Her gün farklı bir olay, her gün farklı bir gündem. Sanki lanetlendi bu topraklar. İyice yaşlandırdı bizi bu ülke.

Her gün farklı bir olay, her gün farklı bir gündem. Sanki lanetlendi bu topraklar. İyice yaşlandırdı bizi bu ülke.
Fazlasıyla yoruyor.
İnsanların birşeyleri anlamasını beklemek, hep aynı konu üzerinde bir tartışma çıkarmak, hele ki şu cinsiyetçilik ve kadın erkek düşmanlığı sanırım dünya genelinde şu konuyu aptal gibi tartışan tek ülke bizizdir herhalde.
Ekonomi desen almış başını gidiyor, kitap okumayan mezun olmayan insanlar bile diğer insanlardan çok bilgiliymiş gibi davranır akıl verir.
Kuşaklar arası çekişme resmen zorbalık.
Halinize şükür etmeyi bilmiyorsunuz diyorlar şükür edecek bir halimiz yok ki edelim. Toplum baskısı o bu şu derken ülke olmaktan çıkıyoruz da sanki bir ülke büyüklüğünde sirke ya da hayvanat bahçesine dönüşüyoruz. Hani şey olur ya sirkte biri hayvanları yönetir oynatır izleyiciler güler her neyse genç yaşımda şu konular ile kimseyle tartışma içerisine giremem.
Tek bıkkınlık buda değil ülke almış başını gidiyor bulduğumuza şükür edeceğizde bir şey bulamıyoruz ki edelim, en çokta gelecek kaygısı yoruyor hangi insana gelecekteki planların ne diye sorulsa on kişiden bir tanesi geleceğe dair planlarını söyler diğer kalan dokuzu kaygı ile yaşadığını söyler.
Ayıp olan şeyler insanlar tarafından artık normal karşılanıyor "istediğimi giyerim" cümlesi altına millet giyinişten çok çıplaklığa sapıyor.
"Erkeğim ben" diyerek bazı geri kafalılar istediğini yapıyor.
Çevreye hiç duyar yok nereye baksam yerde sigara izmariti, çöp, şişe, sakız var aşırı derecede kirli ve pasaklı bir ülkeyiz.
Trafikte bir birini öldürecek dereceye sürüklenen tartışmalar falan filan.
Buraya bir sürü şey yazarım çünkü "Türkiye" denince aklıma gelen bu denli rahatsız edici ve üzücü durum olarak bunlar geliyor aklıma.
Ülkenin hiçbir şeyinden memnun olamıyoruz tabi birkaç topluluk hariç, belki konuyu başka yerlere çektiğim için beni yadırgayan olurda baştaki adam olsa ülke zaten artış ve düzeliş gösterir, her neyse.
Evet bu ülke beni fazlası ile yoruyor yani aslında her zaman diyorum yani başak bir ülkede yaşamış olsaydım ya da doğmuş olsaydım çok daha farklı olurdum. ama maalesef bu mümkün değil. ayni her şey sorunlu bu ülkede toplumu insanları ekonomisi yani cahil insan çok var bu ülkede yaşamak gerçekten çok büyük bir şanssızlık yani tabi ki ülkenin güzellikleri var tarihi var ama şu an bu ülkede yaşamaktan eminim kimse memnun değildir ya da büyük bir kesimi yaşamak istemiyordur ve fırsatı olsa da gider bundan eminim.
Cevap
23Cevap
Türk insanı özünde taşralı. O yüzden şehirde deli dana gibi yaşıyolar. Şehirler de plansız. Otopark sorunu mu dersin, yer kavgası mı dersin… Otobüsle giderken farklı mı? Önce trafik var. Bir de otobüse binerken sıraya geçmek yerine kaynak yapıp insanın asabını bozanlar. Velhasıl ekonominin bozukluğu falan hikaye. Bence biraz medeniyet olsa ben bu ülkede mutlu olabilirdim. Üstüne çalışıp emeğini de alamayınca insan yoruluyor. 24 yaşındayım. İlk hedefim yurt dışı. İsteyen dayılar hain desin. Ben daha fazla her gün bana saygısızlık yapılmasına müsaade etmek istemiyorum.
hem de nasıl!
toksik kültürü, bitmeyen siyasi sancılar...
hayır, daha da kötüsü lanet olası hayatımı yaşayamıyorum. o kadar çok dert var ki! kendimi unutuyorum bunların arasında.
alt tarafı üryan doğup üryan gidecektik, ne bu bitmeyen çile?
