+1 yılAslında bana da çok yakin gibi geliyor. Nedeni ise ortadoğuda yasanan mezhepler arası savaşın; aslında ortadoğu projesinin bir ön aşaması ve yapılacak savaş stratejilerinin de büyük devletler arasında belirlenebilmesi nedeniyle ortaya çıktığı kanaatindeyim. Hepimizin bildiği gibi İsrail ve ABD nin planladığı ve uygulamak istediği projenin önüne geçmek isteyen Rusya ve çin devletleri arasında bir soğuk savaş rüzgarı esiyor. Bunun yaninda diğer bölge devletleri de kendilerine hemen hemen bir taraf seçmiş durumda. Yani büyük bir savaşın cikicagi kesin ancak işin aci tarafı bu savaşların tarihten bu yana bulunduğumuz konumda ortaya çıkması. Kısacası ateşin ta ortasında yer alacak olan bizler, birbirimizi yememiz yerine oyunlari bertaraf edip, kendimize satrateji belirlememiz gerekiyor. Bırakın türklüğü de kürtlüğü de diyicem ama 1 faşistin bile çıkıp bir hareket veya propaganda yapması ortalığı karıştırmaya yetiyor. Ben kısaca uyan "türk milleti" değil uyan "Türkiye halkı" diyorum sanırım bu daha kucaklayici olur...
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
çıkarsa ortadoğudan çıkacağı çok belli. herkesin oyun alanı burası çünkü. kaynaklar burda, üç büyüklerin gözü burda. fitili de israil ateşler ya da ateşlettirirler.
00 Yorumla
+1 yılABD-Rusya-Çin arasında baslar bence. Sonradan İngiltere Fransa gibi sömürgeci devletler ABD tarafına gecer. Kuzey Kore ve Japonya ABD nin kısıtlamalarından kurtulmak icin Çine destek verir... Bence boyle. Orta dogunun karışık olmasi savaş sebebi gibi durmuyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet güçsüz ve aciz devletler güçlü devletlerin yanında yer alacaklar. Bu kesin bir şey. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence zaten savaş ve kaos için ellerinden geleni yapiyorlar insanlarin damarlarına basıyorlar yeterince
11 Yorumla- +1 yıl
Tabii tahrik unsuru çok :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
134Cevap
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılTükenmekte olan yer altı kaynaklarının alternatifi henüz tam anlmıyla bulunmuş değil. Belirli bir süre sonra bitecek kaynaklar içinde artık bir savaş olacağını sanmıyorum. Nükleer enerji sistemleri şimdilik tek umut. Ancak hammadde olarak değerli madenler bulunmakta ve bunlar nadiren görülmektedir. Bazı ülkelerde rezerv olarak bol miktarda bulunmakta. Savaşın ana sebebi bu olabilir ancak bahaneler farklıdır. Bahaneler hehangi bir şey olabilir. Amerika Irak'a girdiği zaman petrol için geldik demedi kimyasal silah dedi girdi. Afganistan'da ki yer altı kaynakları için geldik demediler Taliban El -Kaide dediler girdiler. 1. Dünya savaşı sömürge yolları ve petrol üzerine başlayacak veya Alsas loren kömür havzasının sahibi kim olcak diye başlamadı. Basit bir suikastle başladı herşey. Veya ikinci dünya savaşında yahudiler yüzünden başlamadı ana sebep olarak.
12 Yorumla- +1 yıl
Zaman ayırıp fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim güzel soru için ben teşekkür ederim.
+1 yılolayın ciddiyetinin henüz anlaşılmadığı bir savaştır. çoğu ülkenin elinde nükleer silahlar olduğu ve nükleer silah sayısı bakımından rekorun rusyanın elinde olduğu herkes tarafından biliniyor. bu kadar çok nükleer silah ortada dolaşırken 3. dünya savaşından sonra insan neslinin tükenme aşamasına geleceği, geride kalanların da ya kanser ya da sakat olucakları da unutulmamalıdır. bu noktada 3. dünya savaşını bir tarafa bırakıp 4. dünya savaşına bakacak olursak bu savaşın taş ve sopalarla yapılacağı kesindir..
31 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı bir bakış açısı. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
+1 yılBu hızıyla gelişmekte olan ÇİN yakın zamanda Dünya'nın süper gücü olma yolunda ilerlerken ve her alanda kendisini geliştirirken, dünya kendisine bu liderliği devretmeye ne kadar hazır?
Çin 1.5 milyarı aşkın nüfusuyla Avrupa kıta sının tamamından 2 kat, ABD'den 5 kat, Rusya'dan 10 kat fazla nüfusa sahiptir. Bu büyüklüğü ile dünyadaki nufusun hemen hemen 5 te 1 i çinlidir desek yalan olmaz. Geri kalmışlığından kurtulan bir çin Dünya liderliğini eline geçirdiğinde sanırım ABD yi mumla arayacak hale gelebiliriz. Eğer 3. dünya savaşı çıkacaksa bu savaşta Çin karşısında bütün BATI Ülkelerini (AB-ABD) bulacaktır. Ne diyelim umarım böyle bir senaryo gerçek olmaz.
3. dünya savaşından sonra Demokrasi kavramının değişeceğini devletlerin daha otoriter olacağını ve insanlar üzerindeki baskılarını daha da artıracağını düşünüyorum. Aşırı serbestlik ve özgürlüğün faturasını bütün dünya halkı olarak hep birlikte ödeyeceğimizi düşünüyorum.10 YorumlaSilah teknolojisine bağlı eğer silah teknolojisi enerji teknolojisinden daha hızlı gelişirse üçüncü dünya savaşı ekonomiye bağlı olarak çıkabilir. Şu anda iletişim çağındayız kültürel, dini ve etnik farklılıklar üçüncü dünya savaşını tetiklemekten çok uzak hatta bu kültürel, dini ve etnik farklılıklar gelecekte ortadan kalkmaya başlayacak tüm dünya homojenik bir kültürel yapıya sahip olmaya başlayacak eğer enerji teknolojisi gelişirse üçüncü dünya savaşının insanlar arasında yaşanması ihtimalide ortadan kalkacak.
10 Yorumlaben :) felan diyomusum :D kesinlikle ABD olabilir adamlar sadece kıvılcım bekliyor cephane hazır ama bizim ülkeden bazı hainler ona hizmet ettiği için yok etmiyo ülkeyi biz zaten kendimizi yok ediyoz cünkü o yüzden diğer ülkeler karışmıyor ama o ordan bir atom bobması yollasa sst sen ne ayaksın dige dost ülkeler bir bakar yani hayırdır kocumn diye sonra onlarda yok olur sonra bida gelirler gene yok olurlar burdan kıvılcım olur herkes baslar ama onun hariicnde ABD ve Rusya hiç sıkıntı yaşamaz ikiside güçlü risk almıyorlar...
10 YorumlaDünyayı bilmem de Türkiye 2023 de çok çekecek ABD den diye düşünüyorum. Dünya savaşının cikmasi yakindir bence hatta öyle bir savaş cikicakki 1. 2. Dünya savaşları mumla aranacak Rusya ve ABD birbirine girecek bunun yaninda avrupa bölünecek savaşta Japonya çin Türkiye İsrail vs. En az 20 ülkenin gireceği bir savaş olacak ortalık çok karişicak ABD diye bir ülke kalmayacak. Bu savaşta herkes nükleer silahını kullanacak kuralları cigneyecekler sadece askerlerin değil sivillerinde katıldığı bir savaş olacak çin birinci sırada super güç olacak onu Japonya İngiltere takip edicek Türkiye de ilk 5 sıralarda olur diye düşünüyorum savaşın nedenide orta asyadan bir sorunla çıkacağını düşünüyorum
20 Yorumlaben size söyleyeyim mi 3. dünya savaşı su sıkıntıları yüzünden çıkacak böyle giderse küresel ısınma ve buna bağlı dengesizlikten kaynaklanan su kaynaklarının azalması sonucu içilebilir ve kullanılabilir su artık azaldı önümüzdeki 10-15 sene içinde iyice gün yüzüne çıkacaktır.
11 Yorumla- +1 yıl
Yorumunuz ve zaman ayırdıgınız için teşekkür ederim.
Aile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. İnsanların doyumsuz nefislerinden kaynaklı ya yer ya da mal vs doğan bir arzu istek ve amaçların toplamından çıkan bir birbirini çekememezlikten dolayı çıkıyor aslında bütün savaş ve tartışmalar hacı oda aynı sebepten ötürü olacak aslında insanlar kendi kendilerini bitirip yok ediyorlar.
