Çocuksu gibi biliyorum ama yine de bu beni çok üzüyor. Biz 4 kişilik kız grubuyuz. Bir tanesi benim orta okuldan beri arkadaşım. Diğer ikisini geçen sene tanıştım. Grupta komik iyi güzel anılarımız var. Ama bazen beni kullandıklarını düşünüyorum. Bi kere bir arkadaşım üzgündü ona yemek ısmarlamistim. Sonra hep benden istemeye başladı. Diğer arkadaşım orta okuldan beri olan arkadaşım. Orta okulda çok küfürbazdı. Ben onun o hallerine bişi demiyordum. Bizim 4 kişilik arkadaş grubunda ben de küfür etmeye başladım. Sonra bu saçma şeyden dolayı kavga çıkardı. Üstelik sadece ben değil o iki kız da benim gibi kufur ediyordu. Biliyorum bu kavga çok saçma ve çocuksu ama onlarınkini görmemezlikten gelmesi beni üzdü. Bide bribirimizin doğum günlerini bir yerde buluşup doğum günlerimizi kutlardık. Benim doğum günümü. Sadece biri hatırladı o da mesaj attı o kadar. Diğerleri 1 hafta sonra iyi ki doğdun diyip bıraktılar. Arkadaşlarımın doğum günlerini abartılı kutlarken benimkini böyle kutlamalarına beni çok üzdü. Biliyorum çok çocuksu. Ama ne bilim bu biraz beni incitiyor. Çok iyi anılarımız var ama bilemiyorum yalnız ve kukla gibi hissediyorum ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEğer işler bu raddeye gelmişse senin için bu dostluğun tarihi geçmiş demektir. E ama bu çikolatanın tadı geçen hafta çok güzeldi deyip de tarihi geçmiş bir gıdayı tüketmezsin, ruhuna da bunu yapma. Sakin hem de. Meşgul olduğunu, kendine odaklandığını, çok daha iyilerine layık olduğunu bil ve yansıt. Eskiden ben de öyle düşünürdüm. Ama bazen insanları hayatlarımızda ilahlaştırıp, ipleri onların ellerine verebiliyoruz. Ben de hep Rabbim'e dua ettim ve o insanların ardında öylelerini tanıdım ki "Ya bu gerçekten Hızır (as) falan değil di' mi? Çünkü bir insan bu kadar güzel kalpli olamaz" dedirttiler. O insanların yeri doldu mu? Hayır. Çünkü kalbim öyle güzel insanlarla dolup taştı ki kalbimdeki yerlerinin ne kadar küçüldüğünü, o dünya tatlısı insanların yanında devede pire kaldıklarını gördüm. Her durumda eğlenebilir ve güzel anıların birikebilir. Ölmedin ve bu hikaye devam ediyor. Figüranlara bu kadar takılma. Herkes gelir, rolünü oynar ve sonra senaryosu biten gider. Elbette onları hatırlatan şeyler olacak ama bırak o güzel zamanları yaşayan ve bu kadar değersizleştirilmeyen "sen" o günleri özlesin ve hatırlayınca "Vay be" desin.
Ancak bu toksikleşen ilişkiyi bitirmezsen o anıları değil, travmalarını hatırlarsın.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu tür duygular tamamen normal ve anlaşılabilir. Arkadaşlarınızla zaman geçirdiğinizde dışlanmış hissetmek gerçekten zor olabilir. Ancak, önce yapmanız gereken şey, arkadaşlarınıza hissettiklerinizi açıkça ifade etmektir. Belki de onlar sizin hislerinizi fark etmemişlerdir veya belki de bir şeyleri yanlış anlamışlardır. Belki de bu durumu düzeltmek için bir şeyler yapabilirler.
Konuşmanın nasıl olacağına karar vermek zor olabilir, ancak açık ve dürüst bir şekilde konuşmanız önemlidir. Arkadaşlarınıza kendinizi nasıl hissettiğinizi söyleyin, ancak aynı zamanda kendinizi suçlamadan ve öfkeli olmadan açıklamaya çalışın. Kendinizi ifade ettiğinizde, arkadaşlarınızın sizi daha iyi anlamalarına ve belki de sizinle daha fazla ilgilenmelerine yardımcı olabilirsiniz.
