Şimdi hata dedikleri yerlerde hata olmadığını açıklarsam buraya sığmayacak. O yüzden akıl ve mantık olarak hata olup olmadığını hiç araştırmayan biri bile sorgulayarak öğrenebilir diye düşünüyorum. Nasıl mı? Şöyle: 1) Eğer bir kitapta hata varsa kimse o kitaba itibar etmez. Örneğin KPSS sınavına girmek için matematik kitabı aldığınızı düşünün. Soruyu doğru çözüyorsunuz ama cevap anahtarı yanlış. Hadi 1 soru hatalı baskı olabilir diye düşünüyorsunuz, sonra bir soruyu daha doğru çözüyorsunuz sonra bir bakıyorsunuz onun da cevap anahtarı yanlış. Hayda demeye başladınız. Sonra üçüncü soruyu da doğru çözüyorsunuz yine cevap anahtarı sizden farklı şey söylüyor. Bunun gibi 20 tane hata görürseniz o kitabı kaldırır atar mısınız? Yoksa bu kitabı savunur musunuz? Aklı başında olan her insan kaldırır atar. Peki Kur'an da inkârcıların dediği gibi hatalı mı? 2) Kur'an eğer hatalı olmuş olsaydı aynı şekilde Kuran'da hata var diyen bazı İnançsızlar neden örnekte verdiğim matematik kitabı gibi hatalı bu kitaba itibar edip, Müslüman olmayı tercih ediyorlar? Eğer kitap hatalı ise her okuyan inançsızın itibar etmemesi gerekmez mi? Bazıları diyor ki belki bir varlığa inanmak zorunda hissetmiştir kendilerini o yüzden inanmışlardır. Bu cevap aşırı saçma. Neden? Bir kitabın hatalı olduğunu bile bile kimse sırf bir varlığa inanmak zorunda hissetmek zorunda olduğunu düşündüğü için inanmaz. Hatalı bir kitaba verdiğim matematik kitabı örneği gibi kimse itibar etmez çünkü. Fakat bakıyoruz ki Ateist iken sonradan Müslüman olanlar. Hep Müslüman olan kişilerden daha çok savunuyor Kur'an'ı. Hatalı diyen inançsız birini, bir kitap hata yoktur diye savunma moduna geçerdiyse eğer bu kitabın hatalı olamadığının net kanıtıdır.
Yine de buraya bir link bırakıyorum.
https://islamdergisi.com/genel/kuranda-bilimsel-hatalar-var-iddiasi-curutuldu/
Okuduğunuz için teşekkürler.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar