İyi bir psikolog/terapist nasıl bulabilirim?

Merhaba 23 yaşında bir kızım ve bende 3 senedir majör depresyon bulunmakta. Bununla birlikte kendi araştırmalarımla pek çok ailevi travmalar alabilmiş olabileceğimin de farkında olarak ve halihazırda 3 yıl önce yaşadığım çok travmatik/beni intihara sürükleyen olay eşliğinde psikiyatra gittim.

Çocukluğumdan beri tutucu bir ailede büyümem sebebiyle utangaç bir yapım var herkese rahat açılamıyorum. Psikiyatristime gittiğimde ise bu durumu farkedecek olmalı ki “sen hep böyle misin?” “arkadaşlarının yanında da bu kadar durgun musun?” gibi sanki anormal biriymişim gibi hissettiren davranışlarda bulunmuştu ve kendimi kötü hissetmiştim. İlaca başladım, aileme devam etmek istemediğimi söylesem de ikna edemedim ilaçları kullanmak zorundasın bırakırsan daha kötü olursun dediler. Son 2-3 aydır daha da kötü durumdayım.

Bir keresinde de çocukken aile içi şiddete kaldığımı ve psikolojik araştırmalarıma göre beni bunların etkilemiş olabileceğini düşündüğümü söyledim, ki belki konuyu açar, belki bir aile çalışması yaparız bu travmaları üzerimden atarım diye. Sonrasında bana “işkence edilecek kadar mı dövüldün” diye sordu. Hayır dediğimde ise “o zaman sorun yok” gibi eften püften bir cevap verdi. Ve bu şehrimde insanlar tarafından fazlasıyla değer gören çok fazla danışmana sahip bir terapist.

Şimdi size gerçekten danışabileceğim bir şey var. Tüm ilaçlarımı en kısa sürede kullanmayı bırakacağım kendisini iyi olduğuma ikna edip. Sonrasında ise yüzyüze veya online olabilecek gerçekten ama gerçekten çok iyi bir terapiste ihtiyacım var. Önemli yorumlarınızı bekliyorum.

Yaşadığım şehir:Bursa

İyi bir psikolog/terapist nasıl bulabilirim?