Ayrıca, arkadaş grubunuzda daha fazla yer almak için çaba göstermek isteyebilirsiniz. Belki de grubunuzun planlama sürecine dahil olabilir veya daha fazla etkinlik önerisi sunabilirsiniz. Kendinize bir şeyler eklemek ve daha aktif olmak, arkadaşlarınızın sizi daha fazla dahil etmelerine yardımcı olabilir.
Son olarak, yalnız hissettiğinizde başka arkadaşlar edinmek için fırsatlar aramak isteyebilirsiniz. Sosyal kulüpler veya gruplar, hobiler veya ilgi alanlarına göre etkinlikler, yeni insanlarla tanışmak ve yeni arkadaşlıklar kurmak için harika bir fırsat olabilir. Kendinizi daha rahat hissettiğiniz ve sizi daha iyi anlayan insanlarla zaman geçirmek, mutlu ve sağlıklı bir sosyal yaşamın anahtarıdır.10 Yorumla
+1 yılGüçlü arkadaşlıklarda da kıskançlıklar olabiliyor. Zamanla artan bu kıskançlığı artık sana hissettirmeye başlıyorlar. Sonunda bu diğerleriyle birleşip kıskanılan kişiyi dışlamaya kadar gidebiliyor. Kendin de demişsin zaten fazlalık hissetmişsin kendini. Kesinlikle fazlalık hissettiğin bir ortam, senin orada daha fazla kalmaman gerektiğini gösteren bir işaret. Bende bu durumu yaşadım. Arkadaşlarım gelen hesapları bana ödetmeye çalışıyorlardı. Herhangi bir konuda konuştuğumuzda haklı olduğum kabak gibi ortada olmasına rağmen ağız birliği yapıp beni sürekli haksız yapmaya değersiz hissettirmeye çalışıyorlardı. Ben de arkadaşlığımı bitirme kararı aldım. Bu her ne kadar zor bir şey olsa da güçlü olmak zorundasın. Hayatta her zaman değişikliklere açık olmalısın yeni arkadaşlıklar edinebilirsin. Yalnız da mutlu olunabilir. O da olmadı evleneceğin kişiyi de arayabilirsin. İnan ki hayat insanları düşünüp onlar için üzülmek için kısa. Unutma bu dünyada zayıflar elenmeye mahkumdur🙂
00 Yorumla
Acını anlıyorum ama ferk ettiğim kadarı ile onlar seni hak etmiyor bence ben de uzun süreli bir arkadaşlığımı yeni bitirdim hayat bu yapacak bir şey yok bana sorarsan sorunu dile getir onlara eyer değişme yoksa yeni kişiler tanımaya çalış çünkü baş baya senin verdiğin ilgiyi sevgiyi sana höstermiyorlar
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
32Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence öz güveninizi geliştirmeniz gerekiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKizlarin arkadasligi zor. Kizlarla kalabalik bir grupla arkadas olmayacaksin. Bir kisi olacak. Diger turlu boyle sorunlar ciktigi gibi diger kisiler kendi arasinda da grup olabiliyor.
Diger 2 kisi daha yakin oluyor ve özelden de görüşüyorlar, sonra buluşuyorlar ama diger arkadaslari cagirmiyorlar. Dislama olabiliyor yani. Diger gruptaki arkadaslarin dedikodusunu yapabiliyorlar. O yuzden kizlarda grup yerine tek arkadas yani 2 kisinin arkadasligi daha iyi. Hem baskasiyla grup olma durumu olmuyor hemde dedikodu yapacak asıl kisiler grubun disinda olmus oluyor.
Erkeklerde her turlu arkadaslik daha iyi ilerliyor. Hatta erkeklerin kalabalik erkek arkadas gruplari daha iyi ama kızlarda yürümüyor bu. Kızlarda ne kadar kalabalik arkadas grubu o kadar baş agritiyor. En iyisi olsun tek olsun ve arkadasliginiza sadik olan tek bir arkadas yeter kizlar icin.
Baska kiz arkadaslarinizda olsun hani tek kiz arkadasla hayat gecirin demiyorum ama bu durumda bunlar birbirini tanımasın. Gidin baskalariyla gorusun, buluşun ama kizlar birbirini pek tanimasin , samimi olmasinlar yani. Hani belki ismini falan bilebilirler ama ayni ortamda bulunmasinlar. Sıkıntı çıkacaksa diger arkadaslarinizdan haberdar olmalarina bile gerek yok.
Bende grup arkadasliklarinda sıkıntı cektim. Simdi 5 kiz arkadasim var ama kimse kimseyi tanimaz. Biri kurstan, biri dershaneden, biri okuldan falan. Bir araya da getirmem. Getirdigim zaman oldu, onlar arkadas olup beni dışladılar cunku. Kiz arkadasliklarda ne yazik ki biraz stratejik davranacaksiniz. Yoksa cok kolay satılıyorsunuz, dislaniyorsunuz ya da kullaniliyorsunuz çünkü.
41 Yorumla- +1 yıl
3 kişinin arasında şeytan daha çok dolaşır derler. O kadar doğru ki
Bence çocuksu değil yani kendini suçlama ve çok haklısın ve bir tecrübeli ablan olarak söylüyorum ki kendini değersiz hissettiğin veya hissettirildiğin hiç bir ortamda durma ve kendini maddi anlamda da kullandırma çünkü seni seven her türlü sever. Biz bunlarla uğraştık şimdi sen uğraşma diye uyarıyorum canım💐
20 Yorumla
+1 yılCanım isterse onlar seni çok sevsin veya sevmesin hiçbir önemi yok eğer sen kendini onların yaninda mutlu hissetmiyorsan Onlarla yolunu ayırmalisin sen Biraz onlarin her dediklerini kabül etmişsin ve bu yüzden onlarda senin üstüne çikmaya çalişmiş İyi niyetli olmak onlara yaramaz Bu yüzden iyi niyetini bozmaya da gerek yok Yeni bir ortam kur kendine çok zor değildir yapabilirsin
10 Yorumla
+1 yılsen eşittir ben demektir bu yoldan bende geçtim emin ol sorun senin çok yumusak yüzlü olmandan dolayı oluyor suanda değişirsem beni daha çok istemezler diye düşünme olduğun gibi davran rahatsız olduğun seyleri şakayla karışık söyle ve eğer istemediğin seyleri yapmak zorunda kalıosan bahane uydur mesela bugun yanımda yeterine para yok gibi biliyorum sen açık açık ben sana yemek ısmarlamak istemiyorum demek istiosun ama öyle olmuyo daha kötü sonuçları olabilir doğum günü olayınna gelirsek bu biraz kırıcı olmuş haklısın ama olmamış say her zaman neşeli ol ama her deneni yapmamaya çalış farklı şeylerle ilgilen bu seni çekici kılar
00 Yorumla
+1 yılSağlam dostluklar kolay kolay kurulmuyor.. çok takılma ben çocukluk arkadaşımla ve 15 yıllık dostumla yolları ayırdım, insan sabrediyor sabrediyor sonra çok saçma bir yerde saçma bir nedenden patlıyor. Seninde bir gün öyle olacak ve kendine kızacaksın istemediğini düşündüğün yerde gölgeni bile bırakma..
00 Yorumla
+1 yılOnlarla yolları ayırma vakti gelmiş de geçiyor bile. Gerçek dostların sen kendine değer verip hayatının merkezine kendini koyduğunda senin hayatına girerler. Biz buna özgüvenli bir bireyin özgüvenli insanlarla enerjisinin uyumlanmış olmasının çekim gücü diyoruz. Yüksek frekanslar yüksek frekanslarla, düşük frekanslar düşük frekanslarla anlaşabilir.
00 Yorumla
+1 yılÇocuksu değil böyle düşünme ben kaç yaşıma geldim hâlâ arkadaş grubumuzla ilgili sorunlar yaşıyorum küçük ve gereksiz sorunlar olsa da.. şöyle düşün gerçekten dışlandığını çıkar ilişkisi olduğunu ve sevilmediğini hissediyorsan onlarla takılmayı bırak eminim iyi arkadaşların olacaktır yanlış kişiler hayatımızı etkiler bunu unutma
00 Yorumla
+1 yılÖyle hissetmekte haklısın. Senin için en iyisi görüşmeyi kesmektir. Çünkü sana katkıları ve değerli hissettirdikleri bir an yok. Biraz mesafe iyi gelecektir. Sende bu süreçte onlara bağlı olmadığını hissettir. Onlarsız da mutlu olduğunu göster ki öyle olabilirsin
00 YorumlaAit olmadığın yer senin değildir. Sen olmadığın yerde sen olamazsın ve mutlu hissedemezsin. Zorunluluğun yok ise boşuna çabalama. İlkokulda bende böyle problemlerle karşılaştım. Bir yerden sonra herkesin kapısının ayrıldığını gördüm. Aynı kapıdan girmeye çalışmak ya seni senden alır ya da başkasına seni mecbur kılar. Her iki durumda da mutsuz olursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHiç çocuksu değil. Hissettiklerin olması gereken. Sakin olan, sesini çıkarmayan eziliyor. Her zaman alttan alan taraf sen olma, çünkü onlar senin patronun değil arkadaşların. Beğenmediğin haraketleri olursa tavrını koy, kendilerine bildir ki, seni öyle tanısınlar, onlar da alttan almaya başlasınlar. Eğer ki, yine dışlanmaya devam edersen yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayıp yoluna devam edersin. Belkide ileride daha güzel arkadaşlıklar seni bekliyor olabilir🌸
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSende onların doğum gününü bir mesajla geçiştir. Sende onlara aynı şekilde davran. O yemek ısmarlatan arkadaşına param yok bugün de sen ısmarla bakalım de. Fazla iyi niyet her zaman suistimal edilir bunu unutma. Sana senin gibi yaklaşmıyorlar diye boşuna canını üzme. İnsanlar böyledir bu kadar kalabalık bir gruptan cok iyi arkadaşlık bekleyemezsin insanın 1 tane besti olmalı bence
00 Yorumla
+1 yılYavaş yavaş uzaklaş Gruptan ama yine grup içerisinde sevdiğin arkadaşların varsa onlarla iletişime devam edebilirsin yeni insanlarla tanışmak sana daha iyi gelebilir sırf geçmişiniz var diye katlanmak zorunda değilsin
00 Yorumla
+1 yılMesafeni koy birincisi bir daha kimseye sana ısmarlamadan yemek falan ısmarlama. Diğeri ise kime ne için alındıysan git konuş. Eğer değer verilen biriysen zaten gönlünü alırlar. Değilsen bunu anlamış olursun ve tamamen bağını kesersin
00 Yorumla
+1 yılDetayı okumadım bileneğer kendini fazlalık gibi hissediyorsan kullanıldığını hissediyorsan o insanlar sana iyi gelmiyor demektir sen oraya ait değilsin demektir O yüzden o insanları hayatından çıkarmak en doğru ve en mantıklı çözüm yolu olacaktır.
00 YorumlaÇocuksu falan değilsin. Kaliteli ve merhametli bir kızsın. Büyük ihtimalle arkadaş grubundaki açık ara en güzel kızsın ve seni kıskanıyorlar. Acilen o "arkadaş" sandığın, seni maddi ve manevi yönden sömüren enerji vampirlerinden ayrıl. Seni gerçekten sevdiğini hissettiğin insanlarla takıl. İnsana 2-3 samimi arkadaş yeter.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılArkadaş grubunda da baskın olan taraf biz olmayınca diğerleri misafirmişiz gibi davranıyor ve suistimal ediyorlar. Maalesef gerçekten böyle. Gerçek arkadaş yoktur.
00 Yorumla
+1 yılmuhtemelen onlardan güzelsindir. onların da aşağılık kompleksi olabilir bu yüzden seni kıskanıyor olabilirler. oluyor bazen böyle şeyler arkadaş ortamlarında
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılCanım bunlar sahte arkadaş. Hiç birine yazma seni ezik biri olarak görmüşler hep. Çok mu safsın ne. ya da çok güzelsin kıskanıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılO zaman tek yapman gereken şey onları arkanda bırakıp yanlarından ayrılmak. Sana iyi gelmeyen insanları hayatında tutma
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Durumu onlarla konuşurum konuştuğum halde bana böyle hissetirmeye devam ediyorlarsa konuşmayı keserim
00 Yorumla
+1 yılBöyle arkadaş gruplarında bir kişiyi yanlarında kullanmak işlerini yaptırmak için kullanırlar onlarda seni seçmişler
00 Yorumla
+1 yılBir şeye itirazınız varsa belli edin çekinmeyin. Beğenmediğiniz şeyleri söyleyin. Kimseyi kaybetmekten korkmayın
00 Yorumla
+1 yılBu dediklerinizi o arkadaşlarınızla da paylaşın. Gerçekten sizi seviyorlarsa sizden özür diler, sizi ihmal etmezler.
00 YorumlaSeni değersiz hissettiriyorlarsa orada kalmanın pek manası yok, benden uzak Allaha yakın durun de ayrıl
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoo aslında çocuksu değil.. ama bence sen ağzını çok açmıyorsun. Seni saf görmüşler. Mesela senden yemek isteyen kişiye “bu sefer sıra sende” diyebilirsin. Ne hiss edip düşündüğünü açık açık söyleyebilmelisin bence
00 Yorumla
+1 yılGereksiz iyilik yapınca
Insanlar istemeden kendilerini üstün görüyorlar11 Yorumla- +1 yıl
Mesafe kou
+1 yılSahte arkadaşlık kendine gerçek arkadaşlar edinmelisin
10 Yorumla
+1 yıliyi hissetmediğin ortamlara girme. isterse ailen olsun.
00 Yorumla
+1 yılEğer kendini kötü hiss ediyorsan oradan ayrılmalısın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Onlardan uzaklasman gerek. Deger gormedigin yerde siginti gibi ilgi dilenmek acizliktir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizimde 3 kişilik grubumuz var lise 1den beri, onlar yakın oturuyorlar her doğun gününde lisedeyken ben kutu hazırlamıştım onlar bana vücut kokusu falan alırlardı max, şimdi de hep birleşip alıyorlar hediye ve max 100tlyi geçmiyor ama birbirlerine gelince bana aldıklarının 2 katı daha güzel ve pahalı hediye alıyorlar, ve sürekli benim söylediğim şeyi birbirleriyle paylaşıyorlar, sürekli benim dedikodumu yapıyorlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Başrolü kaptırmışın diğer ikisi başrol yardımcısı sen figüran rolündesin
00 Yorumla
+1 yılSeni bu kadar değersiz his ettiriyorlar da ordan uzaklaşmanı öneririm çünkü yıpranan hep sen olursun
00 Yorumla
+1 yılArkadaş gruplarında 3 kişi ve sonrası sıkıntı illa gruplaşmalar oluyor.
00 Yorumlakullaniliyosun ayril boş ver ya da onlar gibi ol kutlama yemek ismarlama bence
00 YorumlaEğer gerçekten seni kullandıklarını düşünüyorsan onlardan uzak dur
00 Yorumlaben olsam anlatırdım. Yine aynl tavırı takınlrkarsa ilişkimi bitirirdim
00 Yorumla
+1 yılMaalesef dışlanıyorsun üzgünüm bana kalırsa mesafe değil tamamen bağını kopartan gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSamimi arkadaş bulmak çok zor. Öyle hissediyorsan oyledir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende öyle hissediyom kendi arkadaş grubumda😔
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle düşüneceğine konuyu anlat onlara yaş kaç bu arada
00 Yorumla
+1 yılBen herkesin hayatında fazlalık gibi hissediyorum. Ait oldugum yeri bulamamakla ilgili mi bilmiyorum
00 YorumlaBana da dışlanıyor gibi geldin ama ilk önce konuşmayı dene hemen kestirip atma. Baktin olmuyor düzelme yok o zaman bitir
00 Yorumla
+1 yılHerşeyin sahte olduğu dünyada bağ kurma yol ver gitsin...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 397 cevap paylaştı. Çocuksu değil haklı bir isyan
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.
+1 yılArkadaş gurubunu değiştir
10 Yorumla
+1 yılÇocuksu değil kıyamam ya Allah kahretmesin onları
00 YorumlaBana da onlar çocuk gibi geliyor.
00 Yorumlaİlgisizlikten hep bunlar
00 YorumlaUzaklaş oradan istemiyorlar demek ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. Onlara kendini ver biraz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok ilginç böyle hissediyorsan mesafeni koru o zaman
00 YorumlaO Zaman oradan sessizce ayrıl
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi asya ülkesindesiniz acaba?😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnlar mı böyle hissetiriyor sana
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılicine kapanık birimisin