Arkadaşlar deprem dolayısıyla 3 gundur abimin evimdeyiz annemle. yengem ilk 3 gün normal iyiydi sonra surat asmaya başladı. Bu gun annemin hastaneye gitmesi gerekiyordu hiç hır şekilde odasından çıkıp kahvaltı hazırlamadi abim geldi götürdü bizi. Sizce ne yapmalı istemiyor mudur
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir laf vardır misafirlik 3 gündür diye. Daha da kalacaksınız belli neden hâlâ yengenden hizmet bekliyosun? Genç kızsın kalk kahvaltıyı hazırla sen çağır bir gün de yengeni. Oturduğunuz yerden sürekli hizmet bekleyip ilk aksayan günde de böyle problem ararsanız sizi kim ister evinde? Otel değil orası birilerinin özel mülkü. Siz artık o insanların ailesi değil akrabasısınız. Özel hayatlarında problem olabilir, sizden bağımsız olarak bir konuda tartışmış olabilirler veya evet konu siz olabilirsiniz. Sorun ne diye düşünmek yerine evdeki varlığınızın işlevini düşünün bence. Kendini yengenin yerine koy.
3412 Yorumla- +1 yıl
Helal 👏
- +1 yıl
@arwen___ Yeni gelin değilim
- +1 yıl
@arwen___ değilim yahu
- +1 yıl
Ama ne al bendende o kadar
- +1 yıl
@arwen___ değilim kardeşim bekârım empati kurmam için bizzat yaşamam gerekmiyor, yatılı misafir de sadece evli insanların evine gelmiyor ne saçma çıkarımlar bunlar ya.
- +1 yıl
İnsanlar zor durumda biraz misafirperver olmak lazım diye düşünüyorum. Ama yan gelip te yatmamak gerekiyor tabi. O gelin kendi annesi olsa evde paşalar gibi agirlardi emin ol. Ben gittiğim yerde hep yarım ederim yatmam öyle de olmak gerekir el kızı kabul etmez. Ama eğer gelin kendi annesini kaldırıyorsa kaynanası da kalabilir çünkü o da eşinin ailesi sonuçta bu işler karşılıklı ve hoş bir dille olmalı
- +1 yıl
Farkındaysan deprem dolayısı ile diyor keyiften canları sıkılıp gelmemiş bunu insan olarak herkes yapmak zorunda başımız dara sıkışınca belli olur dost düşman nolucak yani 1 ay kalsın yine evine gidecek sonuçta ev tekrar geline kalacak dişini sıkamaz mi bu kafada olursanız senin annen baban içinde aynılarını düşünürler
- +1 yıl
Bir görüşünüz varsa gidin yazın bunun yeri benim görüşümün altı değil. Kimsenin görüşünün altı değil hatta. Fikrinizi merak etmiyorum kızlar güle güle
- +1 yıl
Ay çok haklı buldum yorumunuzu , insan herşeyi karşıdan beklememeli , sonuçta belli bi süre kalınıcak o kadın da hergun perişan olmak zorunda değil ki , dediğiniz gibi onlarda biraz destek olmalılar
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Belkide yengen sizi nasıl iyi ağırlarım diye düşündü. Bu neticesinde morali bozuldu. Veya 4 kişinin işlerine koşturmaktan yorulmuş olabilir eğer tek başına yapıyorsa. Neden sebebini yengenize sormuyorsunuz? Eğer ev düzenini biliyorsanız kahvaltıyı hazırlayabilirsiniz. İnsanız bazı şeyler nefsimize ağır gelir sabır taşar. Ölüm var şikayet etmeye gerek var mı veya yengenizin surat asması gibi...
00 Yorumla
Durumun tam olarak ne olduğunu bilemeyiz ancak yengenizin surat asması ve davranışları sizi istemediği anlamına gelmez. Deprem sonrası yaşanan stres ve kaygı gibi durumlar, insanların davranışlarını değiştirebilir ve yengenizin de bu nedenle böyle davrandığı olabilir. Belki de yengenizin kendisi de stres altında ve sizin de yengenizin hissettiklerine karşı empati göstererek anlayışlı olmanız gerekebilir. Sorunu konuşarak çözmek için abinizle ve yengenizle açık bir şekilde konuşarak durumu netleştirebilirsiniz.
13 Yorumla- +1 yıl
Ama psikoloji kaynaklı olsaydı ilk üç günde surat asardı. İlk günler iyiymiş sonradan değişmiş
- +1 yıl
+1 yılGerek depremin kendisi, yaşanılan süreç, depremin kendisi, var olan düzenin değişmiş olması, yapılan dedikodular, eşiyle yaptığı kavga, kendini kötü hissediyor olması bir sürü sebebi olmalı. Bence git yengenle kibarca kendi duygularını konuş. onun da nasıl hissettiğini öğrenmeye çalış. Eğer kendi hissettiğin şeyi söylemezsen o da anlatmayacaktır. İletişim kur. Hem istemiyor mudur diye düşüneceğine, isteyipistemediğini öğrenmiş olursun
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
105
Cevap
92Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet bence sizi sevmiyor
00 Yorumla
+1 yılOdasından çıkıp size kahvaltı hazırlamadımı mecburmu hazırlamaya hizmetçimi mk var mı ya hala böyle kafalar o hazırlamadıysa sen kalkıp hazırlasaydın, yengen tam otomatik mutfak robotu değil oda etten kemikten kalbi ve beyni olan bir insan depremden kendiside olumsuz etkilenmiş olma ihtimali yüksek yengem surat asıyor bizi istemiyormu diye sorana kadar yengene sorabilirdin neyin var yenge diye yazık vallaha kadına acıdım halini hatırını soran yok birde kahvaltı hazırlamadı diye polemik yapılıyor arkasından
152 Yorumla- +1 yıl
Ulan nasıl bir kafa yapınız var ya kadında hazırlayacak misafirde yardım eder yani kibarlıktır bu Ev sahibide her zaman yatacak sadece misafirmi hazırlayacak ortak para ile alırlar işte ne var bunda?
özel hayat ne ya yapar geçer işte Abisi bu en yakını kardeşi Aptal aptal nedenlerdenmi şey olacak. - +1 yıl
eli ayağı varsa kendi hazırlar kimse kimseyi günlerce misafir etmek zorunda değil herşeyin bi adabı var
Yenge size neden hizmet etsin ki?
Kalk kendin hazırla.
Maddi durumunuz iyiyse kaldığın eve harcama yap.
Ne bileyim et, süt, peynir al.
Faturaları öde.
Atasözümüz var ; İnsan eti ağırdır.
Bu ağırlığı minimuma indir.
224 Yorumla- +1 yıl
ev kirasıyla peynir süt fiyatının farkını idrak edemiyorsun galiba sen evlenince hizmet edebilirsin istediğin kadar
- +1 yıl
@grişehirr
Kalkıp o zaman ev işlerine yardım edecek.
Hizmet beklemeyecek.
İkile başka kapıda zırla.
Pardon da yengen neden size kahvaltı hazırlasın ki? böyle bir meçburiyeti yok. madem ki o eve geldiği 3 günden beri kalıyorsunuz artık bu misafirlikten çıkmış, senin de elin ayağın tutuyor şükür herşeyi ondan beklemekte olmaz. madem açıktınız kalkın kendiniz hazırlayın kahvaltıyı zaten 3 günden beri o evdesiniz artık sahiplenmiş gibi oluyorsunuzdur. birde herşeyine karışıyorsanız sürat asabilir, ya da herşeyi ondan bekliyorsunuz kadın hepinize bakmaktan yoruluyor belki? sürat asıyor birşeyler diyemiyor ama sizlerin empati kurmadı gerekir. daha da kalacaksanız birazda alışveriş yapın eve. belki evde bir şey kalmadı bunuda sıkıntı ediyor olabilir. ya da depremden oda etkilendi. herkesin psikolojisi etkilendi anlayış bekliyorsan anlayışlı olun ve empati kurun derim.