Ülkemi seviyorum ama gerçekten bu deprem felaketinden sonra deprem bölgesinde olduğum için psikolojik açıdan ve fiziksel olarak çok çok yoruldum yıprandım. Siyasetin yormasını katmıyorum bile. Keşke huzurlu bir ülkede yaşayabilseydik diye düşünmüyorum değil.
İnsan zamanla her şeye alışır derler ama şu yorgunluğa bir türlü alışamadım. Içimde bir yerlerde tanıdığım ya da tanımadığım herkese karşı anlamlandıramadığım bir kırgınlık bir kızgınlık var. Hiçbir şey eskisi kadar umrumda değil. Tek bir motivasyon beni ayakta tutuyor. Kimseye gönlümü kaptırmadan bu ülkeyi terk etmek. Yaşım kaç olursa olsun. Kaç yıl sürerse sürsün. Artık aidiyet duygusunu hissedemiyorum. Keşke böyle olmasaydı.
Ben kısaca dünyayı sevmiyorum, ülkeyi geçtim. Hayır bu kadar insan yığıntısına ne gerek vardı veya ben gelmeseydim dünyaya mesela. Ama yok bulunmak istemediğim her şeyin içine çekiliyorum. 🙄
Yoruyorda bunu düşünen yok ne yapıcaksın. Bu ülkeyi cennet haline çevirmeye çalışan yok. Güvenliği, adaleti, refahı sağlamaya çalışan yok.
Sokağa çıkmaya korkar olduk. Yolda yürürken bir tane bile gülen insan bulamamak her an ateşle tetiklenicek barut olan insanları görmek surat asanları görmek ister istemez insanın moralini bozuyor.
İnsanlar eğitmiyor kendisini.
Olması gereken şeylerden çok lüzumsuz şeylerle vakit geçiyor. Genel olarak olumsuzluklar fazla kongo'ya göre iyi ama 🤔
Kongo biraz aşırı bir örnek oldu :D
Türkiye güzel bir yer ancak toplumda bilinç ve saygı yok sadece kural tanımazlık var. Bencilce hareket ediliyor, zor veya sağlam adımlardan çok kolay yönde ilerleniyor bu da kumdan kale yapmak gibi bir şey bana göre...
Coğrafyası ayrı bir yoruyor, insanı ayrı bir yoruyor, toplumu ayrı bir yoruyor, siyaseti ayrı bir yoruyor. Bir sonraki hayatımda devlet bütçesinden çikolata aldığı için istifa eden bakanların olduğu bir coğrafyada yaşamak istiyorum.
Şükretmeyi unuttu insanlar… Dünyadaki yüzlerce ülkeden çok iyi durumda olan bir ülke ama vatandaş hep şikayetçi… hiç bir şeyden hiç bir zaman memnun değiller.
Ülkenin içindeki insanlar yoruyor aslında. Doğru düzgün bir karar bile alamıyorlar, yaptıkları tek şey insanların kafasını karıştırmak başka bir halta yaramıyorlar...
Yenilenmek için yıkımın olması, düzelmek için bozulmanın olması lazım, tarih boyunca bu hep böyle olmuştur.
Nerdeyse karşıma çıkan herkese ben hâlâ yaşıyorum sen de daha ölmedin mi diyecek hale geldim.. hayatta kalabilmek lüks gibi..
Yorulmamak imkansız bizim ülke Lada siyaset konuşan ve bunun konuşmak yaşı 12 kere düşmüşken maalesef imkansız
artık öyle oldum ki ay şu olmuş dedikleri bir olay bile olunca nötrüm ya alıştım şaşıramıyorum abi ya
ben bir ara dm ye yazabiliyordum bir şey mi yaptım acaba merak ettim?((
Ülkenin gündemi ve insanları fazlasıyla yorucu. Zihinsel olarak her şeyden soyutlanmak istediğim zamanlar oluyor.
Saçımda çıkan beyazların yarısının sorumlusu olarak tutuyorum. Sudan çıkartılmış balık gibi hissediyorum artık yeto
Beni her şey çok yoruyor artık. Çok yorgunum ve bazen sadece uyumak ve uyanmamak istiyorum sadece her şey çok fazla...
Fazlasıyla
Yoruyor. Zaten halim yokken daha da bi zorlaştırıyorlar yaşamayı
Düşündüğüm zaman evet kafayı yiyecek gibi oluyorum senaryo gibi bir ülkede yaşıyoruz
Bayağı yoruyor yaaa artık Türkiye'den gitmek için gün sayıyorum
Yoruyor abi de ne yapacaksın işte hayat nerde sütliman ki
Haramlar ahlaksızlıklar çoğaldı. Allah daha kötülerinden saklasın. Allah hepimize hidayet versin.
Ne güzel fotodaki çocuğun kendine kafa dinleyeceği sesiz bir yeri bar bizizm bura lokanta amv doldu
Çok fazla yarın ne olacak acaba diye endişe içerisindeyiz
yoruluyorum elbette
daha ne olacak dedikçe yeni bir kaos oluyor
bakalım yarın ne göreceğiz :..
Lanetlenmedi bu ülkenin kaderini belirlediler zamanında cezasını çekiyoruz bu kadar basit
Ülke değil de, sizi o ülkenin cahil cühela insanları yoruyor. Yoksa ülkemiz güzel.
insanların cahillikteki ısrarcılığı sağ olsun
Gündeme bağlı biri olmadığım için çok yıpranmıyorum..
O da kötü bence
@Pesimisttit neden kötü?
İstanbul yoruyor sanıyordum Muğla’ya taşındım ama evet ülke yoruyormuş, anladım :)
Hem ülke, hem içinde yaşadığımız tahammülü dahi kalmayan insanlar. O kadar yoruyor ki..
Fazlasıyla yoruyor tükendik...
O kadar belirsiz ki her şey devlet kimin elinde nereye kadar böyle gidecek ne olacak hiçbişey memnun mutlu etmiyo evliliği bile düşünmemeye başladım
Bu ülkede mutlu olan biri var mı acaba
A haber izleyenler
Bu akşam sordum kendime dünyada bu kadar hızlı gündem değişen bir ülke var mı diye
amerikada yasamiyo tercih edrim ama ülkemi seviyorum ekonami acisidan amerika cok iyi
hayır eve asgari ücretten daha az para giriyor ama geçinebiliyoruz tabi ki her istediğim olmuyor... ders konusunda yoruluyorum
Elimizden bir şey gelmiyor, hiç bir konuda yeterli değiliz, bu ülkede doğmasaydım diyorum, mutlu değilim
Birebir yaşamak daha da yoruyor
İnsanları gerçekten çok fazla yoruyor..
Çoğumuzun sırt çantasını alıp gidesi var
Ülkemiz güzel yormaz be
Ülke, insanlar, yönetimi fazlasıyla
yormaz mı ya bitirdi resmen
Yorulmaya bile takatim kalmadı 😅
Ülke değil insanlar yoruyor
Sanki hard modda oyunu ye i ogrenen biri gibiyim
Akp ye oy verenlerin konuşma hakki yok
Düşündükçe kafayı yiyorum...
Ülkeyi yönetenler yoruyor bizide ülkeyide.
Abimiz yine hislerimize tercüman olmuş
Evet.. ilk firsatta gitmek istiyorum
Ruhumuz daraliyor artik
Çok doğru aynen katılıyorum sana
Yaşlandım 2 sene de
Fazlasıyla hem de
Çok yordu
yormak mıı, tükendik artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?