Kıyafet , eşya gibi hiçbir şeyimi paylaşmak istemiyorum kimseyle. İlk çocuğum kardeşlerim var onlara bile bir şey paylaşamıyorum. Eve internet bağlattım az önce işim sebebiyle , onlara şifresini vermek istemiyorum. Geçenlerde Kahve aldım kendime 1 kilo mutfağa koydum. Şehirdışına çıktım 1 hafta sonra döndüm kahvemi bitirmişler abartısız söylüyorum. Bir de utanmadan biz senin kahveni içtik diyorlar. Ailem bile olsa veresim gelmiyor bu yüzden. Kendime bir şeyler almak istiyorum hep yatak altına koyuyorum. Onlarda yesin , kullansın istiyorum ama bana hiç bırakmıyorlar yamyam gibiler ya da verdiğim şey bozulup bana geliyor.
Artık sıkıldım bu durumdan bu beni bencil biri mi yapar?
Artık sıkıldım bu durumdan bu beni bencil biri mi yapar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
ablacım bencilliğe ilk adımı atmış oluyorsun.. yani kişisel bir alanın olmadığı için bu sıkıntılar.. işin var ise bence ya evlen ya da ayrı bir eve çık.. yoksa bu takıntı haline gelecek sende..
Ben de böyle düşünüyorum. Mesela evim olsa ailem gelsin yesin içsin asla gocunmam. Ama ortaya bir şey koyuyorsam ve ben yokken kullanılıyor üstüne yerine de konmuyorsa cinnet geçiriyorum. Kendi malımı saklıyorum kıyafetlerimin içinde. Onu da bulup kullanıyorlar. Yok böyle bir şey
aplacım olay biraz sanki seninle inatlaşmaya seni gıcık etmeye dönmüş.. muhtemelen yaş farkın da yok kardeşlerinle maks 2-3 doğal olarak annenin de büyük etkisi var sen büyüksün kızım sen anlayışlı ol kızım dendikçe kendini değersiz hissediyorsun..
Öyle değil de kız kardeşimle 4.5 diğeriyle 9 yaş var ailem de böyle benim her şeyim kullanıyılar
hımm o zaman sende az biraz birey olabilmenin özlemi var apla. yukarıda da örneklemişsin zaten.. bunu çekirdek ailende yapamazsın.. ayrı eve taşınmaktan başka çözüm göremiyorum yoksa ileride aynısınıkocana da yapmaya başlayabilirsin.. mesela bi kahve aldın ya bir kilo tüm alma.. yarım yarım al yarısını kendine yarısını da ailene ver ve kural koy bunu kendime ayırdım umarım anlayışla karşılarsınız de...
bi de bu benim diye sahiplenme duygunun nedenini sor kendine neden benim benim diyorsun.. hep kollektif mi kullandınız kendine dair bi planın bi malın olmadığı için mi? yoksa senin olana ayrı bir değer mi yukluyorsun vs vs.. doğru soruyu bul işte kendine sora sora..
Bu sefer alışıyorlar. Ben onların aldığı kahveyi içince olay oluyor. Sevgilime bile ilk zamanlar yemeğimi dahi vermezdim şu an her şeyimi veririm bilirim ki kötü davransa bile ondan en iyisini bana verir
Değer yüklüyorum sevgilimin parasını harcarım mesela sormam hiç ama bana yüklü miktarda o parayı versin anında cimrileşirim harcamam. P yüzden hep yüklü miktarda para verir bilir harcama yapmayacağımı
hımm anladım ama şu mesajı veriyorsun onlara ben aldım size verdiğim de benim kendim için ayırdığım da benim.. hepsi benim.. bence olay değerli hissedilmek gibi.. yoksa senin bakış açınla annen baban düşünse sana ev verdik bugüne kadar büyüttük sıcak yemek yiyorsun çamaşırlarını yıkayıp katlıyoruz gibi gibi duurmlara çıkar.. sen haklısın ama içindeki duyguyu bu şekilde yansıtman biraz sorun gibi..
şu an ben çalışmıyorum ama ailemin evindeyim. Tüm ihtiyaçlarımi sevgilim karşılıyor. Eve interneti o bağlattı , faturalarımı o ödüyor , okul paramı vs. kıyafet makyaj malzemeleri hep o aldı bana. Yani aileme yük değilim sadece barınma ihtiyacımı karşılıyorlar
uzun lafın kısası yuvadan uçma vaktin gelmiş.. çunku sen sınır seviyorsun kendi çizdiğin sınırların içinde insanlar istediği gibi davranabilir ama o sınırın dışına çıkmasın istiyorsun.. bu aile evinde olmaz aplacım..
Evet maalesef haklısın evli olsam yemin ediyorum önlerine sererim dünyayı. Ama şu an kendi alanım yok sakladığım kendime özel şeyi bile kullanıyorlar
yani payladmak istemedigin kisiye gore degisir
Aileme , arkadaşlarıma öyle değilim ama tam tersi olması gerekirken
hakkisin