30 YorumlaÖncelikle geçmiş olsun ve kendini üzme ilk 3 gün de olsa size normal davrandıysa sizi istemiyor değildir ki bu tek başına alabileceği bir karar değil fakat belki yorulup size yansıtmış olabilir sonuçta aynı evi paylaşıyorsunuz artık birbirinizi daha çok görüp daha yakından tanıyacağı bir dönemdesiniz size kahvaltı hazırlamasa da artık o ev sizin de eviniz kesinlikle çekinmeden sen de hazırlayabilirsin ve ona da hazırlarsan belki hata yaptığını fark edebilir gün dayanışma günüdür sonuçta ve ilk abinden destek almaya gitmeniz çok normal umarım empati kurarak birbirinize yakınlaşır ve huzurlu günler yaşarsınız
20 YorumlaYani abine üzüldüm hatta acıdım böyle bir kadınla hayat sürdüğü için. Eviniz gitmiş ölümden dönmüşsünüz, bırak surat asmayı böyle bir durumda kırk kat yabancı olsa evini açar ama kadın kocasının ailesini evinde istemiyor. Bazı insanlarda vicdan denen şey olmuyor işte, kendileri kimseye merhamet etmez başkalarından merhamet bekler böyleleri. Sende bu zamanları aklında tut ve yengene ona göre tavır al.
80 YorumlaYarın bir gün evlendigin zaman anlarsın ben gorumcelerimi bile eve sokmam hemen dedikodu yapıyorlar kaynanam zaten bir numaralı şeytan aman aman Allah uzak etsin benden sen ve annen nasıl bı kişiliğiniz olduğuna bağlı belki siz iyisiniz o kötü ben bilemem ama istenmediği izin farkindaa olmalısınız onlar evli belki kocasıyla özel hayatını yasiyamiyor evdeki rahatlığı yok birazda onu anlayın özel hayatı onun siz varsiniz diye belki rahat giyinip istediğini yapamıyor eşiyle yanlız kalmıyor bide onu bu yandan anlamaya çalış bitanem
726 Yorumla- +1 yıl
Böyle düşünmedikleri için bütün sorunlar halâ kadının surat asması mevzu
- +1 yıl
3 günle kalacağı ne malum
- +1 yıl
Sanki herkesin karakterini biliyosunuz
- +1 yıl
Abla sen 18 yaşında mısın?
- +1 yıl
Anlayış iki tarafta da olmalı
- +1 yıl
İnsanlar ölümden dönmüş gerçekten özel hayat mı mesele. Buraya da depremzedeler geldi hiç tanımadıkları insanları köylerdeki evlerine yerleştirenler var kendi evlerine alanlar var, kaldı ki abimin evinde yengem beni istemeyecek. Bunun adı vicdansızlık başka bir şey değil şunu savunmayıverin bir zahmet.
- +1 yıl
Sen tek taraflı düşün ileride kaynananla yaşa herkes aynı olmak zorunda değil o kadınında düşünceleri önemli
- +1 yıl
Ben gider yabancı yerde kalırım tatsızlık çıkmasın diye istenmediğim yerde kalmam sonra da olayları büyütmem herkes birbirine anlayış göstermek zorunda
- +1 yıl
Ulan nasıl bir kafa yapınız var ya kadında hazırlayacak misafirde yardım eder yani kibarlıktır bu Ev sahibide her zaman yatacak sadece misafirmi hazırlayacak ortak para ile alırlar işte ne var bunda?
özel hayat ne ya yapar geçer işte Abisi bu en yakını kardeşi Aptal aptal nedenlerdenmi şey olacak.
- +1 yıl
Sonuç olarak surat yapan biri var gün geçtikçe laf yapacak sözler başlayacak ne yapabilirsin bu ortamda kalmanın nesi iyi
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Tunahan5678 Ya ne anlatiyorsun gerçekten sen iyimisin? Ya bir erkek veyadda bir kadin eşiyle olan özelini neden başkalarina anlatsin? Annesi dahi olsa anlatamaz özelini. Boyle bir şey yok. Neden anlatsin neden bilsin 3. kişiler? Annesine falan anlatmiyor diye annesini sevmedigi anlamina gelmez. Ne kadar ayip ya. Dinde bile yeri yok bu dediğinin. Karı koca arasındaki o yakinlaşma sadece kari koca arasinda olur. 3. kişiler bilmemeli.
- +1 yıl
@-DLR- Neyse 18 yaşındayım
maalesef bende birtakım psikolojik sıkıntılar var evlenebilirmiyim bilemiyorum ancak evlensem dahi çocuk yapıp yapayacağımı anneme soracağım gibi hissediyorum çünkü kendi kararlarımı bu zamana kadar hep ailem annem babam verdi. Evlenmeyi istediğimde onlar evlenmemi isterse evleneceğim bendemi bozukluk var bilmiyorum - +1 yıl
@Tunahan5678 Sende ciddi anlamda bi bozukluk var. Çok ailene bağlisin. Haddinden fazla. Karinla yaşayabilecegin herşeyi ailene anlatacak kadar cok fazla hemde. Sen evleniyorsun ve ayri bir yuva kuruyorsun artık. Kendi kararlsrini kendin vermelisin ailen değil. Ne demek cocuk yapip yapmamam konusunda aileme danişirim. Bi kere sen evlisin onlar degil. Bu karari sen verirsin
- +1 yıl
Yani trol değilse cidden büyük bir sorun bu ve hayatına aldığı insana büyük bir haksızlık
- +1 yıl
@-DLR- @Unisckazannn Yapamıyorum değiştiremiyorum yani böyle alıştım onlar beni yıllarca yetiştirdi bende evlenince hiçbirşeyimi onlara anlatmayacağım ve onlara para yardımı yapmayacağım evlensem dahi yani evlilik düşünmem ancak kazandığım paramın 3/2 si onların olur geri kalanıyla kendim yerim onlara verdiğim parayı asla harcama onlar için hayatımı feda ederim Bir kadın ile yaşadığım özeli Aileme anlatmıyorsam aileme olan değerim hiç olmayacak? Yani erkek halimle anlatırım tabi herşeyi değil ancak yinede evlenmekten çok korkuyorum Ne yapacağımı bilemiyorum
- +1 yıl
boş ver evlenme zaten.
- +1 yıl
@Unisckazannn C2nsel ihtiyac nasıl karşılanacak? günaha giremeyizki
- +1 yıl
evlilikte en çok merak edip istediğim şeyler biride zaten f2ziksel ihtiyaç o olmazsa evlilikte olmaz
Yengeniz sizin hizmetçiniz mi? Hastaneye gidecekmiş de niye kahvaltısını hazirlamamısmıs. Böyle şeyleri duydukça ve sahit oldukça evlilikten soğuyorum. Siz misafirsiniz yalnız. Ve abin tek yaşamıyor. Yengenizin size değil sizin oraya uyum sağlamanız lazım yani.
