Ben istemezdim tabi ki ama benim için eşimin kararı daha önemli olurdu. yani eğer başka şansımız yoksa yani zorundaysam tabi ki de yaşardım ama bunun dışında ben kendim karar veriyorsam kendi evimiz olsun sadece eşime ile ben yaşayım derdim. bu yüzden de ben istemezdim sonuçta eşimin annesi benimde annem tabi ki ama ben daha rahat olmak için istemezdim çünkü o şekilde özel hayatımız kalmazdı pek yani daha çok rahatsız hissederdim. ama hasta olur kalacak yeri olmaz tabi ki de sonuna kadar yaşardım. ama bunların dışında yaşamazdım hiç bir şekilde.
çünkü genelde insanlar evliliğin ilk dönemimde çok heyecanlı olurlar yani birlikte romantik zaman geçirmek isterler ya da heyecanlı bir şey yapmak isteyebilirler bu yüzden bu tarz şeyler için yani ben sadece eşim ile birlikte aynı evde yaşardım başka kimse olmazdı. kayınvalidemin de eğer çok mantıklı bir açıklaması yok ise o zaman kalmazdım sanırım ama eşim çok ısrar ederse tabi iki mecbur kabul ederdim yapacak bir şey olmazdı o zaman çünkü.
Ya herkesin kendi tercihi ama gerçekten de görüşleri okuyunca tüylerim diken diken oluyor. Sırf kocişi ile baş başa kalmak için yaşlı bir kadını yalnızlığa mahkum etme fikri bana hiç doğru gelmiyor. Allah insanları kalbine merhamet versin gerçekten de.
Bi süre misafir ederim dicem ama yok onunda dönüşü olmaz ben istemem ya kimse kusura bakmasın bakmak gibi bir zorunluluğum yok zaten. Ben kendi annem ve babama da diyorum kendinizi köreltmeyin ben temizliğini haftalık alışverişini her şeyi yaparım ama aynı ev fikri çok yanlış. Geçmişte bunun hatasını çok yaptı ailem rahmetli babanemi ordan oraya sürüklediler halam da kalıyordu hiçbir şey yapamadı erken yaşta bunadı aynısını ananeme de yaptılar oda dayım da kalıyor sırf 3kuruş maaşları için değmez ya bırakın akılları başlarında emekli maaşlarıda varsa hayatı bir şekilde devam ettirsin
Yalnız bırakmazdım elbette bir alt, üst ya da yan dairesine komşu olarak giderdim. Ya da onun evini kendi evimizin yanına taşırdım. Sürekli bizimle beraber kalmak istemeyebilir kendine ait bir evi olsun canı sıkıldığı zaman gidip kalsın, canı istediğinde bizim yanımıza gelsin. Hele birde Uyumlu bir kadınsa inanılmaz güzel olur her akşam beraber yemekler hazırlamak, sohbet etmekten güzel bir şey var mı. Direkt anne kız olurum valla.
Sonuçta eşi ölmüş bir kadın. Başımın üstüne yeri var ne olacak bir tabak sofraya fazladan tabak koyayım. Bugün ben ona, yarın bir günde benim başıma gelebilir. Büyük insan, eşimin annesi sonuçta olsun yaşasın bende onun tecrübelerinden edinmiş olurum belkide bunları sorun etmem..
Mecburiyetten ise tepki vermem anadır sonuçta ama herşeye müdahale ederse ister istemez tadım kaçar ama en ufak laf söylemem anadır sonuçta benim anamda var hepimiz yaslanıp o zamanlara geleceğiz belki gelemeden göçüp gideceğiz o yüzden sabretmeye çalışırım.
Ana gibi yar bulunmaz. Benim için sorun yok başımın üstlerinde yerleri var. Bana dünyalar kadar sevdiğim kadını hayata getiren birinden bahsediyoruz. Ama karşımdaki insanın da aynı düşüncede olmasını isterim.
Hayır asla kabul etmem neden mi? Her fırsatta bana EL kızı olduğumu , istenmediğimi, hiç bir işe yaramadığımı söyler. Oğlunu doldurur. Kadın benden değil Allahtan bulsun.
Tabiki hayir 1 evin 1 kadını ve 1 erkeği olur ne kayin babaya ne de kaynanaya gerek var benden uzak Allaha yakın demicem çünkü ii manâ demiş olurum benden uzak cehenneme yakın olsunlar oyuzden de ileride evlenince ayrı uzak bi şehirde yasayacagim kocamla miss kafa dinlerim
Hastalık vs gibi durumlar olmadıkça istemem evde belki geç uyur uyanırım yemek yapmam o gün açılır saçılırım mesela rahat edemem eşinle bile istediğin gibi ilgilenemezsin yok yok istemez
Iletisim kurulabilir biriyse başımla beraber.. ancak malum insan karakteri bu ana bile olsa bazen negatif olabiliyor ailemin huzurunu bozacak bi durumun icine de dahil olmam..
Hayır istemezdim, bunu da nazik ve uygun bir dille söylerdim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Duruma göre kadına göre bence. Mesela benim kaynanadan kızı bile haz etmez ben annendir kalsın derim o şutlar. Bence kaynanaya bagli
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadın ya da erkek fark etmez. Her iki tarafın aileleri zorda kaldıysa aynı evde yaşamalılar.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Yorumlara baktım da kültür ve dininden uzaklaşmış bir çok insan gördüm. Ata'ya bakmak berekettir, sevaptır. hakka yakınlaşmaktır. ahde vefadır. her birimiz evlat yetiştiriyoruz , kimsenin ihtiyarlamamaya, muhtaç olmamaya garantisi yok. vicdanınızı köreltmeyiniz