12 Yorumla- +1 yıl
Bir yönden bakınca sizin de haklı cümleleriniz var. Teşekkür ederim yorumunuz ve zaman ayrıdıgınız için.
+1 yılİşte bilgisiz olmak böyle birşey. Kardeşim sırf savaşlar olmasın diye kaç anlaşma imzalandı he altan götürmeye çalışanlar var ama fayda etmiyor savaş çıkma olasılığı yok öyle milletler arası ama böyle örgütler illa çıkacak örgütleri yöneten ülkeler illa olacak ama savaş çıkmaz biz Allah'tan natoya bağlıyız olmayanlar düşünsün
11 Yorumla- +1 yıl
Bilgisiz olmak.. derken beni mi kastettiniz?
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/Z2qj5A.png onu da yaparız yavrumm
91 Yorumla- +1 yıl
Aman bu adam.. Evlerden ırak. Teşekkürler yorumunuz için.
+1 yılzamanında amerikayla ingiltere bu dünyayı yönetiyorlardı ve maşaları olarak israile güç verdiler. iki dost amerika ve ingilternin arası bozuldu israil ingilterinin yanında kaldı çünkü israile vaadeilen topraklar orta dogu ve türkiye. amerikada israilin boşlugunu türkiye ile doldurmayı amaçlıyor ve ingilterenin israile vaadettiği toprakları amerika türkiyeye vaad etti. yani abd-almanya-türkiye-fransa bir yanda israil-ingiltere-rusya diğer tarafta iran ise abd nin karsısında kim varsa onun yanında savasacak... kısacası savas avrupalı devletlerin arasında ama ortadoguda gececek
10 YorumlaMeclis açılışının 100. Yıldönümü'nde devlet makamlarının başına geçen çocuklara yönelik (kanlı/kansız) darbe gerçekleşecek. Cuntacı yönetim (tıpkı Hitler'in yaptığı gibi) yaşam alanı veya Türkçe Konuşan Milletler'in birleşmesi diye Misak-ı Milli Sınırları'nı ve diğer Türki Devletleri işgal etmesi, Rusya ve Çin'e (çıkarları ve Batı'dan uzaklaşmak için kısa süreli) yakınlaşması ve Batı'nın tepkisini çekerek müdahale edilmesiyle başlar. Sonra Rusya ve Çin müttefikime saldırıldı diyerek müdahil olmasıyla büyür. Savaş ortamını fırsat bilen Kazakistan diğer Türki Devletleri işgal edip (Büyük veya Batı) Türkistan'ı kurmasıyla devam eder.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı. Aslina bakilirsa basladi denebilir. Bir ulusu yok etmek icin gerekli olan seylerin basinda dilini ve dinini yok etmektir. Dikkat edersiniz ki bu safalarr nerdeyse geride bırakildi. Simdi mezhep ayriligi ve dinde inkar artmaya basladi. Insanlar yasadiklari yerlerden goc etmeye basladilar. Ve topraklari yetim kaldi. Artik oralar siyonizmin elindeki darphaneler haline geldi. Gerek petrol gerek yer alti zenginlikleri. Bunlar icinde bazi ulkeler her nekadarda sirin gorunsede bunlarin olusmasi icin geeekli herturlu altyapiyi yaptilar. Sadece onlara oturup ayni din mensuplarinin birbirlerini nasil katlettiklerini izliyolar. Rusya ve abd birbirleri arasindaki guc yarisini insanlar ustunde dener hale geldi. Sunir boyunca isyanlara ön ayak oldular. Arfika kitasindan orta asyaya kadar. Tabi bu durumda afganistanda bos durmadi. Onlarda Horasan akimi baslatti. Eger bu hareketlilik irana sicrarsa artik savas tam anlamiyla baslar.
00 Yorumlaİsrail Şirketler ve Lobicilikle Yeryüüznde ikinci kez bir güneşin batmadığı Kölecilik sitemini tamamen kurduktan sorna Artık hrsitiyanalr müslümanlar Uyuz olacaklar Tam İsraili yok edevekken İSrail Daha önceden de 2 dünya savaşında yaptığı gibi büyük devletleri birbirine savaştıracak ama bu kez müslümanlar Yahudileri paramparça edecek sonra Kıyamete doğru işte...
34 Yorumla- +1 yıl
Hersey senin bildigin gibi ilerlemiyor biliyormusun?
- +1 yıl
Farklı bir bakış açısı olmuş. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
İsrailin dünyaya egemenliği ve dünyanın israilden yönetilmesi için olacak olan savaş...
Bu savaş hadislerde Melhame-i Kübra olarak belirtilen önceden peygamber efendimiz (s. a. v.) tarafından bize bildirilmiş olan savaş. AMA ne yazıkki bize yazıklar olsunki bilmiyoruz Hristiyanlar gibi yaşıyoruz11 Yorumla- +1 yıl
Farklı bir yorum. Teşekkürler.
+1 yılTürkiye-İran arasında çıkacak emin olabilirsin !
şimdi geri kalan güçler yıkıldı sonra ikiside egemenlik mücadelsi
İrandaki Türkler için biz
Türkiyedeki Acem (kürt-zaza) için İran
bir toprak mücadelesi yapacak
bizi istemeyen rusya yardım edecek sonrasını sende tahmin edebilirsin !12 Yorumla- +1 yıl
Dünya savaşı için bence yeterli gelmedi bu iki ülke. Fikriniz ve yorumunuz için teşekkürler.
- +1 yıl
iran yıkıldığı takdirde Türkiye orta asya ve İrandaki 40 milyon ile Türkler !90 milyonluk nufusa sahip büyük bir devlet kurabilirler
Rusyada bunu istemeyecekitr
ben teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3. dünya svaaşı yakında 6 sene sonra çıkıcak sebebi ise Türkiye-Suriye-Mısır-Kürtler-İsrail? rusya-İngiltere-fransa-Almanya bu devletler savaşa giricek bizim ülkemizin savaş sebebi akp hükümeti olucak ve en önemlisi Allah korusun tekrar savaş olursa bir Mustafa Kemal Atatürk gibi bir adam çıkmazsa Türkiye bölünecek ermeniler doğuyu hatta kürtlerle birbirlerine giricekler bizim sizin kavgası sonra güneydoğuda kürtler iç anadolu ingiliz ve franszılar boğazları rusya çanakkale tekirdağ kırıkkale buraları yunanlar alıcak bundan bir 15 sene sonra 4. dünya savaşı çıkıcak boğazlarda ve karadenizde yunanistan ile rusya doğuda ermeniler ile kürtler iç anadoluda savaş olmucak ve bizim milletimiz ise dünya ülkelerine mülteci olarak kaçıcak tek kurtuluşumuz türk cumhuriyetlerine sığınmamız olucak
10 Yorumla
+1 yılBiz insanlar malesef dunyayi paylasamiyoz. Evrenin dengesini bozan ve en acimasiz tek canli biz insanlariz. Hep beraber dunyamizda dostca yasayamiyoruz iste böylelikle 3. savasi baslar ve dusmanligimizla öluruz
31 Yorumla- +1 yıl
Maalesef ki bu konuda haklısınız. Yorumunuz için teşekkürler.
o dediğin savaş çoktan çıktı. Ama diğer savaşlara göre farkı savaşan taraflar savaşmıyor savaştırıyor bunun sonucunda payına düşeni alıyor
Bundan sonra öyle cephe savaşları beklemeyin bu insanlık son 100 yıldır çok ciddi savaşlar verdi ve hala veriyor dolayısıyla düşmanı okyanus ötesinde değil yanı başınızda arayın10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. benim fikrim şu. hem bilimsel kaynakları hem dini kaynakları incelersek yaşam kaynaklarının ve özellikle de suyun önemi var. bunun için (belki başka bahaneler öne sürülecek ama bahane değil amaç önemli) savaşlar çıkacak.