50 Yorumla
+1 yılBu tür toplumsal felaketler toplumsal sorunları da beraberinde getiriyo haliyle. gecici bir süreç olduğunu abinin eşine güzel bir dille anlatacağını umuyorum.. sonuçta gerginlik çıkmaması abinin üzülmemesi açısından çok önemli.. sen ve annen mümkün olduğunca alttan almalısınız.. asil tabiki yengenin size anlayışla yaklasmasi gerekirdi ama her insan olgunluk gösteremeyebilir.. çok geçmiş olsun tekrardan.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eşiyle tartışmış olabilir, tempo yormuş olabilir. Yatılı misafir ağırlamak kolay değil. Gelinlerin yaptığı hizmet görülmez tek bir hatasında topa tutulur. Bilinmez ki gelinde insan onun da psikolojisi var, oda etten kemikten bir insan mutfak robotu değil. Ya destek olmalısınız maddi , manevi ya da kendi düzeninize geçmelisiniz benim de yengem var ama kimseye uzun süre yük olmak istemem düzen üstüne düzen zor.. Evlenince inan bunalrı daha net idrak edeceksin..
20 Yorumla
+1 yılAbinde kalacaksin tabi zor zamanlarında sırtını yaslayacaksin sorun yok kadın 3 gündür iyiydi problem yoktu kahvaltı hazırlamadi odadan çıkmadı diye böyle yapman normal mi. abinle eevlendi diye size köle mi oldu. Elin tutar ayağın tutar annen hastaneye gitcekse biliyosan kıçını kaldır hazırla kahvaltısini annenin neden o yapıyor sen yapmazken. nasıl bir zihniyetiniz var ya kadın size kapısını açmış bi kahvalti hazırlamadi diye demediniz kalmamış rahatsizsan kalma bak başının çaresine
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEeh işte bu.3 gündür kahvaltıyı demek ki o hazırlıyordu sende elini bir işe atmıyordun. Biraz işlerin ucundan tutsan yumuşardi. Bana da misafir geldi, gelsin sıkıntı değil ama tam 8 gün kahvaltı zirti pirti benim elimden öptü. İnsan biraz yardım edilsin istiyor.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu tamemen insanlık ve aileden alınmış egitimle görgüyle alakalı. Evet size kahvaltı hazırlamak zorunda değil ama evdeki insan hayat arkadasinin annesi. Esine olan saygisı bu kadar demekki. Ben evimi hic tanimadigim insanlara actim moralim bozuk olsa bile insalarin yaninda guler yüzlu olmaya calisiyorum ki kırılıp incinmesinler. Ayni seyi abin yapsa hayati kararmisti eminim
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılCanim öncelikle orasi senin abinin evi istediginiz kadar kalabilirsiniz yengen istedigi kadar surat asabilir annen abini dogurmasaydi acaba kiminle evlenecekti, orasi sizin eviniz bu tarz dusunceleri sakin dusunmeyin akliniza getirmeyin siz deprem magduru olmasaniz bile , abinin evinde istediginiz kadar kalma hakkiniz var sonucta o senin abin yemgen isterse evden isterse gidebilir cehenneme kadar yolu var cunku, orasi sizin eviniz onun değil abinin evi
00 Yorumla İstemiyor sizi bariz belli. Ama yinede cok acele etmeyin bi 10, 20 yil kalın siz cokta rahatsizlik vermeyin. "inadına fazla fazla kalin diye ironi yapıyorum." cokta tinlamayin gelini yapip yapip yiyin onu da cagirmayin. Kusura bakmayin da yani ben asla kaldirmam böyle seyleri
00 YorumlaSınırı aşmış olabilirsiniz. 4 gün demek bir kadın için çok uzun bir süre olabilir.
Ben kadın olsam benim de hoşuma gitmezdi kocamın ailesinin gelmesi. Hele ki böyle kaba, alt sınıf, cahil, her işe burnunu sokan tiplerden biri ise aileniz genel olarak hiç istemezdim.
Sizi bilmiyorum. Siz belki iyisinizdir yengen çok kaprisli bir kadındır. Onu da abine söyle, belki de kadının adet zamanına falan denk geldiniz o yüzden suratı asık.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok istiyor sen yanlış anlamışsın. Allah’ını seversen sorduğun soru mu? Yaşın doğru değil büyük ihtimal maks 18 olduğunu sayıyorum. Gerçi çocuk bile olsan anlardın ya. İstemiyor tabikide. Daha geleli 3 gün olmuş. Hadi 10 gün olsa tamam dicem 3 günde bile bıkmış istememiş. Surat asmasından kahvaltı hazırlamamasından anlayabilirsin çok net. Sanki orada kalacaksınız temelli. Ona bile dayanamamış normalde gelinlerden yanayımdır ama burada gelin haksız duruyor.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada kahvaltıyı sende hazırlayabilirsin. Yaşın küçük değildir. Bunları düşünmen gerek. Onun haricinde istemediği belli.
+1 yılİnsanlıktan nasibini almamış, nankör bir kadın yengen. Eminim kendi ailesi olsaydı aylarca bakar abinin parasını pulunu onlara yedirirdi. Ve yine eminim ki sağda solda depremzedeler için duyar kasıyordur. Kendi eşinin ailesine üç gün tahammül edemediği halde.
10 YorumlaEvinde Misafir gibi oturupta kahvaltıyı hazırlasın diye beklersenız tabbıkı surat asar.
3 Gündür size bakmaktan yorulmuş olabilir. Ama siz yardım ederseniz ev işlerinde yemek hazirlamakta, Temizlikte falan , ozaman sizi evinde fazla bulmaz. Yani kahvaltı hazirlamasini beklemeyin, siz yapin ve öglen yemegindede yardım edın ozaman yüzü gülebilir.40 YorumlaSurat asması üzücü gerçek yüzünü görürsünüz ama hergün yengen kahvaltı hazırlamak zorunda değil. Uykudan uyanamamış olabilir. Kendiniz hazırlayabilirsiniz ya da senin de yardımcı olman iyi olur.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılYengen niye size kahvalti hazirlamak zorunda? Kendi evinizde yengenmi hazirliyordu?
Siz orada kaliyorsaniz siz ona yardim etmelisiniz, surat asar tabi onunda cani var, yorulmustur, size surekli hizmet etmek zorunda degil.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zaman sen hazırlasaydın kahvaltıyı, sonuçta orası yabancının değil ağabeyinin evi. Orada daha ne kadar kalacağınızda belli değil, siz gidene kadar yengen size hizmet etmek zorunda değil. Sizde kalkıp bir işin ucundan tutmalısınız. Orada kalıyorsanız yengen size değil siz ona uyum sağlamalısınız. Hatta evin ihtiyaçlarında da katkınız olmalı. Oranın suyundan, elektriğinden faydalanıyorsanız bunları yapmanız gerekiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe kötü bir durum Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin 🤲 istemiyor tabi ya da umruna takmıyor bazı insanlara Allah vicdan versin 🤲 iç yüzünü bilemem siz yengenize karşı nasıldınız? Kitabı tek taraflı okumaktan yana değilimdir hiçbir zaman yanlış anlamayın da
00 YorumlaBiri size evini actiysa o zaman temizliginde, yemeginde vs yardim etmelisiniz. Kendi evinizmis gibi toplu tutup yenegenizin yükünü hafifletmelisiniz otel degil neticede oda bir insan. Yazdigimi kötü algilama lütfen ama 27 yasidasin birazda pes..
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Benzerini yaşamıştım. Ev ev üstüne olmuyor işte. Bir şekilde hoş olmayan şeyler çıkıyor ortaya. Allah kimseyi evsiz bırakmasın, birbirine de muhtaç etmesin. O konuda kin duymuyorum çünk anlıyorum ama insanın yüreğinde burukluk kalıyor.
00 Yorumla
+1 yılBir ğnsan her zmn zor durumda kendini belli eder..
Tamm yengen haklı belki rahatsız oldu ama mecbur bir durum bu ve sizde ailesiniz sokakta bırakacak değil ya ...
Abin yanlış bir kadını seçmiş bu durumda.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumda annesine gitti 1 hafta sonra abim getirdi demiş neden gitti? Ve bu arada benim yapımda öyşe hep güleryüzlü olamıyorum yani sonuçta herkesin düzeni var siz herşeyi yengenizden beklemeyin abine söyle
12 Yorumla
Soran+1 yılAbim vurmuş ona ondan gitmis sebebini bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılOha o zaman hem abin dövücek karısını hem annesiyle seni alıp getiricek tabikide suratını asar kusura bakmada
+1 yılValla deprem mağduru olan arkadaşların yorumunu okudumda… deprem dolayısıyla eş dost akrabalarda kalmak zorunda olan arkadaşlar işiniz çok zor gerçekten. Önce deprem felaketi ardından çaresiz misafir kaldığınız evsahibi tarafından istenmemek veya hor görülmek çok acı yaa, Allah sabır versin. İnş kısa zamanda kendi evlerinize dönebilirsiniz, gerek onarım, gerekse yeni yapılanma sonrası
00 YorumlaYani mental olarak düşünmek gerekir
Rahatsız olmuştur tabiki bnde olsam rahatsız olurum ama sonuçta mecburi bı durum ya aynı şey ona olsaydı şimdi onlarında problemi var herşeyi düşünmek gerekli ailesi ile sorunu olabilir her şey olabilir insanız sonuçta ama içini ferah tut aga illaki yol bulunur empat olmak lazım00 Yorumlaİşin ucundan tutarsanız ister bence. Neden o hazırlasın kahvaltı bir gün sen hazırla birgün abin hazırlasın. İlk 3 gün tamam yapmış hizmetinizi gerisi misafirlik sayılmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılYani surat yapmak iyi bisey değil ama yengenide hizmetci olarak kullanmayın kalkın kendinizde biseyler yapın yani sonucta abinin evi yabancı değilsiniz ki bırakın kadını kötülemeyi sizde varya
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılKim ne derse desin ya da ne yaparsa yapsın biz insan olmanın ne olduğunu anlayamayacagiz.
Bazı şeyleri talep etmek için isyan etmek için illaha kendi başına gelmesini bekler mi insan?00 Yorumla
+1 yılYani abinin evi seninde evin sayılır. kahvalti yemek için onu beklemene gerek yok. ayrica bırak sürat assin böyle zamanda size evini acmayacaklarsa ne işe yariyorlar. takma bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılMuhtemelen istemiyor ama yapacak bir durum yok kimse evinde uzun süreli misafir istemez ancak bu başka bir durum anlayışlı olması şart
02 Yorumla
Soran+1 yılHic bir şekilde konuşmazsan konuşmaz kolay kolay yanımıza gelmez yani ne yapmak gerekiyor bilmiyorum
- +1 yıl
Sizde yokmuş gibi davranın bulaşmayın pek. Bir şey yapılacaksa tek başınıza yapın
+1 yılSen kahvaltı hazırlasaydın. Elin ayağın tutmuyor mu? Hizmetçi mi yengen?
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılyengen niye size kahvaltı hazırlasın ki kalkıp kendiniz de hazırlayabilirsiniz zaten evlerinde kalıyorsunuz bir de tam hizmet bekliyorsunuz
10 Yorumla Yorumlarda anlaşılacağı üzere Türk örf adetleri filan kalmamış herkes muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış maşAllah..
10 Yorumla
+1 yılNeden kahvaltıyı siz yardım ettiniz kadın evini açmış Size ama sizde kadına bir zahmet yardım edin di mi
10 Yorumla
+1 yılYıkık duvara güvenme üstüne uçar, el kızına güvenme ağzına s1çar . Bu yüzden bir ömür bekar kalacaz galiba
00 YorumlaSen ve annen yengenin evine işine karışmayin yeter istenmeyen ikili gelinin başına gitmiş kim bilir neler oluyor da biranda değişti her şey 😄
00 YorumlaEğer abinle aralarında tatsızlık olmadıysa evde ev işlerine yardımcı olmuyorsan ondan surat asıyor olabilir
00 YorumlaMerhaba.
Hangi şehirdeydiniz?
