Başka ne yapabilirim sizce? Yoksa boşanacağım?

Yaklasik 2 yıldır evliyim. Cocuk yok. Esimle ikimizde çalışıyoruz, meslektasiz. Butun yuk benim uzerimde. Yemek, ev isleri, ütü, camasir akliniza ne geliyorsa. Işten sonra azicik vaktim var ona da yemek yapmaya ayiriyorum.

Dinlenebilecegim haftasonu tatilim var onda da kirlileri yika, as, evi genel bir temizle seklinde geciyor. Eşim ise tahmin edeceginiz uzere bir sey yapmıyor. Konustum, anlattim, islere dahil etmeye calistim yok.

Evliligimizin ilk baslarinda disardan temizlik ve yemek destegi aliyordum ama sonradan onlarin da ucreti artınca birakmak zorunda kaldim.

Artik bu durum cok sinirimi bozmaya basladi. 1 haftadir hicbir sey yapmiyorum evde. Işten eve dönerken yemek yiyorum, pogaca falan. Eve gelince yemek yapmiyorum, diger isleri de öyle. Esim ilk basta hasta misin falan dedi. Yok iyiyim dedim. Yemek yok mu dedi. Yok, ben tokum kendine bir seyler hazirlarsin, yorgunum yatıyorum falan dedim.

Haftasonu misafir gelecekmis, bana sonradan söyledi. Buna da sinirlendim. Annem rahatsizmis, ben ona gidiyorum sen agirlarsin, bir seyler yaparsin dedim anneme geçtim. Gercekten kendisinin yaptigini yapmak ne buyuk rahatlikmis.

Işten eve gelince bende uyuyorum, bende dinleniyorum, hicbir sorumluluk gormuyorum uzerimde. Dunya varmis gercekten. Evi b*k götürüyor umrumda degil. 2. haftaya girdik aynen devam ediyorum. Ne zaman konuşacak ya da kendisi elini işe atacak mi bekliyorum.

Bir haftadir kendine sadece yemek yapti cunku. Gecen de gomlegim nerde dedi. Bilmem kirlidir belki dedim. Yikamadin mi dedi. Haftasonu camasir falanda yikamadim. Bana soracağına gidip kirli sepetine bakmak ya da camasirlari makineye atmak aklina dahi gelmiyor.

Yani bu olay buyuk patlayacak. Ya aklini basina alip sorumluluk alacak ya da niye çamaşırim yikanmiyor, niye bu evde yemek yapilmiyor diye sinirlenecek. Hangisi olacak bekliyorum. Eger sinirlenirse, bunlari neden yapmiyorsun diye çıkışırsa muhtemelen solugu avukatta alacagim.

Bende insanim, bende onunla ayni işi yapip, ayni maasi alıyorum ama evde ekstra calisiyorum ve bunu görmüyor. Boyle olacaksa gercekten evlilik hic olmasin.

Hayat ortakligi anlasmasi yapiyoruz ama hayatimda ortakligini goremiyorum. Baska da bir sey aklima gelmiyor artik kendisine sorumluluk kazandirmak icin. Bu da ayrica yoruyor. Surekli şunu yapar misin demekte olmuyor. Cocukta yokken bazi seyleri halletmek gerek artik. Cocuk olunca da boyle olacaksa yazik bana çünkü.

Başka ne yapabilirim sizce? Yoksa boşanacağım?