bilimsel ve dini verilere göre en son suyun kalacağı ülke türkiye ve ne ilginçtir konya ovası tarif ediliyor.10 Yorumla
+1 yılÇıkarsa petrol yüzünden çıkar dünya parayla dönüyo para için insanın yapmayacağı şey yok sebebi de petrol olarak göstermezler tabiki :) Saçma sapan bahaneler uydururlar mesela 1. Dünya savaşının başlama sebebini hatırla
16 Yorumla- +1 yıl
3. dünya savaşı son büyük din savaşı olacak yani ahiret yani kıyamet savaşı yani armegeddon yani Melhame-i Kübra
- +1 yıl
Bilmiyorum öyle birşeyler duydum ama tam araştırmadım oyuzden birşey diyemeyeceğim
- +1 yıl
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim bide sizin yorumunuzu görmek isterim
- +1 yıl
Bunu sona saklamak istedim. İnsanları soruyla beraber yönlendirmek istemedim. :)
- +1 yıl
Peki sonra girip bakıcam mutlaka :)
Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı. Cevabi fazla uzaklarda aramaya gerek yok. nesil bozuk. ahlak sevgi saygi yok. milli bilincten uzaklar. ornegn gecende sehit olan askerimiz bzim burali benim. pskilojim bozuldu burali olmasa bozulur. soruya gelelim ulkenin civisi cikti tayyipe baba dedik bizim hep agzimiza sicti. insanlarinda sabri bir yere kadar. yok pkkymis yok isidmis turkleri daha tanimiyorlar dur denilecegi zman iste o zman 3. dünya savasida. cikar.4. cude
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler yorumunuz için.
+1 yılAmerika - İsrailin ortadoğuda kurmaya çalıştığı projeler savaşı tetiklicek israilin mescidi aksayı yıkması savaşın tetiğini çekecek müslümanlar ayaklanıcak dünyanın heryerinde yine teror olayları yapılıp müslümanları karalama kampanyası yapılacak 3. Dünya savaşı dinler savaşı olacak
10 Yorumla
+1 yılbence su olabilir malum şimdiden su sıkıntısı başgösteriyor türkiye de bile bu devletler arasında su savaşlarına neden olur buyrun size 3. dünya savaşı
11 Yorumla- +1 yıl
Evet su diyen diğer arkadaşlar da benzer şeyler yazmış. Teşekkürler yorumunuz için.
3. unci dunya savasinin cikacagi bir kesin bu kuranda bile geciyor. Buyuk ihtimallede orta dogudaki yasananlar bunun habercisi hertarafta ic savaslar bigun gelicek durdurulamayacak.
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler değerli yorumunuz için.
+1 yıl3, dünya savaşı çok uzun uzun bir süre çıkmaz en azından nükleer silahı olanlar arasında olmaz. nedeni ise iki tarafta birbirlerine nükleer bmba attını düşün kim kaznır tabiki hiç kimse o sebebden nükler bombası olmayanlar arasında olabilir ama çok uzun bir süre savaş çıkmaz
10 Yorumla
+1 yıl3. dünya savaşını ortadogu üstünde gerçekleştircekler. inlizler amerikalılar ve avrupa ülkeleri. birbirlerinin sömürge yaptıkları ortadagu ülkelerinin üstünde savaş çıkıcak. birbirlerine gelen kaynakları vurcaklar yani. İsrail devleti bilindigi gibi ortadoguyu savaş alanı yapmak için ne gelirse elinden yapıyor. mesihleri gelcekmişya büyük savaş sonrası. olan ne yazıkı suçsuz insanlara olucak
10 YorumlaSu olacak. Bir damla su için kanlar dökülecek. İnsanoğlu işte o zaman paranın kağıt olduğunu anlayacak. Yenilebilen bir şey olmadığını anlayacak
22 Yorumla- +1 yıl
Farklı ve mantık içeren bir bakış açısı teşekkür ederim yorumunuz için.
+1 yılÖyle bir savaşın çıkacağına inanmıyorum yeterki büyük güçler milliyetçiliğe dur desinler dikdatörlere dur desinler
12 Yorumla- +1 yıl
hayatımda gördüğüm en çelişkili yorumlardan biri olmuş kusura bakma ama büyük güçler zaten milliyetçiliği üretip pazarlıyor bu nasıl bir yorum?
- +1 yıl
Büyük güçlerden milliyetçi olmayanlar da mevcut ama değil mi? Yorumunuz için teşekkürler.
+1 yılKuran-ı Kerimde de yazar İncildede yazar Tevratta da yazar Zeburda da yazar küçük kıyamet alametlerinin bitişini büyük alametlerin başlayacağını söyler bu savaşla ama bunu bilin araştırın Üçüncü dünya svaşına sbeb olacak olan bir müslüman den aşırı ülke ve müslüman ülke arasına bir başk ülke daha girecektir
10 Yorumla
+1 yılBana kalırsa yine sömürge savaşı olacak. Tarif tekerrür eder ve şuanda onu görüyoruz. 100 yıla kalmadan tekrar belli büyük ülkeler olacak ve sömürge sistemi uygulanacak. Savaş da bu yarış yüzünden çıkacak.
Bizim ülkemiz ise uğruna savaşılan sömürgelerden olacak.10 YorumlaEğer 3. dünya savaşı çıkarsa kimyasal silahlar kullanılacak ve çok insan ölüp bazı bölgelerde hayat bitecek. Eğer çıkarsa israil abd fransa ingiltere olur. Türkiye karşı tarafta savaşa girer. Rusya çin iranla birlikte
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler yorumunuz için.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlar daha fazla yapılan bu haksızlıklara karşı dayanamayacaklar, Avrupanın adalet değil sömürgeciliklerine tahammül edemeyecekler, biri orda milyonlarla oynarken birinin ekmek parasızlığına karşı gelecekler, ülkelerin gözü açliğindan fesatlığindan biracaklar ve al sana 3. Dünya Savaşi.
24 Yorumla- +1 yıl
Halklar başlatacak diyorsunuz yanlış anlamadıysam.
Cevap sahibi+1 yılBunlar birer ornek ya halklar başlatacak ya ülkeler.
- +1 yıl
Anladım teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılBen teşekkür ederim.
ABD'yi gözünüzde fazla büyütüyorsunuz. Onlar kadar korkak ve aptal olan yer yüzünde başka hiçbir devlet yok. onlar da kullanılıyor. Gerçek güç para ya da silah değil artık bilgide. bilgiye sahip olmaya çalışılmalı. Hiç ummadıgınız devletler bir gün gelip dünyayı bağlayan kararlar alacaklar. ABD dünyaya yön veren şirketlerin istediği gibi yönettiği bir devlet o kadar. Bunların sektörleri az çok belli. İlaç-Kimya- Biyoloji, Silah-Makina-İnşaat, Uyuşturucu ve Kara para.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılIsrail-ABD-iran arasinda (iranda olasi mezhep catismalarini fitilleyecek sorunlarin cikmasi ile tum etkisi butun Ortadoguyu saracak. Akabinde Rusya nin etkinligi)
21 Yorumla- +1 yıl
Dikkat ettim de fikirlerde genel olarak belli başlı ülkelerin adı geçiyor. Teşekkürler yorumunuz için.
Bilmiyorum ama bizim cok uzun süre içinde bulunmayacagimiz savas olur
22 Yorumla- +1 yıl
Umarım hiç olmayız veya böyle bir savaş hiç olmaz diyelim hatta.
+1 yıl3. Dünya şavaşı çıkmaz ama bölgesel şavaş olma olsaılığı yüksek çünkü 1. ve2. dünya şavaşlarına baktığımızda çıkar çatışmaları ve kömünizm ve faşizim arasında olmuştur. 1. Dünya şavası sırasında bir çok şüper güç vardı 2. dünya şavaşı sırasında 3. tane süper güç sscb almanya abd şimdi ise sadece abd. rusya desen eski kadar güçlü değil mesela insansız hava araçlarını kullancak pilotları israil eğitiyo
10 YorumlaKim ne derse desin su veya yiyecek için çıkacak. Hiçbir ırk, din gibi ayrım bir savaş başlatmamıştır onlar sadece bahane olmuştur. Çünkü günümüzdeki teknolojiyle elde edemeyecekleri tek şey su ve yiyecek.
11 Yorumla- +1 yıl
Bir doğru tespit daha teşekkür ederim.
+1 yılDoğu kudüs te başlayacak.
Mescidi aksa için.
Önce arap-israil.
Sonra otadoğu yüzünden dünya ülkeleri farklı cepheleri dolduracak.
Abd-fransa-ingiltere israil cephesinde olacak.
Rusya-çin-türkiye müslüman cephesi olacak.21 Yorumla- +1 yıl
Zaman ayırıp yorum belirttiğiniz için teşekkürler.