Hangi şehire geldiniz?
Abin hangi şehirde yani.. Eviniz hasar aldı mı?
00 Yorumla
+1 yılCiddiye almayın.
Şimdi sorsan duyar kasarlar ama iş başa düşünce içlerindeki vicdansızlık kâinata sığmıyor.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen yengene yardım et , ona yük bindirme. Ama yaptığı hiç hoş değil çok sinir oluyorum böyle hareketlerden. Bir evi olmuş diye afra tafraya giriyorlar. Yarın onun da evi yıkılınca sokakta bu günlerini mumla arar yanlış hareket.
00 Yorumla
+1 yılYenge tavırlı anlaşılan eğer başka gidebileceğiniz bir yer varsa gidin derim sorun çıkmadan ne yapacağı belli olmayabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEl kızı öyledir canım istemez, biz de aynı haldeyiz amcamın evindeyiz mecburiyetten ama keyiften değil bir surat yapıyor görmelisin. Bu akşam gideceğiz zaten evimize enkaz altında kalırım yine de bu muşmulanın yanında kalmam dedim anneme.
00 Yorumla
+1 yılBir de depremin üzerine bu durumlar çıktııı dua etsinleerde deprem artmasın biz bu insanlıktan da kaybediyoruz
00 YorumlaBende Gaziantepde akrabamız da kalmıştık kadın böyle tuhaf tuhaf bakıyor tuvalette giriyorsun bakıyor o yüzden anneannem güle geçtik
00 YorumlaBu yüzden çadırdayim kimsenin tribini çekemem memleketimide birakmadim bırakmayacağım. İslahiyede deprezedeyim bende geçmiş olsun size
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. bundan öncesinde yengenle aranız nasıldı bilmiyorum ama şu deprem felaketinden çıkmış insanlara surat yapmak insanlık değildir hiç tanımadığın kişi bile gelse insan ağırlar sonuçta normal bir durum değil
00 YorumlaAçıkçası senin de yardım etmen gerekiyor, yengenden her şeyi beklememelisin kadın hepinize yetişemez
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Dostum misafir değilsiniz. Sen neden hazırlamıyorsun kahvaltıyı? Bizim millet çok seviyor kendine hizmet ettirmeyi.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 870 cevap paylaştı. Kalksın kahvaltı hazırlasın diye bekliyorsanız istememesi normal sanki
10 Yorumla
+1 yılOlabilir.. Bundan sonra ne yapmayi düsünuyorsunuz? l
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKalk kendin hazırla abinin evi değil mi madem misafir değilsiniz ev işlerini siz de yapabilirsiniz. Tek bir kişinin üstüne yüklenerek sonucun nasıl olmasını beklersin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Bir gün kendinin de o hale gelmeyeceğini düşünüyor galiba. Aile bu, yabancı biri değil eve gelen. Evlenirken bunlara imza atılıyor.
00 Yorumla
+1 yılyani besbelli hissettiriyor istemedigini ama dogru degil yaptigi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılartık kimsenin kimseye tahammülü yok benimde teyzemle dedem 2 aydır bizdeler bugün gidicekler daraldık yengenide anla gidin başka yere insanların düzenini bozmayın
10 Yorumlabiraz anlayış lazım
aynı durumda onlar da olabilirdi10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAbinle tartışmışlardır, sizin misafirliğiniz de uzayacağı için sinir olmuştur.
01 Yorumla- +1 yıl
Belkide malum işi rahatça sesli yapamadığı için sinir olmuştur.
- Devamını Gör (137)
Devamını Gör(182)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Deprem dolayısıyla 3 gündür abimlerdeyiz, yengem surat asıyor. Sizce bizi istemiyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler