün din adamları sahtekardır. Bak ne diyeceğim, benim gittiğim hüddam inanmayanlara hodri meydan diyor. İstanbuldaysan vereyim iletişim adresini git ben inanmıyorum keramet istiyorum de :d yerse façan tabi. Ben ayrıca satanist oldum ama ruhani olarak doyduğumu hissediyordum yani ibadeti o sıcaklığı hissediyordum. Öyle laf olsun torba dolsun hesabı değildi. Sen hayatta bomboş hiçbir amacı vasfı olmayan bir insansın. Senin ömrünü Allah alsın kediye köpeğe dağıtsın. Böyle kıt bir insanla karşılaşmadım daha önce
Yahu kardeşim sen ruhani tatmin arayışın var diye gidip şeytana tapmışsın ben sana yapayım bir heykel aynı putperestler gibi ruhani tatminlikse buda ruhani tatminlik bazıları bu ruhani tatminliğe ihtiyaç duymuyor gerek duymuyor çünkü kendi içinde kendi kendine yetebiliyor diye sen gelmiş hiçbir amacı vasfı olmayan eleman diyemezsin Sen gidip ona harcıyacağın vakti gidip vakıflarda yardımlar yapabilirsin vasıfsızlıksa o zaman senin yaptığın vasıfsızlık? Çok saçma yerlere değiniyorsun insanlar ibadet etmeden de hayat sürebiliyor hemde çok güzel ve verimli sürdürebiliyor bu bir eksiklik değil maalesef acı ama gerçek, senin görmek istemediğin. Façan yerse ne ya gider bir psikoloğa gündelik dertlerimi anlatır çözüm bulurum daha iyi ne işim var benim “MASAL HİKAYE” dinlemeye meraklısı değilim zaten karnım tok. Façam yer kardeşim benim insandan korkum yok sen tabi var olmayan şeylerden bile korktuğun için zayıf halka olarak yaşayabilirsin. O imam var olmayan yaşanmamış bir örnek değil daha yakın tarihte bu ve bunun gibi pek çok olay yaşandı ensar vakfı toplu çocuk tacizleri diyenete ayrılan haddinden fazla bütçe daha depremzedelere bulamazlarken, üfürükçü hocalar, imam nikahı bahanesiyle sözleşmesiz, yazısız sahte evlilikler ve daha geçen çocuk yaşta gelin olan imam eşler bir cemaat yurdunda yemekhanesinde kafa kesen öğrenci bunlar yok değil var ve nedense hepsi aynı topluluklardan ama isterse müslümanlık adı altında yapsın isterse başka bir cemaat ismiyle adıyla, yapan yapıyor maalesef hikayesine de çok güzel kılıflar kurumlar buluyor sen dert etme kapını iyi kapat uyu çok vasıflı eleman
Bütün din adamları değil sadece ruhani boyut’da kalmış tüm dinler birer kılıf din adamları da kılıf uyduranlardır bu kadar basit
İnsanlar yüksek egodan=kendi hayatlarına anlam yüklemek ister var oluşuna anlam eklemek ister
Bencilliklerinden= cehennem azabını çekmemek için kendini dizginlemek isterler o yüzden ciddiye alacağım düşünce yapısı olamaz
Şu an dünyada yaşanan ve küçük kıyamet alametleri olarak adlandırılan her şeyi, kuranı kerîm 1400 sene önce söylemiş olacakları. Buda mı tesadüf? Yahu verilecek çok örnek var. Dünya üzerinde demir üretilemiyor. Kuran ne diyor? Biz onu gökten indirdik. Materyelleri ile ilgili bilim adamları çalışma yapıyor ve hala demirin içini, kendisini çözemiyorlar üretemiyorlar da. Güneş, gezegenler, evren. Hepsi kesinlikle bir yaratıcı tarafından yaratıldı o da Allah. Hayvanlar, ekosistem, doğa her şey sistemli şekil de yaratıldı. Timsah mesela, timsahın dört ayağı da arka arkaya olsaydı kendi ağırlığını kaldıramazdı. Allah onu yaratırken ayakların da boşluk bırakmış mesela kendini toplayabilsin diye. Bilmediğin bir numara arasa sesinden hemen anlarsın kadın mı erkek mi diye. Beyin öyle yaratılmış ki tam bir komut makinası. İnsan vücudu keza öyle başlı başına bir fabrika. Dolaşım sistemine ve duyu organlarına bak hepsi birbirleriyle zincirleme. Sen geleceksin diyeceksin ki onlar insan uydurması kılıf gibi şeyler, ee sonra? Bu kadar harikaları görmeyeceksin öyle mi her şey tesadüf oldu? Zebra, leopar gibi hayvanlar resmen defenlenerek yaratılmış, mükemmel görüntüleri var vücutlarının desenlerinin. Bunlar kendi kendine tesadüf olabilir mi sence? asıl bunun bunların tesadüf olmasına inanıyorsan bana göre en büyük aptal sen ve senin gibiler. Her hayvanın üreyip çoğalabilsinler diye hem erkeği hem dişisi var. Şayet tesadüf olsaydı bunlar yani evrendeki dünyadakı her şey bu kadar sistematik olmazdı karman çorman her şey birbirine girerdi. Sana böyle yüz tane örnek sayarım hatta daha donanımlı birisi 1000 tane sayar. Ama görebilene. Gözlerini aç ve ay ve güneşin sırayla nöbetlerine şahitlik et.
Heh işte hepinizde olan kafa bu kafa saydıklarının hepsi ama hepsi timsahın arka ayakları bile adaptasyonnn süreci ile alakalı zenci insanların da bulunduğu konuma güneş deri altına fazla ışın saçmasından dolayı tenleri daha koyu bu saydıklarının hepsi bilimsel olarak adaptasyon süreçlerinin bir oluşumu. Dünya ve gineşin oluşumu da aynı şekilde celal şengör takipçisiysen senin bunları çok ama çok iyi bilmen ve şu an bu söylediklerinle salağa yatıyo olman lazım aksi halde tüm bilimsel olarak kanıtlanmış her şeyin zaten mantıklı bir oluşum sürecinden geçtiğini bilir sen bilmiyorsun ya da bilmek istemiyorsun bu kadar basit
Adaptasyon Allah’ın sayesinde oluyor yapan o ama :))
İnsan ya inanır ya inanmaz bu ikilem seni bu konuda arada bırakır
Bu dehalık sana da ağırlık yapmıyor mu
inanıp napacaksın cahiller inanır bilgili insanlar kanıta bakar
Hayatıma anlam kazandırmak istiyorum