Çocuk sahibi olunca iyi yetiştirirsen cennete girmene, iyi yetiştiremezsen cehenneme gitmene vesile olabilir. Ama sırf öbür dünyayı düşünerek çocuk yapmak diye bir şey yok ki. Öbür dünyada cennete veya cehenneme gitmenin tek yolu veya sebebi çocuk değil ki.
Bir başka deyişle, çocuk sahibi olmayanlar inançsız mı yani? Öbür dünyayı düşünmüyor mu yani? Doğrudan cehenneme mi gidecek yani?
Öbür dünyada yaşamaya devam edecekler ya dine göre o açıdan sordum açıklamaya da yazmistim öbür dünya olmasaydı çocuk yapar mıydınız? Diye yani yanlızca bu dünya var diye düşün yapar miydin bu sorumluğu alır mıydın yoksa sadece bir ekre dünyaya geliyorum ölümden sonra da hayat yok (eğer böyle düşünüyorsan ) kendi hayatımı yaşayayım çocuk bakmakla uğraşmayın diye mi dusunurdun?
Aynı alfabeyi kullanıyoruz ama anlaşamıyoruz. Korkarım anlaşmamız da mümkün değil.
Çocuk, öbür dünya inancı için mi yapılıyor mübarek?
Şimdi ben Müslüman biriyim. Varsayalım evlendim. Şimdi öbür dünyaya, cennete cehenneme inandığıma göre, çocuk yapmak zorunda mıyım? Eğer çocuk yapmadan, Müslüman bir çift olarak yani öbür dünyaya inanan bir çift olarak yaşarsak olmaz mı? Çocuk yapmayan her çift, öbür dünyaya inanmıyor demek midir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Sorunun bağlamı ile öbür dünya inancı arasındaki ilişkiyi kuramadım.
Cennete veya Cehenneme gitmek için çocuk sahibi olma şartı mı var?
Ama işte yine alakasız bir şey yazıyorsun.
Çocuk sahibi olunca iyi yetiştirirsen cennete girmene, iyi yetiştiremezsen cehenneme gitmene vesile olabilir.
Ama sırf öbür dünyayı düşünerek çocuk yapmak diye bir şey yok ki.
Öbür dünyada cennete veya cehenneme gitmenin tek yolu veya sebebi çocuk değil ki.
Bir başka deyişle, çocuk sahibi olmayanlar inançsız mı yani? Öbür dünyayı düşünmüyor mu yani? Doğrudan cehenneme mi gidecek yani?
Sorunun mantığı doğru değil bir kere...
Öbür dünyada yaşamaya devam edecekler ya dine göre o açıdan sordum açıklamaya da yazmistim öbür dünya olmasaydı çocuk yapar mıydınız? Diye yani yanlızca bu dünya var diye düşün yapar miydin bu sorumluğu alır mıydın yoksa sadece bir ekre dünyaya geliyorum ölümden sonra da hayat yok (eğer böyle düşünüyorsan ) kendi hayatımı yaşayayım çocuk bakmakla uğraşmayın diye mi dusunurdun?
Aynı alfabeyi kullanıyoruz ama anlaşamıyoruz. Korkarım anlaşmamız da mümkün değil.
Çocuk, öbür dünya inancı için mi yapılıyor mübarek?
Şimdi ben Müslüman biriyim. Varsayalım evlendim. Şimdi öbür dünyaya, cennete cehenneme inandığıma göre, çocuk yapmak zorunda mıyım? Eğer çocuk yapmadan, Müslüman bir çift olarak yani öbür dünyaya inanan bir çift olarak yaşarsak olmaz mı? Çocuk yapmayan her çift, öbür dünyaya inanmıyor demek midir?
cocuk yapmak farzda biz mi bilmiyoruz dsasdsad
Öbür dünya olmasaydı sadece bu dünyam var senelerce çocuk bakmiyim bu kadar buyuk sorumluluk almiyim gibisinden bir düşünceniz olur muydu yani?
ne alakası var ki ateistler de cocuk yapıyor nihilistler de dsadsa dindar haric keyfi bir durum bunun cennet cehennemle ilgisi yok aslında
Hayır istemezdim. Bu devirde çocuk yetiştirmek çok zor bişeydir.
Ben allahsız olduğum için hayatımı yaşamayı tercih ederim.
Cennet cehennem olmasaydı özgürce istediğini yapıcaksın yani
Öbür dünya olmasaydı sadece bu dünyam var senelerce çocuk bakmiyim bu kadar buyuk sorumluluk almiyim gibisinden bir düşünceniz olur muydu yani?
Cennet ya da cehennemle çocuk yapmanın ne alakası var
Simdi yapamiyoruz zaten
Neden?
Bir es lazim
Ben varim
Olur
Geçmişim kötü ama sorun olur mu senin için?
Yaz bana ordan konusalim
Ekledim
Cennet cehennem zaten yok. Çocuk yapılabilir.
Yapardım ben çocukları çok severim
Yapardim onlar cok tatlilar
Olmazdi
Sorunun saçmalığı
Yok zaten