+1 yılBöyle ciddi bir savaş istiyorsan yakın gelecekte olacağını düşünmüyorum ama ciddi biz savaş çıkacaksa eğer bunun nedeni Dünya kaynaklarının tükenmesinden veya Uzay rekabetinden dolayı çıkabilir. Onun dışında böyle cennet'e gitmek için cihad yapmaya çalışıp da İslamı batıran beyinsizlerin Dünya'da hiç bir zaman yeri olmamıştır. İstenirse hepsi bir çırpıda temizlenir ama olayların altında bizim bilmediklerimiz var.
10 Yorumla
+1 yıl3. Dünya Savaşı değil de 4. Dünya Savaşı SU için çıkacak
14 Yorumla- +1 yıl
Bir nevi doğal kaynak diyorsunuz yani.
- +1 yıl
Aynen öyle ☺
- +1 yıl
Teşekkürler yorumunuz ve zaman ayırdıgınız için. :)
- +1 yıl
Ne demek😄😊
+1 yılMuhtelemen Turkiye icin cıkacak bir savastır. Abd israil hatta ortadogu ustunede avrupayı koydnmu bunlardan iyi turk topragını paylasmaya bayılan birer mllet daha yok naslsa
20 YorumlaKüreselleşme nedeniyle 3. dünya savaşının çıkacağını zannetmiyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Küreselleşmenin savaşmayı önleyecek etkisi ne yönde olacak? Açabilir miyiz?
- +1 yıl
Küreselleşme nedeniyle artık her ülke, her şirket birbirine bağımlı hale gelmiş durumda. Örneğin 2008 krizi ABD'de ortaya çıktı ama dünyadaki birçok ülkeyi etkiledi. Bunun sebebi şirketlerin artık uluslararası alanlarda faaliyet göstererek farklı ülkelerde de çalışmaya başlamasıydı. Dolayısıyla başka ülkede olan herhangi bir olumsuz durum ister istemez bizi de etkiliyor.
Birçok ülkeden birçok şirket, yine başka ülkelerde yatırım yaptığı için ve herkes birbirine karşı muhtaç olduğu için hiçbir ülkenin kasıtlı olarak topyekün bir savaşa gireceğini düşünmüyorum.
Belki silah şirketleri ve inşaat şirketleri topyekün savaşı isteyebilir ve bu yönde kendi hükümetlerine baskı uygulamaya çalışabilir ama başka sektörlerdeki (gıda, giyim, sağlık) şirketlerin de savaşın olmaması, istikrarın olması yönünde hareket edeceğini düşünüyorum.
Artık günümüz savaş şekli "terörizm" yoluyla oluyor. Hangi ülke birbirine düşmansa o ülkede faaliyet gösteren terör örgütlerini destekliyor. - +1 yıl
Şu an çok daha net oldu cevabınız. Zaman ayırıp yorumladığınız için teşekkürler.
Kadinlar :) zira truva savasida bir kadin yuzunden cikmistir ;-)
13 Yorumla- +1 yıl
Belki kadın bir lider de başlatacak olabilir. Neden olmasın? Teşekkürler yorumunuz için.
- +1 yıl
Teşekkürler.
+1 yılSu toprak ve diğer tarımsal ürünler yüüznden olabilir. Çünkü nüfus çok fazla şu nüfusta bile yetmiyor artık. Baksanıza herşeyi son 5 yıldır 10 katı daha fazla para ödeyerek alıyoruz. Et yiyemiyoruz kilosu olmuş 50 lira ak.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklı kısımları var yorumunuzun. Teşekkürler.
dinden baska bır neden ıcın dunya savası cıkmaz artık..
50 YorumlaBence şu anlarda 3. Dünya savaşının soğuk savaş dönemlerini yaşamaktayız. Ama eli kulağında sıcak çatışmalar zaten sınırımızda değil mi?
12 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Ya ne 3. dünya savaşından bahsediyosunuz öyle basit birşeymi sanıyosunuz şuanki savaşlar ve önümüzdeki 10 yıl boyunca çıkacak savaşlar dünya savaşının yanında 2 tane 5 yaşındaki çocukların kavgası gibi kalır..
10 Yorumlaçıksa ne olur eskisi gibi karşı karşıya olmadıktan sonra savaş mı? denir ona hop canım sıkıldı bombayı bıraktımm oo hepsi öldüm hadi gidip ülkeye yerleşelim mantığı var bu zamanda buda hiç gerçekci savaşa benzemiyor. ABD başrol oynar eger çıkarsa
11 Yorumla- +1 yıl
Yorumunuz için teşekkürler.
+1 yılTurkiyenin gelişmesini engellemek isteyen bu kadar ülke varkenmi? Bence yarın bir gün çıkar
Türkiye 8. sırada askeri guçte tabiki kilit bir rol alcak ve bence bu kadar turkiyeden nefret eden insan varken (medya yüzünden ) basit sebeplerlede çıkabilir bu savaş ve nükleer silahların büyük onemide olabilir Türkiye gelişiyor ve turklerden korkuyorlar aslında..00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkim ne diye savaş çıkarsınki düzeni kurmuşlar bir kere herkesi sömürüyolar. sanma ki amerikalılar avrupalılar özgür.. onlarında parasını çalıyo o tek gözlü düzen. eğer savaş çıkıcak olursada ya İran ya da Çin İsrail bahnesiyle başlatır oda anca 15-20 bilemedin 30 yıl sonra olur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum? Sen bilmiyorsan ben nerden biliyim :) senin aklin benim aklim ayni :)
Ama insAllah cikmaz..11 Yorumla- +1 yıl
Bu yaşa gelmiş bir kadın olarak sizin de bir fikriniz olmalı kanısındayım. Bilmek değil sadece kişiye özgü yanıtlar duymak istedim.
+1 yılSavaş felan çıkacağı yok. Rusya-abd arasında cikacak dediler Ukrayna yüzünden bir cacık olmadi. Iran-abd desen artık buzlar eriyor. Kuzey Kore yıllardır füze deniyor bir halt ettikleri yok. Felan filan. Bu devirde hiç bir ülke savasacak kadar mantıksız değil artik. Bence cikmasinda. Savaşın kazanani yok zira.
02 Yorumla- +1 yıl
Kazananı olmadığı konusunda hem fikirim. Çıkıp çıkmayacağı konusunda ters düşebiliriz sizinle sadece. Ama fikrinizi belirtip zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim.
1. Dünya Savaş'ının adı gibi olacak.''Tüm savaşların sonu için olacak savaş''
Çıkma sebebi bana göre Rusya'nın Avrupa'yı almaya çalışması ile olacak.4. Dünya Savaşı'da bunun sonunda yorgun düşen ülkelere ABD'nin savaş açması ile olacak.10 Yorumla
+1 yılİran suriye gibi ulkeler yuzunden cikiyor. hepside kurt arap karisimi!
34 Yorumla- +1 yıl
Irkçılık yapma insan ol..!
- +1 yıl
İsraile laf etme zaten yahudi kurbanı koyunlar sizi
- +1 yıl
Kim irkcilik yapmis pardon. oralardakiler kurt arap karisimi. sen insan ol.
- +1 yıl
Çok sığ bir yorum gibi geldi bu. Yine de teşekkürler. :)
Yer altı kaynakları gavurlarin gözü bizim topraklarimizda Allah sonumuzu hayir etsin basimizdekilerin bir an once defolmasi dilegiyle eyw.
12 Yorumla- +1 yıl
Amin inşaallah. Yorumunuz için teşekkür ederim.
+1 yılSavaş için bahane çok! Bence ya su kıtlığı yüzünden savaş çıkacak ya da dinler yüzünden. Ve hatta Türkiye bu savaşta kilit rol oynayacak...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı. bence sebep petrol savaşları olacak. orta doğunun kontrolünü ele geçirme çabaları da bunun için değil mi zaten? yani savaş orta doğuda başlayacak.
10 Yorumla
+1 yılOtarite gövde gösterisi gibi sebeblerle çıkacak. Okyanus suyunu artacak tknoloji var dahada geliştiriliyor. su savaşları çıkacağa benzemiyor
10 Yorumla
+1 yılKimse 1. VE 2. Dünya savaşlarındaki gibi ülke isimerinin belli edildiği bir savaş beklemesin. Dünyayı şirketler yönetiyor. Bir taraf Norveçte yüzlerce insanı öldürüyor. Diğer taraf Moskova metrosunda patlama yapıyor.
10 Yorumla- Devamını Gör (137)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat