Bu yıl yks sınavlarına hazırlanıyorum ama o kadar stres yapıyorum ki anlatamam. Ders çalışırken, konu anlatım videosu izlerken bile kalbim çarpıyor, kafam başka yerlere kayıyor ya kazanamazsam diye düşünüp stres yapıyorum. Bu yıl ailemin beklentileri benden çok yüksek, tabi benim de öyle çünkü mezuna kaldım. Annem birkaç ay önce evlendi ve üvey babam da baskı yapıyor, anneme eğer bu sene kazanamazsa senin kızının kapasitesi düşükmüş derim diyor yanımda. Bu yıl çok önemli bir sınav hayatını belirleyecek diyorlar. Eğer kazanamazsam çok aşağılayacaklar beni hep küçük görecekler eminim. Anneannem bile geçende bana küçümser gibi, iki yıllık ta kazansan olur falan dedi. Ama bir yandan da ev işi yapmamı istiyorlar, üvey babam evde yemek temizlik yapmıyorum diye sürekli annemi kışkırtıyor, bir yemek temizlik yapmaya kalksam 5-6 saatimi alıyor, ders mi çalışayım ev işi mi yapayım? Sabah 5 te kalkmaya çalışıyorum, bazı günler uyuya kalıyorum öğlen de dershaneye gidince anca akşam birkaç saat çalışabiliyorum onda da tatmin olmuyorum. Birde sayısal öğrencisiyim annemin evlilik telaşından dolayı sene başında biraz konularım da birikti yetiştirmeye çalışıyorum. Hep içimde bir korku ve ağlama hissi var, bu sınav o kadar önemli ki gelecekteki işimi, hatta eşimi bile bu sınav belirleyecek. Çevremdeki herkes beni aşağılar gibi davranıyor, herşeyin en düşüğünü layık görüyorlar öyle bir tavır sergiliyorlar… Yani kısacası bu aralar mental olarak çöküşteyim ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Abi neden annr babalar bu kadar zalim olabiliyor bu hakki nasil bulabiliyolar kendilerinde ya hayatini filan belirledigi yok. Yks yi gozunuzde buyuttugunuz zaman uniyi kazandiginizda asil hayal kirikligi yasiyosunuz. Saniyo ki insanlar uniye gecince hayati kurtulcak. Hicbir sey degismiyo her sey ayni devam ediyo ama o kadar sartlanip baslayinca bu muydu yani oluyo insan. O yuzden anlik yasamali insan. Ne zaman olecegimiz bile belli degil. Elbette plan yapalim calisalim ama bu biraz zorbalik oluyor.
Ailem o kadar büyüttüler ki bunu gözümde anlatamam. Annem eğer üniversitede tıp, mühendislik gibi iyi bir bölüm kazanamazsam istediğim kişiyle bile evlenemeyeceğimi, ancak bizim köyden ve tanıdık çevreden biriyle evlenmeme razı geleceklerini söylüyorlar. Eğer iyi bir meslek sahibi olamazsam, beni insan yerine bile koymayacaklar, onların gözünde saygı duyacakları biri olamayacağım. Babam falan çok kavga edicek benimle çok aşağılayacaklar ona üzülüyorum
Ama eger sen guclu olursan ailenin yansittigi seyleri ustlenmezsen bundan etkilenmeyebilirsin. Biraz zor annem de bana bazi konularda kotu hissettiriyor. Ama en azindan farkindayim. Mesela yemek yapamiyo olusum ya da temizligi kendi yontemlerimle yapiyo olusum benim tembel ve pis oldugumu gostermez. Bu sadece annemin kendi mukemmelliyetciligini bana dayatmasi. Su an cok zor bi donemden geciyorsun ama bunlari yasaya yasaya ustesindem gelmeyi ogrenirsin umarim. Burada problem universiteyi kazanip kazanmaman degil. Hayatin ne getirecegi bilinmez. Belki daha iyi bi işte calisaksin ilerde. Ama bunlari aileler anlamiyor. Anlamalarina gerek yok. Sen sadece etkilenmemeye calis
Önce şu yanlış olan algıyı kıralım, sınav evet meslek seçimi için önemli ama hayatını bu denli etkilememeli resmen sınavı hayatının merkezine koymuşsun evet baskı da var bir yandan ama unutma önemli olan sağlık.
O kadar abartıyorlar ki, sanki sınavdan sonra kazanamazsam benim için hayat bitecekmiş gibi geliyor. Sabah erken uyanmaktan ders çalışırken uyukluyorum o derece. Kahvaltı ederken, yemek yerken bile vaktim gidiyor çalışamıyorum diye üzülüyorum. Evet yinede kendimi bu kadar yıpratmamalıyım önemli olan sağlık ama işte..
İnşallah bu durumu atlatırsın.
İnşallah
Seni anlıyorum ben dördüncü kez hazırlanıyorum ve hâlâ çalışırken ağladım. Kendini kaybetme lütfen. Bu sınav önemli ama sen daha önemlisin
Evet doğru. Sen dördüncüye hazırlanabilme fırsatı bulmuşsun, ben bu yıl kazanamazsam birdahaki yıla daha çok baskı yapacaklar belki tekrar mezuna kalmamı bile istemezler. Hem yaşım da geçecek bir yıl daha..
Umarım bu zihniyetten kendini temizlersin. Acelen yok bir yere yetişmek zorunda değilsin.
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!