18 yaş altı nasıl yargılanır?
Hırsızlık suçuyla 18 yaş altı nasıl yargılanır. Kuyumcu soygunu yaklaşık 15 milyarlık mal yürüterek. :)
Mantıklı cevaplar yazın lütfen. Gerçekten öğrenmek istiyorum. :)
Hırsızlık suçuyla 18 yaş altı nasıl yargılanır. Kuyumcu soygunu yaklaşık 15 milyarlık mal yürüterek. :)
Mantıklı cevaplar yazın lütfen. Gerçekten öğrenmek istiyorum. :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
18 yaş altı kişiler hırsızlık suçuyla nasıl yargılanır?
https://www.youtube.com/embed/ne_LStUlm2MTCK’ya göre 18 yaşını doldurmamış kişiler çocuk sayılmaktadır. Ve çocukların ayrı bir yargılama usulü söz konusudur. Ve bu çocuklarımız, suç işledikleri zaman “Suça sürüklenen çocuk” olarak yargılanmaktadırlar. Suçun niteliğine göre çocuk mahkemelerinde ya da çocuk ağır ceza mahkemelerinde yargılanmaktadırlar. Onların yargılanmamaları, kelepçe takılmamaları esastır. Hırsızlık, çocuklar bakımından çocuk mahkemesinde görülecek bir suçtur.
Suça sürüklenen çocuklarda TCK’nın 31. maddesine gereğince yaş küçüklüğüne ilişkin indirimler uygulanacaktır. Eğer kişi 12 yaşından küçük ise cezai sorumluluğu bulunmaktadır. 12 ile 15 yaş aralığında ise işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını anlama yeteneğine göre indirim uygulanacaktır ya da cezasız yargılanacaktır. 15-18 yaş aralığında ise yine indirim uygulanacaktır.
Pardon da verdiğiniz bu ücretsiz danışmanlığın sondan 3. cümlesini aynen kopyalayıp yapıştırıyorum " Eğer kişi 12 yaşından küçük ise cezai sorumluluğu bulunmaktadır." yazmışsınız meslektaşım bunu bir izah eder misiniz nasıl oluyor.