Sanal ortamlarda bana çok tuhaf ve gereksiz bir ritüel olarak geliyor. 10-15 dakika emekli muhabbeti yapıyoruz sonra, neredensin, memleket nere, meslek ne. Daha spontane gelişmeli arkadaşlıklar. İnsanlar daha rahat başlamalı. (Teşhirciler ve sanal ilişkiciler sözüm size değil)
Bu senin fikrin ama.. :) Karşındaki kişi bundan hoşlanmak zorunda değil. - Metalika sever misin? + Sana da merhaba diyebilir. Ya da kelimelere takıntılı biridir mesela; - Metalika sever misin? + Metalika değil o metallica, ayrıca hiç sevmem. gibi gibi. Direkt böyle bir konuya girmek risklidir çoğu zaman. Önce merhaba ile başlayan, nasılsın ile devam eden bir sohbet, bebeğin doğup gelişmesi gibi ilerler. Satrançta vezirle başlayabiliyor musun? illaki piyonlarla ya da atlarla başlamak zorundasın. Yavaş yavaş keşfetmek daha keyiflidir... :) Belki adam Mahsun Kırmızıgül seviyor ahahaha :D
Konuşmaya hevesli biriyse sevdiği müzik tarzını anlatarak konuşmayı devam ettirir bence zaten. Klasik selamlaşma ritüeline bu kadar bağlanmış birinin olacağını sanmıyorum ya insanlar ne sorarsan onu cevaplıyor genellikle.
Cevap sahibi
+1 yıl
Uyum varsa klasik başlayan konuşma çok kolaylıkla daha özel bir konuşmaya evrilebilir zaten. Sadece klasik başlamış olması kötü bir başlangıç olması anlamına gelmez.
@Lokiningecesi günaydın burada yeniyim ben de bir soru sordum kaldırıldı erkeklere sormuyorum abazalar çünkü. İlk seni görüp yazdım rica etsem mesaj atar mısın ben yazamadim xper yetmiyormuş